Αποτελέσματα Λιμενοφυλάκων (2020)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
johny junky
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 106

Δημοσίευση από johny junky »

310LELE έγραψε:Το σκαλίζουμε γιατί αν πάμε στη πισίνα χωρίς προπόνηση θα μείνουμε στον πάτο και θα βουτάνε οι ουκ να μας σώσουν. Καλή και η θάλασσα δόξα το Θεό αλλά η άνωση της Θάλασσας παίζει βασικό ρόλο στο όλο θέμα...

Επειδή έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα της άνωσης και θεωρώ ότι υπερβάλεις, ας μετρήσουμε τη διαφορά.

Το σκέτο νερό έχει πυκνότητα 1000kg/m3 , το θαλασσινό νερό λόγω του αλατιού, έχει πυκνότητα 1025kg/m3 (στην επιφάνεια).

Η άνωση υπολογίζεται από τον τύπο F = V × ρ ×g,(V: Βυθιζόμενος όγκος, ρ: Πυκνότητα του υγρού,g: Σταθερά βαρύτητας).

Κάποιος που ζυγίζει 80kg, έχει όγκο περίπου 0,08m³.

Η δύναμη που του ασκείται είναι: Στην πισίνα 784,5Ν και στη θάλασσα 804,1Ν.

Η διαφορά άνωσης για αυτόν είναι 2,46%. Χοντρικά, η δυσκολία αυξάνεται ανάλογα.

Το 2,5% του 2λεπτου είναι 3 δευτερόλεπτα, άρα για να είναι μέσα στο χρόνο πρέπει στη θάλασσα να το κάνει σε 1'56''.

Η διαφορά μικραίνει κι άλλο εάν σκεφτείς ότι:1ον το νερο της πισίνας έχει κ άλλα στοιχεία μέσα και

2ον: Ότι η θάλασσα λόγω της πυκνότητας σε ανεβάζει περισσότερο μεν, Αλλά διασχίζεται και πιο δύσκολα.

Vegeta1993
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 204

Δημοσίευση από Vegeta1993 »

Johny junky εσύ είσαι σίγουρα επιτυχών Σημαιοφόρος κατηγορίας Πολυτεχνείου, βάζω το χέρι μου στην φωτιά 😛
Replacement2
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Replacement2 »

Γενικης βλεπετε να πηγαινει η σειρα πανω απο 150; Ειδικων ποσο περιπου λετε;

310LELE
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 156

Δημοσίευση από 310LELE »

johny junky έγραψε:
310LELE έγραψε:Το σκαλίζουμε γιατί αν πάμε στη πισίνα χωρίς προπόνηση θα μείνουμε στον πάτο και θα βουτάνε οι ουκ να μας σώσουν. Καλή και η θάλασσα δόξα το Θεό αλλά η άνωση της Θάλασσας παίζει βασικό ρόλο στο όλο θέμα...

Επειδή έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα της άνωσης και θεωρώ ότι υπερβάλεις, ας μετρήσουμε τη διαφορά.

Το σκέτο νερό έχει πυκνότητα 1000kg/m3 , το θαλασσινό νερό λόγω του αλατιού, έχει πυκνότητα 1025kg/m3 (στην επιφάνεια).

Η άνωση υπολογίζεται από τον τύπο F = V × ρ ×g,(V: Βυθιζόμενος όγκος, ρ: Πυκνότητα του υγρού,g: Σταθερά βαρύτητας).

Κάποιος που ζυγίζει 80kg, έχει όγκο περίπου 0,08m³.

Η δύναμη που του ασκείται είναι: Στην πισίνα 784,5Ν και στη θάλασσα 804,1Ν.

Η διαφορά άνωσης για αυτόν είναι 2,46%. Χοντρικά, η δυσκολία αυξάνεται ανάλογα.

Το 2,5% του 2λεπτου είναι 3 δευτερόλεπτα, άρα για να είναι μέσα στο χρόνο πρέπει στη θάλασσα να το κάνει σε 1'56''.

Η διαφορά μικραίνει κι άλλο εάν σκεφτείς ότι:1ον το νερο της πισίνας έχει κ άλλα στοιχεία μέσα και

2ον: Ότι η θάλασσα λόγω της πυκνότητας σε ανεβάζει περισσότερο μεν, Αλλά διασχίζεται και πιο δύσκολα.

Ενδιαφέρον, πολύ σωστά τα λες από αυτής της άποψης έχεις δίκιο η θάλασσα όμως είναι ανοιχτή οπότε βουτάς και φεύγεις καρφωτός σε διαφορετική περίπτωση ανά 25 η 50 μέτρα γυρνάς και εφόσον στη θάλασσα δεν υπάρχει αντίσταση (το πλακάκι της πισίνας) για να σπρώξεις και να γυρίσεις χάνεις περισσότερο χρόνο και αν δεν έχεις και κάποιο σημάδι σχοινί σημαδούρας για παράδειγμα μπορεί να χάσεις και τον προσανατολισμό σου. Η εξάσκηση δηλαδή στο περιβάλλον της πισίνας βοηθάει διότι ακολουθείται μια διαδικασία για να επιτύχουμε τον απαιτούμενο χρόνο, βουτιά από βατήρα σωστές αναπνοές καλό γύρισμα ανά 25αρι για να μη χαθεί πολύς χρόνος. Εγώ προσωπικά δεν θα αισθάνομαι 100% σίγουρος εάν πάω να βουτήξω στη πισίνα της σνδ αποκλειστικά και μόνο με προπονήσεις στη θάλασσα. Βέβαια αυτό δεν νοιάζει απολύτως κανένα αν μπορείς το κάνεις αν δεν μπορείς go home, αυτό το έχω σφηνώσει καλά μέσα στο μυαλό μου.

Lina91
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 84

Δημοσίευση από Lina91 »

Replacement2 έγραψε: Γενικης βλεπετε να πηγαινει η σειρα πανω απο 150; Ειδικων ποσο περιπου λετε;

Μέντιουμ δεν είμαστε... αλλλααα θα πω το πιο απλό... χρόνος υπήρχε ώστε να είναι έτοιμος ο Κάθε υποψήφιος όποτε από κει που λέγαμε ότι θα κοπούν αρκετοί, τώρα θα είναι δυσκολα να κοπούν... Επισης είπα μια υπόθεση ότι θα ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου διοτι από όσο ξέρω περιμένουν από το υπουργείο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από τε νησιά! Και κάτι άλλο που είδα, δεν επιτρέπεται σε 2λ ή ακόμα σε 1λ να μην βγάζεις 50μ δηλαδή ρε παιδιά αν γίνει κάτι στη θάλασσα η στο λιμάνι και πρέπει να πέσετε τι θα κάνετε;
310LELE
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 310LELE »

Lina91 έγραψε:
Replacement2 έγραψε: Γενικης βλεπετε να πηγαινει η σειρα πανω απο 150; Ειδικων ποσο περιπου λετε;

Μέντιουμ δεν είμαστε... αλλλααα θα πω το πιο απλό... χρόνος υπήρχε ώστε να είναι έτοιμος ο Κάθε υποψήφιος όποτε από κει που λέγαμε ότι θα κοπούν αρκετοί, τώρα θα είναι δυσκολα να κοπούν... Επισης είπα μια υπόθεση ότι θα ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου διοτι από όσο ξέρω περιμένουν από το υπουργείο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από τε νησιά! Και κάτι άλλο που είδα, δεν επιτρέπεται σε 2λ ή ακόμα σε 1λ να μην βγάζεις 50μ δηλαδή ρε παιδιά αν γίνει κάτι στη θάλασσα η στο λιμάνι και πρέπει να πέσετε τι θα κάνετε;

Ε δεν τον λες και χρόνο τον χρόνο της καραντίνας άντε να υπήρξε μια συντήρηση

johny junky
Posts in topic: 106

Δημοσίευση από johny junky »

310LELE Εύχομαι ό, τι καλύτερο φίλε, πιστεύω σε σένα. Καλή δύναμη!
310LELE
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 310LELE »

johny junky έγραψε: 310LELE Εύχομαι ό, τι καλύτερο φίλε, πιστεύω σε σένα. Καλή δύναμη!

Ό, τι αποφασίσει ο Θεός φίλε να είσαι καλά και σε εσένα καλή επιτυχία εύχομαι από καρδιάς. Επίσης παιδιά μόλις με ενημέρωσε γνωστός μου που εργάζεται σε κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης ότι εκτός απροόπτου θα δέχονται κοινό από αρχές Ιουνίου, τώρα υπό ποιες συνθήκες δεν γνωρίζει ακόμα.

Lina91
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 84

Δημοσίευση από Lina91 »

310LELE έγραψε:Ε δεν τον λες και χρόνο τον χρόνο της καραντίνας άντε να υπήρξε μια συντήρηση
Οποίος θέλει να μπει... Και όχι για τη στολή όπως λέει ο Στέλιος... Κάνει τα πάντα και αγωνίζεται καιρό τώρα... Όσο αφορά τις πισίνες επειδή είμαι του χωρου θα ανοίξουν λίγο πριν τα γυμναστήρια...
Vegeta1993
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δεν απάντησες στην ερώτηση μου , πιο κολυμβητήριο πήρες τηλ;
Lelandros
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 62

Δημοσίευση από Lelandros »

Έχει βγει ανακοίνωση. σε σάιτ.
Vegeta1993
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Στείλε λινκ!
Lelandros
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

https://voice-ls.blogspot.com/2020/05/blog-post_76.html?m=1
Lelandros
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Για δεσ
Vegeta1993
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Αυτό που μου έστειλες το έστειλα κι εγώ χθες, λεει πλην κολυμβητήριων, διάβασε το κι εσύ στην 3η παράγραφο που λέει για τα άτομα που δίνουν από προκυρηξεις.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες