Πώς είναι η θητεία;

Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, ειδικότητες και συμβουλές για καλύτερη θητεία
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
apricot99
Λοχίας
Λοχίας
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: Παρ Μαρ 31, 2023 11:47 am
Επικοινωνία:

Πώς είναι η θητεία;

Δημοσίευση από apricot99 »

Γενικά ο στρατός είναι ένα μεγάλο βυσμα για την καριέρα των στρατιωτικών (και όχι παιδια δεν είμαι κομμουνιστής η να έχω καμία πολιτικη ατζεντα). Τι εννοώ με αυτό όμως:
Η εκπαίδευση στον στρατό (κατά κυριο λόγω μιλαμε για στρατό ξηρας) δεν υπάρχει, έχεις εκπαιδευτές που απλά βγάζουν φωτογραφίες τους στρατιώτες ότι κάνουν κάτι απλά για να είναι καλυμμενοι, έχεις κατά 90% παιδια ηλικίας από 19 μέχρι 24 που δεν θέλουν να είναι εκεί και δεν τους ενδιαφέρει ο στρατος (άρα δεν θέλουν να μάθουν τίποτα σχετικά με αυτό, και δεν τους κατηγορω φυσικά). Αλλά ακόμα και αυτοί που θέλουν να μάθουν πραγματα για το στρατό δεν μπορουν γιατί γενικά κανένας δεν μαθαίνει.
Η γυμναστική δεν υπάρχει ουτε καν σαν βασική εκπαίδευση (και αυτό γίνεται σε όλα τα τμήματα του στρατου με εξαίρεση ειδικές δυνάμεις).
Α' βοήθειες δεν μαθαίνει κανένας και γενικά αλλά χρήσιμα πραγματα που έχουν σχέση με στρατιωτική εκπαίδευση.
Συνεχίζουν και υπαρχουν παντου βυσματα, που εάν το αναλυσουμε βλέπουμε ότι το βυσμα και το βυσματικο στρατόπεδο είναι αυτό που σου δίνει τις περισσότερες άδειες ή είναι πολυ χαλαρό (δλδ δεν θυμίζει στρατό, δεν τηρουνται οι στρατιωτικοί κανονισμοί κλπ.) άρα σημαίνει ότι το καλυτερο στρατόπεδο είναι αυτό που δεν έχει σχέσει με το στρατό γενικά.
Επίσης πρεπει να αναφερθει το γεγονός ότι η υποχρεωτική θητεία είναι άχρηστη (η τουλάχιστον έχει αποτυχει σε ότι ήθελε να κάνει) για τα παραπανω.
Θέλει τους νέους να σχημετασχουν στην "άμυνα της χώρας" με το ζόρι και χωρίς ουτε καν να τους δίνει τα εφόδια και την εκπαίδευση να το κάνει.
Από την άλλη οι περισσοτεροι στρατιωτικοί το βλέπουν αυτό αλλά δεν βλέπω να κάνουν κάτι ουσιαστικο αλλά απλά να γίνονται μέρος του προβληματος. Δεν γίνεται κάποιος να είναι ανώτερος η ανώτατος αξιωματικός εννοώ χωρίς να ξέρει ή να έχει δει στην πολυετη καριέρα του το ποσο χάλια είναι η κατάσταση στον στρατό, παλι αναφέρομαι στους εφέδρους/φαντάρους.
Επιαης οπότε είδατε δεν αναφέρομαι στον στρατιωτικό εξοπλισμό (πχ "οποπο είναι παλιος να τον αλλαξουμε").
Τέλος η δικαιολογία ότι πρεπει να υπάρχει γιατί Τουρκία η κάτι παρομοιο δεν είναι καλή, διότι ακόμα και στο θεωρητικο σενάριο που γίνει πολεμος (δεν θα γίνει αλλά λέμε) :
1) αφου δεν υπάρχει εκπαιδευση και καλή οργάνωση δεν έχει σημασία που υπάρχει εφεδρια, δεν μπορεί κάποιος που καλά καλά δεν έμαθε τα βασικά να είναι έτοιμος για πολεμο (και από θέμα σωματικό, βλέπε απουσία γυμναστήκης κλπ. Και από θέμα ψυχικό, εννοώντας απουσία στρατιωτικων γνώσεων.)
2) δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει εφεδρεία γιατί σε αυτό το ιεωριτικο σενάριο τι αποτρέπει εναν εφεδρο η στρατιωτικό απλά να φυγει απο την χώρα; Και τη αποτρέπει κάποιον που θέλει να πολεμησει από το να πολεμησει;(Με λίγα λόγια εάν είναι να πολεμισει κάποιος θα πολεμισει είτε έχουμε εφεδρια είτε όχι)
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης