Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
nediak
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από nediak »

Εχω παρει ηδη 2 αναβολες,1 εξαμηνη και μια ετησια για ψυχολογικα κριτηρια, με παρακολουθηση απο στρατιωτικο ψυχιατρο και φαρμκευτικη αγωγη ολο το διαστημα, για την απαλλαγη απαιτειται αλλη μια εξαμηνη και μετα επιτροπη απαλλαγης; Επισης παρουσιαζομαι τωρα 12/1 και θα παω φρουραρχειο για τη διαδικασια, θα εχω ολα τα χαρτια απο το γιατρο που με παρακολουθει, θα ηταν καλυτερα να παρω και μια γνωματευση απο καποιο δημοσιο νοσοκομειο η ειναι περιττο;
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από xristos1925 »

nediak έγραψε:Εχω παρει ηδη 2 αναβολες,1 εξαμηνη και μια ετησια για ψυχολογικα κριτηρια, με παρακολουθηση απο στρατιωτικο ψυχιατρο και φαρμκευτικη αγωγη ολο το διαστημα, για την απαλλαγη απαιτειται αλλη μια εξαμηνη και μετα επιτροπη απαλλαγης; Επισης παρουσιαζομαι τωρα 12/1 και θα παω φρουραρχειο για τη διαδικασια, θα εχω ολα τα χαρτια απο το γιατρο που με παρακολουθει, θα ηταν καλυτερα να παρω και μια γνωματευση απο καποιο δημοσιο νοσοκομειο η ειναι περιττο;

Αν εχεις την δυνατοτητα παρε και απο δημοσιο οσο να ναι ειναι ενα συν, αλλα και αν δεν παρεις απο δημοσιο τα χαρτια που εχεις ηδη σε καλυπτουν οποτε δεν εχεις προβλημα... Για απαλλαγη εφοσον εχεις παρει μια εξαμηνη και μια ετησια, θα παρεις αλλη μια εξαμηνη τωρα και μετα θα παρεις απαλλαγη. Πρεπει απαραιτητα να εχεις συμπληρωσει συνολο 2 χρονια αναβολων για ψυχολογικους λογους για να μπορεις να παρεις απαλλαγη

Νικος95

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Νικος95 »

@Χριστος1925

Έχω πάρει μια αναβολή 1 έτος για ψυχολογικους λόγους, θα είναι εύκολο να πάρω ακόμα μια (δηλαδή 1 έτος)

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από xristos1925 »

Νικος95 έγραψε:@Χριστος1925

Έχω πάρει μια αναβολή 1 έτος για ψυχολογικους λόγους, θα είναι εύκολο να πάρω ακόμα μια (δηλαδή 1 έτος)

Ναι μπορεις να την παρεις αν εχεις γνωματευση απο γιατρο αλλιως μπορει να σου δωσουν 6 μηνες χωρις χαρτι

Markos

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Markos »

Καλησπέρα στην ομάδα και καλή χρονιά να έχουμε. Έληξε η αναβολή που είχα για λόγους σπουδών στις 31 Δεκεμβρίου του 2021 αλλά επειδή δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μπω στρατό με πιάνει πανικός και μόνο στην ιδέα, ήδη τώρα θα ξεκινήσω επισκέψεις σε ψυχολόγο και για δικά μου θέματα, αλλά σκέφτομαι να πάρω αναβολή και στη συνέχεια απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους. Διάβασα εδώ σε συζητήσεις στο forum τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω μου φάνηκαν απλά τα πράγματα. Είναι όντως τόσο εύκολα όσο τα διάβασα; Γιατί τρέμω και μόνο στην ιδέα να ακολουθήσω αυτή τη διαδικασία και στο τέλος να μπω στρατό χωρίς να το θέλω. Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο απλά έχω τεράστιο άγχος για αυτό το θέμα.
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 22

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Markos έγραψε:Καλησπέρα στην ομάδα και καλή χρονιά να έχουμε. Έληξε η αναβολή που είχα για λόγους σπουδών στις 31 Δεκεμβρίου του 2021 αλλά επειδή δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μπω στρατό με πιάνει πανικός και μόνο στην ιδέα, ήδη τώρα θα ξεκινήσω επισκέψεις σε ψυχολόγο και για δικά μου θέματα, αλλά σκέφτομαι να πάρω αναβολή και στη συνέχεια απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους. Διάβασα εδώ σε συζητήσεις στο forum τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω μου φάνηκαν απλά τα πράγματα. Είναι όντως τόσο εύκολα όσο τα διάβασα; Γιατί τρέμω και μόνο στην ιδέα να ακολουθήσω αυτή τη διαδικασία και στο τέλος να μπω στρατό χωρίς να το θέλω. Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο απλά έχω τεράστιο άγχος για αυτό το θέμα.

Φιλε εινα πολυ εκολα τα πραματα, σου προτεινω την διαδικασια του στρατοπεδου για να ξεμπερδευεις την ιδια ημερα. Παρε μαζι σου ταυτοτητα, σημειωμα και ολες τις ιατρικες βεβαιωσεις/φαρμακα και πηγαινε τη μερα που εισαι για καταταξη. Διαβασε αναλυτικα τα ποστ εδω τη διαδικασια:

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/αναβολή-απαλλαγή-κατάταξη-στρατόπεδο_topic20306_post617750.html#617750

και μη δυστασεις να ρωτησεις αν κατι δεν ειναι ξεκαθαρο. Και μην αγχωνεσαι χωρις λογο, κανεις δεν εκανε θητεια με θεματα υγειας, ειναι καλοι οι γιατροι του στρατοπεδου.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Πέμ Ιαν 06, 2022 10:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γιαννης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Γιαννης »

Καλη χρονια σε ολα τα παιδια του φορουμ, ειμαι απο Θεσσαλονικη Και στις 12/01/2022 παρουσιαζομαι στη Θηβα για αναβολη, ειναι καποιος που παει με αυτοκινητο; Να παμε παρεα και να μοιραστουμε τα εξοδα;
Giannis1989

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Giannis1989 »

Καλησπέρα στην παρέα. Επειδή αντιμετωπίζω ένα κάπως σύνθετο θέμα και δεν ξέρω πως ακριβώς να το διαχειριστώ, θέλω λίγο τα φώτα σας για το τι με συμφέρει ακριβώς να κάνω ώστε να μην ταλαιπωρηθώ. Είμαι γιατρός, είχα αναβολή μέχρι 31/12/2021 λόγω απόκτησης ιατρικής ειδικότητας οπότε θα κληθώ να καταταγώ στη Β` ΕΣΣΟ 2022 (Μάρτιος). Ωστόσο, πάω για εξαγορά καθώς είμαι γεννηθείς το 1989 και, εξ'όσων διαβάζω, δικαιούμαι εξαγοράς θητείας αφού έχω συμπληρώσει στρατιωτικά το 33ο ετος (επιβεβαιώστε μου αν το λέω καλά). Τα τελευταία 3 χρόνια έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας - ρευματολογικό νόσημα (Αγκυλοποιητική Σπονδυλίτιδα) και παίρνω πολλά φάρμακα μέσα στα οποία και ενδοφλέβια ανά 4 εβδομάδες. Έχω σοβαρό πρόβλημα κινητικότητας. Πέρασα πριν 2 χρόνια από ΚΕΠΑ και έχω ποσοστό αναπηρίας 57%, είναι να ξαναπεράσω τέλος Γενάρη και λογικά μπορεί να πάρω και μεγαλύτερο ποσοστό καθώς η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Δεν ξέρω τι να κάνω... Να πάω να μπω σε διαδικασία διετούς αναβολής μέσω Φρουραρχείου κλπ αφού η κατάστασή μου δεν είναι γενικά καλή ή να πάω κανονικά χωρίς όμως να αποκρύψω τα προβλήματά μου αφού σίγουρα θα χρειάζεται να παίρνω καθημερινά φάρμακα, να κάνω κανονικά όλη τη διαδικασία (ούτως ή άλλως Ι4 θα με βγάλουν) και να υπηρετήσω 15-20 ημέρες για να το εξαγοράσω και να τελειώνω; Δεν ξέρω καθόλου τι πρέπει να κάνω. Δώστε μου λίγο τα φώτα σας και τις γνώμες σας. Σας ευχαριστώ όλους και καλή χρονιά!
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 22

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Giannis1989 έγραψε:Είμαι γιατρός, είχα αναβολή μέχρι 31/12/2021 λόγω απόκτησης ιατρικής ειδικότητας οπότε θα κληθώ να καταταγώ στη Β` ΕΣΣΟ 2022 (Μάρτιος). Ωστόσο, πάω για εξαγορά καθώς είμαι γεννηθείς το 1989 και, εξ'όσων διαβάζω, δικαιούμαι εξαγοράς θητείας αφού έχω συμπληρώσει στρατιωτικά το 33ο ετος (επιβεβαιώστε μου αν το λέω καλά)

Σωστα τα λες. Αφου εισαι του 1989, για το στρατο θεωρεισαι 33 ετη απο την 1η γεναρη του 2022, αρα μπορεις να κανεις εξαγορα. Θα κανεις ομως μερικες μερες θητεια (14-20 ημερες, δες στο αντιστοιχο τοπικ του φορουμ για τη διαδικασια της εξαγορας)

Giannis1989 έγραψε:Τα τελευταία 3 χρόνια έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας - ρευματολογικό νόσημα (Αγκυλοποιητική Σπονδυλίτιδα) και παίρνω πολλά φάρμακα μέσα στα οποία και ενδοφλέβια ανά 4 εβδομάδες. Έχω σοβαρό πρόβλημα κινητικότητας. Πέρασα πριν 2 χρόνια από ΚΕΠΑ και έχω ποσοστό αναπηρίας 57%, είναι να ξαναπεράσω τέλος Γενάρη και λογικά μπορεί να πάρω και μεγαλύτερο ποσοστό καθώς η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Δεν ξέρω τι να κάνω... Να πάω να μπω σε διαδικασία διετούς αναβολής μέσω Φρουραρχείου κλπ αφού η κατάστασή μου δεν είναι γενικά καλή ή να πάω κανονικά χωρίς όμως να αποκρύψω τα προβλήματά μου αφού σίγουρα θα χρειάζεται να παίρνω καθημερινά φάρμακα, να κάνω κανονικά όλη τη διαδικασία (ούτως ή άλλως Ι4 θα με βγάλουν) και να υπηρετήσω 15-20 ημέρες για να το εξαγοράσω και να τελειώνω; Δεν ξέρω καθόλου τι πρέπει να κάνω. Δώστε μου λίγο τα φώτα σας και τις γνώμες σας. Σας ευχαριστώ όλους και καλή χρονιά!

το προβλημα αυτο φαινεται σοβαρο. Αν πας με τις γνωματευσεις στο Φρουραρχειο 5 μερες πριν την καταταξη σου, θα σε παραπεμψουν στο 401 και εκει θα σε δουν γιατροι και θα κρινουν την αναβολη σου, λογικα 24μηνη υγειας. Η επιτροπη απαλλαγων θα επικυρωσει τη γνωματευση του γιατρου κατα τα γνωστα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Κυρ Ιαν 09, 2022 11:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 14

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Devilangel »

Καλησπέρα Γιάννη. Αν θεωρείς πως πηγαίνοντας για 1 μήνα ότι θα επιδεινωθεί η κατάσταση τοτε προφανώς και αξίζει η αναβολή μέσω φρουραρχειου κλπ. Προσωπικά αν ημουν στην θέση σου θα πήγαινα να κάνω ένα μήνα και να τελειώνω με την όλη φάση. Το καλό είναι ότι έχεις 2 διαφορετικές επιλογές που καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Προσωπικά έχω μόνο τη μια επιλογή με το φρουραρχειο κλπ και αυτήν κάνω μέχρι την απαλλαγή. Απλά η φάση είναι ότι αν παρεις 2 ετήσιες που είναι το συνηθισμένο τότε θα πας 3 φορές στην Επιτροπή απαλλαγών (2 φορές για τις αναβολές και μια για την απαλλαγή).
Dimitra

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Dimitra »

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω για τον αδερφό μ διότι μας έχει φάει το άγχος και κανεις δεν μπορεί να μας δώσει μια σαφή απάντηση. Ο αδερφός μου έχει θεωρηθεί ανυποτακτος γιατι δεν παρουσιάστηκε σωστό όταν του είχε έρθει το χαρτί. Πλέον του έχει έρθει αλλά επειδή έχει σοβαρό πρόβλημα εγκλεισμού κλαίει και τον πιάνει κρίση στην είδηση του στρατού σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να πάρει αναβολή; Να κάνει κάποια κίνηση για ι5; Τι πρέπει να κάνει ώστε να πάρει αναβολή και πως θέλει κάποια χαρτιά κάτι;

Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 14

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Devilangel »

Δήμητρα πρέπει να πάρει απαλλαγή για να σβηστεί και το πρόστιμο (από όσο γνωρίζω). Τώρα για αναβολή θέλει χαρτί απο ιδιώτη ψυχίατρο , τονίζω ψυχίατρο και όχι ψυχολόγο. Θα παρει 2 χρόνια αναβολή και μετά ι5
coco

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από coco »

Καλησπέρα, εχει κάποιος τηλεφωνο ψυχιάτρου γιατι δε μπορω να βρω κανέναν γνωστό Εικόνα
Βαμας

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Βαμας »

Γεια σας, Πέρασα από το φρουραρχείο με χαρτί ψυχιάτρου

Η ψυχίατρος με ρώτησε μόνο εάν με παρακολουθεί ψυχίατρος και αφού απάντησα ναι

Έγραψε 345 το οποίο αντιστοιχεί σε ι4 από ΦΕΚ. Δεν με ρώτησε τίποτα και ούτε διάβασε την γνωμάτευση του ιατρού. Να ανησυχώ που δεν έβαλε ι5 και μάλιστα άκυρο νούμερο με την πάθηση μου;

Βαμας

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Βαμας »

Παιδιά λάθος μου και για να προλάβω και άλλους... Να είστε σίγουροι ότι κοιτάτε το τελευταίο φεκ... Κοιτούσα ένα του 2002 και γι'αυτό δεν ταίριαζε ο κωδικός με την πάθηση μου.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης