Χαμηλή διαθεσιμότητα αεροσκαφών

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Re: Χαμηλή διαθεσιμότητα αεροσκαφών

Δημοσίευση από Nassos »

Odyseas έγραψε: Δευ Σεπ 18, 2023 8:11 am Αυτό δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα του μισθολογίου; Δηλαδή όποιος άξιος υπήρχε που πραγματικά ήξερε τι έκανε έφυγε για ιδιωτικό τομέα με απίστευτα καλύτερες αποδοχές αλλά στο σωματείο μείναν άξιοι; Όσοι δεν φυγαν κάποιο λόγο θα είχαν. Ίσως ήταν οι αυτοί με την χειρότερη νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου από τους υπόλοιπους και άρα εχουν τέτοια θέματα όπως αυτό που μόλις περιέγραψες. Εγώ ξέρω ότι αν έχεις έναν άξιο υπάλληλο που τον πληρώνεις σωστά, άλλο που δεν θέλει να προσφέρει αυτό που τόσα χρόνια σπούδασε. Τώρα αν μας μείναν όλοι οι υπόλοιποι κάποιοι φταίνε θεωρώ
Εφεύγαν μηχανικοί και έμεναν τα διοικητικά στελέχη. Εν τω μεταξύ λόγω τρόικας είχαν σταματήσει οι προσλήψεις μονίμων και ιδού το αποτέλεσμα, να λιάζονται κανιβαλισμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα στο τερέν της Τανάγρας.

Και μετά τρέχεις να βρείς slots για επισκευή/συντήρηση στο εξωτερικό και σου κοστίζει ο κούκος αηδόνι γιατί και εκεί υπάρχει πρόβλημα στους χρόνους παράδοσης.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Re: Χαμηλή διαθεσιμότητα αεροσκαφών

Δημοσίευση από Nassos »

ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ! :mrgreen:
Υπεγράφη η σύμβαση υποστήριξης των Super Puma μετά από διαγωνισμό διάρκειας… 7 ετών!

Για να συνοψίσουμε: Από την απόφαση ΥΠΕΘΑ το Δεκέμβριο του 2016 μεσολάβησαν τρείς επαναλήψεις του διαγωνισμού, πέντε Συμβούλια της Επικράτειας, Βουλή των Ελλήνων, αμέτρητες αποφάσεις της ΓΔΑΕΕ, τρείς αποφάσεις του Ελέγκτικού Συνεδρίου και βέβαια επτά χρόνια στο σύνολο! Και όλα αυτά για να κατακυρωθεί η σύμβαση στην αρχική εταιρία που είχε κερδίσει το διαγωνισμό.

Η συγκεκριμένη εντωμεταξύ έχει σοβαρή εμπειρία στην αποδοτική συντήρηση ελικοπτέρων των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛΑς, Πς, ΛΣ), ανάμεσα τους και τα Super Puma (ίδια με της Πολεμικής Αεροπορίας) του Πυροβεστικού Σώματος. Την ίδια στιγμή πέντε ελικόπτερα Super Puma της ΠΑ… αναπαύονται στην ΕΑΒ στην οποία παραδόθηκαν χωρίς διαγωνισμό και χωρίς η ΕΑΒ να διαθέτει την οποιαδήποτε εξουσιοδότηση από κρατική Αρχή ή κατασκευάστρια εταιρεία για επισκευή τους, από το 2012.

Γίνεται αντιληπτό, πως η καθυστέρηση του διαγωνισμού δεν οφείλεται στις όποιες αβελτηρίες του Νόμου Προμηθειών, αλλά σε βαθύτερα προβλήματα. Υπήρξαν φυσικά και οι αναμενόμενες δικαστικές διαμάχες μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών, αλλά γίνεται αντιληπτό πως το πρόβλημα είναι εντός των κρατικών μηχανισμών που δεν μπορούν, ή δεν θέλουν, να διαχειριστούν αποδοτικά τέτοιες κρίσιμες διαδικασίες.

ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Re: Χαμηλή διαθεσιμότητα αεροσκαφών

Δημοσίευση από Nassos »

ΖΗΤΩΩΩΩΩ! 🎅 🎅 🎅
Πολεμική Αεροπορία: Υπογράφηκε η σύμβαση υποστήριξης των αεροσκαφών ERJ-135LR και ERJ-145 (EriEye)

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η βραζιλιάνικη Embraer (δείτε ΕΔΩ) υπογράφηκε η σύμβαση υποστήριξης του αεροσκάφους ERJ-135LR και των τεσσάρων (4) αεροσκαφών ERJ-145 (EriEye) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ). Η σύμβαση προβλέπει την παροχή υλικών (ανταλλακτικά, εργαλεία) και υπηρεσιών που είναι αναγκαίες για την υποστήριξη των πέντε (5) αεροσκαφών. Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα υποστήριξης των συγκεκριμένων αεροσκαφών κατακυρώθηκε στην Embraer.

Defencereview.gr
Με το καλό και πακέτο αναβάθμισης από την SAAB.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Re: Χαμηλή διαθεσιμότητα αεροσκαφών

Δημοσίευση από Nassos »

ΖΗΤΩΩΩΩ!
Του Κώστα Σαρικά

C-130 και C-27 σε ρυθμούς αναγέννησης: «Ανοίγουν φτερά» τα μεταγωγικά της Πολεμικής Αεροπορίας

Η προσγείωση στην Ελευσίνα και στην 112 Πτέρυγα Μάχης του τρίτου «ετοιμοπόλεμου» C-130 έφερε «αχτίδα φωτός» στην «ανάσταση» του στόλου των μεταγωγικών αεροσκαφών, αλλά και αισιοδοξία ότι ακόμα και έως τα τέλη του 2024, ο αριθμός των διαθέσιμων αεροσκαφών τύπου C-130 και C-27 μπορεί να φτάσει σε διψήφιο νούμερο.

Το αεροσκάφος με τον σειριακό κωδικό «948» το οποίο ήταν καθηλωμένο για περίπου δέκα χρόνια στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα ολοκλήρωσε τις δοκιμές του και πλέον προστέθηκε στον στόλο των διαθέσιμων μεταφορικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έτσι πλέον τα C-130 της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών «ΗΡΑΚΛΗΣ», τα οποία βρίσκονται σε πτήσιμη κατάσταση στην Ελευσίνα έφτασαν τα τρία. Σε αυτά προστίθενται ακόμη τέσσερα μικρότερα μεταγωγικά C-27 της δεύτερης μεταφορικής Μοίρας 354 «ΠΗΓΑΣΟΣ» για φτάσουμε συνολικά στα επτά διαθέσιμα αεροσκάφη.

Onalert.gr
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες