Τι να πάρω μαζί μου στην κατάταξη (2009);

Πότε παρουσιάζομαι στο στρατό και ποια υλικά χορηγούνται; Επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα και οι υπνόσακοι; Πως είναι οι πρώτες ημέρες κατάταξης;
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 46
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

keyp έγραψε:Παιδια οι μπλουζες παραλαγης φοριουνται απο μεσα απο το παντελονι;

αυτες που αγορασα ειναι Μακριες

Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Και σε εμένα μακριές μου είχαν δώσει.
Mobius
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Mobius »

Παιδια Ειχα αγορασει αρβυλες αλλα τζαμπα τις πηρα. Μπορω να τις παρω μαζι μου Στο κεντρο οταν παρουσιαστω;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Θα σου δώσουν εκεί 2 ζευγάρια.
agathodaimon
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από agathodaimon »

Και απο ότι εχω ακούσει τα άρβυλα του στρατού ειναι μ@... Κιες. Ισχύει αυτο;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

agathodaimon έγραψε:Και απο ότι εχω ακούσει τα άρβυλα του στρατού ειναι μ@... Κιες. Ισχύει αυτο;

Ναι, υπάρχει η πιθανότητα να πάθεις και Εικόνα

Πίστεψε με, το έχουν πάθει πολλοί.

agathodaimon
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Και αμα σου χαλάσουν και οι 2 τοτε με τις... ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ! Χαχαχαχαχα Εικόνα
Mobius
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mobius »

Δλδ αν τις παρω μαζι μου δε θα μου πουν τιποτα ε;

ydroxoos2
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από ydroxoos2 »

Παιδια εγω σκεφτηκα να παρω αυτα στων αυλωνα οταν παρουσιαστω ! Αν ειναι κατι περιτο η κατι δεν εχω γραψει που ειναι χρησιμο ενημερωστε με !

Λοιπον,6 μπλουζακια,7 ζευγαρια καλτσες,5 εσωρουχα, ξυριστικα, γυαλιστικο για αρβυλες,5 λουκετα, σαμπουαν, οδοντοκρεμα, οδοντοβουρτσα, χαρτι υγειας, νυχοκοπτη, αφτερ σειβ, σφουγγαρι, γαντια μιας χρησης, κολονια,1 ζευγαρι πατους,1 αλαξια πολιτικα ρουχα, Και τα παρακατω δικαιολογιτικα... Οπως οικογενακη κατασταση (9 μινο) , ταυτοτητα, ακτινογραφια, αποδεικτικο γραματικων γνωσεων, βιβλιαριο υγειας, αφμ, και μια συνταγη φαρμακου που περνω ! Κατι αλλο να παρω ;

agathodaimon
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Παιδιά απο λουκέτα τι παίζει; Απο οτι ξέρω θέλω ένα μικρό για τα άρβυλα, Ένα μακρύ για το όπλο, Ένα για το λουκάνικο και ένα ακόμα για τον σάκο μου που θα πάρω την ημέρα της κατάταξης. Αν παρέλειψα κάτι συμπληρώστε... Εικόνα
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

- depon
- χαρτιά υγείας (έχει και το ΚΨΜ σίγουρα αλλά με τον χαμό που θα γίνεται της πρώτες μέρες καλό θα ήταν να έχετε το δικό σας) + υγρά πανάκια
- το μπουκαλάκι με το υγρό για κουνούπια
- νυχτοκόπτη
- σεντόνι και μαξιλαροθήκη
- φακό
- βερνίκι δίνει ο στρατός συνήθως (εγώ τις γυάλισα 10 φορές μέσα σε 12 μήνες, και μερικές φορές με υγρό πανάκι, όχι θα ασχοληθώ - τις πρώτες μέρες ίσως πρήζουν όμως)
- sleeping bag (αφήνουν, μια - δυο μέρες απαγορεύεται και καλά, μετά οκ)
- κανα μούφα κινητό χωρίς κάμερα, στο πρώτο επισκεπτήριο την πρώτη Κυριακή μετά την κατάταξή σας, φέρτε και mp3/iphone δεν ξέρω και γω τι, δείτε τι παίζει πρώτα και κάντε κίνηση. Μην σας τα πάρουν πρώτη μέρα, τσάμπα. Τα παίρνετε πίσω μην φοβάστε
- Ξυριστικά αφηνουν κανονικά
- Αφρόλουτρο και σαμπουάν σε ένα, το σφουγγάρι είναι πολυτέλεια, και το χέρι κάνει μια χαρά δουλειά.
- Τσαντάκι / Νεσεσέρ για τα παραπάνω να είναι συγκεντρωμένα
- Καμμιά φανέλα παραλλαγής, καλοκαιριάζει και μπορεί να ιδρώνετε
- Γάντια/κασκόλ ανάλογα που παρουσιάζεστε
- Τσιροτα
- 50Ε θα σας φτάσουν, αν δεν νιώθετε καλά πάρτε παραπάνω αλλά δεν αξίζει, τα σάντουιτς και οι τυρόπιτε είναι 0.60 με 0.80 και τα αναψυκτικά 0.50
- ΚΑΘΟΛΟΥ πολιτικά ρούχα, τσάμπα θα είναι διπλωμένα στον πάτο του σακ-βουαγιάζ
- Λουκέτο για όπλο, λουκέτο για αρβύλες, για φοριαμό και στρατιωικό σακ-βουαγιάζ. Μόνο στο κέντρο θα σας χρειαστούν, μετά θα είστε αέρα-πατέρα, κινητά στα κρεβάτια, αρβύλες όπου να ναι ανοιχτά όλα. Γίνεται πιο κομπλε η φάση μετά, δεν κλέβει κανείς.
- ΠΑΤΟΙ για αρβύλες (στην αρχή ίσως αρχίζουν να μουδιάζουν τα πόδια σας ή τα δάχτυλα σας, είναι φυσιολογικό γιατι δεν είναι συνηθισμένα τα πόδια, εμένα μέχρι να απολυθώ το μεγάλο δάχτυλο δεν το ένιωθα καλά εώς καθόλου. Ανάλογα τον άνθρωπο είχα και παλικάρι που δεν ένιωθε μία. Τον βόλεψαν κιολας.)
- Κάλτσες
- Σώβρακα / Μποξεράκια (όχι πάρα πολλά, μέχρι την πρώτη σας άδεια,11 μέρες μετά συνήθως πόσα μπάνια να κάνετε, υπολογίστε. Εγώ στα γιάννενα ας πούμε ούτε ζεστό νερό δεν είχαμε χειμώνα, τι μπάνιο να κάνω. Με το ζόρι και κραυγες. Στη μονάδα άχνιζε το μπάνιο.
- ΣΟΥΓΙΑ που αναφέρουν ΜΗΝ πάρετε, αν τον βρουν θα σας τον πάρουν σίγουρα. Δεν ψάχνουν λεπτομερώς τα πράγματα, επιφανειακά για τα μάτια του κόσμου και το ψάρωμα του νεοσύλλεκτου. Αλλά καλό θα ήταν να είστε καλυμένοι γιατί αν βρουν τον σουγιά, θα τα πετάξουν όλα έξω μην βρουν και τπτ αλλο.
- Λένε για κλωστή και βελόνα, ποτέ δεν μου χρειάστηκε, βασικά μία φορα να δώσω σε μια γκόμενα ΕΠΟΠ που έραβε κάτι δικά της... Το ταμπελάκι με το όνομα που θα πάρετε (τον ρουφιάνο... ) κανονίστε τον με κανα συραπτικό, το κάνουν και οι αξιωματικοί όταν βαριούνται. Ή δώστε σε άλλον να το ράψει.

παίζει να ξεχνάω πράγματα, αν θυμηθώ θα γράψω
Εθνοφύλακας
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Εθνοφύλακας »

Μην κουβαλήσεις το σπίτι σου. Στρατό πας. Εξ' άλλου μετά την ορκομοσία θα πάρεις άδεια 3-4 ημερών. Πάρε τα απαραίτητα : Εσώρουχα, ξυριστικά, κάλτσες,3-4 λουκέτα και τα ρούχα που φοράς! Μην πάρεις πολλά πράγματα θα το μετανοιώσεις. Στο ΚΨΜ θα βρεις ότι χρειάζεσαι.
Anonymous

Τα σακιδια που πρεπει να εχω τι μεγεθως να εχουν και ποσα μπορω να παρω;
Anonymous

Καλησπερα παιδιά, μπαίνω κ εγώ 18 μ. Πεύκο... Χρειάζεται να παρουμε τίποτα μαζί μας για τις πρώτες μέρες μέχρι την ορκωμοσία; Εννοώ ρούχα κ τέτοια...
Anonymous

Δημητρη εγω θα παρω ενα μεγαλο σακο με ολα τα πραγματα μου. Εκει μας δινουν το λουκανικο και ενα μεσαιο σακιδιο, οποτε ειναι αρκετα
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

νικος έγραψε:Καλησπερα παιδιά, μπαίνω κ εγώ 18 μ. Πεύκο... Χρειάζεται να παρουμε τίποτα μαζί μας για τις πρώτες μέρες μέχρι την ορκωμοσία; Εννοώ ρούχα κ τέτοια...

Πριν την ορκομωσία δεν θα χρειαστείς πολιτικά.
Δε θα βγεις καθόλου και εξάλλου εχεις και τα ρούχα που θα φοράς οταν μπεις.
Μετα την ορκομωσια στο ΠΣΚ που θα πάρεις παρε πολιτικά αν θελεις
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες