Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Γιώργος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Γιώργος »

Περνάω επιτροπή απαλλαγών 401 την άλλη βδομάδα για δεύτερη ετήσια αναβολή έχω αγχωθει μη γίνει καμία στραβή, πέρασε κάνεις πρόσφατα να μας πει το κλίμα, αυστηροί ή όχι?
Ιωάννης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Ιωάννης »

Καλησπέρα σας πέρασα σήμερα επιτροπή απαλλαγών 401 για δεύτερη αναβολή, γενικότερα τυπικά πράγματα, σε μια ώρα το πολύ είχα ξεμπερδεψει, έδειξα γνωμάτευση, με ρώτησε μόνο τη νόσο μου και από ποιόν ψυχίατρο εξετάζομαι, σε 1 μήνα μου είπαν θα δω την αναβολή μου, δεν ρώτησα αν είναι 6μηνη η ετήσια, η ένδειξη του Φρουραρχείου ήταν ετήσια. Στην επιτροπή ήταν ένας στρατιωτικός αξιωματικός και ο ψυχίατρος αν κατάλαβα καλά, δεν φόραγε στρατιωτικά, γενικά δεν είδα κάποιο επεισόδιο με άλλο άτομο, φωνές κλπ. ΣΟΣ. Από αυτά που είδα σήμερα, καλό είναι να μη πάτε χωρίς ραντεβού, στη πύλη απέρριψαν άτομα που δεν ήταν γραμμένα τα ονόματα τους στη λίστα, δε κατάλαβα αν ήταν λίστα με ραντεβού ή λίστα με όσων τα χαρτιά δεν είχαν φτάσει ακόμα, απλά ένα παιδί μπροστά μου που τους είπε δεν έχω κλείσει ραντεβού δε πέρασε μέσα. Προσπαθήστε να κοπανιεστε στα τηλέφωνα, στο διπλανό γραφείο από την επιτροπή ήταν το άτομο που σηκώνει τα τηλέφωνα, αν επιμείνετε θα απαντήσει.

Guest

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Guest »

Καλησπέρα,

Έχει περάσει κανείς απο αυτήν την επιτροπή; Για αναβολή/απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους πως ήταν η επιτροπή;

Ευχαριστώ

Αγγ

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Αγγ »

Καλησπέρα

Παριυσιαζομαι αύριο και θα ήθελα να ρωτήσω εχω πάρει ήδη 3 αναβολές μέσω φρουραρχειου και τωρα στο χαρτί της καταταξης γραφει ότι δν μπορω να ξαναπεράσω από επιτροπή απαλλαγών. Τωρα αυτο ισχύει για το φρουρχειο η και για για τα δύο και για τη κατάταξη.

Επίσης δεν έχω γνωμάτευση από γιατρό λογω οικονομικών θα υπάρξει θέμα;

Και τέλος για λογαριασμό φίλου τι προβλέπεται για τους ομοφυλόφιλους;

spl
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από spl »

Φιλε

Και εγω ειμαι στην ιδια κατασταση με το ιδιο χαρτι.

Απ οτι γραψανε τα παιδια και σε αλλα ποστ, μπορεις να ξαναπερασεις επιτροπη εφοσον ζητησεις αναβολη μεσα απο το στρατοπεδο.

Τωρα ολα βλεπεις αλλαζουν σιγα σιγα, οποτε δεν μπορω να εγγυηθω κατι.

Παρολαυτα νομιζω πως δεν μπορουν με το ζορι να κρατησουν κανενα, οποτε με επιμονη σεε 1-2 μερες εχεις ξεμπερδεψει

Varidis

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Varidis »

Καλησπέρα,

Στην επιτροπή την 1η φορά που πας για την ιατρική γνωμάτευση μετα το Φρουραρχείο απο το 401 για ΑΝΑΒΟΛΗ, τι συνηθως ρωτάνε; Πόσο διαρκει κτλ

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 22

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Αγγ έγραψε:Καλησπέρα

Παριυσιαζομαι αύριο και θα ήθελα να ρωτήσω εχω πάρει ήδη 3 αναβολές μέσω φρουραρχειου και τωρα στο χαρτί της καταταξης γραφει ότι δν μπορω να ξαναπεράσω από επιτροπή απαλλαγών. Τωρα αυτο ισχύει για το φρουρχειο η και για για τα δύο και για τη κατάταξη.

Επίσης δεν έχω γνωμάτευση από γιατρό λογω οικονομικών θα υπάρξει θέμα;

Και τέλος για λογαριασμό φίλου τι προβλέπεται για τους ομοφυλόφιλους;

spl έγραψε:Φιλε

Και εγω ειμαι στην ιδια κατασταση με το ιδιο χαρτι.

Απ οτι γραψανε τα παιδια και σε αλλα ποστ, μπορεις να ξαναπερασεις επιτροπη εφοσον ζητησεις αναβολη μεσα απο το στρατοπεδο.

Τωρα ολα βλεπεις αλλαζουν σιγα σιγα, οποτε δεν μπορω να εγγυηθω κατι.

Παρολαυτα νομιζω πως δεν μπορουν με το ζορι να κρατησουν κανενα, οποτε με επιμονη σεε 1-2 μερες εχεις ξεμπερδεψει

Θα περασεις απο την επιτροπη απαλλαγων του στρατοπεδου. Θα πας την ημερομηνια καταταξης στο στρατοπεδο που λεει το σημειωμα καταταξης και θα ακολουθησεις την διαδικασια που περιγραφεται εδω:

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/αναβολή-απαλλαγή-κατά-κατάταξη-στρατόπεδο_topic20306.html

Να πας με χαρτι γιατρου και να εχεις μαζι τα φαρμακα που λαμβανεις.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Κυρ Νοέμ 01, 2020 6:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Theologosvr
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Theologosvr »

Καλησπέρα παιδιά παραγράφο 341 τι σημαίνει;
Giorgos92K
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Giorgos92K »

Καλησπέρα παιδιά.

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον έχει περάσει τα ίδια και ξέρει.
Έχω συγκεντρώσει δύο χρόνια αναβολών για ψυχολογικούς λόγους και τώρα πάω για απαλλαγή. Ήταν να παρουσιαστώ στις 5 Νοέμβρη στη Θήβα αλλά πέρασα από τον γιατρό του φρουραρχείου στο Ηράκλειο και μετά παρέπεμψαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο στη Σούδα, Χανιά.

Πήγα σήμερα λοιπόν να περάσω από την επιτροπή και ήταν μόνο ένας ψυχίατρος. Αυτός μου είπε ότι πλέον λόγω covid δε συγκαλείται επιτροπή και αυτός δεν μπορεί να δώσει απαλλαγή και ότι πρέπει να πάω Αθήνα στο 401. Θα πρέπει πρώτα βέβαια να περιμένω μία βδομάδα να βγει η απόφαση και να απευθυνθώ στη στρατολογία για τα διαδικαστικά. Ξέρεις κανένας τι να περιμένω και πόσο μπορεί να τραβήξει αυτή η ιστορία;

Ευχαριστώ προκαταβολικά και καλά ξεμπερδέματα στους συμπάχοντες.

Giorgoskol
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Giorgoskol »

Καλησπερα παιδια, μια ερωτηση εχω πιο πολυ για επιβεβαιωση γιατι ποτε δεν ξερεις. Ειχα κανει την διαδικασια μεσω φρουραχειου στις 5/11 (στρατο ξηρας) για 1η αναβολη για ψυχολογικους λογους. Ολα οκ ο γιατρος εκει εγραψε ετησια. Πριν καμια βδομαδα μου ηρθε με mail το παραπεμτικο για επιτροπη απαλλαγων στο 401. Μετα απο πολλες προσπαθειες σημερα καποιος σηκωσε το τηλεφωνο στο 401 και μου ειπε πως η επιτροπη εχει αποφασισει πως λογο covid δεν θα δεχεται κοσμο εαν ειναι για αναβολη και απλα θα εξεταζει τον φακελο κ σε ενα μηνα να μπω στο site να δω την αναβολη.

Πηρα τηλεφωνο στη Στρατολογια και τους ρωτησα εαν ισχυει αυτο; Εαν το ξερουν; Και μου ειπαν οτι σου ειπαν αυτοι δεν ειναι δικη μας αρμοδιοτητα (οχι με απολυτη σιγουρια) αλλά πως το ξερουν/εχουν ακουσει.

ΕΤΩΤΗΣΗ: Εχει τυχει κ σε αλλους παιδια;

Οντως ισχυει; Αυτη ειναι η διαδικασια τωρα; Μην εχουμε κανα θεμα και μας βγαλουν ανυποτακτους απο το πουθενα.

Ευχαριστω.

Giorgoskol
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Giorgoskol »

Καλησπερα παιδια, μια ερωτηση εχω πιο πολυ για επιβεβαιωση γιατι ποτε δεν ξερεις. Ειχα κανει την διαδικασια μεσω φρουραχειου στις 5/11 (στρατο ξηρας) για 1η αναβολη για ψυχολογικους λογους. Ολα οκ ο γιατρος εκει εγραψε ετησια. Πριν καμια βδομαδα μου ηρθε με mail το παραπεμτικο για επιτροπη απαλλαγων στο 401. Μετα απο πολλες προσπαθειες σημερα καποιος σηκωσε το τηλεφωνο στο 401 και μου ειπε πως η επιτροπη εχει αποφασισει πως λογο covid δεν θα δεχεται κοσμο εαν ειναι για αναβολη και απλα θα εξεταζει τον φακελο κ σε ενα μηνα να μπω στο site να δω την αναβολη.

Πηρα τηλεφωνο στη Στρατολογια και τους ρωτησα εαν ισχυει αυτο; Εαν το ξερουν; Και μου ειπαν οτι σου ειπαν αυτοι δεν ειναι δικη μας αρμοδιοτητα (οχι με απολυτη σιγουρια) αλλά πως το ξερουν/εχουν ακουσει.

ΕΤΩΤΗΣΗ: Εχει τυχει κ σε αλλους παιδια;

Οντως ισχυει; Αυτη ειναι η διαδικασια τωρα; Μην εχουμε κανα θεμα και μας βγαλουν ανυποτακτους απο το πουθενα.

Ευχαριστω για την προσοχη σας

Νίκος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Νίκος »

Το ίδιο είπαν και σε μένα οταν πήρα τηλέφωνο σήμερα.
Μαλανδρίνος Θεοφάνης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Μαλανδρίνος Θεοφάνης »

Θέλω να ρωτήσω υπάρχει όριο ηλικίας θέλω να αλλάξω το Ι3 να το κάνω Ι 1μπορω να περάσω από γιατρούς για να το αλλάξω
Theologosvr
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Theologosvr »

Καλησπέρα παιδιά πήγα 13/11 στο φρουραρχείο Αθηνών για πρώτη αναβολή για ψυχολογικούς λόγουςΜου έχει έρθει το μέιλ περνώ τηλέφωνο στην ακτή Μουτσόπουλου 66 μιας που είμαι πολεμικό Ναυτικό και μου λένε ότι δεν έχει πάει ακόμα ο φάκελος μου

Στο ιμειλ γράφει μέχρι 23 Δεκεμβρίου και να πάρω τηλέφωνο πρώτα

Τι να κάνω;

Jevel

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Jevel »

Καλησπέρα. Έχω συμπληρώσει 2 χρόνια αναβολών (ψυχολογικά αίτια) και μέσα στον χρόνο φαντάζομαι θα με καλέσουν ξανά για να περάσω από επιτροπή απαλλαγών (;)
Η πρώτη μου ερώτηση λόγω του ότι βρίσκομαι στο εξωτερικό έχει να κάνει με το για πόσο χρόνο θα αναγκαστώ να γυρίσω στην Ελλάδα; Πώς είναι η διαδικασία;

Θα λάβω κάποιο γραμμα Μερικές μέρες πριν για να πάω κατευθειαν στην επιτροπή απαλλαγών ή πρέπει να παω φρουραρχείο και στρατολογία πρώτα και να με καλέσουν μετά από 3-4 εβδομάδες;

Η διαδικασία ήταν κάπως περίπλοκη όταν πήρα τις αναβολές και φαντάζομαι τώρα περιπλέκεται περισσότερο με τον κορονοιο. Με άλλα λόγια θα χρειαστεί να είμαι στην Ελλάδα για 1-1μιση μήνα; Αν πχ είναι ΕΣΣΟ Μαρτίου, πότε θα χρειαστεί να περάσω από επιτροπή; Πότε θα ενημερωθώ σχετικά; Πότε θα μπορέσω να επιστρέψω στο εξωτερικό; Αν κάποιος ξέρει αναλυτικά θα με βοηθούσε να ξέρω.

Δευτερον, αναρωτιέμαι άν θα είναι εύκολο να πάρω την απαλλαγή. Έχω σταματήσει τη συνταγή ψυχιάτρου από Έλληνα ψυχιατρο, αλλά ίσως μπορούσα να την ξαναξεκινησω και να πάρω ένα χαρτί πάλι όπως όταν πήρα τις αναβολές.

Τα ψυχολογικά μου προβλήματα συνεχιζονται, και έχω συνταγή ψυχιάτρου στη χώρα που βρίσκομαι. Μετράει στην Ελλάδα ή θα μου πουν "εφόσον είσαι στο εξωτερικό είσαι υγιής και θα πας κανονικά στρατό; " Θα ήταν καλύτερα να το αποκρυψω;

Δε μου αρέσει να λέω ψεμματα αλλα το σημαντικό για εμένα είναι να πάρω την απαλλαγή και να μη βρίσκομαι στην Ελλάδα για κάνα δίμηνο. Ιδανικά θα ήθελα να τελειώσω οριστικά φετος.

Τρίτον, η απαλλαγή δίνεται εκείνη τη στιγμή η περιμένω απόφαση; Και πόσο θα περιμένω για την απόφαση;

Τέταρτον, τι συμβαίνει αν με αναγκάσουν να καταταχθω; Λόγω των προβλημάτων μου σε συνδυασμό με τον κορονοιο φοβάμαι να υπηρετήσω ακόμη και με ι4.

Πεμπτον, θα ξαναχρειαστει να περάσω από επιτροπή απαλλαγών στο μέλλον; Ισχύουν αυτά που διαβάζω ότι λένε ότι θα μου πάρουν το δίπλωμα με ι5; Η είναι μπούρδες; Από όσο ξέρω υπάρχει προστασία προσωπικών δεδομένων και αυτό ακούγεται παράνομο. Γενικά το ι5 είναι κάτι που θα με στιγματίσει;

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης