ΑΕΝ - Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Anthi.K
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Anthi.K »

D.Y.K έγραψε:Αυτά αναφέρονται ρητώς κάθε φορά μέσα στην προκήρυξη.

Ωστόσο συνήθως για την δεύτερη κατηγορία (απολυτήρια λυκείου) δίνουν περίπου το περιθώριο του 1 μηνός για την υποβολή των δικαιολογητικών και από εκεί και πέρα αφού καταθέσεις τα χαρτιά σου με νεότερες ανακοινώσεις από την ιστοσελίδα του υπουργείου ναυτιλίας ενημερώνεστε για τα περαιτέρω.

Ωραία, ευχαριστώ πολύ !
Βασιλης

Δημοσίευση από Βασιλης »

Τα Μαθηματικα και η Φυσικη τι επιπεδου ειναι στο Α' Εξαμηνο; Β-Γ Λυκειου Γενικης παιδειας; Κατευθυνσης; Ειμαι απο Θεωρητικη και απο το Λυκειο αποφοιτισα προπερσι οποτε καταλαβαινετε. Εαν περασω σκοπευω να κανω εκτακτα μαθηματα φροντιστηριου στη Φυσικη.
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Δεν θα χρειαστεί.1-2 λυκείου είναι. Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις αν είσαι σε ένα καλό επίπεδο.
Το μάθημα στις ΑΕΝ είναι υποχρεωτικό οπότε όποια απορία δημιουργηθεί την επιλύει ο καθηγητής.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 20
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Βασιλης έγραψε:Τα Μαθηματικα και η Φυσικη τι επιπεδου ειναι στο Α' Εξαμηνο; Β-Γ Λυκειου Γενικης παιδειας; Κατευθυνσης; Ειμαι απο Θεωρητικη και απο το Λυκειο αποφοιτισα προπερσι οποτε καταλαβαινετε. Εαν περασω σκοπευω να κανω εκτακτα μαθηματα φροντιστηριου στη Φυσικη.

Αν είσαι απο ΓΕΛ, κάτι πάει και έρχεται. Με προβληματίζει λίγο, η κατεύθυνση που ήσουν. Τα Μαθηματικά, και η Φυσική για τους μηχανικούς, είναι επιπέδου όλων των τάξεων ΓΕΛ, κυρίως τεχνολογικής κατεύθυνσης. Αν ήσουν απο ΕΠΑΛ, θα σου έγραφα δίχως 2η σκέψη, να ξεκινήσεις φροντιστήριο αφοτου μπείς στην σχολή, ή ιδιαίταιρα, και αναφερόμενος πάντα στην μηχανικών. Όσον αφορά τα Φυσικομαθηματικά των πλοιάρχων, αν είσαι απο ΓΕΛ, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από TAG »

1) Στο Α' Εξάμηνο, τα Μαθηματικα των Πλοιαρχων με των Μηχανικων ειναι τα ιδια; Το λεω γιατι ναι μεν εχουν το ιδιο βιβλιο (διαφορετικη υλη καπου ομως) αλλά ονομαζονται 'Εφαρμοσμενα Μαθηματικα' στην εξεταστικη των Μηχανικων οπως φαινεται στον συνδεσμο που παρεθεσα. Λεγονται ετσι και στους Πλοιαρχους;

2) Τα θεματα για Πλοιαρχους και Μηχανικους σε μια σχολη, σε μια εξεταστικη περιοδο ειναι τα ιδια;

3) Η εξεταστική Α' Εξαμηνου όπως φαίνεται Στον παρακάτω συνδεσμο ειναι οντως ετσι;(Καμια σχεση με εξετασεις Λυκειου) Μονο 5-6 ερωτησεις, στην χειροτερη καμια 20αρια που τις ξεπετας μεσα σε 15 λεπτα αν εισαι καταλληλα προετοιμασμενος;

4) Πόσο γρήγορα πέρνετε τα αποτελέσματα;

Συνδεσμος :http://maredu.gunet.gr/modules/document/?course=MAK214

Ευχαριστώ.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

TAG έγραψε:1) Στο Α' Εξάμηνο, τα Μαθηματικα των Πλοιαρχων με των Μηχανικων ειναι τα ιδια; Το λεω γιατι ναι μεν εχουν το ιδιο βιβλιο (διαφορετικη υλη καπου ομως) αλλά ονομαζονται 'Εφαρμοσμενα Μαθηματικα' στην εξεταστικη των Μηχανικων οπως φαινεται στον συνδεσμο που παρεθεσα. Λεγονται ετσι και στους Πλοιαρχους;

2) Τα θεματα για Πλοιαρχους και Μηχανικους σε μια σχολη, σε μια εξεταστικη περιοδο ειναι τα ιδια;

3) Η εξεταστική Α' Εξαμηνου όπως φαίνεται Στον παρακάτω συνδεσμο ειναι οντως ετσι;(Καμια σχεση με εξετασεις Λυκειου) Μονο 5-6 ερωτησεις, στην χειροτερη καμια 20αρια που τις ξεπετας μεσα σε 15 λεπτα αν εισαι καταλληλα προετοιμασμενος;

4) Πόσο γρήγορα πέρνετε τα αποτελέσματα;

Συνδεσμος :http://maredu.gunet.gr/modules/document/?course=MAK214

Ευχαριστώ.

1. Όχι, δεν είναι η ύλη η ίδια. Μιγαδικούς αριθμούς, ολοκληρώματα-ορισμένα/αόριστα, πιθανότητες, συναρτήσεις, είναι πράγματα τα οποία θα τα δείς επιφανειακά, έως καθόλου.

Το ίδιο βιβλίο είναι, αλλά δεν διδάσκονται τα ίδια κεφάλαια.

2. Ουδεμία σχέση. Στον Ασπρόπυργο, είναι πολύ δύσκολη η Μηχανικών.

3. Δεν έχω άποψη για την εξεταστική των πλοιάρχων, αλλά συγκριτικα με την μηχανικών, είναι πανεύκολη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι όπως το παρουσιάζεις φίλε μου, έχει κι εκεί δυσκολίες η εξεταστική.(για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι είναι πανεύκολη γενικά).

4. Ανάλογα τον καθηγητή, και το μέγεθος της σχολής - πλήθος σπουδαστών.

Mad max

Δημοσίευση από Mad max »

Μπορει καποιος να μου απαντησει ποιον τυπο πλοιου να διαλεξω για δοκιμος πλοιαρχος; Γενικα ποιος ειναι ο καλυτερος τυπος πλοιου για εναν πλοιαρχο; Επισης μπορει καποιος γνωστης να μου πει ποιες ειναι οι καλυτερες ναυτιλιακες εταιριες που δινουν και επιπλεον δικαιωματα στους πλοιαρχους(αδειες εξοδους κλπ); Και κατι τελευταιο... μπορει καποιος αποφοιτος της σχολης ασπροπυργου να μου πει εαν ειναι σχετικα ευκολες οι εξεταστικες(χωρις τρελο αλλα σωστο διαβασμα παντα) και γενικα εαν ειναι καλη ως σχολη διοτι καπου διαβασα οτι η συγκεκριμενη ειναι χαλια (δε γινεται να παω αλλου εκτος απο ασπροπυργο... ειναι η μονη μου επιλογη γιαυτο προσεξτε τι θα πειτε...lol)

Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα εαν μου απαντουσατε και στα τρια αυτα ζητηματα που εθεσα οσο το δυνατον πιο γρηγορα γιατι πλησιαζουν και οι γ... πανελληνιες!!!

Ευχαριστω εκ των προτερων και μπραβο στα ατομα τα οποια γεμιζουν με αισιοδοξια τα νεα παιδια οπως εμενα να ακολουθησουμε το επαγγελμα του ναυτικου μεσα απο τις πολυ χρησιμες πληροφοριες που παραθετουν καθημερινα!!!

Μεγα το της θαλασσης κρατος...

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Mad max έγραψε:Μπορει καποιος να μου απαντησει ποιον τυπο πλοιου να διαλεξω για δοκιμος πλοιαρχος; Γενικα ποιος ειναι ο καλυτερος τυπος πλοιου για εναν πλοιαρχο;Επισης μπορει καποιος γνωστης να μου πει ποιες ειναι οι καλυτερες ναυτιλιακες εταιριες που δινουν και επιπλεον δικαιωματα στους πλοιαρχους (αδειες εξοδους κλπ) ; Και κατι τελευταιο... Μπορει καποιος αποφοιτος της σχολης ασπροπυργου να μου πει εαν ειναι σχετικα ευκολες οι εξεταστικες (χωρις τρελο αλλα σωστο διαβασμα παντα) και γενικα εαν ειναι καλη ως σχολη διοτι καπου διαβασα οτι η συγκεκριμενη ειναι χαλια (δε γινεται να παω αλλου εκτος απο ασπροπυργο... Ειναι η μονη μου επιλογη γιαυτο προσεξτε τι θα πειτε...lol)

Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα εαν μου απαντουσατε και στα τρια αυτα ζητηματα που εθεσα οσο το δυνατον πιο γρηγορα γιατι πλησιαζουν και οι γ... Πανελληνιες!

Ευχαριστω εκ των προτερων και μπραβο στα ατομα τα οποια γεμιζουν με αισιοδοξια τα νεα παιδια οπως εμενα να ακολουθησουμε το επαγγελμα του ναυτικου μεσα απο τις πολυ χρησιμες πληροφοριες που παραθετουν καθημερινα!

Μεγα το της θαλασσης κρατος...

Η απάντηση, θα αφορά δύο σκέλη. Το τι ισχύει, και έπειτα την προσωπική μου άποψη.

Ως προς το τι ισχύει, οι πιο παραδοσιακά καλές σχολές Πλοιάρχων, είναι η Σύρου, η Ιονίων Νήσων, και η Οινουσσών, αυτές, ειναι απο κάθε άποψη οι πιο ολοκληρωμένες αλλά και πιο φημισμένες μέχρι τώρα. Οι υπόλοιπες, λίγο ή πολύ, υστερούν σε κάποια πράγματα, με αποκορύφωμα τον Ασπρόπυργο, που υστερεί στα πάντα στο εσωτερικό της σχολής.

Πάμε και στην προσωπική μου άποψη:δεν Θα σε κάνει η σχολή καπετάνιο, είτε στις Οινούσσες πας, είτε στην "μεγάλη του γένους σχολή" - (Ασπρόπυργο). Καπετάνιος, αλλά και ναυτοσύνη, όπως και αν κάνεις για αυτήν την δουλειά, θα το μάθεις με το πέρας και των 2 εκπαιδευτικών σου. Στο 1ο εκπαιδευτικό θα πέσεις στα μαλακά, στο 2ο θα σου ζητηθούν απαιτήσεις. Οπότε σε όποια σχολή κι αν πας, όλη η ιστορία είναι μέσα στο καράβι.

Με σωστό διάβασμα, βγαίνει χωρις τρελό κόπο η Πλοιάρχων. Φυσικά και θα διαβάσεις αρκετές ώρες, αλλά δεν απαιτεί κάνα τρελό υπόβαθρο απο φυσικομαθηματικά. Αν είσαι ενας μέτριος προς καλός μαθητής στο ΓΕΛ, και τα έχεις και φρέσκα στο μυαλό σου, την βγάζεις σχεδόν τρένο.

Όσον αφορά τον καταλληλότερο τύπο πλοίου που αναφέρεις γις τους πλοιάρχους είναι λίγο πιο απλά τα πράγματα σε σχέση με τους μηχανικούς. Η απάντηση μου, είναι ότι ξεκινάς απο την ποντοπόρο σε αεράδικα ή γκαζάδικα ή φορτηγά ή κοντεϊνεράδικα, κάθεσαι τουλάχιστον μέχρι γραμματικός, και μετά έρχεσαι στα ποσταλια να θες να είσαι πιο κοντά, όπου θα σου φανούν της πλάκας τα ποστάλια, και το μόνο που θα χρειαστεί να μάθεις θα είναι το μανιούβερινγκ (ελιγμοί).(Οι μηχανικοί είναι κάπως δυσκολότερο να προσαρμοστούν, ειναί πολλές οι τεχνολογίες που πρέπει να μάθουν εαν πάνε απο δίχρονη σε 4-χρονή ή τούμπαλιν).

Mad max

Δημοσίευση από Mad max »

Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου
Mad max

Δημοσίευση από Mad max »

Οταν λες γραμματικος τι εννοεις;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Mad max έγραψε:Οταν λες γραμματικος τι εννοεις;

Υποπλοίαρχος. Λεγόταν γραμματικός, γιατί τα παλιά χρόνια Στα καράβια της εποχής ήταν αυτός και μόνο που μπορούσε απο πλευράς γραμματικών γνώσεων, και άνοιγε και διάβαζε τα γράμματα στους ναυτικούς Που τους έστελναν οι συγγενείς τους στο πλοίο.

nikos

Δημοσίευση από nikos »

Όταν με το καλό πας στη σχολή (που παρέχει ενδιαίτηση) αρχές Οκτώβρη για εγγραφή μένεις μέσα απο την πρώτη μέρα; Και αν όχι και είσαι απο μακριά τί κάνεις νοικιάζεις;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

nikos έγραψε:Όταν με το καλό πας στη σχολή (που παρέχει ενδιαίτηση) αρχές Οκτώβρη για εγγραφή μένεις μέσα απο την πρώτη μέρα; Και αν όχι και είσαι απο μακριά τί κάνεις νοικιάζεις;

Ναι απο την πρώτη μέρα φίλε μου, εκτός και εαν δεν υπάρχουν θέσεις, και αναγκαστείς να ενοικιάσεις σπίτι εκτός σχολής. Στην πορεία, εαν αδειάσει θέση (λόγω μεταγγραφών ή αν καποιος στην πορεία που μένει μέσα αποφασίσει να ενοικιάσει εκτός), θα πας να μείνεις εσυ μέσα. Πάντως μην ανησυχείς, θα ικανοποιηθεί το αίτημα σου.

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Όταν θα κάνεις τα χαρτιά για εγγραφή που είναι πριν αρχίσουν τα μαθήματα συμπληρώνεις ότι επιθυμείς εσωτερική φοίτηση και κατά 99% μένεις μέσα.

Ειδικά για τη σχολή Μηχανικών Χίου και Οιννουσών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Δεν προσφέρουν όμως όλες οι σχολές εσωτερική φοίτηση.
Αν σε ενδιαφέρει θα πρέπει να το κοιτάξεις να δεις ποιες προσφέρουν.

Άβαταρ μέλους
Navyman
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Navyman »

Καλησπέρα!Είμαι νέος στο site! (Καλως ήρθα λοιπόν.)

Τελείωσα το σχολείο και μπήκα στο ναυτικό κατευθείαν, δηλαδή τελειωσα Ιούνιο, μου ήρθε χαρτί Αύγουστο και μπήκα Σεπτέμβρ και τώρα είμαι γύρω στους 5 μήνες σε φρεγάτα.. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Θα πρέπει να δώσω και πανελλήνιες για να περάσω ΑΕΝ με τις προκηρύξεις;

Μπορώ όσο είμαι ναυτικό να το δηλώσω;

Αν ναι, μετράει η υπηρεσία που κάνω τώρα ;

Θα μπορέσουν την υπηρεσία μου μέχρι και εκείνη την στιγμή για αυτό το σκοπό;

Η ταυτότητα μου θα μετράει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες