Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Tony

Δημοσίευση από Tony »

Δεν έχω ιδέα και γενικα δεν ξέρω και τι παίζει μετά τη βασική εκπαίδευση
Άβαταρ μέλους
jimkats
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από jimkats »

Για ΥΕΑ αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι (όσοι έχουν την ένδειξη) περνάνε ένα μικρό τεστ αθλητικών αγωνισμάτων (στίβος) κι από εκεί όσοι τα περνάνε προχωράνε. Μετά δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά σίγουρα η εκπαίδευση για ΥΕΑ γίνεται αλλού.

Michalis

Δημοσίευση από Michalis »

Καλησπέρα,

σκοπεύω να κόψω την αναβολή μου τις επόμενες μέρες για να μπω στο στρατό το Μάϊό. Μέχρι τον Απρίλη θα έχω παρουσιάσει το διδακτορικό μου στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στην Κρήτη.

Θέλω να ρωτήσω, όταν θα πάω να κόψω την αναβολή. Θα πρέπει να καταθέσω κάποια εξτρά έντυπα, πχ το "Έντυπο Ατομικών Στοιχείων Σπουδών και Επαγγελματικών Ειδικοτήτων", βιογραφικό κλπ, Ή αρκεί απλώς να κρατάω αντίγραφα των πτυχίων (bachelor και master) και τη βεβαίωση ότι είμαι διδακτορικός φοιτητής στπ τμήμα Υπολογιστών;

Επίσης, στο site https://katataxi.army.gr/el/content/enimerosi-opliton-ep Γράφει ότι μπορούμε να στείλουμε τα δικαιολογητικά και με email, απλώς δε ξεκαθαρίζει το πότε πρέπει να τα στείλουμε.

thanasis256
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από thanasis256 »

Έχω καταταγεί για Έρευνα Πληροφορικής. Επίσης δικαιούμαι 6μηνη θητεία. Ωστόσο βλέπω ότι ένα από τα κριτήρια για την ΕΠ είναι 9μηνη ή 8μηνη θητεία. Τι ισχύει; Θα πρέπει είτε να αλλάξω ειδικότητα είτε να κάνω 8μηνη θητεία;
Άβαταρ μέλους
jimkats
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από jimkats »

thanasis256 έγραψε:Έχω καταταγεί για Έρευνα Πληροφορικής. Επίσης δικαιούμαι 6μηνη θητεία. Ωστόσο βλέπω ότι ένα από τα κριτήρια για την ΕΠ είναι 9μηνη ή 8μηνη θητεία. Τι ισχύει; Θα πρέπει είτε να αλλάξω ειδικότητα είτε να κάνω 8μηνη θητεία;
Το μόνο που μπορεί να επηρεάσει το 6μηνο είναι το σε τι πόστο θα σε βάλουν. Υπάρχουν ουκ ολίγοι 6μηνοι ΕΠ.

ΟπλίτηςΤΧ

Δημοσίευση από ΟπλίτηςΤΧ »

Παιδιά ειμαι στο τεχνικό και θέλω να πάρω μετάθεση στο Έρευνας και πληροφορικής στην Ξάνθη. Γνωριζει κάνεις πως είναι εκει, τι κάνουν κλπ; Έχω πτυχίο ΗΜΜΥ για αυτό ρωτάω
Θοδωρής

Δημοσίευση από Θοδωρής »

Καλησπέρα παιδιά. Τι γνώσεις πρέπει να έχει κάποιος για να καταταγεί στο σώμα αυτό; Τι σχολή πρέπει να έχει τελειώσει εννοώ ευχαριστώ
Μηχανικός

Δημοσίευση από Μηχανικός »

Καλησπέρα παιδιά,

Θα καταταγώ στην Ε ΕΣΣΟ και ειμαι στην διαδικασία αίτησης για Ερευνας και Πληροφορικής.

Θέλω να ρωτήσω, εαν ξέρει κάποιος, αν με περιορίζει αυτο το σώμα σχετικά με το σε ποιά μονάδα μπορώ να μεταταθεώ κατά την διάρκεια της θητείας μου.

Δεν θα ήθελα να υπηρετήσω Αθήνα διότι δεν έχω σπίτι για τις εξόδους. Και θα ήθελα κάποια στιγμή να έρθω στον τόπο κατοικίας μου (Πάτρα) και δεν ξέρω αν το να είμαι Έρευνας και Πληροφορικής με περιορίζει όσο αφορά τις μεταθέσεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άβαταρ μέλους
GiwrgosZ
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από GiwrgosZ »

Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω πως πάνε οι υπηρεσίες γτ μου ήρθε η μετάθεση και απλώς ρωτάω
ΜΑΝ_365

Δημοσίευση από ΜΑΝ_365 »

Αθήνα δεν πας αν δεν το διεκδικήσεις, οπότε μην αγχώνεσαι ότι το ΕΠ θα σε επηρεάσει σε αυτό.Γενικώς, οι ΕΠ συνήθως παίρνουν μεταθέσεις για Ταξιαρχίες ή Μεραρχίες και πάνω, γιατί οι μικρότερες μονάδες προφανώς δεν έχουν ΓΕΠ για να πάνε.

Τώρα για την Πάτρα συγκεκριμένα δεν θυμάμαι αν έχει γραφείο Πληροφορικής, αλλά σίγουρα μπορείς να "απαρνηθείς" την ειδικότητα σε μετάθεση και να ζητήσεις να πας σαν απλός στρατιώτης. Άρα τελικά δεν είναι ότι σε περιορίζει τόσο η ειδικότητα, απλά σου εξασφαλίζει αν θες ότι όπου πας θα σαι σε γραφείο όποτε λογικά θα γλιτώνεις τις πολλές σκοπιές κλπ (δεν είναι παντού έτσι βέβαια, αλλά συνηθίζεται).

Μηχανικός

Δημοσίευση από Μηχανικός »

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
Spiros96
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Spiros96 »

Μπαίνω Σεπτέμβρη και μου γράφουν στην σελίδα ότι πάω έρευνας πληροφορικής. Το αν μπαίνω στο τμήμα δεν γίνεται γνωστό αφού παρουσιαστώ; (Δεν έχω ακόμα πτυχίο αλλά τελειώνω πληροφορική)
Dim96

Δημοσίευση από Dim96 »

Φίλε και σε εμένα ήρθε χαρτί που γράφει Έρευνα πληροφορικης αλλά έχω τελειώσει την σχολή. Από ότι έχω διαβάσει και μου εχουν πει διάφοροι, στην αρχή θα παμε για να κάνουμε την βασική εκπαίδευση και αργότερα θα παμε να εκπαιδευτουμε για δυο εβδομάδες για την έρευνα πληροφορικης. Θα δουμε στην πορεια τι θα γίνει, έχουμε και τους βυσματιες
Spiros96
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Spiros96 »

Εγώ δεν έχω τελειώσει την Σχολή (μου μένει η πρακτική)
Gtail

Δημοσίευση από Gtail »

Καλησπέρα, Παρουσιάζομαι στο 511(Κομοτηνή), έρευνας πληροφορίκης.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες