Πότε άρχισε να μετριέται η "σειρά";
- Snakeshit
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 4
Στις 13/2/09 ποια σειρά ήταν ΛΕΛΕ;
Μαγκες καλησπερα. Επειδη ειχα σκεφτει παλαιοτερα το θεμα, πιστευω οτι οι σειρες ξεκινησαν μετα την απελευθερωση της χωρας μας απο τη Γερμανικη κατοχη. Ο ενας παππους μου (που ειναι εν ζωη) καταταχθηκε το 1949 και ηταν 16η ΕΣΣΟ ! Ο αλλος παππους (δεν ζει πια) μου ειχε πει οτι ηταν κλαση '36-δεν υπηρχαν ακομη σειρες τοτε. Μαλιστα πολεμησε στα βουνα της Αλβανιας και τραυματιστικε σοβαρα στο ποδι.
Ο πατερας μου καταταχθηκε στα τελη του 1971 και ηταν 99η ΕΣΣΟ.
Αρα οι σειρες πρεπει να ξεκινησαν μεταξυ 1945-1947.
Ελπιζω να βοηθησα
Ο πατερας μου καταταχθηκε στα τελη του 1971 και ηταν 99η ΕΣΣΟ.
Αρα οι σειρες πρεπει να ξεκινησαν μεταξυ 1945-1947.
Ελπιζω να βοηθησα
Εγώ ήμουν 74Α ΕΣΣΟ και παρουσιάστηκα 21-1-197. Ο πατέρας μου ήταν 8 σειρά και παρουσιάστηκε το 1946
Μιχάλης έγραψε:Εγώ ήμουν 74Α ΕΣΣΟ και παρουσιάστηκα 21-1-197. Ο πατέρας μου ήταν 8 σειρά και παρουσιάστηκε το 1946
Επομένως μάλλον σωστά ειπώθηκε ότι οι σειρές ξεκίνησαν αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το 1945.
Μάγκες ο παππούς μου υπηρέτησε το 1945 και ήταν η σειρά 1. Είναι η αναδρομική σειρά που κάλεσαν αμέσως μετά την απελευθέρωση της χώρας. Δεν ξέρω ποιο μήνα παρουσιάστηκε. Τα χρόνια εκείνα δεν ξέρω πόσο συχνά έπαιρναν σειρές αλλά η συχνότητα πρέπει να ήταν διαφορετική από τη δεκαετία του 50-60 γιατί εκκρεμούσαν πολλές κατατάξεις και υπήρχαν ανάγκες στο στράτευμα.
Snakeshit έγραψε:Στις 13/2/09 ποια σειρά ήταν ΛΕΛΕ;
302 :)
Την απορία την είχα από την εποχή που στρατεύτηκα. Τρείς πιθανότητες είχαμε μετρήσει για την ημερομηνία της σειράς 1, α) Τέλος Β' ΠΠ, β) τέλος εμφυλίου πρώτη μεγάλη αναδιοργάνωση ΕΣ και τ'έλος γ) η σειρά που έστειλε το μοναδικό Ελληνικό Εκστρατευτικό σώμα με εφέδρους στρατευσίμους στην Κορέα!
Μιχάλης έγραψε:Εγώ ήμουν 74Α ΕΣΣΟ και παρουσιάστηκα 21-1-197. Ο πατέρας μου ήταν 8 σειρά και παρουσιάστηκε το 1946
Περίεργο μου φαίνεται. Και από το 1946 έως το 1974 ήταν μόνο 95 σειρές;
Είχα την αίσθηση ότι ξεκίνησαν όταν μπήκε η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ (δεκαετία του 1950)
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Γειά σας παιδιά πως μετράμε την σειρά μας; Εγώ που παρουσιάζομαι αύριο τι σειρά είμαι; Ευχαριστώ
Η νέα σειρά είναι η 335
H Σειρα 1 ηταν αυτη που πρωτοσυσταθηκε για να αντιμετωπησει τους ανταρτες στα βουνα. περιοδος εμφυλιου. Μου το εχει πει ο παπους μου που ηταν τοτε μελος του τακτικου στρατου.
Η Σειρά Νο.1 ήταν το Δεκέμβριου του 1944.TO ξερω απο τον πατερα μου που ηταν αξιοματικος του στρατου.
Παιδιά οι σειρές ήταν 4 κάθε χρόνο μέχρι την 110, Ιανουάριο, Απρίλιο, Ιούλιο, Οκτώβριο. Μετατροπή 110 σειρα (74Β ΕΣΣΟ) παρουσιάζονται ανά δίμηνο! Η 106 και η 110 υπηρέτησαν 30 μήνες λόγω των της επιστρατευσης και των γεγονότων με την Τουρκία! Η 1η σειρά μου ήταν το 1948 όπου υπηρέτησε ο πατέρας μου που ήταν γεννημένος το 1924! 😊
Άν δεν ξέρουμε τεκμηριωμένα μήν γράφουμε ανακρίβειες παιδιά. Ποιό πάνω κάποιος έδωσε κάποια στοιχεία σε μορφή εξέλ τα είδα. Πρέπει να είναι ορισμένα λάθος. Συζητάτε με Στρατιώτες που υπηρέτησαν εκείνη την εποχή για να βγεί κάποια άκρη.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες