Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
lazer
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από lazer »

Xristos1925

Φίλε μου το ΦΕΚ το λέει καθαρά. Αν λοιπόν τους είπαν ανώτεροι... "παιδιά ζητάνε πολλοί απαλλαγή γράψτε διαφορετικής χρονιές επανεξέτασης στον καθένα(μην πέσουν όλοι μαζί με τους νέους που θα ζητήσουν και αυτοί) για να μειώσουν όσους απαλλάσσονται." Αυτό δε μπορείς να το ξέρεις. Απο τη στιγμή που το ΦΕΚ γράφει τέτοιο πράγμα ότι γουστάρουν κανουν... Σε καλούν 401 για επανεξέταση κάθε τρία ή ένα ή δύο ή ποτέ. Αλλα δε μπορείς να είσαι σίγουρος αν το πάνε τελικά με επανεξέταση διότι καλύπτονται από το νόμο θεωρητικά

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

lazer έγραψε:Xristos1925

Φίλε μου το ΦΕΚ το λέει καθαρά. Αν λοιπόν τους είπαν ανώτεροι... "παιδιά ζητάνε πολλοί απαλλαγή γράψτε διαφορετικής χρονιές επανεξέτασης στον καθένα (μην πέσουν όλοι μαζί με τους νέους που θα ζητήσουν και αυτοί) για να μειώσουν όσους απαλλάσσονται. " Αυτό δε μπορείς να το ξέρεις. Απο τη στιγμή που το ΦΕΚ γράφει τέτοιο πράγμα ότι γουστάρουν κανουν... Σε καλούν 401 για επανεξέταση κάθε τρία ή ένα ή δύο ή ποτέ. Αλλα δε μπορείς να είσαι σίγουρος αν το πάνε τελικά με επανεξέταση διότι καλύπτονται από το νόμο θεωρητικά

Ναι, εγω λεω οτι νομικα αμα θελουν μπορουν να πουν για παραδειγμα, Οσοι Πηραν απαλλαγη για τους ταδε λογους τους καλουμε για επανεξεταση, αυτο μπορουν να το κανουν οποτε θελουν εφοσον και αν αποφασισουν... Αυτο ομως δεν σημαινει οτι υποχρεωτικα καθε 3 χρονια θα καλουν οσους πηραν απαλλαγη για επανεξεταση... Ούτε και υποχρεωτικά γράφουν στην επιτροπη σε 3 χρονια επανεξεταση... Σε καποιους δηλαδη μπορει να ειναι μη ιασιμο Ι5 και να γραψουν μη ιασιμο αρα ουτε σε 3 χρονια δεν θα γραψουμε οτι θα τον καλεσουμε (ασχετα αν αποφασισει επανεξεταση ο αρχηγος ΓΕΕΘΑ και κανει προταση για διαταγη στον υπουργο) ... Δηλαδη στις περισσοτερες περιπτωσεις απλα γραφουν απαλλαγη, αυτοι βλεπουν τοσους καθε μερα, θα καθησουν να ασχοληθουν ειδικα με τον καθενα για το ποτε θα χρειαστει επανεξεταση και τετοια... Απλα αντιγραφουν το τι λεει η γνωματευση του γιατρου απο Δημοσιο ή ιδιωτικο να ειναι καλλυμενοι και τερμα... Δεν πολυ ασχολουνται και πολυ... Βαριουνται τοσο πολυ που κοιτανε να τους ξεπεταξουν χωρις ιδιαιτερα πραγματα...

ΗΚ

Δημοσίευση από ΗΚ »

Καλησπέρα παιδιά, να πω κι εγώ ότι πέρασα χθες 401 και πήρα την απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους. Έχω χρόνιο θέμα με το άγχος, αλλά δεν είχα κάνει θεραπεία ποτέ. Τέλος πάντων, ούτε εμένα με ρώτησαν κάτι, απλά υπογραφή της γνωμάτευσης και ότι "θα σε ξαναφωνάξουμε σε τρία χρόνια μέχρι τα 45" (μου το είπε δυο φορές να το εμπεδώσω).
lazer
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από lazer »

Ναι, εγω λεω οτι νομικα αμα θελουν μπορουν να πουν για παραδειγμα, Οσοι Πηραν απαλλαγη για τους ταδε λογους τους καλουμε για επανεξεταση, αυτο μπορουν να το κανουν οποτε θελουν εφοσον και αν αποφασισουν... Αυτο ομως δεν σημαινει οτι υποχρεωτικα καθε 3 χρονια θα καλουν οσους πηραν απαλλαγη για επανεξεταση... Ούτε και υποχρεωτικά γράφουν στην επιτροπη σε 3 χρονια επανεξεταση... Σε καποιους δηλαδη μπορει να ειναι μη ιασιμο Ι5 και να γραψουν μη ιασιμο αρα ουτε σε 3 χρονια δεν θα γραψουμε οτι θα τον καλεσουμε (ασχετα αν αποφασισει επανεξεταση ο αρχηγος ΓΕΕΘΑ και κανει προταση για διαταγη στον υπουργο) ... Δηλαδη στις περισσοτερες περιπτωσεις απλα γραφουν απαλλαγη, αυτοι βλεπουν τοσους καθε μερα, θα καθησουν να ασχοληθουν ειδικα με τον καθενα για το ποτε θα χρειαστει επανεξεταση και τετοια... Απλα αντιγραφουν το τι λεει η γνωματευση του γιατρου απο Δημοσιο ή ιδιωτικο να ειναι καλλυμενοι και τερμα... Δεν πολυ ασχολουνται και πολυ... Βαριουνται τοσο πολυ που κοιτανε να τους ξεπεταξουν χωρις ιδιαιτερα πραγματα...

Κανείς δε θέλει να τον ξανακαλέσουν είναι τρομερή ψυχολογική πίεση και χειροτευρεύεις τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζεις. Αλλά προσωπικά είμαι προετοιμασμένος απο τώρα ότι θα με ξανακαλέσουν μέσω της στρατολογίας (γιατί εκεί φεύγει το χαρτί και η ενημέρωση για τον κάθε στρατεύσιμο) . Τα μη ιάσιμα Ι5 είναι σίγουρα οι ασθένειες όπως η σχιζοφρένεια κλπ. Εκεί δε μπορεί να σε ξανακαλέσει κανείς και ποτέ αν πήρεις απαλλαγή (αφου επι της ουσίας, δεν υπάρχει θεραπεία και μια ζωή θα πρέπει να λαμβάνεις την αγωγή σου). Τώρα αυτοί σου λένε: Αν κάποιος έχει κατάθλιψη γιατί να μην ιαθεί σε 3 χρόνια; Για μένα αναμενόμενο όλο αυτό. Την πρώτη φορά που πήγα για την αναβολή (2018) ήταν φυσιολογικός ο κόσμος. Αυτό που έγινε απο πέρσι και μέτα είναι απίστευτο και λογικό να πρέπει να πάρουν μέτρα για τον κόσμο που χάνουν. Πριν το 2010 τα πράγματα ήταν ακόμα πιο χαλαρά αμα ψάξετε και διαβάσετε. Τέλος πάντων ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε να μην ξανακαλέσουν ποτέ κανέναν για επανεξέταση

makis_nomotagis

Δημοσίευση από makis_nomotagis »

Καλησπέρα παιδιά, σήμερα ολοκλήρωσα την διαδικασία έπειτα από 2 χρόνια αναβολής. Πήρα το Ι5 από το 424. Δεν μου ανέφεραν κάτι για τα 3 έτη επανεξέτασης κτλ. Δεν μου έκαναν καμία ερώτηση παρά μόνο αν ακόμα δεν έχω ξεπεράσει τα ψυχολογικά μου προβλήματα. Να τονίσω κάτι που είναι σημαντικό, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της επιτροπής, καταθέτεις τα χαρτιά σου στην γραμματεία μαζί με την ταυτότητα. Αυτό που άλλαξαν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι δεν δέχονται γνωματεύσεις ιδιωτικών ψυχολόγων. Τονίζω ψυχολόγων, όχι ψυχιάτρων. Οπότε αν έχετε μόνο γνωμάτευση από ιδιώτη ψυχολόγο, στην ουσία να ξέρετε ότι πάτε χωρίς χαρτί. Εγώ ευτυχώς είχα παλαιότερες από δημόσιο και κράτησε μόνο αυτές. Δεν δέχονται ούτε συνταγές φαρμάκων. Μόνο ψυχιατρική γνωμάτευση από δημόσιο ή ιδιώτη. Οπότε προσοχή. Η επιτροπή δεν σε κρατάει πάνω από 30 δευτερόλεπτα. Καλή επιτυχία σε όλους.
Lokakias

Δημοσίευση από Lokakias »

Όποιος δεν έχει σοβαρό παθολογικό πρόβλημα που να τον κατατάσσει σε ι5, να κάτσει να υπηρετήσει όπως κάναμε εμείς οι "*****". Εχω βαρεθεί να ακουω ότι οι μονάδες δεν έχουν κόσμο αλλά και τ αλλά οι απαλλαγες δίνονται πια για πλακα, οι εξάμηνοι είναι περισσοτεροι απο τους εννιαμηνους και τα βυσματα στην Αθήνα καλά κρατουν...
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dimitris90 »

Lokakias έγραψε:Όποιος δεν έχει σοβαρό παθολογικό πρόβλημα που να τον κατατάσσει σε ι5, να κάτσει να υπηρετήσει όπως κάναμε εμείς οι "*****". Εχω βαρεθεί να ακουω ότι οι μονάδες δεν έχουν κόσμο αλλά και τ αλλά οι απαλλαγες δίνονται πια για πλακα, οι εξάμηνοι είναι περισσοτεροι απο τους εννιαμηνους και τα βυσματα στην Αθήνα καλά κρατουν...

Οπα φιλε, δλδ αν καποιος εχει καποια ψυχικη παθηση τι να τον κανουμε μου λες; Εχεις περαση φιλε κατι ψυχολογικο; Κατουραω τις μοναδες πρωτα η υγεια. Εγω μπηκα μεσα και ειχα κρισεις πανικου και κινδυνεψα να κανω μανιακο επεισοδιο λογο υπερβολικου αγχους και να εχω θεμα 1 ολοκληρο χρονο.

Οποτε λοιπον εγω προσωπικα εκατσα και ειδα την υγεια μου και πειρα απαλλαγη. Και 6μηνο φιλε για να το περνει καποιος σημαινει οτι εχει την οποια κατασταση απο το να μην εχει καθολου γονεις και παει λεγοντας.

Μαθε πρωτα και τις ψυχικες ασθενειες και μιλα γιατι δεν υπαρχουν φιλε μονο παθολογικα οπως εσυ νομιζεις

Eγω τρεχω 10 χρονια σε γιατρους.

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα σας! Ήθελα να κάνω μια ερώτηση, από επιτροπή απαλλαγών περνάει κάποιος στη τελευταία φάση μετά από αναβολές δύο ετών ή κάθε φορά που πάει Φρουραρχείο για αναβολή μέχρι απαλλαγή; εγώ ας πούμε προσεχώς θα πάω φρουραρχείο επειδή λήγει η ετήσια αναβολή που πήρα μετά από διακοπή θητείας, αν μου δώσουν νέα αναβολή θα πρέπει να περάσω από επιτροπή ή μόνο φρουραρχείο;
migrant_bird

Δημοσίευση από migrant_bird »

Εγώ πέρασα επιτροπή απαλλαγών (και απαλλάχθηκα) στη Θήβα και δεν ανέφερε κανείς περί επανεξέτασης, τριετιών κλπ. Μάλιστα αυτοί που μοίραζαν τα χαρτιά μου είπαν "αυτή είναι η τελευταία φορά στη ζωή σου που ασχολείσαι με τον στρατό".

Τι είναι αυτά περί τριετιών, μας δουλεύουν;

Batman

Δημοσίευση από Batman »

migrant_bird έγραψε:Εγώ πέρασα επιτροπή απαλλαγών (και απαλλάχθηκα) στη Θήβα και δεν ανέφερε κανείς περί επανεξέτασης, τριετιών κλπ. Μάλιστα αυτοί που μοίραζαν τα χαρτιά μου είπαν "αυτή είναι η τελευταία φορά στη ζωή σου που ασχολείσαι με τον στρατό".

Προφανώς και μας δουλεύουν. Από ότι έχω καταλάβει μόνο η επιτροπή απαλλαγών στο 401 το λέει, το είπε και σε εμένα θα σε ξανά καλέσουμε σε 2 χρόνια. Αν κάτι είχε αλλάξει θα το λέγανε σε όλους φαντάζομαι. Θεωρητικά όπως ειπώθηκε κ από άλλους βάση νόμου μπορεί να σε ξανακαλέσουν αυτεπάγγελτα αλλά σπάνια συμβαίνει. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας πει.

Voriana

Δημοσίευση από Voriana »

Καλησπερα. Εχουμε εικονα των τελευταιων ημερων απο επιτροπη απαλλαγων 424 θεσσαλονικη;
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

migrant_bird έγραψε:Εγώ πέρασα επιτροπή απαλλαγών (και απαλλάχθηκα) στη Θήβα και δεν ανέφερε κανείς περί επανεξέτασης, τριετιών κλπ. Μάλιστα αυτοί που μοίραζαν τα χαρτιά μου είπαν "αυτή είναι η τελευταία φορά στη ζωή σου που ασχολείσαι με τον στρατό".

Φιλε καλα σου ειπαν εσενα εκει στην Θηβα... Απλα στην επιτροπη απαλλαγων πεφτει συνηθως δουλεμα για ψαρωμα... Αν ισχυε κατι τετοιο οπως τα λενε στην επιτροπη απαλλαγων θα στο ελεγαν και στην Θηβα...

Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

Την απαλλαγή από την Θήβα την πήρες με χαρτί από γιατρό ή χωρίς χαρτί;

stefans
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από stefans »

424 απαλλαγή ι5 ψυχ σήμερα.30 άτομα περιπου, ξεκίνησαν 12+. Δεν με ρώτησαν κάτι, απλά μου ανακοίνωσαν την απαλλαγή χωρίς πολλά πολλά. Δεν κρατούσαν κανένα πάνω από 30 sec.
Bellos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Bellos »

Λοιπόν, πήγα σήμερα 401 για απαλλαγή (έχω ήδη 2 χρόνια αναβολής)

Το χαρτί ιδιωτικού ψυχιάτρου έλεγε πως έχω κόψει θεραπεία και έχω υποτροπιασει με κατάθλιψη.

Ο ψυχίατρος φρουραρχειο μου έγραψε πρόταση για I5 κατηγορία 340,

και μου λέει αν σε ρωτήσουν πες ότι παίρνεις φάρμακα.

Εγώ δεν ήθελα να πω ότι παίρνω, δεν έχω ξεκινήσει ακόμα θεραπεία, και δεν ήθελα να μου πουν πήγαινε φέρε άλλο χαρτί που να λέει πως παίρνεις (γιατί το αρχικό λέει πως τα έχω κόψει, αλλά μου συστήνει να τα ξεκινήσω πάλι)

Οπότε έπεσα σε έναν κομπλεξικό άρρωστο τύπο, που άρχισε να μου λέει αφού δεν παίρνεις φάρμακα είσαι μια χαρά, δεν έχεις θέμα, θα μπεις Ι4 Αθήνα, έχουμε και ψυχολόγους εκεί να σε βλέπουν.

Εγώ του λέω θα ξεκινήσω θεραπεία, τα είχα κόψει επειδή είχα θέμα με παρενέργειες. Γενικά δεν είμαι καλά, παίρνω φάρμακα μια δεκαετία, παθαίνω κρίσεις πανικού και κάνω αυτοκτόνικες σκέψεις.

Του λέω αφού είσαι ψυχίατρος γράψε μου δήλωση ότι παίρνεις κάθε ευθύνη αν μπω στρατόπεδο και αυτοκτονήσω εγώ.

Λέει δεν μπορώ να πάρω τέτοια ευθύνη, δική σου επιλογή να το κάνεις αυτό.

Στράτο ποτέ θα πας; Είσαι αναπειρος; Φέρε χαρτί να λέει ότι έχεις βαθμό αναπηρίας.

Μέτα τελειώνει τα χαρτιά τα καταχωρεί. Μου λέει μπες σε ένα μήνα στρατολογια να δεις την απόφαση, τα λέμε σε ένα χρόνο.

Λέω, την έχεις βγάλει την απόφαση, πες τη μου τι να περιμένω ένα μήνα.

Όχι μπες να την δεις σε ένα μήνα.

Ε και εκεί άρχισα να τους βρίζω πρακτικά, ότι παίζουν με την ψυχική υγεία ανθρώπων.

Του λέω εγώ έχω αγχωδη διαταραχή, παθαίνω κρίσεις πανικού και παίρνω xanax μόνος μου. Είσαι ψυχίατρος υποτίθεται, είναι σωστό αυτό που κάνεις?

Τεσπα, μια κομπλεξικη συμπεριφορά είχε. Πέταξε την ταυτότητα μου στον αέρα σαν φρισμπι, αλητεία.

Υπάρχει περίπτωση να έχει βάλει Ι4 αυτός τώρα?

Φαντάστηκα ότι έβαλε Ι5 και απλά έβγαλε τα κόμπλεξ του έτσι, με το να τρομοκρατεί ψυχικά ασθενείς.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες