Velerefontis έγραψε:Εμεις στο Μεσαιωνα ειχαμε ενα Βυζαντιο. Μεσαιωνας ηταν για την υπολοιπη "πολιτισμενη" Ευρωπη. Ο Μεσαιωνας για εμας ηταν απο το 1453 εως το 1821


Velerefontis έγραψε:Εμεις στο Μεσαιωνα ειχαμε ενα Βυζαντιο. Μεσαιωνας ηταν για την υπολοιπη "πολιτισμενη" Ευρωπη. Ο Μεσαιωνας για εμας ηταν απο το 1453 εως το 1821
δικια σου η ατακα να φανταστω...Nicolas_mk2 έγραψε:Στου ''πουλημένου''τη πόρτα... Πιάσε το αυγό και κουρεφτο...
Η Μποτσουάνα της Αφρικανικης ηπείρου, μιά χώρα βορείως της Νότιας Αφρικής αναγνώρισε σήμερα τα Σκόπια ως Μακεδονία και γίνεται η 126η χώρα όπως λένε οι Σκοπιανοί που τους αναγνωρίζουν με το κλεμένο όνομα. Σλόμπονταν Tashovski και Charles Ntwaagae από Σκόπια και Μποτσουάνα αντίστοιχα υπεγραψαν σήμερα στον ΟΗΕ τα σχετικά και τα προσκόμισαν στον Γ. Γ. Του Οργανισμού Μπαν Κι Μούν. Η Δημοκρατία της Μποτσουάνα είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας διαμαντιών και ο πληθυσμός της είναι κοντά στα 2.000.000. Άλλη μιά μεγάλη επιτυχία της "ελληνικής" διπλωματίας.
Αν επίσης δείτε πουθενά αλλού αυτή την είδηση... Γράφτε μας!
"ΣΤΟΧΟΣ"
Ηξερε, αλλά αδράνησε η κυβέρνηση για Σκόπια
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Η αμερικανική κυβέρνηση είχε εγκαίρως γνωστοποιήσει στην Αθήνα την απόφασή της να χρησιμοποιήσει την ονομασία «Μακεδονία» στη διμερή συμφωνία της με τα Σκόπια προκειμένου να αποσπάσει την άρνηση της ΠΓΔΜ να αναγνωρίσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να μην εγείρει θέμα!
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η αμερικανική κυβέρνηση διά του πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ γνωστοποίησε εν ευθέτω χρόνω την απόφασή της αυτή στον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και, συγκεκριμένα, αρκετές ημέρες πριν από την επίσκεψη της ελληνικής προεδρίας στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, στο περιθώριο των συναντήσεων της ελληνικής προεδρίας στην Ουάσιγκτον η ελληνική κυβέρνηση έκρινε χρήσιμο να μην εγείρει το θέμα κατοχύρωσης των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία», στη διμερή συμφωνία για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο...
Αποτέλεσμα ήταν να «διευκολυνθεί» η Ουάσιγκτον να αποσπάσει δι' αυτού του τρόπου τη συμφωνία των Σκοπίων, που συνοδεύτηκε εξάλλου και με χρηματική «ανταμοιβή».
Γ. Παπανδρέου
Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην αμερικανική κίνηση προς τα Σκόπια έγινε εκ του ασφαλούς και κατόπιν εορτής, δηλαδή της συμφωνίας.
Αλλά ακόμα και τώρα η ελληνική διαμαρτυρία δεν έγινε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών ή έστω μέσω του Ελληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, αλλά σε υπηρεσιακό επίπεδο, στην καθ' ύλην αρμόδια διεύθυνση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την περασμένη Παρασκευή...
Μόλις χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έστειλε σχετική επιστολή στον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/07/2003
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=03.07.2003,id=7434200
Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να προκαλούν!
Μιας και εμείς δεν ασχολούμαστε ως χώρα, οι Σκοπιανοί ξαναγράφουν την ιστορία. Μέχρι να βάλουμε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που θα δείχνει την ταυτότητα (ένα και το αυτό δηλαδή) Ελλάδας - Μακεδονίας, οι Σκοπιανοί θα πείσουν και τους Μαορί, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έλεγε "samo makedonski" κι όχι "είμαστε Έλληνες".
Την ίδια στιγμή που το επίσημο Ελληνικό κράτος κόβει
χρηματοδοτικά κονδυλια καταδικάζοντας στην ουσία κάποια στιγμή με λουκέτο, το ΙΜΧΑ , στα βόρεια σύνορα μας, η Σκοπιανή κυβέρνηση ενεργοποιεί κάθε δυνατό μέσο για να διαδώσει την προπαγάνδα τους.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, η Σκοπιανή Ακαδημία Επιστημών και Τέχνης (MANU) παρουσιάσε χτες επίσημα την νέα "Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια". Περίπου 260 Σκοπιανοί συνολικά, υπό την καθοδήγηση του γνωστού Μπλάζε Ριστόφσκι πήραν μέρος στην σύνταξη της "Εγκυκλοπαίδειας ενώ το επίσημο κράτος τους παρείχε πλήρη οικονομική κάλυψη.
Η συνέχεια του άρθρου εδώ
taxalia.blogspot.com
Η ομάδα της ΠΓΔΜ έφτασε σήμερα στο Πολύκαστρο του Κιλίς για να συμμετάσχει στο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων Μπάντμιντον που διεξάγεται στην πόλη.
Οι έξι αθλητές όμως και οι δύο προπονητές κατέφθασαν χθες και ζήτησαν να αγωνιστούν ως "Μακεδονία" παρά το γεγονός πως η Παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ μόνο με το όνομα FYROM.
Oι Έλληνες διοργανωτές πρότειναν στους σκοπιανούς να αγωνιστούν ως FYROM εκείνοι όμως αντιπρότειναν να... αγωνιστούν όλες οι ομάδες χωρίς διακριτικά των χωρών τους! Αυτό φυσικά δεν έγινε δεκτό και οι σκοπιανοί αποχώρησαν δίνοντας την ευκαιρία στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας τους να προχωρήσουν στη δημοσίευση μερικών ακόμα δημοσιευμάτων εναντίον της χώρας μας..
Το είδαμε ΕΔΩ
stoxos.gr
αφορά κυρίως τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ.
Στην εγκυκλοπαίδεια αναφέρεται ότι οι Αλβανοί εγκαταστάθηκαν βιαίως τον 16ο αιώνα σε εδάφη της σημερινής ΠΓΔΜ, εκτοπίζοντας τους ντόπιους κάτοικους, κάτι που αμφισβητείται έντονα από τους Αλβανούς οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι αυτόχθονος λαός στην ΠΓΔΜ. Οι Αλβανοί, στην εγκυκλοπαίδεια, αναφέρονται και ως «Σίπταρι», χαρακτηρισμός που θεωρείται προσβλητικός γι΄αυτούς.
Ακόμη αναφέρεται ότι οι Αλβανοί αντάρτες του UCK στην ΠΓΔΜ -οι οποίοι το 2001 ενεπλάκησαν σε πολύμηνες ένοπλες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ, διεκδικώντας περισσότερα δικαιώματα για τους Αλβανούς της χώρας- εκπαιδεύτηκαν από Αμερικανούς και Βρετανούς ειδικούς.
Για την τελευταία αναφορά αντέδρασε έντονα και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ κάνοντας λόγο για « ψευδεπίγραφες, αβάσιμες και απαράδεκτες αξιώσεις της MANU».
Από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ακόμη εξέφρασαν την «απογοητεύσή» τους για την MANU η οποία «επιχείρησε να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε γελοίες υποθέσεις».
Ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν και από την πρεσβεία της Μ. Βρετανίας στην ΠΓΔΜ.
Στην ίδια εγκυκλοπαίδεια,o Αλί Αχμέτι, ηγέτης των Αλβανών ανταρτών του UCK το 2001 και νυν αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος, χαρακτηρίζεται ως προσωπικότητα που «διαδραμάτισε αμφιλεγόμενο ρόλο το 2001 τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς».
Από το DUI ανέφεραν ότι θα υποβάλλουν μήνυση κατά της ΜΑΝU για τις «άθλιες», όπως τις χαρακτήρισαν αυτές αναφορές.
Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από διανοούμενους Αλβανούς και αλβανικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στην Αλβανία, οι οποίοι σημείωσαν ότι οι αναφορές αυτές της MANU, «θέτουν εκ νέου σε κίνδυνο τις διεθνοτικές σχέσεις στην ΠΓΔΜ » και ζήτησαν την απόσυρση της εγκυκλοπαίδειας αυτής.
Για το όλο ζήτημα που ανέκυψε, ρωτήθηκε σήμερα και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος απέφυγε να σχολιάσει οτιδήποτε και παρέπεμψε στη MANU.
Η παρουσίαση της εγκυκλοπαίδειας αυτής έγινε την Πέμπτη, στα Σκόπια, παρουσία του πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι.
Από το σύγγραμμα αποστασιοποιήθηκαν οι Αλβανοί διανοούμενοι, μέλη της ΜΑΝU, οι οποίοι αποχώρησαν κατά την συγγραφή της εγκυκλοπαίδειας, διαφωνώντας για τις αναφορές που σχετίζονται με τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ
taxalia.blogspot.com
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης