Πρόγραμμα τουρκικών κορβετών MILGEM

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Πρόγραμμα τουρκικών κορβετών MILGEM

Δημοσίευση από yandr »

το προγράμμα εθνικού πλοίου (milli gemi/milgem) είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο των ενόπλων δυνάμεων της τουρκίας για αυτάρκεια στους ναυτικούς εξοπλισμούς και αποτελεί δείγμα των επιτευγμάτων της τουρκικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Το τουρκικό ναυτικό σχεδιάζει την απόκτηση 12 συνολικά κορβετών μιlgem. Η αρχική κορβέτα heybeliada κατασκευάζεται στα ναυπηγεία πεντίκ του tdk στην κωνσταντινούπολη, με προβλεπόμενη παράδοση το 2011.

Το πλοίο βασίζεται στον τύπο meko a-100 των γερμανικών ναυπηγείων blohm+voss, προσαρμοσμένο στις τουρκικές ανάγκες. είναι μήκους 99m και έχει συνολικό εκτόπισμα 2000t. Ο κύριος οπλισμός αποτελείται από πρόσθιο πυροβόλο 76mm,8 βλήματα επιφανείας (πιθανόν harpoon), σύστημα ram και 2 εκτοξευτές τορπιλών mk32.

στρατηγική
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Δημοσιεύσεις: 274
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 27, 2008 11:05 pm
Επικοινωνία:

Πρόγραμμα τουρκικών κορβετών MILGEM

Δημοσίευση από Filippos »

Αύριο αναμένεται η καθέλκυση της τουρκικής κορβέτας Heybeliada (F-511) κλάσης ADA καθώς και του ναρκοθηρευτικού Akçay (M-270), του έκτου και τελευταίου κλάσης ΑLANYA για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό (TDK), από τα ναυπηγεία Κωνσταντινούπολης.

Η κορβέτα Heybeliada (σ. σ. "Χάλκη") αποτελεί το πρώτο πλοίο του προγράμματος MILGEM και αναμένεται να παραδοθεί στο TDK το 2011 ενώ έχει εγκριθεί ήδη η ναυπήγηση του δεύτερου πλοίου Büyükada (F-512). Η Άγκυρα σχεδιάζει την απόκτηση 12 συνολικά κορβετών ενώ ήδη τουρκικές πηγές αναφέρουν την επιμήκυνση του σκάφους για την εγκατάσταση συστήματος κατακόρυφης εκτόξευσης Μk41 VLS για αντιαεροπορικούς πυραύλους ΕSSM.H κορβέτα έχει μήκος 99m και συνολικό εκτόπισμα 2000t. Ο κύριος οπλισμός της αποτελείται από πρόσθιο πυροβόλο 76mm,8 βλήματα κατά στόχων επιφανείας (πιθανόν Harpoon), σύστημα RAM και 2 εκτοξευτές τορπιλών Mk32. Το υπόστεγο θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα Ε/Π S-70B2 Seahawk ή Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) μελλοντικά.

Strategy-Geopolitics



Επαναφορα στο θεμα...

thrakiotis
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Δημοσιεύσεις: 963
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 22, 2009 1:55 am
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Πρόγραμμα τουρκικών κορβετών MILGEM

Δημοσίευση από thrakiotis »

Οι τουρκικές βιομηχανίες Aselsan και Havelsan κέρδισαν ένα επιπρόσθετο συμβόλαιο ύψους 126 εκατ.$ ως μέρος του προγράμματος MILGEM και σύμφωνα με το οποίο το τουρκικό Ναυτικό πρόκειται να αποκτήσει τη νέα του κορβέτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου της Aselsan το συμβόλαιο αφορά το δεύτερο σκάφος του προγράμματος MILGEM το οποίο και αναμένεται να παραδοθεί στο τουρκικό Ναυτικό το 2013.

Το 2007 σε ανάλογο συμβόλαιο οι δύο τουρκικές εταιρείες κέρδισαν τον εξοπλισμό για το πρώτο σκάφος του προγράμματος.
Το έργο αφορά τον εξοπλισμό του σκάφους με υπο-συστήματα όπως είναι η ολοκλήρωση του συστήματος επικοινωνιών, και εργασίες στο δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών, το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, στα συστήματα ηλεκτροοπτικών, στα ραντάρ, στην αντιαεροπορική άμυνα και στα όπλα και τέλος στα συστήματα διαχείρισης και πληροφοριών μάχης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Πρόγραμμα τουρκικών κορβετών MILGEM

Δημοσίευση από yandr »

Προχωρά κανονικά παρά τις δηλώσεις των τούρκων αξιωματούχων περί αμοιβαίου περιορισμού των αμυντικών δαπανών, η ναυπήγηση της πρώτης κορβέτα της τουρκικής Ακτοφυλακής Dost κλάσης Sirio των ιταλικών ναυπηγείων Fincantierri.Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία η ναυπήγηση της κορβέτας έχει προχωρήσει αρκετά με το ναυπηγείο RMK Marine Shipyard συμφερόντων της εταιρείας Koc να εκτιμά ότι το πλοίο θα παραδοθεί στην τουρκική Ακτοφυλακή το 2011. Θα ακολουθήσουν τα πλοία Umut,Yasam και Guven το 2012.

Εικόνα

Τα τέσσερα αυτά πλοία θα παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στην τουρκική Ακτοφυλακή με το μεγάλο εκτόπισμα τους των 1900 τόνων και τον ιδιαίτερα βαρύ οπλισμό τους για πλοία αυτής της κατηγορίας. Το 88 μέτρων μήκος πλοία θα διαθέτει ένα διπλό πυροβόλο των 40 χλστ και δύο πολυβόλα επί τηλεχειριζόμενου βάθρου των 12,7 χλστ. Επιπρόσθετα τα πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει και ένα ελικόπτερο ΑΒ-412.

Το υπό ναυπήγηση πλοίο θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 22 κόμβων, θα διαθέτει νοσοκομειακή υποδομή και θα μπορεί να συμμετέχει στην κατάσβεση πυρκαγιών μετά από ναυτικά ατυχήματα.

defencenet.gr


Delta Force
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Σάβ Απρ 17, 2010 12:56 am
Τοποθεσία: Ελλάδα
Επικοινωνία:

Πρόγραμμα τουρκικών κορβετών MILGEM

Δημοσίευση από Delta Force »

Αυτές οι φρεγάτες είναι εξοπλιστικά και τεχνολογικά ανώτερες από τις δικές μας;

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Πρόγραμμα τουρκικών κορβετών MILGEM

Δημοσίευση από yandr »

Σύμφωνα με τουρκική ιστοσελίδα στις 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται η επίσημη ένταξη της πρώτης κορβέτας του προγράμματος Milgem στο Τουρκικό Ναυτικό.

Η κορβέτα «Heybeliada» (F511) αποτελεί το πρώτο πλοίο της ομώνυμης κλάσης, η οποία αφορά τη ναυπήγηση οκτώ κορβετών.

Το δεύτερο πλοίο του προγράμματος Milgem «Buyukada» (F512) αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα σκάφη της νέας κλάσης φρεγατών TF-100. Ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής με την τοποθέτηση οπλικών συστημάτων και αισθητήρων.

Η τελετή ένταξης της «Heybeliada» θα πραγματοποιηθεί τρία χρόνια ακριβώς μετά από την καθέλκυσή της, κατά τη διάρκεια των επίσημων εορτασμών της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων σε ανάμνηση της Ναυμαχίας της Πρέβεζας.

πηγή
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες