Συνυπηρέτηση στρατιωτικών/δημοσίων υπαλλήλων

Εκπαίδευση, μισθοί, βαθμολογική εξέλιξη, μέριμνα για το προσωπικό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Georgia

Συνυπηρέτηση στρατιωτικών/δημοσίων υπαλλήλων

Δημοσίευση από Georgia »

Καλησπέρα. Είμαι δασκάλα (μόνιμη). Μπορω να "τραβήξω" τον στρατιωτικο σύζυγό μου στον νομό στον οποίο έχω μονιμη θέση; Ευχαριστώ.
An_

Συνυπηρέτηση στρατιωτικών/δημοσίων υπαλλήλων

Δημοσίευση από An_ »

Καλημέρα σας. Χρειάζομαι την βοήθεια σας! Είμαι αναπληρώτρια καθηγήτρια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο σύζυγος μου είναι μόνιμος αξιωματικός στον στρατό Κρήτης. Θα μπορούσε να με τραβήξει, ώστε να συνυπηρετήσουμε στο ίδιο μέρος; Έχουμε μωρό 20 μηνών και είμαι και έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μας, τι μπορώ να κάνω;
lato

Συνυπηρέτηση στρατιωτικών/δημοσίων υπαλλήλων

Δημοσίευση από lato »

Καλημέρα! Πρώτα από όλα θα απαντήσω με πάσα επιφύλαξη πάντα, στην An_. Από όσο γνωρίζω και χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, βάση του νόμου 2946/2001 άρθρο 21 που αφορά την απόσπαση λόγω συνυπηρέτησης με ένστολο, βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί αυτή, είναι η κατοχή οργανικής θέσης. Υπάρχουν και κάποιες αποφάσεις του ΝΣΚ που το επικυρώνουν πχ.309/2016. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει ειδική μέριμνα για τις εκπαιδευτικούς. Η μόνη λύση φαντάζομαι δυστυχώς είναι οι άδειες κυήσεως και ανατροφής τέκνου και μετά η ζήτηση σχολείων μόνο εντός της περιοχής μετάθεσης του συζύγου.Τώρα στα δικά μου και παρακαλείται όποιος/α γνωρίζει να με βοηθήσει σε κάποιες απορίες που έχω. Είμαι μόνιμη σε ΝΠΔΔ του στενού δημόσιου τομέα και παντρεμένη με στρατιωτικό ΣΞ. Ο σύζυγος φέτος φεύγει με μετάθεση και εγώ μπαίνω πρώτη φορά στη διαδικασία απόσπασης λόγω συνυπηρέτησης. Από προσωπική αναζήτηση έχω βρει κάποιες νομολογίες, αλλά είναι πολύ γενικές και δυστυχώς οι περισσότερες αφορούν νοσηλεύτριες και εκπαιδευτικούς και δεν έχουν εφαρμογή σε όλο το δημόσιο. Οι απορίες που έχω προς το παρόν είναι:

1. Όταν μάθουμε τις μεταθέσεις μπορώ να κάνω αίτηση τρίμηνης μετακίνησης πέραν της απόσπασης, με δεδομένο πάντα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αποσπαστώ σε άλλο φορέα και άλλο υπουργείο; Γνωρίζω οτι πχ από ΔΥΠΕ σε ΔΥΠΕ γίνεται, αλλά ανηκουν στο ίδιο υπουργείο.

2. Δικαιούμαι άδεια μεταθέσεως όπως ο σύζυγος και με ποιο νόμο;

3. Δικαιούμαι έξοδα μεταθέσεως ή τα λαμβάνει μόνο ο σύζυγος (βρήκα σχετική νομοθεσία και ΚΑΕ για εξοδα μεταθέσεως ΔΥ αλλά δεν γνωρίζω αν τα λαμβάνουν αμφότεροι).

4. Η μισθοδοσία μου κατά τη διάρκεια της απόσπασης βαραίνει τον φορέα προέλευσης ή προορισμού; Παλιά ήταν με κοινή απόφαση αναμεταξύ τους, αλλά τώρα με την δυνατότητα μεταφοράς πιστώσεων δεν γνωρίζω τι παίζει.

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη, γιατί η εύρεση πληροφοριών από υπεύθυνο είναι πολύ δύσκολο πράγμα τελικά.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης