Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dimitris90 »

Παιδια ειναι εξαιρετικα σπανιο αυτο να σας ξανα καλεσουν οσους σας εβαλε ιασημο σε 1-2-3 χρονια. Ακομα και να γινει πατε με ενα φρεσκο χαρτι και ξεμπερεδευτε.

Εγω πειρα την στρατολογια σμρ και μου ειπαν οτι με εβαλαν μη ιασιμο και οτι δεν θα κληθω ποτε για επανεξεταση αυτεπαγγελτος, τα ιασημα μου ειπαν υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα κατοπιν αποφασης του αρχηγου και του υπουργου

Και το να αναφερεται αν υπαρχει πιθανοτητα ιασης ειναι κατι νομιμο και οχι για ψαρωμα. Απλα ειναι τυπικο

mboxre
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από mboxre »

dimitris90 έγραψε:Παιδια ειναι εξαιρετικα σπανιο αυτο να σας ξανα καλεσουν οσους σας εβαλε ιασημο σε 1-2-3 χρονια. Ακομα και να γινει πατε με ενα φρεσκο χαρτι και ξεμπερεδευτε.

Εγω πειρα την στρατολογια σμρ και μου ειπαν οτι με εβαλαν μη ιασιμο και οτι δεν θα κληθω ποτε για επανεξεταση αυτεπαγγελτος, τα ιασημα μου ειπαν υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα κατοπιν αποφασης του αρχηγου και του υπουργου

Και το να αναφερεται αν υπαρχει πιθανοτητα ιασης ειναι κατι νομιμο και οχι για ψαρωμα. Απλα ειναι τυπικο

Σημειώνω πως θεωρώ ψάρωμα το «τα λέμε σε 2 χρόνια» και το «θα σε καλούμε κάθε 2 χρόνια» που μου είχε πει ο εν λόγω «κύριος». Τυπικά ότι η υπάρχει πιθανότητα είναι σίγουρο, και έχει ήδη γίνει μαζικά μία φορά (επί Βενιζέλου)

dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dimitris90 »

mboxre έγραψε:
dimitris90 έγραψε:Παιδια ειναι εξαιρετικα σπανιο αυτο να σας ξανα καλεσουν οσους σας εβαλε ιασημο σε 1-2-3 χρονια. Ακομα και να γινει πατε με ενα φρεσκο χαρτι και ξεμπερεδευτε.

Σημειώνω πως θεωρώ ψάρωμα το «τα λέμε σε 2 χρόνια» και το «θα σε καλούμε κάθε 2 χρόνια» που μου είχε πει ο εν λόγω «κύριος». Τυπικά ότι η υπάρχει πιθανότητα είναι σίγουρο, και έχει ήδη γίνει μαζικά μία φορά (επί Βενιζέλου)

Αστειευσαι; Ψαρωμα ειναι αυτο, σε οποιον λεει θα σε δουμε σε 2 χρονια η 1 η 3 απλα βαζει πιθανοτητα ιασης στα ταδε χρονια. Αυτο δε σημαινει οτι αυτος ο βλακομουτρος θα σε καλεση. Δεν εχει δικαιοδοσια απο καποιον μονος του να αποφασιση υπαρχουν νομοι υπαρχουν ΦΕΚ που λεει μονο ο αρχηγος κομαντο του στρατου θα κανει προταση στον κομαντο υπουργο.

Να και τι λεει ο νομος τους.(Το 1α ειναι οποιος πηρε απαλλαγη για λογο υγειας)

3. Οι υπαγόμενοι στις διατάξεις της παραγράφου 1 α του παρόντος άρθρου υπέχουν στρατιωτικές υποχρεώσεις, εφόσον, πριν από τη συμπλήρωση του τεσσαρακοστού πέμπτου έτους της ηλικίας τους, παύσουν να υφίστανται οι λόγοι της απαλλαγής. Στις γνωματεύσεις ακαταλληλότητας των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών ή συμβουλίων αναγράφεται υποχρεωτικά αν υπάρχει πιθανότητα ή όχι βελτίωσης ή ίασης της παθήσεως. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, καθορίζονται η διαδικασία και ο χρόνος της αυτεπάγγελτης παραπομπής για επανεξέταση της σωματικής ικανότητας ορισμένων ή όλων των απαλλαγέντων από τη στράτευση, περιοδικά ανά πενταετία ή έκτακτα κατά την κρίση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι υποχρεώσεις των παραπεμπομένων και οι συνέπειες της μη τήρησής τους, οι υποχρεώσεις των στρατολογικών γραφείων και των υγειονομικών επιτροπών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής.

kanenasPolifimos

Δημοσίευση από kanenasPolifimos »

Καλησπέρα,

Συγνώμη αν έχει ερωηθεί / απαντθηεί ξανά αυτό το ερώτημα, αλλά σε 110 σελίδες χάνομε λίγο.

Θέλω να περάσω απο επιτροπή απαλλαγών για ψυχολογικούς λόγους. Αυτό μπορει να γίνει μόνο Αθήνα; Πχ αν είμαι κεφαλονιά υπάρχει φρουραρχίο κοντά μου (κεφαλονιά ή πάτρα) ώστε να είναι πιό χαλαρά απο άποψη κόσμου; Υπάρχει κάπου (thread εδώ/ σελίδα) που μπορώ να δώ διευθύνσεις που μπορώ να πάω ακριβώς και τί θα χρειαστώ πέρα απο το χαρτί καταταξής μου, ταυτότητα και χαρτιά απο γιατρους (εχώ ελληνικά και εξωτερικού).

Με εκτίμηση
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

kanenasPolifimos έγραψε:Καλησπέρα,

Συγνώμη αν έχει ερωηθεί / απαντθηεί ξανά αυτό το ερώτημα, αλλά σε 110 σελίδες χάνομε λίγο.

Θέλω να περάσω απο επιτροπή απαλλαγών για ψυχολογικούς λόγους. Αυτό μπορει να γίνει μόνο Αθήνα; Πχ αν είμαι κεφαλονιά υπάρχει φρουραρχίο κοντά μου (κεφαλονιά ή πάτρα) ώστε να είναι πιό χαλαρά απο άποψη κόσμου; Υπάρχει κάπου (thread εδώ/ σελίδα) που μπορώ να δώ διευθύνσεις που μπορώ να πάω ακριβώς και τί θα χρειαστώ πέρα απο το χαρτί καταταξής μου, ταυτότητα και χαρτιά απο γιατρους (εχώ ελληνικά και εξωτερικού).

Με εκτίμηση

Πρεπει να δεις σε ποια στρατολογια υπαγεσαι και τι διευθυνση διαμονης ειναι δηλωμενα στην στρατολογια... Σε οποια στρατολογια υπαγεσαι να παρεις τηλεφωνο στην αναλογη υπηρεσια και θα σε ενημερωσουν...

mple66
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από mple66 »

Καλησπέρα, παρουσιάζομαι τέλη του μήνα (Δ'ΕΣΣΟ) και πήγα σήμερα στο φρουραρχείο για να πάρω παραπεμπτικό. Αλλά μου είπανε ό, τι πρέπει να ξεκινήσω με τη διαδικασία 5 εργάσιμες πιο πριν. Αρκούν 5 μέρες για να κάνεις τη δουλειά που απαιτείται; Ευχαριστώ.
naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από naglorious »

Φρουραρχειο τελειώνεις την ίδια μέρα μιας και έχουν φέρει και στρατολογο και δεν χρειάζεται να τρέχεις στο Ρουφ, μετά απλά περιμένει το χαρτί για να πας επιτροπή απαλλαγών
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Καλημέρα σε όλους. Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά με έτρεχαν στα στρατόπεδα. Ι5 τελικά.

Για το παιδί που έλεγε αν σε κόψει η επιτροπή αν μπορείς να ξαναπάς. ΟΧΙ. Πάς στο στρατόπεδο εντός 5 ημερών και κάνεις την ίδια διαδικασία. ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ οπωσδήποτε για να ξεμπλέξεις (αν ξεμπλέξεις) την ίδια μέρα. Αν πάς μόνος σου δεν νομίζω να φύγεις.

Σου δίνουν ένα χαρτί αδείας για 2-3 μέρες σε περίπτωση που δεν προλάβεις να πάς και 414 και 401 απο τον επιτροπή. Γενικά αν είστε από στρατόπεδο μπαίνετε απευθείας στην επιτροπή δεν περιμένετε στην ουρά.

Στην συνέχεια ενημερώνεις για το αποτέλεσμα την στρατολογία του στρατοπέδου. Πληρώνεις ένα courier και πηγαίνει να πάρει την ταυτότητα σου και το προσωρινό απολυτήριο.

Δεν γνωρίζω τι έχει γράψει η επιτροπή για το αν θα υαθώ σε 2-3-4 χρόνια. Θα επικοινωνήσω σε λίγο καιρό με την στρατολογία μου.

Agairoxos

Δημοσίευση από Agairoxos »

Καλησπέρα Νίκο και ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! Πες μας εντυπώσεις από μέσα σε "κούρασαν" ή απλά είδαν τα χαρτιά σου και σε πέρασαν απαλλαγή?
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

Νικος έγραψε:Καλημέρα σε όλους. Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά με έτρεχαν στα στρατόπεδα.Ι5 τελικά.

Για το παιδί που έλεγε αν σε κόψει η επιτροπή αν μπορείς να ξαναπάς. ΟΧΙ. Πάς στο στρατόπεδο εντός 5 ημερών και κάνεις την ίδια διαδικασία. ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ οπωσδήποτε για να ξεμπλέξεις (αν ξεμπλέξεις) την ίδια μέρα. Αν πάς μόνος σου δεν νομίζω να φύγεις.

Σου δίνουν ένα χαρτί αδείας για 2-3 μέρες σε περίπτωση που δεν προλάβεις να πάς και 414 και 401 απο τον επιτροπή. Γενικά αν είστε από στρατόπεδο μπαίνετε απευθείας στην επιτροπή δεν περιμένετε στην ουρά.

Στην συνέχεια ενημερώνεις για το αποτέλεσμα την στρατολογία του στρατοπέδου. Πληρώνεις ένα courier και πηγαίνει να πάρει την ταυτότητα σου και το προσωρινό απολυτήριο.

Δεν γνωρίζω τι έχει γράψει η επιτροπή για το αν θα υαθώ σε 2-3-4 χρόνια. Θα επικοινωνήσω σε λίγο καιρό με την στρατολογία μου.

Ωραιος φιλε οταν επικοινωνησεις με την στρατολογια ενημερωσε μας και εδω αν θες και δεν εχεις θεμα...

Bellos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Bellos »

Έγινε καταγγελία της επιτροπής απαλλαγών 401, στο ραδιόφωνο του press project στην εκπομπή Φύλλο Πορείας - 2 Ιουλίου.

https://thepressproject.gr/fyllo-porias-tis-2as-iouliou-2020/

Θα ακολουθήσει και διαμαρτυρία έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο 401.

Από εκεί και πέρα, επειδή το θέμα είναι σοβαρό και ίσως έχει δυσάρεστες συνέπειες για άτομα που με ψυχιατρικά προβλήματα θα κληθούν να υπηρετήσουν.

Οποίοι βίωσαν ανάλογη μεταχείριση ας στείλουν την εμπειρία τους στο ακόλουθο email της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμενων, θα βοηθήσει αρκετά :

Τηλέφωνο:

6932 955437

Email:

diktiospartakos@hotmail.com

Ασαρκος
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Ασαρκος »

Αχ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ασαρκος την Σάβ Αύγ 22, 2020 11:19 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πολίτης του Κόσμου

Δημοσίευση από Πολίτης του Κόσμου »

Καλησπέρα σε όλους,

Μου ήρθε και μένα το χαρτί να παρουσιαστώ στις 27 Ιουλίου στη Θήβα. Έχω ήδη χρησιμοποιήσει την αναβολή για σπουδές και για κοινωνικούς λόγους και θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας για την περίπτωσή μου.

Είχα μπει στο στρατό για 6 βδομάδες στα 18 μου αλλά δεν το άντεξα και ζήτησα να περάσω απο ψυχίατρο για αναβολή, παρά την πίεση απο το περιβάλλον τότε μου να μη το κάνω. Ο ψυχίατρος μου έδωσε κατευθείαν αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και αδυναμία προσαρμογής. Πλέον είμαι κάτοικος εξωτερικού (όχι μόνιμος) σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Αναγκαστικά πρέπει να επικαλεστώ αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Επειδή όμως έχω πάρει αρκετά διαφορετικές απόψεις για το τι πρέπει να κάνω και τι δικαιούμαι, μου προτείνανε να ρωτήσω εδώ. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

• Πρέπει να περάσω απο το φρουραρχείο με ένα χαρτί απο ψυχίατρο που να εξηγεί το πρόβλημα ή πρέπει να πάω στη Θήβα και να με παραπέμψουν απο εκει για το 401; Ύστερα, θα με καλέσουν οι ίδιοι στο 401 ή θα πρέπει να κλείσω εγώ την ημέρα;
  • Θα έχω μαζί και το χαρτί από την αναβολή που πήρα το 2010 για ψυχολογικούς λόγους, όμως θα βοηθήσει εαν δώσω και χαρτιά ότι ζώ στο εξωτερικό και το συμβόλαιο απο τη δουλειά μου; Ή υπάρχει η περίπτωση αυτά τα χαρτιά να κάνουν δυσκολότερη τη διαδικασία;
  • Μέχρι ποιά μέρα πρέπει να πάω στο φρουραρχείο; Κάποιοι μου είπαν μέχρι 5 μέρες πριν την ημέρα παρουσίασης, κάποιοι άλλοι μέχρι και την ίδια μέρα (27 Ιουλίου στην περίπτωσή μου).
  • Επειδή θα έρθω με δυσκολία απο το εξωτερικό και με άδεια απο τη δουλειά μου, το χαρτί του γιατρού θα έχει ημερομηνία σχετικά πρόσφατη, θα έχω πρόβλημα με αυτό; Δεν έχω να δείξω κάτι άλλο από ψυχολογικό ιστορικό.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Guest

Δημοσίευση από Guest »

Υπάρχει περίπτωση να με απορρίψει η επιτροπή απαλλαγών ακόμα και αν έχω μαζί μου το χαρτί ψυχίατρου;
Κύριος Μάκης

Δημοσίευση από Κύριος Μάκης »

Εξαρτάται την πάθηση το ιστορικό κλπ. Αν έχεις πραγματικά πρόβλημα θα το καταλάβουν και δεν θα σε απορρίψουν, δεν ειναι πρωτάρηδες έχουν εμπειρία, σε "κοβουν" με το μάτι. Αν πας απλά να σκαπουλάρεις τον στρατό χωρίς να έχεις θέμα, επίσης θα το καταλάβουν και θα σε κόψουν. Κοινώς, αν έχεις πραγματικά πρόβλημα και χαρτί, και αγωγή, δεν σε κόβουν με τίποτα δεν θέλουν ευθύνες.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης