Ο πιο ισχυρός στρατός στον κόσμο!

Ελληνοτουρκικά θέματα, βαλκάνια, εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
AtomicYeti
Λοχαγός
Λοχαγός
Δημοσιεύσεις: 471
Εγγραφή: Τετ Ιουν 03, 2015 5:34 pm
Επικοινωνία:

Ο πιο ισχυρός στρατός στον κόσμο!

Δημοσίευση από AtomicYeti »

Ο καλύτερος στρατός είναι της Μεγάλης Βρετανίας, βάζει όλους τους άλλους σαν κρεατοασπίδα να σκοτωθούν αναμεταξύ τους και μετά πάνε με επίλεκτες ομάδες. Έτσι κρατάνε και χαμηλά το κόστος συντήρησής Εικόνα

Δεν νομίζω οτι υπάρχει καλύτερος στρατός γενικά. Στο Βυζάντιο, ο ελληνικός στρατός δεν ήταν ο καλύτερος, το Βυζάντιο είχε όμως τους Αρμενίους που ήταν οι καλύτεροι πολεμιστές του, στην συγκεκριμένη τοπογραφία. Όπως οι Βρετανοί έχουν τους Gurkas κλπ. Άρα καλύτερος στρατός== ο στρατός με τις περισσότερες εφεδρίες και επιλογές.
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Ο πιο ισχυρός στρατός στον κόσμο!

Δημοσίευση από yandr »

Ο στρατός της Κίνας πλησιάζει σε ικανότητες τις ΗΠΑ, είναι όμως ετοιμοπόλεμος;

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός διαθέτει πλέον υπέρ-υπερηχητικούς πυραύλους που είναι άτρωτοι απέναντι στα περισσότερα συστήματα αεράμυνας, τεχνολογία που οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αναπτύσσουν. Τα επιθετικά drones της μπορούν να σχηματίσουν σμήνη για να παραλύσουν τα δίκτυα επικοινωνιών. Τα πολεμικά πλοία της Κίνας ξεπερνούν αριθμητικά τα αμερικανικά και η χώρα άρχιζε να κατασκευάζει το τρίτο αεροπλανοφόρο της το καλοκαίρι, το πρώτο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εγχώρια. Ο αμυντικός προϋπολογισμός της είναι δεύτερος μόνο μετά των ΗΠΑ. Ο στρατός της Κίνας έχει περισσότερα στελέχη εν υπηρεσία, περίπου 2 εκατομμύρια, ενώ οι ΗΠΑ έχουν κάτι λιγότερο από 1,4 εκατομμύρια.

Το ερώτημα για τον κ. Σι, το οποίο και ο ίδιος έθεσε δημόσια, είναι εάν αυτές οι δυνάμεις είναι ετοιμοπόλεμες.

Η Κίνα έχει να πολεμήσει από το 1979, όταν ενεπλάκη σε σύντομη σύγκρουση στα σύνορα με το Βιετνάμ. Σε αντίθεση με τις αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες πολεμούσαν για το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο δεκαετιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν, οι στρατιωτικοί της Κίνας δεν έχουν ουσιαστικά καμία εμπειρία μάχης - την οποία ορισμένοι Κινέζοι ηγέτες έχουν ονομάσει «ασθένεια της ειρήνης». Η εύρεση λύσης, χωρίς να καταλήξει σε πραγματικό πόλεμο, υπήρξε προτεραιότητα για τον κ. Σι, ειδικά επειδή επιδιώκει να προετοιμάσει τη χώρα για Πιθανή αναμέτρηση με τις Η. Π. Α.

...

Στρατηγικοί αναλυτές εκτός Κίνας λένε ότι η ισχύς του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού σε πυραύλους μικρού βεληνεκούς, αεροπορία και ναυτικό είναι τώρα τόσο καλά ανεπτυγμένη που θα ήταν σχεδόν αδύνατο για τους στρατούς άλλων χωρών να επιχειρήσουν κοντά στην ακτογραμμή της Κίνας σε πιθανή σύγκρουση.

Οι δυνατότητες του Πεκίνου στον κυβερνοπόλεμο ευρέως θεωρούνται ως υπερσύγχρονες. Το Γραφείο του Διευθυντή Πληροφοριών των ΗΠΑ, το οποίο συμβουλεύει τον Πρόεδρο για την εθνική ασφάλεια, ανέφερε σε έκθεση του φέτος ότι η Κίνα είναι σχεδόν βέβαιο ότι μπορεί να εξαπολύσει κυβερνοεπιθέσεις που θα διαταράσσουν κρίσιμες υποδομές στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου και των σιδηροδρομικών δικτύων.

Τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που δαπάνησε σε τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων σηματοδοτούν ότι η Κίνα μπορεί τώρα να θέσει υπό απειλή τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ασία. Το αυξανόμενο πυρηνικό οπλοστάσιο παρέχει στο Πεκίνο τα μέσα για να δημιουργήσει καλύτερη αποτρεπτική ικανότητα έναντι των αντιπάλων του.

πηγή



Η έλλειψη πολεμικής εμπειρίας αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και για τα ελληνοτουρικά πάντως.

Θα έπρεπε να έχουμε παντού παρατηρητές και να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Re: Ο πιο ισχυρός στρατός στον κόσμο!

Δημοσίευση από yandr »

Ο ελληνικός στρατός κατατάσσεται στην 30ή θέση μεταξύ 145 εξεταζόμενων εθνών στον κατάλογο των ισχυρότερων ενόπλων δυνάμεων του κόσμου, σύμφωνα με τον δείκτη Global Firepower (GFP) του 2023.

Ο δείκτης GFP κατατάσσει κάθε στρατό με βάση τις εκτιμήσεις περισσότερων από 60 παραγόντων, όπως ενεργό στρατιωτικό προσωπικό, οχήματα, πυροβολικό, αντιτορπιλικά, άρματα μάχης, οικονομική δύναμη, παραγωγική δύναμη και γεωγραφικά πλεονεκτήματα μεταξύ άλλων.
  1. ΗΠΑ
  2. Ρωσία
  3. Κίνα
  4. Ινδία
  5. Ηνωμένο Βασίλειο
  6. Νότια Κορέα
  7. Πακιστάν
  8. Ιαπωνία
  9. Γαλλία
  10. Ιταλία
  11. Τουρκία
Πηγή
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Re: Ο πιο ισχυρός στρατός στον κόσμο!

Δημοσίευση από yandr »

doc-20230306kin-960x600.jpg
doc-20230306kin-960x600.jpg (116.16 KiB) Προβλήθηκε 253 φορές
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες