Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
george13

Δημοσίευση από george13 »

Επαμεινωνδας έγραψε:Λοιπόν εμπειρία από την σημερινή επίσκεψη (12/01/2021) στο Φρουραρχειο Αθηνών πίσω απο το γήπεδο Μπατμιντον.
Έφτασα εκεί πέρα στις 6:00 το πρωί. Υπήρχαν ήδη άτομα εκεί πέρα που περίμεναν και συγκεκριμένα άλλα 12. Μέχρι τις 7:30 που άνοιξαν οι πύλες για να ξεκινήσουμε να μπαίνουμε μαζεύτικαν καμιά 80ρια άτομα και μετά συνέχιζαν να έρχονται και άλλα.
Βγήκε ένας υπεύθυνος με ντουντουκα και είπε πως θα κινηθούμε.
3 κατηγορίες: Α) Οσοι ήταν για δωρεάν εισητήρια μετακίνησης, β) όσοι ήταν για σωματικά προβλήματα, γ) όσοι ήταν για ψυχιατρικά προβλήματα.
α) Αυτοί θα έχουν τελευταίοι εξυπηρέτηση.
β) Ξεκίνησαν να τους δέχονται πρώτοι και να περνάνε από ιατρό μέσα στο Φρουραρχείο.
γ) Για τα ψυχιατρικά ήταν οι περισσότεροι και ήμασταν με νούμερα που μας έβαζαν μέσα σιγά σιγά και η διαδικασία ήταν η εξής:

Έχουμ 3 σκηνές που έπρεπε να περάσουμε και η διαδικασία κράτησε 15 λεπτά περίπου. ΔΕΝ χρειάζεται να πάτε στο ΡΟΥΦ (σας το λένε εκεί) γιατί λόγο κόβιντι έχουν φέρει στην τελευταία σκηνή την στρατολογία, και ΔΕΝ χρειάζεται να πάτε 401 γιατί έχουν τον ψυχίατρο μέσα στο φρουραρχείο.
1) Παιρνάμε από την πρώτη σκηνή που μας γίνεται καταγραφή. Δίνεις το χαρτί κατάταξης, ταυτότητα. Σου δίνουν ένα μικρό χαρτί Και συνεχίζεις.
2) Περιμένεις να σε δει ο ψυχίατρος του στρατοπέδου που αντιγράφει την γνωμάτευση του ιατρού και άντε να σου κάνει μία ερώτηση. Λιγότερο από 1 λεπτό αυτό.
3) Περνάς πάλι από την ίδια σκηνή που καταγράφεται η γνωμάτευση και σου δίνουν ένα ακόμη χαρτί.
4) Περνάς από επόμενη σκηνή ώστε να επιβεβαιόσουν ότι είναι σωστά τα στοιχεία.
5) Πάς τελευταία σκηνή που γράφεις μία αίτηση για να περάσεις από επιτροπή και ουσιαστικά είναι αίτηση αναβολής/ απαλλαγής.
Τέλος.
Τι χρειάζεται να έχεις μαζί: Α) Χαρτί κατάταξης ΜΟΝΟ εκτυπωμένο και ΟΧΙ ηλεκτρονικά. Στο χαρτί να γράφει ότι έισαι στην περιφέρεια Αττικής.
β) Ταυτότητα.
γ) Χαρτί ιατρού το πρωτότυπο και μία φωτοτυπία που την δίνεις στην τελευταία σκηνή για την στρατολογία και την επιτροπή.
Σου δίνουν στο τέλος ένα μισό χαρτί που σου λένε ότι σε 10 ήμερες θα σε ειδοποιήσουν στο mail για να κλείσεις ραντεβού να περάσεις από επιτροπή απο το 401.
Στην όλη διαδικασία κάνεις δεν ασχολείται μαζί σου παρά μόνο αν ρωτήσεις πληροφορίες. Η διαδικασία εύκολη αυτήν την στιγμή και καλό ότι δεν πρέπει να τρέχουμε στο 401 και στην στρατολογία.
Ήμουν εκεί 6 το πρωί και 9:30 είχα γυρίσει σπίτι μου.
Αναμονή για την επιτροπή τώρα.
Υ. Γ. Αν πάτε νωρίς όπως εγώ θα βρείτε parking παντού εκεί γύρω. Μετά γεμίζει φουλ.chrome-extension://bpggmmljdiliancllaapiggllnkbjocb/logo/16.png
Καλησπερα παρουσιαζουμαι στις 17 του μηνος στην λαρισα και μου ειπαν καποια ατομα που μιλησα οτι καλυτερα να παω σε φρουραρχειο για το προβλημα μου, το θεμα ειναι οτι θα προλαβω ; Γιατι πεφτει και καθαρα δευτερα. Να παρω τηλ αυριο σαββατο και καθαρα δυετερα η τζαμπα θα το κανω ;

Εχω κανει σοβαρο σχετικα χειρουργειοστην καρδια οταν ημουν μικρος και τους ειχα ενημερωσει στην στρατολογια πριν μηνες και μου ειπανε να εχω χαρτι γιατρου. Τωρα πηρα χαρτι απο την γιατρο που με κοιταει και λεει τι εχω κανει και οτι παιρνω φαρμακα.

Επισης εκτος απο την καρδια εχω και προβλημα σε μεγαλο βαθμο με το αγχος, περιπου αγχωτικη διαταραχη το οποιο πολλες φορες με επηρεαζει και στην καρδια. Μπορει καποιος να μου πει την διαδικασια για ι5 και τι γινεται με οσους εχουν καρδιακα προβληματα και αγχωτικη διαταραχη;

Να προσπαθησω για φρουραρχειο η στο στρατοπεδο θελω να τελειωνω οσο πιο γρηγορα γινεται. Δεν εχω ξαναπαρει αναβολη για ιατρικους λογοςυ ειναι η πρωτη φορα (εχω παρει βεβαια παλια για σχολη).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Παρ Μαρ 12, 2021 11:58 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Λόγω μεγάλου μεγέθους του μηνύματος δεν εμφανίζεται το υπόλοιπο. Γράψ'το και θα το φτιάξω.
george13

Δημοσίευση από george13 »

Nassos έγραψε:Λόγω μεγάλου μεγέθους του μηνύματος δεν εμφανίζεται το υπόλοιπο. Γράψ'το και θα το φτιάξω.

Ελεγα μονο οτι το παιδι πανω λεει οτι υπαρχουν 3 σκηνες και περνας αναλογα με το προβλημα σου (μια για ψυχολογικο, μια για παθολογικο και μια κατι αλλο)

Εγω που εχω καρδιολογικο προβλημα και αγχος τι θα ηταν καλο να παω απο τα 2

Επισης εχω φτιαξει λογαριασμο αλλα δεν μου ερχεται email ενεργοποιησης και δεν μπορω να γραψω

george_kos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από george_kos »

Καλησπέρα!

Έχω πάρει ετήσια αναβολή για λόγους υγείας μέσω στρατοπέδου. Την πήρα τον Ιουλίο του 2020, με ποια ΕΣΣΟ θα πρέπει να παρουσιαστώ περίπου ξέρει κανεις;

Επειδή αποκλείεται να ξαναπάω στο στρατόπεδο, μπορώ να πάω πχ. Και μεθαύριο με χαρτιά στο Φρουραρχείο για την 2η αναβολή ή πρέπει να περιμένω μέχρι τον Ιούλιο για την όλη διαδικασία;

Nautis95
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Nautis95 »

Καλημέρα παιδιά είχα πάρει αναβολή για κοινωνικούς λόγους τον Ιουνίου και μετά με χαρτί ψυχιάτρου πήρα ετήσια που λήγει Νοέμβριο του 2021 τώρα για να βγω απαλλαγή θέλω 6 μήνες ακόμα η 1 χρόνο ποια είναι η διαδικασία από εδώ και πέρα;
Επαμεινωνδας

Δημοσίευση από Επαμεινωνδας »

Οταν μπαινει η αντιστοιχη ΕΣΣΟ πας
Επαμεινωνδας

Δημοσίευση από Επαμεινωνδας »

Δεν εγραψα αυτο. Εγραψαο τι ξεχωριζουν αναλογα με παθολογικο και ψυχιατρικο (οχι ψυχολογικο) . Οι τρεις σκηνες αφορουν το ψυχιατρικο. Για το παθολογικο τους στελνουν αλλου. Δεν γνωριζω για αυτο που λες, αλλα απο οτι καταλαβα σε ενα απο τα 2 μπορεις να πας οχι και στα 2. Αν δεν μπορεις να πας στρατοπεδο και ειναι μακρια σου πηγαινεις φρουραρχειο, αυτη ειναι η φαση chrome-extension://bpggmmljdiliancllaapiggllnkbjocb/logo/16.png

Χάρης

Δημοσίευση από Χάρης »

Καλησπέρα σε όλους. Πηγα χθες στο Φρουραρχειο Αθηνων για να κάνω τη διαδικασία αναβολής λόγω αγχωδους διαταραχής. Εγω είμαι από Θεσσαλονίκη Και ανήκω στην αντιστοιχη Στρατολογια, αλλά επειδή μένω Αθήνα έκανα τη διαδικασία Αθήνα. Το θέμα είναι ότι ήρθε το σημείωμα κατάταξης στο αστυνομικο τμημα στη Θεσσαλονίκη. Εξήγησα στον αστυνόμο ότι πήγα στο Φρουραρχειο και μου είπαν ότι σε10 ημέρες θα έρθει μήνυμα για να κλείσω ραντεβού με την επιτροπή, όμως ο αστυνόμος μου είπε ότι επειδή δεν έχω χαρτί αναβολής ειναι πολύ πιθανό να με βγάλουν ανυπότακτο αν δεν παρουσιαστώ στο στρατόπεδο (19/3) και μου είπε να πάω να παρουσιαστώ κανονικά και να κανω τη διαδικασία στο Στρατόπεδο. Θα πάρω τη Στρατολογια την Τρίτη (πέφτει και το τριήμερο) αλλα ήθελα να ρωτήσω κι εδώ επειδή το αγχος έχει χτυπήσει κόκκινο. Υπάρχει περίπτωση να με βγάλουν ανυπότακτο και να έχω τρεξίματα παρότι έχω ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία μέσω Φρουραρχειου; Από το Φρουραρχειο δεν μου έδωσαν κάτι, μόνο ένα χαρτάκι που λέει ότι η διαδικασία δεν τελείωσε και σε 10 μέρες θα έρθει mail για την επιτροπή. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Nautis95
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Nautis95 »

Καλημέρα παιδιά είχα πάρει αναβολή για κοινωνικούς λόγους τον Ιουνίου και μετά με χαρτί ψυχιάτρου πήρα ετήσια που λήγει Νοέμβριο του 2021 τώρα για να βγω απαλλαγή θέλω 6 μήνες ακόμα η 1 χρόνο ποια είναι η διαδικασία από εδώ και πέρα;
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Devilangel »

Χάρη και εγώ στην ίδια φάση είμαι ακριβώς αλλά θα πάω Θεσσαλονίκη. Εσένα ποιος σου είπε ότι μπορείς να κάνεις την διαδικασία μέσω Αθήνας ενώ είσαι εγγεγραμμένος Θεσσαλονίκη;

Αν έχεις ξεκινήσει την διαδικασία μέσω φρουραρχειου δεν σε βγάζουν ανυποτακτο αρκεί να είσαι στο σωστό φρουραρχειο.

Εγώ πχ ενώ μενω Αθήνα θα παω Θεσσαλονίκη μόνο κ μόνο για αυτό

Χαρης

Δημοσίευση από Χαρης »

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ειχα πάρει τηλέφωνο στη Στρατολογια της Θεσσαλονίκης (αφού ειχα μιλήσει πρώτα και με το Φρουρςαρχειο Αθηνας) και Τους είπα ότι μένω Αθήνα και θέλω να κάνω τη διαδικασία αναβολής για λόγους υγείας στην Αθήνα. Μου είπαν πως πρέπει να αλλάξω τη διεύθυνση κατοικίας μου για να φαίνεται Αθήνα. Τους έστειλα με mail λογαριασμό που φαινόταν η διεύθυνση, μια υπεύθυνη δήλωση από το opengov και μια αίτηση που κατέβασα από το stratologia για αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας. Την επόμενη ημέρα μου έστειλαν mail για να κατεβάσω νέο σημείωμα κατάταξης με τα νέα στοιχεία διαμονής. Μιλήσαμε και στο τηλέφωνο για ένα άλλο ζήτημα και μου είπαν και αναλυτικά τη διαδικασία για το Φρουραρχειο. Χθες ρώτησα και τον Στρατονομο στο Φρουραρχειο (στο τελευταίο σταδιο της διαδικασιας) αν θα υπάρχει θέμα επειδή είμαι σε άλλη Στρατολογια και μου είπε ότι θα τα διαβιβάσουν τα έγγραφα κι απλώς θα μου στείλει το παραπεμπτικο για το 401 η Στρατολογια Θεσσαλονικης.

Το θέμα μου είναι οτι με αγχωσε με αυτά που μου είπε ο αστυνομικός στο τηλέφωνο και αναρωτήθηκα μήπως έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον και τον είχαν βγάλει ανυπότακτο και έτρεχε. Πάντως, δοκίμασε το, αν έχεις διεύθυνση διαμονής στην Αθήνα και μπορεί να προλαβαίνεις και να μη χρειαστεί να ανεβεις. Χθες στο Φρουραρχειο μας είπαν κιόλας σε άσχετη στιγμή ότι αν κάποιος είναι σε άλλη Στρατολογια να πάει να αλλάξει τη διεύθυνσή του για να πάει και να κάνει τη διαδικασία εκεί.

Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Devilangel »

Σε "εξέτασε " Κανένας καραβανας γιατρος;Εφόσον έκανες την διαδικασία μέσω φρουραρχειου δεν έχεις θέμα. Αν ήταν έτσι θα είχαμε κάθε χρόνο ποσους ανυποτακτους μόνο και μόνο από το φρουραρχειο.

Επίσης μου κάνει εντυπωση πως σε δέχτηκαν τόσο νωρίς.

Συνήθως πας 5 μέρες πριν την κατάταξη. Εγώ θα παω φρουραρχειο μια μέρα πριν την κατάταξη.

Χάρης

Δημοσίευση από Χάρης »

Σ' ευχαριστώ και πάλι. Ναι, είχε ψυχιατρο το Φρουραρχειο και εισηγήθηκε μονοετή αναβολή. Είναι πέντε εργάσιμες οποτε στις 12 που πήγα δεχονταν άτομα με ημερομηνία κατάταξης μέχρι και τις 19 που είμαι.
Βαγγέλης

Δημοσίευση από Βαγγέλης »

Καλησπέρα σε όλους, είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ και θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:Είμαι από Θεσσαλονίκη, υπάγομαι στη Στρατολογία Θεσσαλονίκης και τον τελευταίο χρόνο μένω στην Αθήνα (έχω πλέον μόνιμη κατοικία εκεί). Ωστόσο, ανεβαίνω στη Θεσσαλονίκη πολύ συχνά. Η οικογένεια μου είναι εκεί, άρα έχω και διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη. Σκέφτομαι να ξεκινήσω τη διαδικασία για αναβολή/απαλλαγή. Θα μπορέσω να τη διεκπεραιώσω στη Θεσσαλονίκη που με εξυπηρετεί καλύτερα; Ή αναγκαστικά τώρα Αθήνα; Σας ευχαριστώ πολύ

Samios
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Samios »

Γεια σε όλους, είμαι από Θεσσαλονίκη και είχα κάνει απογραφή στην ΣΥ Θεσσαλονίκης το 2014. Εκεί είμαι εγγεγραμμένος. Πέρυσι άλλαξα μόνιμη κατοικία και έβαλα την Αθήνα για φορολογικούς λόγους. Όταν έρθει η ώρα να κάνω τη διαδικασία για αναβολή/απαλλαγή μπορώ να την κάνω κανονικά στη Θεσσαλονίκη ή αναγκαστικά τώρα που άλλαξα μόνιμη κατοικία με τραβάει Αθήνα;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες