Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Πολίτης του Κόσμου έγραψε:Προσπαθώ να κάνω ό, τι καλύτερο γίνεται για να εξασφαλίσω την αναβολή, απο τότε που που ήρθε το χαρτί δεν έχω καταφέρει να κοιμηθώ σαν άνθρωπος απο το άγχος.

Αυτό για το αν θα επηρρεάσουν τα δικαιολογητικά οτι δουλεύω και μένω στο εξωτερικό εαν ξέρει κάποιος απο εμπειρία να απαντήσει θα βοηθούσε πολύ.

οχι δεν επηρεαζει που μενεις, οι παθησεις ειναι ιδιες, οπου κ να εισαι στον πλανητη. Μαλιστα αρκετοι απο εξωτερικο ζητανε αναβολες/απαλλαγες για λογους υγειας. Το πιο βασικο ειναι να εχεις στα χερια σου γνωματευση απο ψυχιατρο οταν θα αιτηθεις αναβολη/απαλλαγη για λογους υγειας. Αλλιως δεν πειθονται και τοσο ευκολα γιατι βλεπουν πολλες περιπτωσεις.

Ακης

Δημοσίευση από Ακης »

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση απ άμα από μία δουλειά μου ζητήσουν χαρτί στρατού πρέπει να δώσω ένα πλήρες χαρτί ή απλά ότι έχω απαλλαχθεί ότι δε γράφει από τι Όταν εννοώ δουλειά εννοώ κάποια εταιρία ή κάτι τέτοιο όχι αστυνομία κι αυτά
Bellos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Bellos »

Ακης έγραψε:Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση απ άμα από μία δουλειά μου ζητήσουν χαρτί στρατού πρέπει να δώσω ένα πλήρες χαρτί ή απλά ότι έχω απαλλαχθεί ότι δε γράφει από τι Όταν εννοώ δουλειά εννοώ κάποια εταιρία ή κάτι τέτοιο όχι αστυνομία κι αυτά

Αρχικά είναι παρανομο να απαιτούν χαρτί της στρατολογικης σου κατάστασης ιδιώτες και να κάνουν ερωτήσεις.

Αρκεί να πεις ότι δεν έχεις στρατιωτικές υποχρεώσεις ή τις έχεις εκπληρώσει.

Οπότε αν τους δώσεις χαρτί μόνο την τελική απόφαση δώσε.

Αν και το ζήτημα δεν θα έπρεπε να τους αφορά ειδικά για αυτές τις τραγελαφικές δουλειές που υπάρχουν Ελλάδα.

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

Ακης έγραψε:Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση απ άμα από μία δουλειά μου ζητήσουν χαρτί στρατού πρέπει να δώσω ένα πλήρες χαρτί ή απλά ότι έχω απαλλαχθεί ότι δε γράφει από τι Όταν εννοώ δουλειά εννοώ κάποια εταιρία ή κάτι τέτοιο όχι αστυνομία κι αυτά

Ισχυει αυτο που λεει ο φιλος Bellos πιο πανω. Αν παρολα αυτα σου λενε φερε χαρτι να το πιστοποιησουμε κ τετοια, πας το απλο οχι το πληρες το οποιο δεν εχουν δικαιωμα να στο ζητησουν και ειναι παρανομο αν θελουν υποχρεωτικα να το δουν και σε διωξουν για αυτο... Δωστους το απλο πιστοποιητικο που λεει οτι εχεις απαλλαχθει και τελος... Δεν εχουν δικαιωμα να σου ζητησουν πληρες ειναι παρανομο και παραβιαζει τον νομο περι προστασιας προσωπικων δεδομενων...

ΓΙΩΤΑΣ

Δημοσίευση από ΓΙΩΤΑΣ »

Bellos έγραψε:
Αρχικά είναι παρανομο να απαιτούν χαρτί της στρατολογικης σου κατάστασης ιδιώτες και να κάνουν ερωτήσεις.

Αρκεί να πεις ότι δεν έχεις στρατιωτικές υποχρεώσεις ή τις έχεις εκπληρώσει.

Μπορείς να μας παραπέμψεις στις πηγές σου;

Δεν νομίζω πως ισχύει.

Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Steeler »

Καλησπέρα παιδιά είμαι καινούργιος εδώ παρόλα αυτά δεν ξέρω πως να στείλω μήνυμα γι'αυτό και δίνω σαν απάντηση εγώ το 18 ήμουν στον Έβρο φαντάρος γουσταρα αλλά λογο του ότι ο πατέρας μου είχε καρκίνο τον έχασα ενώ ήμουν μέσα και δεν πρόλαβα να τον δω γτ δεν με άφησαν έγκαιρα να φύγω και να είναι εκεί δίπλα του μετά από αυτό δεν γουστάρα να ξανά δω φαντάρο οπότε πήρα 2 αιτήσειες αναβολές και έφτασα σήμερα λοιπόν για την τελευταία 6 του μήνα έληγε η αναβολή μου την προηγούμενη φορά μου είχαν στείλει μήνυμα να συμπληρώσω τα στοιχεία τύπου περιοδεύων τώρα δεν μου έχουν στείλει κάτι να συμπληρώσω έχουν περάσει 4 μέρες βέβαια πήρα στο τμήμα δεν έχει έρθει καποο χαρτί έχω χαρτί από ψυχίατρο για κατάθλιψη και 2 χάπια όχι ότι ισχύει αλλά σας είπα... Έχω και λυξειαρχικη πράξη θανάτου του πατέρα μου λέτε να μη μου δώσουν απαλλαγή πέρσι στο φρουραρχείο ο γιατρός εκεί μου είπε του χρόνου να φέρω χαρτί γιατρού μαζί μου
giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giorikas »

Με χαρτί ψυχιάτρου θα απαλλαχτείς. Καλός πολίτης.
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

Αυτό εννοώ λόγο του ότι είναι αδύνατος έχει γράψει απώλεια βάρους ανορεξία κατάθλιψη και 2 χάπια λόγο τον γεγονότων που είχαν γίνει δεν πιστεύω να μου κάνουν καμία βλακεία τώρα στο τέλος
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

Με την είσοδο του Σεπτέμβρη μπαίνω από ότι λένε γτ τώρα τελείωσε η αναβολή μου λογικά Αύγουστο δεν θα έρθει το χαρτί;
Onewaybadtrip

Δημοσίευση από Onewaybadtrip »

Πηρα την πρωτη μου αναβολή για ψυχολογικούς λόγους Του χρόνου λογικα θα ερθει νεο χαρτι κατάταξης

Αν αποφασίσω να υπηρετήσω την θητεία μου

Θα επηρεάσει καθόλου το γεγονός της πρώτης αναβολής; θα μπω ι4 άοπλο κτλπα;

Η δεν θα υπολογισθεί καθολου ;

Η ειδικότητα μου θα ειναι παντα η ιδια οπως ηταν στο πρώτο χαρτι κατάταξης;

naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από naglorious »

Μόλις τελείωσα απτην επιτροπή απαλλαγών. Ήταν μόνο ο εν λόγω γιατρός για τον οποίο έχουν γραφτεί πολλά. Δεν είδε καν την γνωμάτευση του γιατρού μου παρά μόνο του γιατρού του φρουραρχειου την οποία και επικύρωσε. Ήταν πολύ ευγενικός και ειχα τελειώσει σε λιγότερο από λεπτό. Συγκεκριμένα μου είπε "παίρνεις την τελευταία σου εξάμηνη, τα ξαναλέμε και να προσέχεις"
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

Εσάς η αναβολή σας πότε τελείωσε και σας ήρθε το χαρτί;

Voriana

Δημοσίευση από Voriana »

Ειχα περασει απο αγενεστατη και επιθετικη επιτροπη στο 424 για απαλλαγη. Σημερα εμαθα οτι με εδωσε το ι5. Πολυ προσοχη καθως εψαξαν τον αμκα μου για να δουν τι φαρμακα παιρνω και για ποσο καιρο. Να ειστε ετοιμοι
Jamaji

Δημοσίευση από Jamaji »

Voriana έγραψε:Ειχα περασει απο αγενεστατη και επιθετικη επιτροπη στο 424 για απαλλαγη. Σημερα εμαθα οτι με εδωσε το ι5. Πολυ προσοχη καθως εψαξαν τον αμκα μου για να δουν τι φαρμακα παιρνω και για ποσο καιρο. Να ειστε ετοιμοι

Καλησπέρα, πως το εξακρίβωσες αυτό;

Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

Μετά το φρουραρχείο σε στείλανε 424; Όχι 401;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης