Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Markos

Δημοσίευση από Markos »

Καλησπερα παιδια μια ερωτηση.Εφοσον παρω αναβολη για ψυχολογικους λογους παραδειγμα 1 χρονο και μετα θελω να παρουσιαστω κανονικα μπορω να εχω Ι1;

Με την 1η αναβολη παντρευομαι κατι αλλο εκτος του Ι1 η δεν εχει σημασια;

Προφανως νομιζω οχι γιατι μετα θα υπηρετησω κανονικα οποτε θα με ξαναεξεταζαν στην καταταξη αλλα θελω να ξερω σιγουρα για σωματα ασφαλειας στο μελλον.

nikosk94
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από nikosk94 »

Παιδια καλησπερα, θελω την βοηθεια σας παρακαλω, με καλουν στρατο 15 μαρτιου και εχω τρελαθει, δεν μπορω να παω στρατο τωρα καθως εχω προβλημα με τα οικονομικα μου και εχω κλεισει δουλεια για τους επομενους μηνες, υπαρχουν καποια σοβαρα προσωπικα προβληματα αυτον τον καιρο και το τελευταιο πραγμα που μπορω να κανω ειναι να παω στον στρατο, θελω να παρω αναβολη για ψυχολογικους λογους, να παω σε ψυχιατρο και να του πω τι; Θα μου βγαλει αμεσως ενα χαρτι που να λεει οτι δεν μπορω να υπηρετησω αυτην την στιγμη; Να παω σε Ψυχιατρο-στρατιωτικο ιατρο η να παω σε απλο ψυχιατρο; Ευχαριστω.
nikosk94
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ξερει κανεις καποιο ψυχιατρο στην αθηνα; Διαβασα πανω που ενα παιδι εγραψε οτι του ζητησε 200 ευρω για την γνωματευση, δυστηχως δεν εχω τωρα τοσα χρηματα να δωσω για μια γνωματευση, εχω αναγκη να μιλισω με ενα ψυχιατρο γιατι πραγματικα εχω χασει τον υπνο μου, αλλα δεν ξερω σε τι ψυχιατρο να παω και τι να του πω
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

nikosk94 έγραψε:Παιδια καλησπερα, θελω την βοηθεια σας παρακαλω, με καλουν στρατο 15 μαρτιου και εχω τρελαθει, δεν μπορω να παω στρατο τωρα καθως εχω προβλημα με τα οικονομικα μου και εχω κλεισει δουλεια για τους επομενους μηνες, υπαρχουν καποια σοβαρα προσωπικα προβληματα αυτον τον καιρο και το τελευταιο πραγμα που μπορω να κανω ειναι να παω στον στρατο, θελω να παρω αναβολη για ψυχολογικους λογους, να παω σε ψυχιατρο και να του πω τι; Θα μου βγαλει αμεσως ενα χαρτι που να λεει οτι δεν μπορω να υπηρετησω αυτην την στιγμη; Να παω σε Ψυχιατρο-στρατιωτικο ιατρο η να παω σε απλο ψυχιατρο; Ευχαριστω.

Καλησπέρα. Μπορεις να πας σε καποιον ψυχιατρο, να του εξηγησεις την κατασταση σου, θα σου κανει και αυτος ερωτησεις και θα σε καθοδηγησει και θα του πεις οτι δεν μπορεις να πας στρατο για τον ταδε λογο (π. Χ. Εντονο αγχος στρες κλπ) και να σου βγαλει καποια γνωματευση. Μολις την παρεις θα κανεις διαδικασια μεσω φρουραρχειου αμα δεν θες να κανεις καταταξη στο στρατοπεδο. Απο τις 15 Μαρτιου και έως και 5 εργασιμες μερες πριν την ημερομηνια καταταξης (δηλαδη 9-13 Μαρτιου) πρεπει να πας στο φρουραρχειο με την γνωματευση το σημειωμα καταταξης και την ταυτοτητα σου, και να κανεις διαδικασια για να παρεις αναβολη και να περασεις απο την επιτροπη απαλλαγων. Οταν πας εκει θα σε καθοδηγησουν... Μολις τελειωσεις Απο εκει πρεπει θα σου δωσουν χαρτια για να τα πας στην στρατολογια που ανηκεις (συνηθως το λεει πανω στο σημειωμα καταταξης). Και θα περιμενεις να σου ερθει χαρτι για να περασεις απο επιτροπη απαλλαγων, αλλα καλου κακου παιρνε και τηλεφωνο στο εκει μια εβδομαδα μετα την στρατολογια (ρωτα και στην στρατολογια και θα σε καθοδηγησουν). Και ετσι δεν θα χρειαστει να κανεις καταταξη και να μπεις σε αγχωδη διαδικασια οπως η καταταξη στο στρατοπεδο...

Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Jay27 »

nikosk94 έγραψε:Παιδια καλησπερα, θελω την βοηθεια σας παρακαλω, με καλουν στρατο 15 μαρτιου και εχω τρελαθει, δεν μπορω να παω στρατο τωρα καθως εχω προβλημα με τα οικονομικα μου και εχω κλεισει δουλεια για τους επομενους μηνες, υπαρχουν καποια σοβαρα προσωπικα προβληματα αυτον τον καιρο και το τελευταιο πραγμα που μπορω να κανω ειναι να παω στον στρατο, θελω να παρω αναβολη για ψυχολογικους λογους, να παω σε ψυχιατρο και να του πω τι; Θα μου βγαλει αμεσως ενα χαρτι που να λεει οτι δεν μπορω να υπηρετησω αυτην την στιγμη; Να παω σε Ψυχιατρο-στρατιωτικο ιατρο η να παω σε απλο ψυχιατρο; Ευχαριστω.

Γεια σου φίλε. Πρέπει να βρεις ψυχίατρο και να κλείσεις ραντεβού. Θα του αναφέρεις το θέμα του στρατού ότι καλείσαι να μπεις και θα του εξηγήσεις του λόγους που δεν μπορείς να μπεις. Προφανώς μπορείς να συνδυάσεις τα οικονομικά και προσωπικά σου προβλήματα με το άγχος που σου προκαλούν αλλά και ότι η ίδια η θητεία σου προκαλεί άγχος συνδύασέ τα και θα σου δώσει γνωμάτευση. Καλή επιτυχία.

nikosk94
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια, θα κλεισω ραντεβου με εναν ψυχιατρο και μετα θα ακολουθησω την διαδικασια μεσω φρουραρχειου.
Inner

Δημοσίευση από Inner »

Γεια σας, κάποιος που θέλει αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και πάει 5 μέρες νωρίτερα στο φρουραρχείο, αλλά δεν έχει μαζί του γνωμάτευση γιατρού, τι διαδικασία ακολουθεί σε σχέση με αυτούς που έχουν γνωμάτευση γιατρού; Ευχαριστώ.

Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Jay27 »

Inner έγραψε:Γεια σας, κάποιος που θέλει αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και πάει 5 μέρες νωρίτερα στο φρουραρχείο, αλλά δεν έχει μαζί του γνωμάτευση γιατρού, τι διαδικασία ακολουθεί σε σχέση με αυτούς που έχουν γνωμάτευση γιατρού; Ευχαριστώ.

Την ίδια διαδικασία με αυτούς που έχουν γνωμάτευση. Απλά εσύ θα χρειαστεί να πείσεις τον ψυχίατρο για την αναβολή που πρέπει να πάρεις και πιθανόν να είναι μικρότερης διάρκειας.

Andr
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Andr »

Παιδιά καλησπέρα, εγώ έκανα αναβολή λόγω φοίτησης σε ΑΕΙ, την έκοψα και τώρα θέλω να ξαναπάρω αναβολή γιατί με στέλνουν Εβρο. Μπορεί με βεβαίωση σπουδών να την ξανά διακόψω την αναβολή;
Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Jay27 »

Andr έγραψε:Παιδιά καλησπέρα, εγώ έκανα αναβολή λόγω φοίτησης σε ΑΕΙ, την έκοψα και τώρα θέλω να ξαναπάρω αναβολή γιατί με στέλνουν Εβρο. Μπορεί με βεβαίωση σπουδών να την ξανά διακόψω την αναβολή;

Μπορείς να κάνεις ανάκληση της διακοπής της αναβολής σου μέχρι και 1 μέρα πριν την κατάταξη. Το θέμα είναι όταν θα κληθείς να παρουσιαστείς από χρόνια πάλι μακριά θα σε στείλουν. Το θέμα είναι αν θες να εκπληρώσεις την θητεία σου ή όχι.

Άβαταρ μέλους
antreas606
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 22

Δημοσίευση από antreas606 »

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, εν τέλει πήρα γνωμάτευση και πήρα ρώτησα στη στρατολογία τι πρέπει να κάνω. Το γράφω εδώ σε περίπτωση που είναι και κάποιος άλλος από Ιωάννινα.

Μου είπαν πως θα πρέπει πρώτα να πάω στο φρουραρχείο, μετά στη Στρατολογία και μετά θα μου κλείσουν ραντεβού να με Στείλουν στο Πέραμα στο στρατόπεδο για να με δει στρατιωτικός γιατρός.

Λοιπόν, μου είπαν πως πρέπει να πάω 5 μέρες πριν μπω φαντάρος, όχι νωρίτερα. Αλλά 5 μέρες νωρίτερα είναι Σάββατο. Οπότε να πάω την Δευτέρα ή την Παρασκευή πριν το Σάββατο, τι μου προτείνετε;

Επίσης, η γνωμάτευση που πήρα από τον γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο μου φάνηκε λίγο περίεργη και θα ήθελα την γνώμη σας, είναι εντάξει ή να πω να μου ξαναγράψει

γνωμάτευση;

Λέει τα εξής:

Εξετάσθηκε την τάδε ημερομηνία (πριν δυο βδομάδες) καθώς και σήμερα. Αναφέρει πως τελευταία λόγω της επερχόμενης στράτευσης του, είναι

αναστατωμένος και κατά χρονικά διαστήματα βρίσκεται σε απόγνωση επειδή όπως λέει ανατρέπεται ο σχεδιασμός της ζωής του με συνέπειες και στην οικογένειά του που βρίσκεται στο εξωτερικό

Τι λέτε;

Πάνος

Δημοσίευση από Πάνος »

Έχω πρόσφατη γνωμάτευση απο ψυχιατρο για ΙΨΔ (ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή) Έχει γράψει οτι με παρακολουθει και παιρνω φαρμακο ενω δεν παιρνω. Για να παρω αναβολη απο φρουραρχειο η απο στρατοπεδο

Ειχα πριν χρονια ηπια ΙΨΔ με αυπνιες αλλα οχι πλεον. Τωρα το εκανα επειδη δεν ειμαι ετοιμος ψυχολογικα αυτον τον καιρο και πιεσμενος.

Ερωτηση, μετα την αναβολη που θα μπω κανονικα μπορω να υπηρετησω Ι1; Θελω να υπηρετησω ενοπλο γενικα η Ι2 εστω.

Θα με στιγματισει επειδη πηρα μια γνωματευση απο ψυχιατρο; Στο Ι. Εννοω μολις με ξανακαλεσουν.

Demetres

Δημοσίευση από Demetres »

αλησπέρα σας. Θα ήθελα να κάνω μια επείγουσα ερώτηση. Είμαι εξ αναβολής και έχω χαρτί γιατρού ώστε να πάρω ξανά αναβολή μέσω φρουραρχείου. Το θέμα μου είναι ότι παρουσιάζομαι στη Θήβα στις 3/3 και το χαρτί δεν έχει έρθει ακόμα. Έχω μιλήσει με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου και μου είπαν ότι πολλά παιδιά περιμένουν το χαρτί αλλά η στρατολογία λέει ότι τα έχει ήδη στείλει. Έπειτα μίλησα με τη στρατολογία και μου είπανε πως τα έχουν στείλει τα χαρτιά από τη Δευτέρα και ότι πρέπει να περιμένω. Αν όμως δεν έχει έρθει το χαρτί έως την Παρασκευή θα αναγκαστώ να πάω στο φρουραρχείο την Τρίτη (επειδή Δευτέρα είναι καθαρά Δευτέρα) και η Τρίτη είναι η μέρα που κατατάσσομαι οπότε αγχώνομαι αρκετά. Η ερώτηση μου είναι αν γίνεται να πάω στο φρουραρχείο χωρίς το σημείωμα κατάταξης λέγοντας τους την αλήθεια ή αν θα πρέπει αναγκαστικά να περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν γίνεται απαντήστε μου όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί δε μπορώ να βγάλω άκρη ούτε με την αστυνομία ούτε με τη στρατολογία. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Demetres έγραψε:αλησπέρα σας. Θα ήθελα να κάνω μια επείγουσα ερώτηση. Είμαι εξ αναβολής και έχω χαρτί γιατρού ώστε να πάρω ξανά αναβολή μέσω φρουραρχείου. Το θέμα μου είναι ότι παρουσιάζομαι στη Θήβα στις 3/3 και το χαρτί δεν έχει έρθει ακόμα. Έχω μιλήσει με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου και μου είπαν ότι πολλά παιδιά περιμένουν το χαρτί αλλά η στρατολογία λέει ότι τα έχει ήδη στείλει. Έπειτα μίλησα με τη στρατολογία και μου είπανε πως τα έχουν στείλει τα χαρτιά από τη Δευτέρα και ότι πρέπει να περιμένω. Αν όμως δεν έχει έρθει το χαρτί έως την Παρασκευή θα αναγκαστώ να πάω στο φρουραρχείο την Τρίτη (επειδή Δευτέρα είναι καθαρά Δευτέρα) και η Τρίτη είναι η μέρα που κατατάσσομαι οπότε αγχώνομαι αρκετά. Η ερώτηση μου είναι αν γίνεται να πάω στο φρουραρχείο χωρίς το σημείωμα κατάταξης λέγοντας τους την αλήθεια ή αν θα πρέπει αναγκαστικά να περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν γίνεται απαντήστε μου όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί δε μπορώ να βγάλω άκρη ούτε με την αστυνομία ούτε με τη στρατολογία. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Καλού κακού πήγαινε αύριο στρατολογία να το πάρεις για να κάνεις διαδικασία μέσω φρουραρχείου, μπορείς ακόμα και την μέρα που παρουσιάζεσαι να κάνεις την διαδικασία.

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Πάνος έγραψε:Έχω πρόσφατη γνωμάτευση απο ψυχιατρο για ΙΨΔ (ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή) Έχει γράψει οτι με παρακολουθει και παιρνω φαρμακο ενω δεν παιρνω. Για να παρω αναβολη απο φρουραρχειο η απο στρατοπεδο

Ειχα πριν χρονια ηπια ΙΨΔ με αυπνιες αλλα οχι πλεον. Τωρα το εκανα επειδη δεν ειμαι ετοιμος ψυχολογικα αυτον τον καιρο και πιεσμενος.

Ερωτηση, μετα την αναβολη που θα μπω κανονικα μπορω να υπηρετησω Ι1; Θελω να υπηρετησω ενοπλο γενικα η Ι2 εστω.

Θα με στιγματισει επειδη πηρα μια γνωματευση απο ψυχιατρο; Στο Ι. Εννοω μολις με ξανακαλεσουν.

Μόλις σε ξανα καλέσουν θα περάσεις διαδικασία για το Ι απο την αρχή όταν θα κάνεις κατάταξη. Δεν θα σε στιγματίσει πουθενά επειδή πήρες μια γνωμάτευση απο κάποιον ψυχίατρο.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης