Προγράμματα UAV/UCAV/USV

Εξοπλιστικά προγράμματα, προμήθειες και η αμυντική βιομηχανία
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Re: Προγράμματα UAV/UCAV/USV

Δημοσίευση από Nassos »

Συμφωνίες ανάμεσα στην γαλλική MBDA και τις ελληνικές Miltech και ALTUS

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η MBDA, η γαλλική εταιρεία υπέγραψε «δύο συμφωνίες συνεργασίας για αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα». Οι δύο αυτές συμφωνίες εντάσσονται στην πρωτοβουλία “R&D Booster” της MBDA, η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη μακροχρόνιας συνεργασίας στην Ευρώπη και αποτελεί μέρος της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας που υπεγράφη το 2021.

Η MBDA θα συνεργαστεί με τις εταιρείες της ελληνικής βιομηχανίας,MILTECH και ALTUS, σε έργα ανάπτυξης συστημάτων βασισμένων στον πύραυλο AKERON MP.

«Η υπογραφή αυτών των δύο νέων συμφωνιών συνεργασίας ενισχύει περαιτέρω την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας, με περισσότερα από 50 χρόνια υποστήριξης προς τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε κατά την τελετή τής υπογραφής ο διευθύνων σύμβουλος της MBDA Ερίκ Μπερανζέ. Αποτελεί, επίσης, προσέθεσε, «μια ακόμη επιτυχία για τη στρατηγική εταιρική σχέση που υπογράφηκε με την Ελλάδα και αποδεικνύει την ικανότητα της MBDA να ενισχύσει περαιτέρω τη βιομηχανική συνεργασία της στην Ευρώπη, ιδίως για την ανάπτυξη μακροπρόθεσμων δραστηριοτήτων, μια έννοια που βρίσκεται στην καρδιά του DNA μας».

Τα εν λόγω αναπτυξιακά έργα συμπληρώνουν τις υφιστάμενες πρωτοβουλίες συνεργασίας στους τομείς της παραγωγής, των υπηρεσιών και της Έρευνας και Ανάπτυξης. Όλα αυτά τα έργα και οι συμβάσεις, κατέληξε, αποσκοπούν στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της MBDA και της ελληνικής Defence Technological and Industrial Base (DITB).

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Εικόνα
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες