Ανυπότακτοι εξωτερικού (2007-2014)

Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
hcen
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Τετ Δεκ 17, 2014 2:54 pm
Επικοινωνία:

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2007-2014)

Δημοσίευση από hcen »

Nick,

Κι εσύ ίδια περίπτωση είσαι;

Υ. Γ. ΑΦΜ έχω - αν και όπως λες κι εσύ, δεν τούς φοβάμαι. Σε κάτι τέτοια, η μηχανή λειτουργεί... Ρολόι!:p

Nick

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2007-2014)

Δημοσίευση από Nick »

Εσυ εισαι σε καλυτερη περιπτωση, περιμενεις μεχρι τα 35 σου και εξαγοραζεις τους υπολοιπους μηνες και δεν χρειαζεται να πας ουτε αλλη μια μερα μεσα για θητεια.

Εγω ειμαι ανυποτακτος εξωτερικου απο τα μεσα του 90, την ειχα κανει για εξωτερικο χωρις αναβολες και τετοια και δεν ασχοληθηκα ποτε μαζι τους. Το 2013 ηταν που περασα πρωτη φορα στροτοδικειο και μου ριξαν 7μηνη φυλακιση με αναστολη 3 ετων (ερημην).

Ολα αυτα τα χρονια πηγαινοερχομαι αεροπορικως απευθειας στη Ελλαδα με ταυτοτητα μονο και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα, και ας ειμαστε εκτος Σενγκεν (η Αγγλια), μεχρι και καινουργια ταυτοτητα εγβαλα στο αστυνομικο τμημα και δεν μου ειπαν τιποτα.

Οταν σε ψαξει η αστυνομια και στρατολογια, να δηλωσουν οι δικοι σου οτι εισαι στο εξωτερικο για να βγεις ανυποτακτος εξωτερικου. Μετα απο κανα 2 χρονια διαμονης στο εξωτερικο, κρατας οτι χαρτουρα σου ερχεται εκει απο ενοικια, δημοτικα τελη, εργοδοτη κτλ και τα πας στο προξενειο για να σου δωσουν χαρτι οτι μενεις οντως στο εξωτερικο και το δινεις στη στρατολογια για να επιβεβαιωσει οτι οντως εισαι ανυποτακτος εξωτερικου και οχι εσωτερικου. Μετα απο αυτο και χωρις κανενα φοβο πια, βγαζεις ανετα ελληνικο διαβατηριο καθε φορα που ληγει και πας μεχρι και 30 μερες το χρονο Ελλαδα - αν και πολλοι πανε οποτε γουσταρουν γιατι δεν υπαρχει κανενας οργανισμος στην Ελλαδα που να φακελωνει τις μερες διαμονης σου εκει, απλως να μην καθεσαι πανω απο 30 μερες σερι, αν και αν δουλευεις το βλεπω χλωμο να εχεις τοση αδεια - Προσωπικα εγω δεν προσκομισα ποτε τετοιο χαρτι, αλλά τον παλιο καλο καιρο μια δηλωση μονο απο τους γονεις σου οτι μενεις εξωτερικο ηταν αρκετη για να σε περασει στα αρχεια η στρατολογια ως ανυποτακτο εξωτερικου.

Για τις 6000, οταν ερθει η φαρμακερη, καλυτερα να κανεις διακανονισμο, γιατι οπως ξερεις η εφορια γουσταρει να φουσκωνει με προστιμα και τοκους τα χαρατσια της - και μπορει να μπλεχτει και η αστυνομια αν χρωστας τετοιο ποσο, αν κι εδω οι αποψεις διιστανται εξαιτιας του ειδους του προστιμου. Ετσι και δουλεψεις εξωτερικο πανω απο 7 χρονια και εχεις μαζεψει ολη τη χαρτουρα που χρειαζεται για να το επιβεβαιωσεις αυτο, βγαινεις μονιμος κατοικος εξωτερικου και τοτε παιρνεις αυτα τα λεφτα πισω συν τους νομιμους τοκους - Ετσι και βγεις μονιμος κατοικος εξωτερικου και συνεχισεις να εχεις αυτη την ιδιοτητα, δεν χρειαζεται καν να κανεις εξαγορα στα 35 σου, δεν θα σε κυνηγαει κανενας πια, Εκτος και σκοπευεις να μεινεις μονιμα στην Ελλαδα πριν τα 45 σου...

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες