Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Kwstantis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Kwstantis »

Μπορείς να μπεις και στην σελίδα της στρατολογίας να δεις αυτά που θες απο το να περιμένεις χαρτί. Βάλε το ΑΣΜΑ σου και αυτό ειναι όλο.
giannis100
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από giannis100 »

Φιλε Kwstantis καλησπερα και σε ευχαριστω πολυ για ολα οσα μου γραφεις. Να εισαι καλα! Εχω παρει τα δυο χρονια αναβολης λογο παθολογικων. Συν 3χ3=6 χρονια αναβολη λογω σπουδων. Ασε με την μικροβιοφοβια εχω γερο κολλημα. Με τιποτα δεν περναει. Πρεπει να πλενω τα χερια μου 10 φορες την ωρα συν το οτι κανω ειδικη διατροφη vegan που δεν νομιζω να την παρεχουν στον στρατο. Οχι οτι εχω καποιο διατροφικο προβλημα αλλα γενικα κανω υγιεινη διατροφη και υγιεινη ζωη χωρις καταχρησεις οπως τσιγαρα-ποτα. Αυτα για την καθαριοτητα μου τα ελεγε ενας παιδικος μου φιλος οτι τον βαζανε να πλενει σορρυ κιολας τις τουαλετες οτι στον θαλαμο βρωμαγε απο διαφορα οτι θα αυτοκτονησει κ. Λ. Π. Σιγουρα μου ταελεγε για να με φοβησει το παλιοπαιδο διοτι ηξερε τις φοβιες μου με την καθαριοτητα. Αλλα οκ αυτα δεν εχουν σημασια. Η ουσια ειναι οτι οπως θα ειδες εχω σοβαρο παθολογικο προβλημα στην μεση και κυφωση στην πλατη και οταν με πιανει ο πονος μου κοβεται η αναπνοη οποτε θα το παλεψω για Ι5 παθολογικο διοτι ουτε με σφαιρες δεν θα παρω ποτε Ι5 ψυχολογικο διοτι ειναι μια λυση που ολοι προτιμουν για να αποφυγουν τον στρατο που οπως πολυ σωστα λες ο στρατος σε αντρωνει και σε σκληραγωγει αλλα ειπαμε. Εχω προβλημα παθολογικο διοτι το να παω και να μου δινουν καθε 10 μερες αδεια δεν λεει θα παθουν την πλακα της ζωης τους που θα μου πουν και απο μονοι τους αντε φυγε και να μην σε ξαναδουμε! Παντως φιλε στο φρουραρχειο το τι γινεται αστα να πανε ολοι παιζουν θεατρο για να παρουν Ι5 ψυχολογικο. Μου ειπε ο συγγενης μου που ειχε παει να ζητησει να ερθει στο σπιτι γιατρος οτι εξω ειχαν ενα λιωμενο με ψυχιατρο και η ουρα απο παιδια για Ι5 ψυχολογικο ηταν γυρω στα 50 ατομα.
giannis100
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Μπορείς να μπεις και στην σελίδα της στρατολογίας να δεις αυτά που θες απο το να περιμένεις χαρτί. Βάλε το ΑΣΜΑ σου και αυτό ειναι όλο. Δηλαδη; Για πες μου διοτι δεν καταλαβα. Α! Μηπως εννοεις να μπω να δω τι παιζει; Το εχω κανει ηδη. Δεν με αναφερουν πουθενα! Παντως σε ευχαριστω πολυ φιλε για το ενδιαφερον σου! Να εισαι καλα! Λες τελικα ο γιατρος να καταλαβε το λαθος του διοτι μου ειπε το φεκ δεν γραφει για την παθηση σου η οποια θα επρεπε να ηταν να πεφτεις κατω απο την κυφωση δηλαδη να ηταν π. Χ. Σαν να γερνει η μιση μου πλατη. Το γεγονος της μεσης μαλλον δεν θα το καταλαβε οτι ποναω διοτι μαλλον και εγω δεν του το ανεφερα διοτι ηρθε πολυ πρωι και ημουν στον υπνο ακομα. Μακαρι να με γραψει οτι χριζω Ι5 παθολογικο διοτι δεν θελω να γινω παρανομος.
Kwstantis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Αν δεν σου έχει έρθει ακόμα χαρτί μάλλον έχεις πάει για Σεπτέμβρη και θα πρέπει να περιμένεις χαρτί μέσα στον Αύγουστο. Αλλά για καλό και για κακό πάρε ενα τηλέφωνο στην στρατολογία της περιοχής σου μήπως έχει ερθει το χαρτί γιατί πολλές φορές δεν το φέρνουν και πρέπει να πας απο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου να το πάρεις. Μπορείς να πάρεις και εκεί τηλέφωνο να ρωτήσεις. Πάντως πολλές φορές ο στρατός σε ορισμένες περιπτώσεις απότι είχα ακούσει δίνει απαλλαγή στράτευσης γιατι δεν θέλει να έχει μπλεξίματα με αποζημιώσεις σε περίπτωση που συμβεί κάτι στο άτομο αυτό... Αλλά αυτό συμβαίνει σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις και δεν ξέρω αν η δικιά σου περίπτωση είναι μια από αυτές γιατί από μεγάλη οικογενειακή εμπειρία ξέρω ότι η σκολίωση έως και πάνω από 90 μοίρες να έχεις δεν σου απαγορεύει να μην πας στρατό. Ξερω ότι σου παραμορφώνει το σώμα και σου δημιουργεί ανασφάλεια αλλά δεν νομίζω να μην μπορείς να μπεις έστω και σε γραφείο ΔΛΔ Ι4. Ακόμα και η κυφωσκολιωση που λες. Το Ι5 το παίρνουν μόνο όσοι είναι... Κυριολεκτικά τρελοί ΔΛΔ άτομα που αν πιάσουν όπλο θα σκοτώσουν να στο πω έτσι.
giannis100
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

KWstantis ξανα σε ευχαριστω πολυ. Μα εγω δεν ειπα ποτε οτι θελω να παρω Ι5 ψυχολογικο. Ισα ισα που δεν το θελω διοτι δεν θελω και δεν μου παει να παιξω θεατρο οπως ολοι. Εξ αλλου αν ειδες ουτε η μανα μου το θελει αυτο. Δηλαδη ολοι μου λενε σαν λυση αναγκης αυτο να παρω διοτι οπως γραφεις και εσυ η παθηση μου δεν αναφερεται στο φεκ. Αλλα ασε την κυφωση. Η μεση δηλαδη η σκολιωση οταν με πιανει ειναι σαν να μου σπαζουν την μεση με τσεκουρι και μου περναει καπως ο πονος μονον μετα απο ενεσιμη αγωγη. Οποτε αξιοπρεπως αν δεν μου δωσουν απαλλαγη που το ελπιζω θα αναγκαστω να γινω ανυποτακτος με οποιες συνεπειες αυτο συνεπαγεται. Τωρα το μονο προς το παρων αυτο που θα με πειραξει ειναι το οικονομικο δηλαδη το προστιμο των 6.000 χιλ. Διοτι το 2017 χασαμε τον πατερα μου και καταστραφηκαμε και οικονομικα. Ασταφιλε μην τα θυμαμαι. Τον στειλανε πριν την ωρα του για τα λεφτα. Αν δεν του κανανε επεμβαση που δεν επρεπε τωρα θα ζουσε με τις χημειοθεραπειες. Ποσο; Ενα-δυο η περισσοτερα χρονια; Ο θεος ηξερε. Θα τον ειχαμε κοντα μας τωρα. Οκ ξανα σε ευχαριστω πολυ. Εισαι καλος ανθρωπος και ο Θεος να σου ανταποδωσει την καλοσυνη σου!
Kwstantis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Αν γίνεις ανυπότακτος θα έχεις τρεχάματα σε αστυνομικά τμήματα κάθε μήνα, θα έχεις απαγόρευση απο την χώρα, θα πρέπει να πληρώσεις ένα ποσό θα θα θα. Καλύτερα να μην μπλέξεις με αυτά γιατί μιας και έχεις αυτό το πρόβλημα, μπορεί στο μέλλον να χρειαστεί να κάνεις κάποια επέμβαση που δεν την κάνουν στην Ελλάδα, να πρέπει να πας εξωτερικό και να μην μπορείς να πας και πάει λέγοντας. Για αυτό λέω δεν θα σε βοηθήσει ουτε στην δουλεία σου αργότερα. Μακάρι να βρεθεί ένας τρόπος να γίνει αυτό που θες. Αλλά αυτοί στον στρατό δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Όπως σου ειπα και πριν δεν τους συγκινεί ΤΙΠΟΤΑ. Θα πρέπει να είσαι πολύ πιστικός σε αυτά που θα τους λες και αν περάσεις απο καμιά επιτροπή η όταν θα σε εξετάζουν θα πρέπει να κρατάς τα πάντα. Ακτινογραφίες, φαρμακευτικές αγωγές απο ενέσεις που λες, χαρτιά γιατρών οτι μπορεί να έχεις για να πειστούν. Αν τους πεις οτι εσύ πονάς σαν να σε βαράνε με σφυριά και πάει λέγοντας να εισαι σίγουρος δεν θα σε πιστέψουν και άσε που μπορεί και να στην πουν κιόλας. Επίσης ειναι ψάρακλες και πρόσεχε μην σε ψαρώσουν.
Kwstantis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Και τώρα κάτι μεταξύ μας. Πήγαινε στρατό δεν θα περάσεις άσχημα. Θα κάνεις παρέες θα κοινωνικοποιηθείς, θα περάσεις καλά. Όπως πονάς στο σπίτι σου που κάθεσαι θα πονάς και στον στρατό. Για καλό στο λέω. Ο στρατός ειναι σχολείο ζωής. Οι δυσκολίες είναι εκεί έξω οχι στον στρατό. Όσοι τελειώνουν την θητεία τους νοσταλγούν τις μέρες που ήταν φαντάροι. Μην φοβάσαι τίποτα Μην ακούς κανέναν. Ι4 Θα πάρεις και θα κάνεις την ζωάρα σου. Ζωή και κότα. Σε μια καρέκλα θα κάθεσαι θα χαλαρώνεις και θα ακούς τραγούδια και θα περνάει η ώρα. ΟΥΤΕ ΣΚΟΠΙΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Θα παίρνεις τις εξόδους, σου θα πηγαίνεις βολτούλα με τους φίλους που θα έχεις κάνει εκεί, θα πηγαίνει για καφέ για γκομενάκια. Ωραία ειναι. Μην σε τρομάζει τίποτα.9 μήνες ειναι μονο. Μπορεί να φαίνονται πολύ αλλά δεν καταλαβαίνεις πότε περνάει ο καιρός. Εδώ περνάνε τα χρόνια και αναρωτιόμαστε πότε πέρασαν κιόλας τόσα χρόνια. Περίμενε εσύ το χαρτί κατάταξης σου, πήγαινε εσύ εκεί χαλαρός με το κεφάλι ψηλά χωρίς φόβο χωρίς άγχος Θα σε εξετάσουν εκεί οι γιατροί και μετά θα αποφασίσουν αυτοί.
Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Mparmpas »

Γιαννη παρε τηλεφωνο την στρατολογια να συννεονηθεις, αυτη ειναι η δουλεια τους. Αυτοι θα σου πουνε σιγουρα

αν πρεπει να περασεις επιτροπη η να παρουσιαστεις με την επομενη εσσο. Με οσα ειπες μεχρι τωρα θα παρουσιαστεις

λογικα με την εσσο Ιουλιου. Πας κεντρο, παρουσιαζεσαι, ζητας εξεταση απο νοσοκομειο εκει θα σε δουν οι γιατροι

και θα σε εξετασουν. Υπαρχει μια περιπτωση επειδη θα εχουν να εξετασουν απειρο κοσμο, να παρεις πιο ευκολα

το Ι-5 παθολογικο. Και να μην παιζει θα ζητησεις εξεταση απο ψυχολογο και θα παρεις ενα ωραιοτατο Ι-5 ψυχολογικο,

ποτε κανεις δεν θα μαθει τιποτα, θα λες οτι πηρες παθολογικο και κλαιν.

Κωσταντη σταματα να παραπληροφορεις, οσοι παιρνουν Ι-5 ψυχολογικο δεν ειναι "τρελοι", ειναι ανθρωποι με ψυχολογικα

προβληματα που με την καταλληλη αγωγη και φροντιδα μπορουννα προσφερουν και αν δουλεχουν. Τι να κανουμε ο

στρατος δεν ειναι για ολους και υπαρχει πολυς κοσμος με καποια προβληματα που δεν μπορει να υπηρετησει.

giannis100
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Κυριε Mparmpas παρακαλω κεντρο εννοειται το στρατοπεδο; Ξερετε αν μπορω να κανω την ιδια διαδικασια οπως την αλλη φορα που πηρα αναβολη; Δηλαδη φρουραρχειο μετα 401 και μετα στρατολογια?
giannis100
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Φιλε Kwstantis το καταλαβαινω οτι ολα οσαμου ραφεις ταγραφεις για το καλο μου και σε ευχαριστω πολυ!
giannis100
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ειδα στην στρατολογια ξανα. Δεν με αναφερει καθολου.
giannis100
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Κυριε Mparmpas δεν θελω να παρω απαλλαγη Ι5 ψυχολογικο διοτι σας γραφω τους λογους εξ αλλου θα ηταν αδικο διοτι η παθηση μου δεν ειναι μαιμου. Αφηνω στην ακρη την κυφωση αλλα η σκολειωση οταν με πιανει ποναει φοβερα δεν μπορω να κουνηθω απο τον πονο και ειμαι στο κρεβατι. Οπως ξαναγραψα ο πονος ειναι σαν να σε βαρανε στην μεση με τσεκουρι π. Χ. Αν δεν μου δωσουν απαλλαγη Ι5 παθολογικο τοτε θα γινω ανυποτακτος και δεν θα φταιω εγω διοτι τους το εχω πει. Δηλαδη μονον του γιατρου που ειχε ερθει σπιτι μου. Τωρα ελπιζω μηπως αλλαξει γνωμη και γραψει Ι5 παθολογικο διοτι ηρθε πολυ πρωι και ημουν στον υπνο ακομα και δεν ειχα την ευκαιρια να του πω οτι ποναω στην μεση.
Kwstantis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Μπήκες εκεί που λέει πληροφορίες για την κατάταξη μου και πάει λέγοντας; Εκει βάλε τα στοιχεία που σου ζητάει να δεις αν σε έχουν πάρει γ
Antonis

Δημοσίευση από Antonis »

Καλησπερα παιδια. Το μακρυνο 2011 διαγνωστηκα με με την παλιαρρωστια. Τοτε πηρα απευθειας 2ετη αναβολη λογω χημειο και ακτινοθεραπειων. Στη συνεχεια η ληξη της αναβολης μου με βρηκε φοιτητη στο πανεπιστημιο οποτε η πιο ευκολη λυση για μενα ηταν η αναβολη για λογους σπουδων. Πλεον εληξε και αυτη και καλουμαι να παρουσιαστω. Το θεμα ειναι το εξης: Το προβλημα υγειας μου βρισκεται σε καταστολη, δεν κανω πλεον θεραπειες αλλα βλεπω 2 φορες την εβδομαδα φυσιοθεραπευτη και κοιμαμαι σε ειδικο στρωμα επειδη μου εχει μεινει προβλημα ατροφιας και δυσκολιας στην κινηση. Επιπλεον ο γιατρος μου εχει δωσει ρητη εντολη να μην καταπονουμαι, να μην εκτιθομαι σε ακραιες συνθηκες ζεστης, κρυου ή υγρασιας και γενικα να προσεχω γιατι κινδυνευω και απο αυτοματο καταγμα. Αυτα, σε συνδυασμο με το γεγονος οτι δεν θελω να ρισκαρω και φοβαμαι κιολας να εκτεθω σε τετοιες συνθηκες, θα μου φερουν το πολυποθητο Ι5 ή πρεπει να ετοιμαζομαι για το χακι; Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.
Βασίλης Κ.

Δημοσίευση από Βασίλης Κ. »

Καλησπέρα σας

Έχω γεννηθεί με πλαγιοκεφαλία (μια μορφή κρανιοσυνοστέωσης), και στα 3 μου χρόνια έκανα οφθαλμολογική επέμβαση πλαγιοκεφαλίας με μεγάλη υπερμετρωπία και μετάθεση κάτω λόξου.

Φυσικά μου έχουν μείνει προβλήματα όρασης, όπως μόνιμος και συνεκτικός στραβισμός, σχετικά μεγάλη μυωπία (9 και 5), όπως και ελάχιστος αστιγματισμός, ενώ εξ' αιτίας του στραβισμού χάνω πολλές φορές την 3η διάσταση, δηλαδή το βάθος.

Νευροχειρούργος μου έχει πεις πως στην κρανιοσυνοστέωση οφείλονται και άλλα προβλήματα, όπως ενός μικρού βαθμού βαρηκοΐα στο αριστερό αυτί, και δυσχέρεια σε συγκεκριμένες κινήσεις του αυχένα.

Καταλαβαίνετε πως το ζήτημα μου είναι πως εξ' αιτίας και πρακτικών (όραση κλπ.) αλλά και ψυχολογικών προβλημάτων (λόγω εμφάνισης), δεν μου είναι και τόσο ευχάριστη η σκέψη να κάνω θητεία.

Επειδή, όμως, απ' ότι είδα στο ΦΕΚ κανένα από τα ζητήματα αυτούσιο δεν οδηγούν σε οριστική απαλλαγή, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιο "πάντρεμα", και ο συνδυασμός να οδηγήσει σε μόνιμη απαλλαγή. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, λαμβάνοντας και υπ' όψιν ότι καθένα από τα ζητήματα απαιτεί και άλλη ειδικότητα (Οφθαλμίατρος, νευροχειρουργος, ΩΡΛ) ;

Σας ευχαριστώ.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες