Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
MIKE84
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: Τετ Μαρ 13, 2013 4:50 pm
Επικοινωνία:

Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων

Δημοσίευση από MIKE84 »

ΑΝΤΩΝΗΣ4 έγραψε:Γεια σας παιδες. Ξερει κανεις να μου πει τι μοναδες εχει στην κρητη;
Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Μάλεμε Χανίων βρίσκεται η 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών

ΔΗΜΗΤΡΗΣΠ

Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣΠ »

Καλησπέρα παιδιά. Ξερουμε αν υπάρχουν μονάδες Ε. Δ στην Λήμνο;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Δημοσιεύσεις: 11314
Εγγραφή: Τρί Φεβ 03, 2009 11:02 pm
Επικοινωνία:

Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΔΗΜΗΤΡΗΣΠ έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Ξερουμε αν υπάρχουν μονάδες Ε. Δ στην Λήμνο;


Δεν υπάρχουν όχι.

Άβαταρ μέλους
Palaio
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 11, 2014 1:09 pm
Επικοινωνία:

Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων

Δημοσίευση από Palaio »

Παιδια επειδη θα επιθυμουσα να παω ειδικες διναμεις και μενω Αθηνα αλλα απο Λημνο εχω καταγωγη, σε ποιες θα μπορω να παω ωστε να ειμαι οσο το δυνατο πιο κοντα σε αυτα τα 2 μερη.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Δημοσιεύσεις: 11314
Εγγραφή: Τρί Φεβ 03, 2009 11:02 pm
Επικοινωνία:

Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων

Δημοσίευση από D.Y.K »

Η Λήμνος δεν έχει μονάδα ειδικών δυνάμεων οπότε δεν μπορείς να πας εκεί έτσι κ αλλιώς.

Αθήνα μπορείς να πας είτε στην 2η ΜΑΛ είτε στον Αυλώνα στους Πεζοναύτες.

αρχηγος των ατακτων

Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων

Δημοσίευση από αρχηγος των ατακτων »

Ξερει κανεις να μου πει ποια ειναι ας πουμε η πιο μαχιμη μοναδα στα ΛΟΚ εκτος την 35μκ στην Κυπρο...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Δημοσιεύσεις: 11314
Εγγραφή: Τρί Φεβ 03, 2009 11:02 pm
Επικοινωνία:

Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων

Δημοσίευση από D.Y.K »

Όλες οι Ορεινές Μοίρες το ίδιο πρόγραμμα έχουν.

Αν πράγματι θες να κάτι πιο "μάχιμο" τότε να πας στην 35 ΜΚ.

Άβαταρ μέλους
TheloNaPaoSnd
Λοχαγός
Λοχαγός
Δημοσιεύσεις: 445
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 24, 2018 8:06 pm
Τοποθεσία: Πολιτης
Επικοινωνία:

Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων

Δημοσίευση από TheloNaPaoSnd »

Βρήκα ένα άρθρο για τον ΣΞ του 2025 και το σημείο για την 13 ΔΕΕ ήταν ενδιαφέρον. Το βάζω σε αυτό το θέμα γιατί δεν έβρισκα κάτι πιο αντίστοιχο.

Η 13ΔΕΕ αναβαθμίζετε και αποκτά την ιδία βαρύτητα με το ΔΣς, ΓΣΣ και την ΑΣΔΕΝ. Η μονάδες που θα την αποτελούν χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

Α κατηγορία Αποτελείτε από το ΕΤΑ και την ΖΜΑΚ μονάδες μεγέθους τάγματος πλέον οι οποίες θα στελεχώνονται από επαγγελματίες στρατιωτικούς μόνο προερχόμενους εθελοντικά από οποιοιδήποτε όπλο η σώμα του ΕΣ αφού περάσουν επιτυχώς την δοκιμασία εισαγωγής διάρκειας 3 εβδομάδων + 1 εβδομάδα σχολειό αιχμαλωσίας διαφυγής στα πρότυπα του πρώτου σκέλους του UKSF selection από εκεί και περά τα στελέχη των θα πρέπει να αποφοιτήσουν με επιτυχία από το σχολειό καταδρομών στην συνεχεία θα ακόλουθη ειδικό σχολειό αλεξιπτωτιστών διάρκειας 4 μηνών για το ΕΤΑ και σχολειό αυτοδυτών μάχης για την ΖΜΑΚ. Με την ολοκλήρωση των προηγούμενων τα στελέχη θα εντάσσατε στης επιχειρησιακές ομάδες και θα συνεχίζουν την εκπαίδευση τους. Στόχος θα είναι τα στελέχη αυτά να ολοκληρώσουν όλα τα σχολεία που προσφέρουν τα κέντρα εκπαιδεύσεως των Ειδικών Δυνάμεων καθώς κι το αντίστοιχο σχολειό ειδικότητας τους στο ISFTC της Γερμανίας.

Β κατηγορία Αποτελείτε από τους πλήρως επανδρωμένους πλέον Λόχους Καταδρομών που θα διαθέτει κάθε σχηματισμός Ταξιαρχίας του ΕΣ οι ποιοί θα έχουν διπλή πατρότητα καθώς θα ανήκουν επιχειρησιακά και υποστηρικτικά και στην 13 ΔΕΕ αλλά και στην Ταξιαρχία όπου ανήκουν οργανικά με προτεραιότητα πάντα στην 13 ΔΕΕ. Για να υπηρέτηση κάποιας σε αυτούς θα πρέπει υποχρεωτικά να αποφοιτήσει από το σχολειό προχωρημένης εκπαίδευσης νεοσυλλέκτου καταδρομών διάρκειας 8 εβδομάδων αντίστοιχο με το RASP των αμερικανών. Για τους αξ/κους και υπαξ/κους αντί για ΛΥΒ και ΣΕΑ θα πρέπει να αποφοιτήσουν από το σχολειό καταδρομών με τους ΥΕΑ μετά την αποφοίτηση τους από αυτό να εντάσσονται στο Β τρίμηνο εκπαιδεύσεως ΥΕΑ στην ΣΕΑΠ. Οι ετέρες μονάδες που θα εντάσσετε στην Β κατηγορία θα είναι οι Λόχοι Ανιχνευτών και Αναγνώρισης της 71 ΤΑΞΑΛ και 32 ΤΑΞΠΖ αντίστοιχα. Οι προϋποθέσεις για να υπηρετήσει κάποιος εκεί θα πρέπει αν είναι απόφοιτος του σχολειού καταδρομών καθώς και απόφοιτος των σχολείων ελεύθερων πτώσεων και ανιχνευτών της ΣΧΑΛ η του σχολειού αυτοδυτών μάχης.

Γ κατηγορία Θα αποτελείτε από έναν Τάγμα Πεζοναυτών και ένα Τάγμα Αλεξιπτωτιστών η οποί ανά τετραμηνία βάση θα εναλασοντε και για την περίοδο αυτή θα υποστηρίζουν επιχειρούν και εκπαιδεύονται με της υπόλοιπες μονάδες της 13ΔΕΕ. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί πως η 71 ΤΑΞΑΛ θα έχει ως πρότυπο λειτουργιάς και εκπαιδεύσεις την 16 Air Assault Brigade καθώς και πως η 32 ΤΑΞΠΖΝ θα ηχεί ως πρότυπο την 3 Commando Brigade και πως όλα τα μελή των ανεξαρτήτως βαθμού και ειδικότητας θα περνούν την ιδία δοκιμασία εισαγωγής εκπαιδεύσεως καθώς και πως και για αυτές το σχολειό καταδρομών θα αντικαταστεί τα ΛΥΒ και το πρώτο σκέλος της ΣΕΑ.

Τέλος οι λοιπές μονάδες που θα απαρτίων την 13ΔΕΕ θα είναι τα ΚΕΕΔ ΚΕΑΠ και ΚΕΟΑΧ με την ΣΧΑΛ να περνά πλέον στην 71 με κάποιους εκπαιδευτές δανεικούς από την ΔΕΕ, καθώς και την Διμοιρία Ειδικών Απόστολων της 1 ΤΑΣ εξοπλισμένοι μετά ΝΗ90ΕΑ και στελεχωμένοι με πιλότους ειδικά εκπαιδευμένους σε νυχτερινές αποστολές και αποστολές κάτω από εχθρικό πυρ.

Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅ πλα τὰ ἱ ερὰ
Nik123456

Re: Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων

Δημοσίευση από Nik123456 »

Greek_Army έγραψε: Πέμ Σεπ 15, 2011 9:24 pm Όλες οι μονάδες έχουν τα αρνητικά τους και τα θετικά τους, ας πούμε η μακ στην ρόδο έχει πολλούς εποπ και οι φαντάροι κάνουν μόνο υπηρεσίεσ
Καλησπέρα, συγκεκριμένα πόσο χειρότερα είναι ως εμπειρία στη Ρόδο με βάση αυτό που έγραψες; Δώσε μου μια ιδέα γιατί δεν κατάλαβα τή διαφορά έχει που έχει παραπάνω εποπ.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες