Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Χάρης

Δημοσίευση από Χάρης »

Έχω την εξής απορία: Το χαρτι του γιατρού θα πρέπει να αναγράφει πάντα πως συστηνεται αναστολή θητείας και χορήγηση αναβολής; Δεν μπορεί να γράφει ότι ο στρατεύσιμος ειναι ακατάλληλος και επομένως να προχωρήσει η διαδικασία απαλλαγής; Θέλω να πω, πως ακόμη και την τελευταία φορα που πάει κάποιος αν εχει ήδη προηγούμενες αναβολές θα πρέπει το χαρτι του γιατρου να είναι ουδετερο; Επίσης, επειδή γράφοντας αυτο μου δημιουργηθηκε μια δευτερη απορια, δεν ελέγχουν ποτέ την αξιοπιστία του εκάστοτε εγγράφου επικοινωνόντας με τον θεράποντα ιατρό;
gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

Χάρης έγραψε:Έχω την εξής απορία: Το χαρτι του γιατρού θα πρέπει να αναγράφει πάντα πως συστηνεται αναστολή θητείας και χορήγηση αναβολής; Δεν μπορεί να γράφει ότι ο στρατεύσιμος ειναι ακατάλληλος και επομένως να προχωρήσει η διαδικασία απαλλαγής; Θέλω να πω, πως ακόμη και την τελευταία φορα που πάει κάποιος αν εχει ήδη προηγούμενες αναβολές θα πρέπει το χαρτι του γιατρου να είναι ουδετερο; Επίσης, επειδή γράφοντας αυτο μου δημιουργηθηκε μια δευτερη απορια, δεν ελέγχουν ποτέ την αξιοπιστία του εκάστοτε εγγράφου επικοινωνόντας με τον θεράποντα ιατρό;

Για να θεωρείσαι στρατεύσιμος θα πρέπει να είσαι ήδη οπλίτης δηλαδή για να υπηρετείς. Οπότε όχι δεν γίνεται να γράφει κάτι τέτοιο το χαρτί, η γνωμάτευση θα πρέπει να αναφέρει την πάθηση και τους λόγους που δεν μπορείς να υπηρετήσεις.

Σε σπάνιες περιπτώσεις το έχουν ψάξει και έχει βρίσκει το μπελά του κυρίως ο γιατρός. Για αυτό και από δημόσια νοσοκομεία παίρνεις χαρτί μόνο αν το πρόβλημα είναι υπαρκτό.

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα,

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας γιατί βρίσκομαι σε απόγνωση.. 😞 Έχω πάρει διετή αναβολή για ψυχολογικούς λόγους που ολοκληρώνεται τώρα. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω καταφέρει να πάρω το πτυχίο μου και απαιτείται άλλο ένα έτος για να τελειώσω. Τι να κάνω; Δε γίνεται να υπηρετήσω τώρα είναι η ευκαιρία μου να τελειώσω, προσπαθώ πολύ και τα πάω καλά. Οι επιλογές μου όπως έχω μελετήσει πραγματικά σχεδόν όλες τις συζητήσεις στο forum είναι να δοκιμάσω μήπως μου δώσουν απαλλαγή Ι5 ή να βγω ανυπότακτος εσωτερικού. Σωστά; Ι5 όντως δε φαίνεται πουθενά η αιτία και το πρόβλημα είναι μόνο η πρόσληψη σε σώματα ασφαλείας; Και ανυπότακτος αν παρουσιαστώ σε 1-1,5 χρόνο θα έχει προλάβει να γίνει δικαστήριο ή τουλάχιστον αυτό θα το γλιτώσω; Το πρόβλημα είναι αν ταξιδέψω στο εξωτερικό; Υπάρχει περίπτωση να σε ψάξουν στο σπίτι σου; Το χειρότερο βέβαια είναι πως το πρόστιμο παραμένει, έτσι; Ξέρετε τι διακανονισμός γίνεται με την εφορία; Θα προσαυξάνεται; Θα μπορώ να το πληρώσω σε ορίζοντα δεκαετίας όταν ελπίζω πως θα δουλεύω; Άλλη λύση γνωρίζετε; Κάτι πήρε το μάτι μου για πατέρα άνω των 70. Μπορεί να βοηθήσει αυτό πχ δικαιούμαι να ζητήσω δύο μήνες για κοινωνικούς λόγους μήπως κερδίσω λίγο χρόνο και βρεθεί άλλη λύση; Υπάρχει πιθανότητα να μου δώσουν άλλο ένα χρόνο ή το αποκλείουμε αυστηρά; Αν γνωρίζετε κάτι, θα το εκτιμούσα πάρα πολύ βοηθείστε με.

G.gr
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από G.gr »

Δεν έχεις πάρει αναβολή λόγο σπουδών?
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Αυτή η αναβολή λόγω σπουδών δυστυχώς τελείωσε και για αυτό αναγκάστηκα να πάρω δύο φορές από ένα έτος για ψυχολογικούς λόγους. Τι μου προτείνετε; Προσπάθεια για απαλλαγή, να βγω ανυπότακτος, να δοκιμάσω το δίμηνο για κοινωνικούς λόγους να κερδίσω λίγο χρόνο, μήπως αντιρρησίας συνείδησης ή άνω των 70 πατέρας μπορεί να το αξιοποιήσω ως προστάτης οικογένειας;
G.gr
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από G.gr »

Γνώμη μου είναι να πας να υπηρετήσει κανονικά και μετα πάρε και το πτυχιο
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Δε γίνεται να υπηρετήσω τώρα γιατί κινδυνεύω να με διαγράψουν από τη Σχολή και θα πάνε στράφι τόσοι κόποι και χρήματα μαζί. Οποιαδήποτε γνώμη εκτιμάται αν γνωρίζετε κάτι περισσότερο. Ευχαριστώ πολύ όπως και να έχει.
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Αφού έχεις πάρει αναβολή 2 χρόνια πήγαινε μόλις λήξει και πάρε μια ωραία απαλλαγή Ι5.

Λύνεις το πρόβλημα σου με το πτυχίο και γλυτώνεις από ένα τεράστιο χάσιμο χρόνου.

36yearsold

Δημοσίευση από 36yearsold »

Καλημέρα σε όλους, Επειδή βλέπω οτι είστε γνώστες περί αναβολών, θα εκτιμούσα πολύ την άποψή σας στο θέμα. Μέχρι το 2015 ήμουν ανυπότακτος, πλήρωσα το πρόστιμο των 6,000 Ευρώ τον Δεκέμβρη του 2015 και ένα μήνα μετά ο νόμος καταργήθηκε (τρελή ατυχία). Όντας 35 ετών, με οικογένεια και παιδιά, αποφάσισα να υπηρετήσω 20 μέρες και να εξαγοράσω την υπόλοιπη θητεία μου. Τον Μάιο του 2016, λίγες ημέρες πριν πάω Τρίπολη, καπνίσαμε ένα "τσιγάρο" με κάτι φίλους. Δεν είμαι χρήστης, απλά έτυχε. Όταν μπήκα Τρίπολη, στο ερωτηματολόγιο που σε ρωτάνε αν έχεις κάνει ναρκωτικές ουσίες, ψάρωσα και δήλωσα "ναι". Αφού με πήγαν ΓΝΑ για τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν θετικές, γύρισα Τρίπολη και μου έδωσαν αναβολή για ένα χρόνο. Τους εξήγησα οτι έχω έρθει για 20 ημέρες και θέλω απλά να τελειώνω και να εξαγοράσω την υπόλοιπη θητεία γιατί είμαι άνω των 35 ετών. Αυτοί ήταν κάθετοι και με έστειλαν σπίτι μου. Τώρα ήρθε το νέο χαρτί που μου λέει να παρουσιαστώ στο ΓΝΑ. Σκέφτομαι να κάνω ό, τι ακριβώς έκανα ένα χρόνο πριν, να βγουν θετικές οι εξετάσεις μου και να μου δώσουν πάλι ένα χρόνο αναβολή, με σκοπό την τρίτη χρονιά να πάρω πλέον οριστική. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω; Υπάρχει περίπτωση να μην πάρω αναβολή για τον ίδιο λόγο; Θα βοηθούσε να πάω με συνοδό φίλο μου γιατρό δημόσιου νοσοκομείου; Ξέρετε αν θα με κρατήσουν καθόλου μέσα στο ΓΝΑ;
νικολαος

Δημοσίευση από νικολαος »

Καλησπερα σας. Εχω παρει ενα χρονο αναβολη λογου υγειας. Θελω ακομα ενα χρονο. Η διαδικασια ειναι ι ιδια; Θα μου ερθει σπιτι χαρτι η πρεπει να τους παρω τηλεφωνο για το ποτε παρουσιαζομαι; Ευχαριστω για το χρονο σας
gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

Η διαδικασία είναι η ίδια με την πρώτη φορά.
νικολαος

Δημοσίευση από νικολαος »

Ευχαριστω πολυ. Θα μου ερθει χαρτι σπιτι η δε ερχεται αυτη τη φορα?
κωστας

Δημοσίευση από κωστας »

Καλησπερα περρνω εδω και 3 μηνες χαπια για καταθλιψη. Θα συνεχισω την αγωγη για 5 μηνες ακομα ενω τον σεπτεβρη παρουσιαζομαι. Υπαρχει περιπτωση να μπω κανονικα η δεν θα με αφησουν να περνω την αγωγη μεσα στο στρατο΄; Υπαρχει τετοια περιπτωση?
κωστας

Δημοσίευση από κωστας »

Καμια απαντηση παιδια?
βαγγος

Δημοσίευση από βαγγος »

Καλησπερα γινεται να παρουσιαστεις πριν ληξει η αναβλοη σου; Δηλαδη να ληγει 30 του μηνα και να σου ερθει χαρτι για της 25?
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες