Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
aariennostik
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από aariennostik »

Δηλαδη με κινητό τηλέφωνο δεν υπάρχει περίπτωση να επικοινωνήσεις με την οικογένεια σου; Και αν μπορείς ειναι ακριβό και πόσο κοστίζει περιπου; Τι προτείνεις εσύ;
piperman2011
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από piperman2011 »

Μπορειται να μου δωσετε πληροφοριες για κρουαζιεροπλοια και πλοια γραμμης; Τι υσχυει εκει; Ειναι δυσκολο να σε παρουν;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

piperman2011 έγραψε:Μπορειται να μου δωσετε πληροφοριες για κρουαζιεροπλοια και πλοια γραμμης; Τι υσχυει εκει; Ειναι δυσκολο να σε παρουν;

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΝΤΙ=ΒΥΣΜΑ ΞΕΧΝΑ ΤΟ
John_Officer
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από John_Officer »

Γεια Σε Ολους Εικόνα... Εχω διαβασει ολο σας το Φορουμ και σας ευχαριστω ολους για τις ωραιες απαντισεις που δωσατε... Θα ηθελα να ρωτησω κατι...1) εγω που ειμαι αλλοδαπος (Βυλγαρια) μπορω να μπω στο Εμπορικο Ναυτικο; Ειμαι στιν Ελλαδα απο το 2001 (10 χρονια) ... Εχω βαλει στο μυαλο μου να παω του χρονου στην Β' λυκειου ΕΠΑΛ στον ναυτιλιακο τομεα για Μηχανικος Ε. Ν...2) μολις βγαλω το ΕΠΑΛ μπορω να παω πρωτα στο ΕΠΑΣ (ΟΑΕΔ) για Μαγειρας και μετα να παω στην ΑΕΝ-Χανια; ... Σας Ευχαριστω Εκ Των Προτερων...
Άβαταρ μέλους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2
Επάγγελμα: ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΟΧΙΑΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ »

Στο εμπορικο ναυτικο απο οτι γνωριζω αναπτυσεσαι πολυ γρηγορα εννοω βαθμιδεςκαι εχεις και καλους μισθους αλλα 6 μηνες στερια 6 μηνες θαλασσα
VC 10

Δημοσίευση από VC 10 »

Για τα κρουαζιεροπλοια θα ηθελα να ρωτησω δυο πραγματα.1) στα κρουαζιεροπλοια των ελληνικων εταιρειων χρειαζεται βυσμα. Ξερεται αν ισχυει το ιδιο και στα ξενα κρουαζιεροπλοι;2) ποσο διαρκει το μπαρκο στα κρουαζιεροπλοια ξενων εταιρειων;

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

VC 10 έγραψε:Για τα κρουαζιεροπλοια θα ηθελα να ρωτησω δυο πραγματα.1) στα κρουαζιεροπλοια των ελληνικων εταιρειων χρειαζεται βυσμα. Ξερεται αν ισχυει το ιδιο και στα ξενα κρουαζιεροπλοι;2) ποσο διαρκει το μπαρκο στα κρουαζιεροπλοια ξενων εταιρειων;

1) Ναι θελει βυσμα.
2) Στα κρουαζιεροπλοια με ξενη σημαια θα εισαι ανασφαλιστος...
3) εξαρταται απο την συλλογικη συμβαση που θα υπογραψεις
Δημητρακης

Δημοσίευση από Δημητρακης »

Παιδια καλησπερα ειμαι 17 χρονων και σκεφτομαι σοβαρα να ασχοληθω με το επαγγελμα κυριως επειδη μου αρεσει και οχι τοσο για τα λεφτα... Διαβασα τα μυνηματα γενικα και μου λυθηκαν αρκετες αποριες... Βεβαια θα ηθελα να μου πει καποιος αν χρειαζεται να εισαι ''καλος'' σε καποια μαθηματα (του σχολειου) ετσι ωστε να ''επιβιωσεις'' αξιοπεπως εντος της σχολης. Και κατι ακομα τι γινεται με τις αδειες αν εχεις δικαιωμα, καθε ποτε, για ποσο χρονικο διαστημα κτλπ... Γιατι οσο να ναι ειναι καλο να βλεπεις και τους δικους σου εστω και για λιγο...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Δημητρακης έγραψε:Παιδια καλησπερα ειμαι 17 χρονων και σκεφτομαι σοβαρα να ασχοληθω με το επαγγελμα κυριως επειδη μου αρεσει και οχι τοσο για τα λεφτα... Διαβασα τα μυνηματα γενικα και μου λυθηκαν αρκετες αποριες... Βεβαια θα ηθελα να μου πει καποιος αν χρειαζεται να εισαι ''καλος'' σε καποια μαθηματα (του σχολειου) ετσι ωστε να ''επιβιωσεις'' αξιοπεπως εντος της σχολης. Και κατι ακομα τι γινεται με τις αδειες αν εχεις δικαιωμα, καθε ποτε, για ποσο χρονικο διαστημα κτλπ... Γιατι οσο να ναι ειναι καλο να βλεπεις και τους δικους σου εστω και για λιγο...

Για τις αδειες-περιοδο διακοπων ισχυει οτι ισχυει και στα ΤΕΙ και ΑΕΙ... Χριστουγεννα, πασχα,17 νοεμβριου,28η οκτωβριου, σαβ/ριακο δεν εχετε μαθημα κτλπ. Για τα μαθηματα... Φυσικη, χημεια, μαθηματικα κυριως για τους μηχανικους... Η σχολη δεν ειναι δυσκολη.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

AΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαρθρωτικές αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα σχεδιάζει να προωθήσει ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης.
Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές να πραγματοποιούσουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι,ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα θέμα με τις γυναίκες που σπουδάζουν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ενώ φέτος μέχρι στιγμής έχουν ναυτολογηθεί λιγότεροι από τους μισούς σπουδαστές για το εκπαιδευτικό τους ταξίδι.
Έφερε επίσης και ένα παράδειγμα δυσλειτουργίας του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης που πρέπει να αλλάξει. Όπως επεσήμανε το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη ναυτική εκπαίδευση, αποδείχτηκε ότι ήταν δύσκολο στην εφαρμογή του, όσο και πρόχειρο στη σύνταξή του.
«Δεν είναι δυνατόν να χάνει ένας σπουδαστής το έτος εάν δεν μπορέσει να κάνει την πρακτική του εξάσκηση. Αυτό είναι ένα γεγονός και σίγουρα, να είστε βέβαιος, ότι στο νομοσχέδιο που θα φέρουμε μόλις ολοκληρωθεί -γιατί δεν είναι ένα εύκολο νομοσχέδιο- για την αναμόρφωση της ναυτικής εκπαίδευσης, θα παλέψουμε αυτή τη διάταξη».

ΠΗΓΗ: ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Σημαντικο το παραπανω αρθρο. Πρεπει να το διαβασουν οπωσδηποτε οσοι ενδιαφεροναι να σταδιοδρομησουν στο Εμπορικο Ναυτικο και ιδιαιτερα την τελευταια παραγραφο.
natasa

Δημοσίευση από natasa »

Καλησπερα ενδιαφέρομαι για να σπουδασω στο ΑΕΝ. Η ερωτηση μου ειναι καθε ποτε παιρνεις καποιος αδεια οταν ξεκιναει να κανει την πρακτικη του !

natasa

Δημοσίευση από natasa »

Κυριε γκρεκο μπορειτε να μου εξηγησεται σχετικα με το νεο αρθρο που εχει δημοσιευτει. Ευχαριστω εκ το προτερων @
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

natasa έγραψε:Καλησπερα ενδιαφέρομαι για να σπουδασω στο ΑΕΝ. Η ερωτηση μου ειναι καθε ποτε παιρνεις καποιος αδεια οταν ξεκιναει να κανει την πρακτικη του !

Δεν παιρνεις αδεια στα ποντοπορα πλοια.(φορτηγα, γκαζαδικα,container ships, κτλπ) . Στα επιβατηγα-ποσταλια ισως και εξαρταται απο την πολιτικη της ναυτιλιακης εταιρειας, δηλαδη 48 ωρες καθε μηνα.Ναυτικοι προκειτε να γινεται και οχι γραφιαδες σε ιδιωτικη ή δημοσια υπηρεσια.7 μηνες μεσα στο πλοιο. Λαμαρινιαση θα παθατε (ναυτικη ορολογια) Εικόνα
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

natasa έγραψε:Κυριε γκρεκο μπορειτε να μου εξηγησεται σχετικα με το νεο αρθρο που εχει δημοσιευτει. Ευχαριστω εκ το προτερων @

Τι να σου εξηγησω δηλαδη.ΕικόναΔεν το διαβασες το αρθρο; ΒΑΡΙΟΣΟΥΝ; Τεσπα:
1) Λογω οικονομικης κρισης φετος δεν πριμοδοτηθηκε απο το ΥΘΥΝΑΛ το 1ο εκπαιδευτικο ταξιδι των πρωτοετων σπουδαστων με αποτελεσμα πολλοι πρωτοετεις να μην κανουν την πρακτικη τους, οι περισσοτερες ηταν ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Εαν καποιος πρωτοετης σπουδαστης δεν ολοκληρωσει το Α' Εκπαιδευτικο ταξιδι ή ολοκληρωσει ενα μικρο μερος αυτου χανει την χρονια του και δεν μπορει να συνεχισει στο επομενο εξαμηνο.Προκειμένου ομως να πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη εκπαίδευση των σπουδαστών επί πλοίου έχει ληφθεί πρόνοια, σύμφωνα με τον κανονισμό σπουδών των ΑΕΝ,να προβλέπεται η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στα επόμενα εξάμηνα φοίτησης αντιστοίχως, ακόμη και όταν τα εκπαιδευτικά ταξίδια που εκτέλεσαν οι πρωτοετείς σπουδαστές είχαν διάρκεια μικρότερη του εξαμήνου.Θα υπαρξουν σημαντικες αλλαγες στον εσωτερικο κανονισμο των ΑΕΝ και την ναυτικη εκπαιδευση εαν συνεχιστει το προβλημα στο αμεσο μελλον.
2) Προβληματα στελεχωσης των πλοιων με αξιωματικους και κατωτερα πληρωματα στο εγγυς μελλον.Όλες οι μελέτες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι όχι μόνο η ελληνική ναυτιλία δεν έχει εξασφαλίσει τον αναγκαίο αριθμό Ελλήνων αξιωματικών για τη στελέχωση όσων εκ των περίπου 3.500 ελληνόκτητων πλοίων το επιθυμούν, αλλά και η παγκόσμια ναυτιλία θα αντιμετωπίζει ελλείμματα στα επόμενα χρόνια, τόσο όσον αφορά στα κατώτερα πληρώματα όσο και στους αξιωματικούς.

ΥΓ.1) Κριση εχεις, αναγνωση γνωριζεις 5 λεπτα απο τον χρονου σου δεν μπορουσες να αφιερωσεις για να διαβασεις το αρθρο;Εικόνα
2) Απαντηση μην περιμενει κανεις σε παρομιες ερωτησεις
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης