Κλοπή καυσίμων

Συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με το στρατό
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Κλοπή καυσίμων

Δημοσίευση από yandr »

Στα ίχνη κυκλώματος κλοπής και λαθρεμπορίας «χακί» πετρελαίου από στρατόπεδο στη Ρόδο βρίσκεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, δυνάμεις του οποίου πέρασαν χθες χειροπέδες σε αντισυνταγματάρχη, διοικητή τάγματος, στον αποθηκάριο καυσίμων, στον ιδιοκτήτη και στον οδηγό βυτιοφόρου που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Οι πληροφορίες ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στο 95ο Τάγμα Μηχανικού στη Ρόδο είχαν φτάσει στο ΣΔΟΕ από τις αρχές του περασμένου μήνα και στελέχη του παρακολουθούσαν διακριτικά το τελευταίο δεκαπενθήμερο την είσοδο του στρατοπέδου.

Ετσι χθες, την ώρα που ιδιώτης με βυτιοφόρο έβγαινε από το στρατόπεδο, τον σταμάτησαν για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι μετέφερε δύο τόνους πετρελαίου θέρμανσης που είχε φορτώσει από τις δεξαμενές του στρατοπέδου χωρίς να έχει το παραμικρό παραστατικό. Το ΣΔΟΕ προχώρησε στη σύλληψη του έλληνα οδηγού του βυτιοφόρου, τον οποίο όμως λίγο αργότερα ο τοπικός εισαγγελέας άφησε ελεύθερο. Στα κεντρικά του ΣΔΟΕ σήμανε συναγερμός, καθώς θεωρήθηκε, όπως λένε πηγές του Σώματος, ότι τα στοιχεία που υπάρχουν δεν επιτρέπουν να αφεθεί ελεύθερος ο οδηγός του βυτιοφόρου. Υστερα από νεότερη εντολή του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη και του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ο οδηγός συνελήφθη εκ νέου. Μαζί του συνελήφθησαν και ο αντισυνταγματάρχης, διοικητής του τάγματος καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «με εντολή του άνοιγε η πύλη για να περνά το βυτιοφόρο», ο αποθηκάριος καυσίμων αλλά και ο ιδιοκτήτης του βυτιοφόρου. Και οι τέσσερις αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Πηγές του ΣΔΟΕ αναφέρουν ότι υπάρχουν ενδείξεις για κλοπή καυσίμων του στρατού με τελικό αποδέκτη εργολάβο δημοσίων έργων της Ρόδου.

πηγή
Άβαταρ μέλους
evritis309
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δημοσιεύσεις: 151
Εγγραφή: Τρί Φεβ 08, 2011 8:44 pm
Επικοινωνία:

Κλοπή καυσίμων

Δημοσίευση από evritis309 »

Εμ, έχει ακριβήνει και το πετρέλαιο τώρα...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Κλοπή καυσίμων

Δημοσίευση από yandr »

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης καυσίμων από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λάρισα σε ιδιώτες πρατηριούχους υγρών καυσίμων της περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, το κύκλωμα μετάγγιζε τα υγρά καύσιμα του Στρατού σε μεγάλες δεξαμενές που είχαν τοποθετηθεί σε αγρόκτημα στο Ομορφοχώρι Λάρισας και σε βυτιοφόρα των ιδιωτών πρατηριούχων μέσα σε αποθήκη της περιοχής.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι το κύκλωμα έχει διακινήσει με τον ίδιο τρόπο τουλάχιστον 45.000 λίτρα καυσίμων για τα τελευταία δύο χρόνια.

Συνελήφθησαν συνολικά πέντε μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων δύο αξιωματικοί του Στρατού, ένας 60χρονος πολιτικός υπάλληλος της στρατιωτικής μονάδας, καθώς και δύο ιδιώτες, ηλικίας 42 και 66 ετών, εκ των οποίων ένας πρατηριούχος καυσίμων και ένας συνταξιούχος αντίστοιχα.

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται στο τελευταίο 15νθημερο, ύστερα από πληροφορίες που παρασχέθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για παράνομη διακίνηση καυσίμων του Στρατού προς ιδιώτες με τη χρήση στρατιωτικού βυτιοφόρου.

Εκτιμάται ότι η αξία του παράνομα διακινηθέντος καυσίμου υπερβαίνει τις 66.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των διαφυγόντων φόρων, δασμών και επιβαρύνσεων ξεπερνά τις 42.000 ευρώ.

πηγή

Τόση γραφειοκρατία έχει ο στρατός. Κανένας δεν κατάφερε να εντοπίσει το έλλειμα στα καύσιμα;(ρητορικό ερώτημα)
Άβαταρ μέλους
thanos123
Λοχαγός
Λοχαγός
Δημοσιεύσεις: 432
Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2012 12:25 am
Επικοινωνία:

Κλοπή καυσίμων

Δημοσίευση από thanos123 »

Όποιος κλέβει, απλά ξανά-κλέβει. Και κανένας δεν πηγαίνει φυλακή. Οι πολιτικοί μας φροντίζουν γι' αυτό. Αυτός είναι εξ άλλου, ο ένας από τους δύο λόγους που υπάρχουν.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 3013
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 15, 2010 7:01 pm
Τοποθεσία: Εμπ. Ναυτικό
Ενδιαφέροντα: Μηχανολογία, Alfa Romeo, Παναθηναϊκός
Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επικοινωνία:

Κλοπή καυσίμων

Δημοσίευση από dn24 »

ΕΦΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Λαθρεμπόριο με... Πολλά γαλόνια στον στρατό

Σε ορισμένα από τα δείγματα φέρεται να έχει προκύψει πετρέλαιο νοθευμένο, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η νοθεία πρέπει να έχει γίνει «με πετρέλαιο λαθραίας εισαγωγής, ή πετρέλαιο το οποίο έχει υποστεί κατεργασία καταστροφής του χρώματος και του ιχνηθέτη».[... ]Σύμφωνα με όσα είχαν διαπιστωθεί τότε, το δείγμα πετρελαίου «περιείχε νερό, που ανέρχεται μέχρι και στα 67.000 mg/kg, ενώ το ανώτερο επιτρεπτό όριο είναι τα 200 mg/kg. Επίσης περιείχε θείο μέχρι 2.356mg/kg, όταν το ανώτερο προβλεπόμενο όριο είναι τα 50 mg/kg.[... ]Κι όμως, συνεχίζει να κυκλοφορεί προκλητικά και απρόσκοπτα και μάλιστα, όπως προκύπτει από πρόσφατη χημική ανάλυση (του 2011), με οχταπλάσια περιεκτικότητα σε θείο από το επιτρεπόμενο όριο».Αν ληφθούν υπόψη η δράση των κυκλωμάτων επί δεκαετίες, η τιμή του ναυτιλιακού πετρελαίου, που είναι το ένα τρίτο εκείνης του κανονικού και οι ποσότητες, που είναι τεράστιες (65 εκατομμύρια λίτρα στο ΓΕΣ και 35 στο ΓΕΝ), γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για τεράστια ποσά

Συνέχεια

Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες