Νέο μαχητικό αεροσκάφος (2006-2021)

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο

Τι θα θέλατε να προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία;

Το δημοψήφισμα λήγει την Δευ Οκτ 19, 2020 10:34 pm

Αεροσκάφη Eurofighter
667
16%
Αεροσκάφη F-35
183
4%
Αεροσκάφη Rafale
594
14%
Αεροσκάφη F-16
2030
49%
Αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού
416
10%
Αεροσκάφος F-18 Super Hornet
237
6%

Σύνολο ψήφων: 4127

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 91

Δημοσίευση από yandr »

Νομίζω ότι θα πρέπει να μας φανεί πολύ παράξενη και σίγουρα μία τέτοια επιλογή δεν αποτελεί λύση για την ανάγκη προμήθειας νέου μαχητικού.
Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 53

Δημοσίευση από aeronut »

Το βλεπω να συζηταμε τοσο καιρο για κατι που δε θα γινει. Μεχρι να ειμαστε εμεις σε θεση να αγορασουμε αεροπλανα υψηλης τεχνολογιας (οικονομικα ΚΑΙ ηθικα, γιατι ο λαος θα αργησει να Αποδεχτει να πανε κι αλλα χοντρα λεφτα σε εξοπλισμους μετα απο τοσο γδαρσιμο), θα εχουν σιγουρα υπερτερησει τα UAV και θα ειναι ασυμφορα τα επανδρωμενα. Ειμαι ασχετος, αλλα Ειμαι σιγουρος οτι τα f16 με λιγες αναβαθμισεις ακομα θα ειναι τα τελευταια επανδρωμενα μαχητικα μας... ΜΠΛΙΙΙΙΙΑΑΑΑΑΞΞΞΞ

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 33
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ευτυχώς που προνόησαν να μπούν στο πρόγραμμα UCAV nEUROn
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Μη το παιρνετε αψηφιστα το neuron ειναι δυνατο χαρτι στα χερια μας, επισης δεν ειναι μονο το μαχητικο που χρειαζομαστε, αλλα και ενα ευρυ δικτυο εγκυρης προειδοποιησης που να αποκαλυπτει στελθ αεροσκαφη, ειτε αυτο ειναι δικτυο ρανταρ ειτε αλλων αισθητηρων, η ΠΑ μπαινει σε περιοδο υπερυψηλης τεχνολογιας και προσανατολιζεται σε δορυφορικα κολπα πια
Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Giannis Ni »

roverr24 έγραψε:Μη το παιρνετε αψηφιστα το neuron ειναι δυνατο χαρτι στα χερια μας, επισης δεν ειναι μονο το μαχητικο που χρειαζομαστε, αλλα και ενα ευρυ δικτυο εγκυρης προειδοποιησης που να αποκαλυπτει στελθ αεροσκαφη, ειτε αυτο ειναι δικτυο ρανταρ ειτε αλλων αισθητηρων, η ΠΑ μπαινει σε περιοδο υπερυψηλης τεχνολογιας και προσανατολιζεται σε δορυφορικα κολπα πια

Σωστά έχεις δίκιο. Αυτό που μένει για τον τομέα έγκαιρης προειδοποιήσης είναι:
  • Η αγορά 3D Radar όπως τα Giraffe AMB με ικανότητες αποκάλυψης χαμηλού RCS και εμβέλεια 180χλμ και εφοδιασμένα με Link 16.
  • Η προσθήκη του Link 16 στα Patriot.
alxpro
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από alxpro »

Για το neuron εχουμε καιρο ακομα. Φαινεται μια πλατφορμα πολλα υποσχομενη αλλα η αρχικη απαιτηση της ΠΑ Για 150 μοναδες του τυπου μοιαζει ουτοπικη.

Η τελικη αποφαση για το ΝΜΑ θα στηριζεται σε συγκεκριμενες πλατφορμες. Η θα ευχαριστησουμε την μερκελ με τις τυχον διευκολυνσεις που θα παρασχει για την λεγομαι επιμηκυνση του δανειου+ οποιαδηποτε αλλη εξτρα δανειακη διευκολυνση, υλοποιοντας ετσι την αποφαση της κυβερνησης σιμητη του 2000. Αλλωστε η κοινοπραξια τονιζει προς ολες τις κατευθυνσεις οτι περιμενει την ελληνικη κυβερνηση να τηρηση την αρχικη δεσμευση της. Ο δευτερος πυλωνας ειναι ο ομπαμα και η υποστηριξη που παρεχει στην boeing. Το IMF ουσιαστικα αμερικανικο χερι ειναι, και ειδη οι αμερικανοι χανουν σημαντικη πιτα στα ελληνικα εξοπλιστικα προγραμματα, μιας και εμειναν εξω απο το πλουσιοπαροχο συμβολαιο των φρεγατων. Εκτος αν δοθει καποια στιγμη καποιο ccip lite program για τα f16 απο το blκ50 και πανω.

Οποτε προσωπικη μου αποψη η μαχη ειναι Γερμανια vs Αμερικη. Το θεμα ειναι περα της επιλογης, που μονο της ΠΑ δεν θαναι, τα αντισταθμιστικα οφελη για τις χρεοκοπημενες ελληνικες βιομηχανιες

Vassilis63
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Vassilis63 »

Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη μάλλον η Αμερική κερδίζει έδαφος ενώ η Γερμανική πρόταση απομακρύνεται. Για Ρωσικό αεροσκάφος ούτε και σαν ανέκδοτο πλέον δεν το λέμε.
Άβαταρ μέλους
ΛΟΚ soldier
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από ΛΟΚ soldier »

Αν και το F-16 είναι το αγαπημένο μου αεροπλάνο, είναι κάπως παλιό... Γιαυτό ψηφίζω το F-35...
Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 53

Δημοσίευση από aeronut »

Μαγκες τι θα γινει με το f16; Αντε, δεν ειμαι εκεινος της lockheed που ελεγα. Μην περιμενετε πακετακι. Το ποσοστο επιτελους ας γυρισει γιατι μπαινουν ανθρωποι και το βλεπουν!

Άβαταρ μέλους
TSAPETRO
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Επάγγελμα: γιατρος

Δημοσίευση από TSAPETRO »

Εμενα μου φαινεται οτι δεν θα πρεπει να κανουμε ονειρα για νεο μαχητικο αυτην την περιοδο τη στιγμη που δεν υπαρχει σαλιο ουτε για συνταξεις. Εικόνα
Vassilis63
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Vassilis63 »

Μια και τα Eurofighter Και Rafale πάνε περίπατο αρχίζει η υπόθεση να μυρίζει Silent HornetΕικόνα

Αγγελος13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Ενδιαφέροντα: Πολεμικο Ναυτικο-Ενοπλες Δυναμεις-ΠΑΟ-Γυναικες
Επάγγελμα: Μαθητης-Υποψηφιος Ναυτικος Δοκιμος

Δημοσίευση από Αγγελος13 »

Ετσι, βουρ ολοταχως,40 απο δαυτα, και ειμαστε μια χαρα. Εγω παντως ψηφιζω (για το μελλον κυριως), να παμε και σε μια συμπαραγωγη, οπως της Τουρκιας με το F-35. Καιρος να εξελιχθουμε.Εικόνα
Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Giannis Ni »

Αγγελος13 έγραψε: Εγω παντως ψηφιζω (για το μελλον κυριως), να παμε και σε μια συμπαραγωγη, οπως της Τουρκιας με το F-35. Καιρος να εξελιχθουμε.Εικόνα

Το F-35 το έχει εξασφαλίσει η Τουρκία. Εκτός αυτού το F-35 δεν είναι Α/Φ που αρμόζει στην φιλοσοφία της Π. Α και δεν είναι και Α/Φ τόσο υψηλής τεχνολογίας οσο το προμοντάρουν οι ΗΠΑ. Έχει πολλά πλην σαν Α/Φ. Οσο για τα Silent Hornet ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επομένως είναι νωρίς για να το εξετάζουμε διότι θα αρχίσει να παρουσιάζει τις λεγόμενες παιδικές ασθένειες. Δεν έχει ωριμάσει ακόμα σαν πρόγραμμα. Το F-18 Super Hornet είναι μια αξιόλογη επιλογή. Σε συμπαραγωγή επίσης, Μπορούμε να πάμε και με άλλα Α/Φ.

Αγγελος13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Ενδιαφέροντα: Πολεμικο Ναυτικο-Ενοπλες Δυναμεις-ΠΑΟ-Γυναικες
Επάγγελμα: Μαθητης-Υποψηφιος Ναυτικος Δοκιμος

Δημοσίευση από Αγγελος13 »

Giannis Ni έγραψε:
Αγγελος13 έγραψε: Εγω παντως ψηφιζω (για το μελλον κυριως), να παμε και σε μια συμπαραγωγη, οπως της Τουρκιας με το F-35. Καιρος να εξελιχθουμε.Εικόνα

Το F-35 το έχει εξασφαλίσει η Τουρκία. Εκτός αυτού το F-35 δεν είναι Α/Φ που αρμόζει στην φιλοσοφία της Π. Α και δεν είναι και Α/Φ τόσο υψηλής τεχνολογίας οσο το προμοντάρουν οι ΗΠΑ. Έχει πολλά πλην σαν Α/Φ. Οσο για τα Silent Hornet ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επομένως είναι νωρίς για να το εξετάζουμε διότι θα αρχίσει να παρουσιάζει τις λεγόμενες παιδικές ασθένειες. Δεν έχει ωριμάσει ακόμα σαν πρόγραμμα. Το F-18 Super Hornet είναι μια αξιόλογη επιλογή. Σε συμπαραγωγή επίσης, Μπορούμε να πάμε και με άλλα Α/Φ.

Δεν ειπα να παρουμε F-35! Προς θεου! Ειπα απλα να παμε σε μια συμπαραγωγη οπως η Τουρκια με το προγραμμα του F-35. ΘΑ ημουν τρελος αν ελεγα να παρουμε ενα προβληματικο αεροσκαφος με 122εκ. Ευρω (!) η μοναδα (οσο κοστιζει περιπου το Raptor).To Super Hornet, οπως ειπες, ειναι μια πολυ καλη περιπτωση, η καλυτερη θα ελεγα απο τα υποψηφια Α/Φ της ΠΑ. Παντως, αν το προγραμμα αργησει αρκετα, θα μπορουσαμε να κοιταξουμε και το Silent Hornet.
johny

Δημοσίευση από johny »

Ρε παιδια βλεπω τη ψηφοφορια για το Μαχητικο και μου εκανε εντυπωση οτι δεν εχετε βαλει το φ22-ραπτορ που ειναι ενα απο τα καλυτερα μαχητικα κατα τη γνωμη μου... Δεν το βαλατε γιατι δεν μας το προτειναν?
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες