Σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Ελληνοτουρκικά θέματα, βαλκάνια, εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
AtomicYeti
Λοχαγός
Λοχαγός
Δημοσιεύσεις: 471
Εγγραφή: Τετ Ιουν 03, 2015 5:34 pm
Επικοινωνία:

Σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Δημοσίευση από AtomicYeti »

Nassos έγραψε:Μάλιστα, επειδή μισούν τη Ρωσία θα πρέπει πχ να στηθεί αντιβαλλιστική ασπίδα κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία ή να απειληθεί πυρηνικός πόλεμος και η μισή Ευρώπη να γίνει ξερότοπος.

Σαν τους Πολωνούς, θέλουν να βγάλουν το άχτι τους εναντίον της Ρωσίας για αυτά που υπέστησαν επί ΕΣΣΔ.


Σωστά, αν ήσουν Πολωνός και εσύ, τα ίδια θα έκανες. Έτσι δεν νιώθουν και οι Έλληνες για τους Τούρκους; Και έχουν και τους Γερμανούς απο την άλλη πλευρά, άλλο μίσος και εκεί.

Η αντιβαλλιστική όσο ποιό κοντά γίνεται στη Ρωσσία έχει και άλλο στόχο, να προστατέψει την αχίλλειο πτέρνα των Αμερικανών.

Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Δημοσίευση από Nassos »

yandr έγραψε:Το άρθρο δεν γράφει τίποτα περί αντιβαλλιστικής ασπίδας.


Όχι δεν γράφει για αντιβαλλιστική ασπίδα, αλλά η φράση "προσπάθεια κατευνασμού των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης" αυτό υποννοεί. Το ΝΑΤΟ από απόψεως συμβατικών δυνάμεων δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες αποτροπής όπως πριν το 1991.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Δημοσίευση από Nassos »

ΝΑΤΟ προειδοποιεί Πούτιν: Η Ρωσία θα καταβάλει «υψηλό τίμημα» εάν εισβάλλει στην Ουκρανία

Με προειδοποίηση διά στόματος των Γενς Στόλτενμπεργκ και Άντονι Μπλίνκεν προς τη Ρωσία ότι θα αντιμετωπίσει βαρύτατες συνέπειες εάν επιχειρήσει επίθεση σε βάρος της Ουκρανίας άρχισαν σήμερα, Τρίτη, οι εργασίες της διήμερης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στη Ρίγα της Λετονίας, υπό το φως της ανησυχίας που έχει πυροδοτήσει διεθνώς η μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Η Ρωσία θα καταβάλει «υψηλό τίμημα» αν χρησιμοποιήσει βία εναντίον της Ουκρανίας και η Δύση έχει δείξει ήδη ότι μπορεί να διαχειριστεί οικονομικές, χρηματοπιστωτικές και πολιτικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

CNN

Εικόνα

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Re: Σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Δημοσίευση από Nassos »

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει μυστικά σχέδια για το ενδεχόμενο Παγκοσμίου Πολέμου με την Ρωσία

Ο κίνδυνος ενός Παγκόσμιου Πολέμου, που θα μπορούσε να βάλει φωτιά στον πλανήτη έδειχνε να είναι όχι απλά μακρινός, αλλά σχεδόν απίθανος, όμως, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία άλλαξε τα πάντα και το ΝΑΤΟ φέρεται να ετοιμάζει μυστικά σχέδια για το ενδεχόμενο μιας παγκόσμιας σύρραξης με την χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την είδηση που τρομάζει τον πλανήτη έβγαλε στο φως το Reuters, το οποίο μάλιστα αποκαλύπτει ότι το ΝΑΤΟ θα θέσει επί τάπητος τα σχέδιά του για το ενδεχόμενο ενός Παγκοσμίου Πολέμου (με πιθανό αντίπαλο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας την Ρωσία) άμεσα στη Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μεγάλου ειδησεογραφικού πρακτορείου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τον Ιούλιο, οι ηγέτες των χωρών μελών αναμένεται να εγκρίνουν ένα μυστικό στρατιωτικό σχέδιο, χιλιάδων σελίδων για το ενδεχόμενο Παγκοσμίου Πολέμου αν κάποια χώρα όπως η Ρωσία ή η Κίνα επιτεθούν σε κάποιον από τους συμμάχους.

Η κίνηση σηματοδοτεί μια θεμελιώδη αλλαγή. Το ΝΑΤΟ δεν είχε δει την ανάγκη να καταρτίσει αμυντικά σχέδια μεγάλης κλίμακας για δεκαετίες, καθώς οι πόλεμοι σε Αφγανιστάν και Ιράκ όπου μετείχε η συμμαχία είχαν… θεωρηθεί «μικροί» (μπροστά φυσικά σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο) και ένιωθε ότι η μετασοβιετική Ρωσία δεν αποτελούσε πλέον τεράστια απειλή.

Η εισβολή όμως, της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο επεκτατισμός και αναθεωρητισμός του Κρεμλίνου άλλαξαν τα δεδομένα.

«Η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ διαχείρισης κρίσεων και συλλογικής άμυνας είναι η εξής: Δεν είμαστε εμείς, αλλά ο αντίπαλός μας που καθορίζει το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους του ΝΑΤΟ. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι η σύγκρουση μπορεί να παρουσιαστεί ανά πάσα στιγμή».

Newis.gr
Αναρωτιέμαι που χάθηκε αυτός ο "διδάκτορας" από τη Σουηδία που μου την είχε πει πριν 5 χρόνια ότι τρομάζω τον κόσμο με τις αναφορές περί πολέμου.:lol:
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Re: Σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Δημοσίευση από yandr »

Προσωπικά, θεωρώ απόλυτα λογικό για έναν στρατιωτικό οργανισμό να καταστρώνει στρατιωτικά σχέδια.

Η Ρωσία έχει ξεφύγει την τελευταία δεκαετία και πρέπει να υπάρχουν σχέδια ανάσχεσης.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες