Μετεκπαίδευση εφέδρων - επίστρατων

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Επισκέπτης

Re: Μετεκπαίδευση εφέδρων - επίστρατων

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Professor91 έγραψε: Τρί Νοέμ 21, 2023 10:17 pm
Επισκέπτης έγραψε: Κυρ Νοέμ 12, 2023 7:33 pm Καλησπερα σας. Ο ενδοξος ελληνικος στρατος του Μητσοτακη και του Αλκιβιαδη Στεφανη πηρε την αποφαση να με καλεσει για μετεκπαιδευση 6 ημερων 950 χιλιομετρα απο το σπιτι μου στην ηλικια των 41 με δεκαδες υποχρεωσεις να τρεχουν. Εχω υπηρετησει κανονικοτατα την θητεια μου στα εικοσικάτι μου, χωρις ουτε μια μερα αναρρωτικης ή Ε. Υ. Αποκλειστικα στον Εβρο και ως Ι/1. Αυτο πληροφοριακα για οσους αρχισουν τα «γκρινιαρη» «κλαψοτετοιε» «δεναγαπαςτηνπατριδαρε; » και τετοια.

Φυσικα και δεν εχω καμια ορεξη, υπομονη, αντοχη και κυριως ΘΕΛΗΣΗ να παριστανω το στρατιωτακι τους ξανα στα γεραματα για εναν θεσμο παρωδια. Γιατι ολοι ξερουμε πως αυτες οι μετεκπαιδευσεις ειναι απλα εκπαιδευση για το πως θα περιφερεσαι με εναν καφε στο χερι μεσα σε ενα στρατοπεδο για 6 μερες παριστανοντας τον τουριστα. Εσυ να κοροιδευεις πως μετεκπαιδευεσαι, αυτοι να κοροιδευουν πως σε μετεκπαιδευουν και ολο το Συστημα να μας κοροιδευει πως ολο αυτο γινεται για το καλο του Εθνους.

Επισης δεν εχω καμια ορεξη στα 41 μου να τρεχω και να καλοπιανω γιατρους και επιτροπες παρακαλωντας τους να μου δωσουν απαλλαγη. Ειτε για ψυχολογικους, ειτε για οικογενειακους, ειτε για τους κλασικους ΩΧ ΓΙΑΤΡΕ Η ΜΕΣΗ ΜΟΥ λογους που επικαλουνται ολοι.

Δεν θα παω να μετεκπαιδευτω. Εψαξα ολο το ποινικο και διοικητικο κομματι της ανυποταξιας, μιλησα και εντελως θεωρητικα και με δικηγορους και απλα θελω να θεσω καποια ερωτηματα μηπως καποιος γνωριζει εκ πειρας ή απο γνωστους του.

Λοιπον, Διοικητικο κομματι.6.000 προστιμο για τους ανυποτακτους κανονικης θητειας,1.000 για τους εφεδρους μετεκπαιδευομενους. Αυτα απο οσα εχω διαβασει βεβαιωνονται σχεδον αμεσα και στις 2 περιπτωσεις. Το αν και κατα ποσο πληρωνονται ειναι αλλη ιστορια. Το 2019 για παραδειγμα με νομοθετικη ρυθμιση προεκλογικη σβηστηκαν ολα. Σε οσους δεν τα ειχαν πληρωσει φυσικα και τα χρωστουσαν. Στα κοροιδα που βιαστηκαν να τα πληρωσουν γιατι ηθελαν να το παιξουν καλοι νοικοκυραιοι δεν επεστραφη τιποτα.

Ποινικο κομματι.2 χρονια καθειρξη με αναστολη στη χειροτερη περιπτωση (συνηθως η ποινη που επιβαλλεται ομως ειναι 6 με 9 μηνες και αυτο με τελευταια αναφορα καταδικης γυρω στο 2014, εκτοτε δεν βρηκα αλλη αναφορα), στερηση εκλεγειν και εκλεγεσθαι και αφαιρεση αδειας ασκησεως επαγγελματος αν εισαι σεκιουριτας, κλειδαρας, δυτης, ναυαγοσωστης ή αλλο αντιστοιχο επαγγελμα που χρειαζεται αδεια αστυνομιας.

Και αναρωτιεμαι. Αν τελικα τρως μονο 6 με 9 μηνες ως ανυποτακτος θητειας, θα ασχοληθει κανενας στρατιωτικος εισαγγελεας με ανυποτακτους μετεκπαιδευσης; Γιατι αν το παρεις αναλογικα, σαφως το αδικημα των δευτερων ειναι κατα πολυ ηπιοτερο των πρωτων, αρα αναλογικα θα πρεπει να παει και η ποινη; Αρα ποσο θα ειναι;1-2 μήνες με αναστολη;

Αποστρατος στρατολογος και δυο νομικοι με εξειδικευση στο στρατιωτικο δικαιο μου εχουν πει πως το διοικητικο κομματι των προστιμων κατα 99% δεν το γλιτωνεις. Γιατι αυτος ειναι ο καημος τους. Να βγαλουν λεφτα. Αλλα το ποινικο κομματι εχει ατονησει και κανεις δεν ασχολειται. Το χρησιμοποιουν απλα ως επιπλεον φοβητρο για να μην φτασουν οι ανυποτακτοι τους 100.000. Υπαρχουν 30.000+ ανυποτακτοι και δεν μπορουν να τους κυνηγησουν δικαστικα ολους αυτους. Και δεν τους συμφερει κιολας.Aν δεν κυνηγανε ποινικα ανυποτακτους κανονικης θητειας θα κυνηγησουν εμενα στα γεραματα στα 41 για 6 γαμωημερες;

Συγγνωμη για το σεντονι, απλα θελω να μαθω αν καποιος εχει κηρυχθει ανυποτακτος σε μετεκπαιδευση, ποσο χρονικο διαστημα μετα του βεβαιωθηκε το προστιμο στην εφορια και πως πηγε το ποινικο του κομματι. Σε ερευνα που εκανα στο internet βρηκα πολλες αναφορες για ανυποτακτους εφεδρους που τους ηρθε τελικα το ραβασακι της εφοριας των 1.000 ευρώ. Δεν βρηκα ομως κανεναν που να του ασκηθηκε διωξη για ανυποταξια ή να δικαστηκε και να καταδικαστηκε.
Φίλε μου είναι πολύ εύκολο να μην πας. Όντως πρέπει να πας σε έναν εξωτερικό γιατρό (καλύτερα στρατιωτικό) να του πεις ότι σε ενοχλεί η μέση. Την επόμενη σε στέλνει σε στρατιωτικό νοσοκομείο και τέλος. Ούτε ποινές, ούτε τίποτα.
Μόνο με εισαγωγή σε νοσοκομείο μπορεί να πάρει κανείς απαλλαγή.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες