Αποτελέσματα ΟΒΑ Στρατού Ξηράς (2021Β)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Γερόλυκος
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Γερόλυκος »

Epson89 έγραψε:Ακριβώς ότι είπε ο 33ΜΚ. Ακριβώς όμως ισχύει.

Άλλος ένας που τα γνωρίζει όλα, τα έμαθε στο 9μηνό που υπηρέτησε [έλα παππού μου να σου δείξω τα χωράφια σου]

Epson89 έγραψε:Επίσης κάποιοι λοχαγοι φίλοι μου με συμβούλεψαν ότι όταν πάει 14:30 ακριβώς να φεύγεις.

Μάλιστα, και φίλους λοχαγούς, κάνε έναν Κόπο και ρώτησε τους πόσες φορές έφυγαν οι ίδιοι 14+30 και μετά αναλογίσου πόσες φορές θα φύγεις εσύ αυτήν την ώρα

epson89 έγραψε:Μην σας πει κανένας να κάτσετε παραπάνω. Δεν επιτρέπεται! 😉

Το τι επιτρέπεται και τι όχι στον στρατό είναι ρευστό ας έχει στρατηγική ή άσκηση ή κάποια εργασία που μπορεί να είναι ότι φανταστείς και τότε τα λέμε, πήγαινε εσύ και πες δεν επιτρέπεται. Τέλος όμως διότι ξεφύγαμε του θέματος.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Σάβ Δεκ 04, 2021 8:46 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Leop
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 139

Δημοσίευση από Leop »

Ο στρατός έχει πολύ έξτρα απλήρωτο ωράριο και οι πιο πολλοί το μπερδεύουν με το ευρύ δημόσιο. Ο καθένας πλέον θα τα δει από μέσα κάποιοι ίσως είναι τυχεροί κάποιοι άτυχοι αναλόγως των συνθηκών
Άβαταρ μέλους
Player 1
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Player 1 »

Καλησπέρα φίλοι μου καί εγώ επιτυχών (ΠΖ) αλλά δυστυχώς λόγω αργοπορίας δεν θα πάω.
Πλεον έχω βρει δουλειά καί τό οικονομικό είναι πολύ καλό οπότε δεν με συμφέρει να απομακρύνθω από τούς δικούς μου σε ένα μακρύ μέρος της ελλάδας. Ο αδερφός μου είναι ΕΠΟΠ από το 2009 καί δεν μου είπε τα καλύτερα για τους οβα (πολλές υποχρεώσεις (αγκαριες) σαν κατώτερα στελέχη καί ΚΤΛ

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή σταδιοδρομία σε όσους επιλέξουν αυτό το δρόμο (μακρύ καί δύσκολο) καί τα καλύτερα να έρθουν σε εσάς καί αυτούς που αγαπάτε

Καλές γιορτές

fotistzouv
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από fotistzouv »

Όλοι πάνω κάτω ξέραμε πως θα είναι τα πράγματα λίγο πολύ άλλος λέει θετικά άλλος αρνητικά όπως συμβαίνει και με δουλειές έξω.η ζωή η ίδια είναι δύσκολη πλέον όποτε εύκολος και ευθύς Δρόμος δεν είναι πουθενά. Εγώ προσωπικά θέλω να δω και μόνος μου τι γίνεται αν δω ότι δεν με συμφέρει ιδιαίτερα θα σηκωθώ και θα φύγω δεν είμαι φαντάρος Απλά μην γινόμαστε τρομολάγνοι

tethoras355
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από tethoras355 »

Οβα αξίζει μόνο για να μπεις εποπ. Αν δεν μπεις εποπ προφανως δεν αξίζει. Νομίζω με αυτο το σκεπτικό πάμε οι περισσότεροι.
El AR
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 98

Δημοσίευση από El AR »

tethoras355 έγραψε:Οβα αξίζει μόνο για να μπεις εποπ. Αν δεν μπεις εποπ προφανως δεν αξίζει. Νομίζω με αυτο το σκεπτικό πάμε οι περισσότεροι.

Ακριβώς η εκτός αν μένεις κοντά εκεί που θα σε παν και απλά μαζευεις λεφτά για κάποιο λόγο χωρίς να έχεις έξοδα άλλιως είναι πραγματικά άχρηστο

Άβαταρ μέλους
Player 1
Στρατιώτης
Στρατιώτης

MΟνάδες της πρώτης γραμμής του Έβρου και Νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, θα στελεχώσουν οι νέοι Επαγγελματίες Οπλίτες του Στρατού Ξηράς ΕΠΟΠ 2021 ενώ σε αντίστοιχες μονάδες πρώτης γραμμής της Πολεμικής Αεροπορίας και σε πλοία του Στόλου, θα μετακινηθούν οι Επαγγελματίες Οπλίτες του ΠΝ και της ΠΑ.

Την παραπάνω απόφαση έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, για δύο σημαντικούς λόγους, έναν επιχειρησιακό και έναν κοινωνικό.

Δυστυχώς από τούς 1000 ΕΠΟΠ έμειναν μόνο 800

Leop
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 139

Δημοσίευση από Leop »

Θα είναι δύσκολο με φόρτο εργασίας ανάλογα την μονάδα αλλά έχει και τα καλά του ότι δεν πρόκειται να χάσεις χρήματα αλλά και ασφάλιση που έξω σπανιζει και σε κοιτούν σαν εχθρό όταν μιλάς για ένσημα
Veggas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Veggas »

Απλά κόψου
Nospa
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 30

Δημοσίευση από Nospa »

Μαγκες κάποιοι δεν έχουμε την δυνατότητα να βρούμε σπίτι μέχρι να πληρωθουμε! Θα μπορούμε να κοιμόμαστε μεσα;
El AR
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 98

Δημοσίευση από El AR »

Παιδιά χαλαρώστε το χειμώνα δεν έχει πολύ τρέξιμο εδώ είναι ήσυχα τα πράματα σχεδόν τίποτα σπάνια να τύχει ακόμα και στη ποιο δύσκολη μονάδα λόγο καιρού κτλπ αλλά καλοκαίρι πραγματικά σας λέω θα μας κάνουν άνω κάτω ότι δεν μπορει να γίνει χειμώνα πέφτουν όλα μαζεμένα το καλοκαίρι
Epson89
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 40

Δημοσίευση από Epson89 »

Αν εσύ δεν έχεις μάθει να λες όχι, πρόβλημα σου! Μου είπαν ότι οι ίδιοι έχει τύχει πολλές φορές να κάτσουν αρκετές ώρες παραπάνω μετά τις 14:30 αλλά επειδή είναι λοχαγοι. Ο οβα δεν έχει υποχρέωση και ούτε ευθύνες. Κάνει αυτό που είναι να κάνει και τέλος! Μάλλον κάπου το χάνεις! Πριν πω ότι πω έχω ρωτήσει άτομα τα οποία είναι χρονια μέσα στον στρατό και λοχαγός φίλους μου που οι 2 είναι ειδικές δυνάμεις και ο άλλος στον Έβρο. Μετέφερα ότι ακριβώς μου είπαν. "είναι καλύτερο να είσαι οβα, γιατί δεν χεις ευθύνες ούτε υποχρεώσεις. Μην κάτσεις ποτέ μετά τις 14:30 γιατί μετά θα σου λένε συνέχεια να κάθεσαι και θα την τρως εσύ". Αυτά ήταν τα λόγια τους. Προφανώς και κάτι θα ξέρουν παραπάνω από σένα που σχολιάζεις απλά μέσα εδώ. Δεν θα το συνεχίσω όμως, αλλά είναι κρίμα όπως εσύ και κάποιοι άλλοι εδώ να επηρεάζεται αρνητικά τα παιδιά που δήλωσαν και βλέποντας σχόλια σαν τα δικά σας να μην έρθουν καν στο κέντρο. Σε πήραν; Καλώς. Δεν σε πηραν και σπαζεσαι; Συνέχισε τη ζωή σου. Είσαι ήδη μέσα; Δεν νομίζω!
Άβαταρ μέλους
Player 1
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Epson89 έγραψε:Αν εσύ δεν έχεις μάθει να λες όχι, πρόβλημα σου! Μου είπαν ότι οι ίδιοι έχει τύχει πολλές φορές να κάτσουν αρκετές ώρες παραπάνω μετά τις 14:30 αλλά επειδή είναι λοχαγοι. Ο οβα δεν έχει υποχρέωση και ούτε ευθύνες. Κάνει αυτό που είναι να κάνει και τέλος! Μάλλον κάπου το χάνεις! Πριν πω ότι πω έχω ρωτήσει άτομα τα οποία είναι χρονια μέσα στον στρατό και λοχαγός φίλους μου που οι 2 είναι ειδικές δυνάμεις και ο άλλος στον Έβρο. Μετέφερα ότι ακριβώς μου είπαν. "είναι καλύτερο να είσαι οβα, γιατί δεν χεις ευθύνες ούτε υποχρεώσεις. Μην κάτσεις ποτέ μετά τις 14:30 γιατί μετά θα σου λένε συνέχεια να κάθεσαι και θα την τρως εσύ". Αυτά ήταν τα λόγια τους. Προφανώς και κάτι θα ξέρουν παραπάνω από σένα που σχολιάζεις απλά μέσα εδώ. Δεν θα το συνεχίσω όμως, αλλά είναι κρίμα όπως εσύ και κάποιοι άλλοι εδώ να επηρεάζεται αρνητικά τα παιδιά που δήλωσαν και βλέποντας σχόλια σαν τα δικά σας να μην έρθουν καν στο κέντρο. Σε πήραν; Καλώς. Δεν σε πηραν και σπαζεσαι; Συνέχισε τη ζωή σου. Είσαι ήδη μέσα; Δεν νομίζω!

Καλημέρα σού καί καλή εβδομάδα... Πραγματικά με αυτά που λες αναρωτιέμαι αν έχεις πάει ούτε φαντάρος. Να πει όχι; Που νομίζεις ότι πας; Εκδρομή στο δάσος και παραπάνω θα κάτσεις καί μόνο αγκαριες θα κάνεις και σκατα θα φας σαν οβά (εδώ τρώνε οι ΕΠΟΠ. Βασικά πιστεύω ότι δεν πιστεύεις αυτά που λες γιατί στο στρατό το όχι σε ανώτερους σού δεν υπάρχει καί πραγματικά πίστεψε με με αυτό το μυαλό εάν πας θα στιγματιστεις όχι από τόυς αξιοματικους αλλά και από την ίδια σ την σειρά.

Δυστυχώς οι περισσότεροι πάνε με το μυαλό το δικό σου καί τρώνε (φαπες) από όλους.

Τώρα για το σπίτι δεν δικαιούνται τα στελέχη που αμοίβονται από το σώμα με χρήματα δηλαδή εσείς οπότε πρέπει να ψάξετε να ενοικιάσετε από τώρα. Θα σας τα πουν κιόλας την πρώτη μέρα ο αδερφός μου με 950 Κομοτηνή έχει δικό του σπίτι και το ποίο φθηνό ενοίκιο είναι 300 350 οπότε βγαίνει τσιμα τσιμα

Όσο για το εάν περάσετε ΕΠΟΠ θα ευχηθώ το καλύτερο για όλους... Απλά να σας θυμίσω πολλοί οβά με 2 και 3 χρόνια υπηρεσίας έμειναν έξω τότε τί θα κάνετε;

Με σεβασμό ένας επιτυχών ΠΖ)

tethoras355
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από tethoras355 »

Γιατί να μην πούμε όχι δηλαδή; Μια χαρά όχι μπορείς να πεις όταν σου λένε να κάτσεις παραπάνω γιατί πολύ απλά δεν προβλέπεται. Δεν μιλάω για ασκήσεις Εκπαίδευση ή τέτοια. Και ντάξει το να κάτσεις ένα μισάωρο παραπάνω 1-2 φορές τον μήνα δεν είναι κάτι αλλά αμα γίνεται τακτικά προφανώς λες όχι. Ακόμα και σαν φαντάρος μπορείς να πεις όχι όταν σου ζητάνε πράγματα που δεν προβλέπονται.

Τώρα για αγγαρίες είναι ανάλογα την ειδικότητα και το όπλο του καθενός. Εγώ στα ΤΘ δεν θυμάμαι ποτέ χαμηλόβαθμο στέλεχος να κάνει αγγαρίες γιατί πολύ απλά όλοι είχαν δουλειά καθημερινά. Ούτε οι φαντάροι δεν κάναμε καλά καλά για τον ίδιο λόγο. Άρα εγώ θα πω ότι άμα δεν θέλετε να σας ζαλίζουν με αγγαρίες και θελήματα βρείτε ένα πόστο στον λόχο/ίλη και να ασχολείστε με την δουλειά αυτή. Όσο αυτό γίνεται τουλάχιστον σε άλλα όπλα και ειδικότητες.

Άβαταρ μέλους
alexmpss
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από alexmpss »

Τι να πάρουμε ;
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες