Σύστημα Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής SAAB BT46

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Σύστημα Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής SAAB BT46

Δημοσίευση από Nassos »

Ξεκίνησε η εκπαίδευση των Αρματιστών του Ελληνικού Στρατού με το σύστημα εξομοίωσης πεδίου BT46.

Σε υπηρεσία με τον Ελληνικό Στρατό, το BT46 έχει λάβει την ονομασία «Σύστημα Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής» (ΣΕΤΕ).

Το ΣΕΤΕ είναι ένα σύστημα αισθητήρων (στο εξής συλλογές) που τοποθετούνται πάνω στα άρματα μάχης με σκοπό την εκτέλεση ασκήσεων μέσα σε πεδία ασκήσεως με την χρήση εικονικών πυρών.

Ο Ελληνικός Στρατός έχει αποκτήσει συλλογές για τα άρματα μάχης μιας ασκούμενης Ίλης.

Η Διεύθυνση Ιππικού-Τεθωρακισμένων (ΔΙΤ) δημιούργησε μια ομάδα έμπειρων αξιολογητών Αξιωματικών και χειριστών Υπαξιωματικών που εκπαιδεύθηκαν στο ΣΕΤΕ από την κατασκευάστρια εταιρεία SAAB, που πλέον επισκέπτονται τα πεδία ασκήσεων της ηπειρωτικής Ελλάδας όπου τοποθετούν τις συλλογές στα ασκούμενα άρματα και ελέγχουν, αξιολογούν και συμβουλεύουν τα εκπαιδευόμενα Πληρώματα πραγματοποιώντας απολογισμό μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης επισημαίνοντας τα θετικά και τα σημεία που χρήζουν βελτίωση. Μοναδική εκπαίδευση με επίκεντρο την υψηλού βαθμού αληθοφάνεια.

Ουσιαστικά, κάθε άρμα μπορεί κινηθεί μέσα σε ένα πεδίο ασκήσεων στο πλαίσιο ενός Ουλαμού, να εκμεταλλευτεί το έδαφος και να εκτελέσει «πυρά», δηλαδή να κάνει βολή με το κυρίως όπλο του, χωρίς αληθινά πυρομαχικά, με τη χρήση μιας ακτινοβολίας που εκτοξεύεται από το στόμιο του πυροβόλου ακριβώς με την ίδια διαδικασία που εκτελούν οι Πυροβολητές με τα αληθινά βλήματα.

Τα αποτελέσματα από τις τελευταίες εκπαιδεύσεις είναι πρωτόγνωρα και έχουν ενθουσιάσει τους ασκούμενους και μάλιστα η αληθοφάνεια είναι εξαιρετικά υψηλή.

Rank (X)
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες