RAFNAR Hellas

Εξοπλιστικά προγράμματα, προμήθειες και η αμυντική βιομηχανία
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

RAFNAR Hellas

Δημοσίευση από Nassos »

Με ελληνικά σκάφη Rafnar 40 tactical επιχειρούν οι Ισραηλινοί κατά της Χαμάς

Σε αυτόν τον πόλεμο οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ έχουν κάνει χρήση πολύ σύγχρονων όπλων με σκοπό να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί στις επιχειρήσεις τους αλλά και να έχουν τις μικρότερες απώλειες.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως ο Ισραηλινός στρατός επιχειρεί και με ταχύπλοα σκάφη που έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα. Με ανάρτηση στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο επίσημο λογαριασμό της, η εταιρεία Rafnar, εμφάνισε ένα από αυτά και συγκεκριμένα την έκδοση Tactical που διαθέτουν οι IDF. Το σκάφος που έχει φτιαχτεί στην Ελλάδα είναι ένα από τα 8 που θα παραλάβει το Ισραήλ και έχουν αποκτηθεί έπειτα από πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό.

Το πρώτο από τα συνολικά 8 που πήραν οι IDF, το παρέλαβαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ακολούθησε ένα ακόμα, ενώ το ερχόμενο διάστημα θα αποσταλούν και τα υπόλοιπα έξι.

Το Rafnar 40 tactical εφοδιάζεται με τρεις εξωλέμβιους κινητήρες της Yamaha με συνολική ισχύ 900 ίππους (3?300). Η επιλογή έγινε από τους Ισραηλινούς ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως τα συγκεκριμένα σκάφη εφοδιάζονται και με θερμική κάμερα υψηλής ανάλυσης η αξία της οποίας αγγίζει τα 190.000 ευρώ.

Εξωτερικά έχει τοποθετηθεί ένα προστατευτικό cage για τους κινητήρες, βάση για μπουκάλες, πλαϊνή σκάλα κ. Ά.

Εσωτερικά έχουν τοποθετηθεί τέσσερα ειδικά καθίσματα για να μπορούν να επιχειρούν με όλο τον εξοπλισμό οι ένοπλοι στρατιώτες ενώ υπάρχει και οπλοβαστός.

Βασίλης Σαρημπαλίδης - Newsauto
Εικόνα
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες