ΑΕΝ - Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Απάντηση
Στρατός και θητεία
nikos

Δημοσίευση από nikos »

Μάλιστα, ευχαριστώ κύριοι για τις απαντήσεις σας.Εγώ συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για τις ΑΕΝ Σύρου και Οινουσσών.

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Οι ΑΕΝ προκυρίσουν θέσεις και με απολυτήριο λυκείου οπότε δεν θα χρειαστείς να δώσεις πανελλήνιες αν σκοπεύεις να δώσεις έτσι.
Οι θέσεις είναι βέβαια λιγότερες και τα προσόντα που μοριοδοτούνται μπορείς να τα δεις π. Χ στη περσινή προκύρηξη που ειναι αναρτημένη.
Όσο είσαι ναυτικό ναι μπορείς. Η αίτηση δεν απαιτείς κάτι το ιδιαίτερο, απολυτήριο λυκείου, πτυχίο αγγλικών και αυτά.
Κατά τις ημερομηνίες θα πας και θα καταθέσεις την αίτησή σου στην πλησιέστερη ΑΕΝ.Η υπηρεσία λογικά δεν μετράει εφόσον δεν έχεις καν ναυτικό φυλλάδιο για να γραφτεί κάπου και δεύτερον δεν θα έχεις τελειώσεις μέχρι να γίνουν οι αιτήσεις ώστε να μπορέσεις να την εξαγοράσεις (αν γίνετε αυτό).

Ταυτότητα ζητάν πλέον στην εγγραφή (από όσο θυμάμαι). Εσύ θα έχεις απολυθεί οπότε θα πας κανονικά για εγγραφή αν έχεις περάσει.

Άβαταρ μέλους
ΚωσταςTG
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ΚωσταςTG »

Καλησπερα! Ειμαι νεος στο site κ θελησα να κανω και εγω καποιες ερωτησεις οσον αφορα το εμπορικο ναυτικο μιας κ δινω πανελληνιες φετος κ με ενδιαφερει παρα πολυ ως επαγγελμα.
-Αρχικα ενδιαφερομαι για πλοιαρχος. Ποια σχολη προσφερει την καλυτερη καταρτιση κ εκπαιδευση στον τομεα; Εχω ακουσει για τις Οινουσσες.
-Μια γενικη ερωτηση. Ειναι προτιμοτερο πλοιαρχος η μηχανικος; Οχι ως προς το φορτο εργασιας αλλα ως προς την αποκατασταση αλλα κ την εργασια στην ξηρα στο μελλον.
-Κυρια απορια φυσικα μιας κ ειμαι ασχετος με τον τομεα ειναι τα ταξιδια. Πως ειναι η ζωη αυτους τους 6-7-8 μηνες στην θαλασσα σε ενα καραβι με αγνωστους;
-Τελος το επιπεδο μαθηματων των σχολων ειναι ιδιο η αναλογα την αεν αλλαζουν μαθηματα εξετασεις δυσκολια κλπ;
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Καλώς ήρθες!

Θα προσπαθήσω να σου δώσω κάποιες απαντήσεις και όποια άλλη διευκρίνιση θες!

1) Οι Οιννούσες λόγω χωροταξικής κατανομής έχει το πλεονέκτημα ότι προτιμάτε από τις χιώτικες ναυτιλιακές εταιρείες και έχει εσωτερική φοίτηση (Οι Οινουσσες βέβαια είναι ένα μικρό νησάκι πολύ κοντά στη Χίο).

2) Αυτό δεν μπορώ να στο απαντήσω για σένα. Εγώ μηχανικός είμαι και δεν το αλλάζω με τίποτα. Ταξιδεύω 6 χρόνια τώρα και πάλι μηχανικός θα γινόμουν αν ειχα επιλογή. Για αποκατάσταση στη στεριά θα έβαζα 1ο το μηχανικό για 2 λόγους 2) ως μηχανικός μπορείς να εργαστείς σε πασης φύσεως μηχανικές εγκαταστάσεις (ακόμα και στη ΔΕΗ πχ) β) λόγω έλλειψης Κόσμουυπάρχει θέση σε γραφείο ως αρχιμηχανικός αν εισαι καλός.

3) Εξαρτάται το κόσμο που έχεις μέσα και τον χαρακτήρα σου. Το μεγαλύτερο μέρος της μέρας στο καλύπτει η δουλειά, μετά συνήθως συνάντηση για ταινία και κουβέντα στο καπνηστήριο, γυμναστήριο, διάβασμα. Αν είσαι σε κανά λιμάνι κάνεις καμιά βόλτα.

4) Δεν θεωρώ ότι είναι ίδιο παντού. Δεν έχει μεγάλες διαφορές στην ύλη αλλά στους καθηγητές. Σε μικρές σχολές είσαι οικείος στους καθηγητές και λειτουργεί πάντα διαφορετικά
(έχω τελειώσει 2 σχολές και στο λέω με το χέρι στη καρδιά).

Η δουλειά Μηχανικού και Πλοιάρχου δεν έχουν κανένα κοινό να ξέρεις, ότι διαλέξεις να το κάνεις βάσει του τι αγαπάς. Μίλα με κανά παλιό ναυτικό να δεις τι σου ταιριάζει.

Άβαταρ μέλους
ΚωσταςTG
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ΚωσταςTG »

Σ ευχαριστω πολυ για την γρηγορη ανταποκριση. Η απαντηση σου με καλυψε πληρως και το εκτιμω. Οπως ειπες θα προσπαθησω να βρω κανεναν παλιο ναυτικο να μαθω κι αλλα πραγματα για το επαγγελμα. Και παλι ευχαριστω, καλη συνεχεια και καλα ταξιδια!
Giorgos

Δημοσίευση από Giorgos »

Να ρωτήσω κάτι; Αν δώσω φέτος Πανελλήνιες για ΑΕΝ, χρειάζεται να έχω και Lower; Εννοώ είναι απαραίτητο;
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δεν νομίζω να ίσχυσε τελικά χωρίς να ξέρω σίγουρα.Θα το δείς έγκυρα όταν βγει η προκύρηξη (θα βγει σίγουρα μετά τις πανελλήνιες και πριν δηλώσεις σχολές).

George Trimpalis

Δημοσίευση από George Trimpalis »

Είμαι στην αεν μακεδονιας από φετος και συγκεκριμενα στο σταδιο του πρωτου εκπαιδευτικου ταξιδιού. για οσα παιδια αναρωτιουνται, το εμπορικο ναυτικο είναι το καλυτερο επαγγελμα ΜΟΝΟ για καποιον που το χει στο αιμα του, δηλαδη που του αρεσουν τα ταξίδια, η θαλασσα και πανω απ όλα η ειδικοητα του. Στολη υπαρχει ναι γενικα για ολους, αλλα παρεχεται μονο οπου είναι υποχρεωτκη πχ Χιος αν δε κανω λαθος. Διαφορετικα οποιος θελει την αγοραζει ο ιδιος. Κάθε ακαδημια εχει διαφορετικη διοικηση αρα και διαφρετικο ¨καθεστως¨ Σαν δοκιμος θα συνιστουσα ανεπιφύλαχτα το επαγγελμα του ναυτικου σε όλα τα παιδια που ενδιαφέρονται αφου και στη σχολη ακομα εχεις να παρεις πολλες εμπειριες και να δεις πολλα! οποιος θελει περεταίρω διευκρινισεις στο facebook λεγομαι George Trimpalis και θα χαρω πολύ να βοηθησω ολους τους ενδιαφερομενους
George Trimpalis

Δημοσίευση από George Trimpalis »

Κι αν δεν εχει δουλεια στα βαπόρια τοτε τι; Το "σου συνιστω να πας" κατά τη γνωμη μου δεν υπαρχει! Αν σου αρεσει πλοίαρχος πας πλοίαρχος. Αν όχι πας μηχανικος. Πιο ξεκουραστα είναι πλοίαρχος οντως. Πιο ευχρηστο για σενα όμως είναι μηχανικος αφου και στη στερια εισαι περιζήτητος! Είμαι δοκιμος μηχανικος στο πρωτο ταξιδι και δε θα το αλλαζα με τιποτα. Όλα είναι σχετικα για τον καθενα
Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από TAG »

Γνωρίζω ότι παλαιότερα (ελαχιστα χρόνια πριν) ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σπουδαστών στην ΑΕΝ τα παρατούσε μετα το 1ο μπάρκο και έφευγε απο την ΑΕΝ και από τους 100 πτυχίο πέρνανε οι 20 ξερω 'γω.

Κάπου διάβασω ότι αυτό πλεον δεν ισχύει και οτι ελάχιστοι τα παρατάνε;
Τελικά τι ισχύει πλέον;
Slalom

Δημοσίευση από Slalom »

Βρε άνθρωπε τι σε ενδιαφέρουν τι κανουν οι υπόλοιποι;
Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από TAG »

Γιατι slalom θέλω να δημιουργήσω μια σφαιρική άποψη για το τι παίζει στις ΑΕΝ, τη δυσκολία μαθημάτων, τις πρακτικές σε πλοίο κ. Ο. Κ

Είναι μια διαφορετική σχολή, δεν είναι ούτε μια κρατική στρατιωτικοαστυνομική σχολή, ούτε ενα ΑΕΙ/ΤΕΙ, οπότε ειναι αρκετά διαφορετική.

Πέραν τουτου, όσο λιγότεροι αποφοιτούν, τόσο λιγότεροι πηγαίνουν στη θάλασσα αργότερα, αφού κάποιοι θα πάνε Λιμενικο, θα κανουν μεταπτυχιακά, θα βρούνε δουλεία στη στερια, αρα θα μεινουν ακόμα λιγότεροι, κάτι που έχει να κάνει με τις προοπτικές εργασίας στα χρόνια μετά την αποφοίτηση.

Εσύ,slalom, γιατί ρωτάς; Τι πρόβλημα υπάρχει εάν κάνω κάποιες ερωτήσεις στο φορουμ, γιαυτό άλλωστε δεν υπάρχει; Εσύ δεν ξέρεις γιατί κάνω αυτές τις ερωτήσεις, μπορεί να θέλω να δημιουργήσω μια σφαιρική άποψη όπως προείπα για να μην μπω ΑΕΝ και μετά τα βρω σκουρα και παραιτηθω, δηλαδη να γνωριζω τι παιζει γενικότερα, μπορεί και να μεταφέρω απορίες κάποιου φίλου που θέλει να μάθει.
λιμενικό

Δημοσίευση από λιμενικό »

Καλημέρα. Φίλε TAG γίνεται μετά την σχολή να πας στο λιμενικό κατευθείαν ή πρέπει να βγει προκήρυξη;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 49

Δημοσίευση από D.Y.K »

Πρέπει να βγει προκήρυξη.
Ευσταθιος

Δημοσίευση από Ευσταθιος »

Μπορει καποιος που ξερει να μου πει ποιες ειναι οι 2 καλυτερες σχολες για πλοιαρχους;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες