Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη

Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη

Δημοσίευση από yandr »

Επειδή είμαι εκ φύσεως καχύποπτος, παραθέτω εδώ ένα 'νέο' και σε 2-3 χρόνια θα δω αν έχει γίνει τίποτα γιατί το αποκλείω.

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο, αξίας άνω των 600 εκατ. Ευρώ, φιλοδοξεί να κατασκευάσει η ΔΕΗ στην Κοζάνη και γι΄ αυτόν τον λόγο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στο αντικείμενο. Το μέγα project επιχειρείται να φιλοξενηθεί σε έκταση που μπορεί να ξεκινάει από τα 5.000 αλλά να φτάσει μέχρι και τα 8.000 στρέμματα, αναλόγως του πόσα από τα πολλές χιλιάδες ανεκμετάλλευτα στρέμματα των πρώην λιγνιτωρυχείων της Κοζάνης θα διαθέσει η ΔΕΗ. Το κοινοπρακτικό σχήμα που θα προκύψει θα ελέγχεται σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά 51% από τη ΔΕΗ και κατά 49% από τον ξένο εταίρο (οι πληροφορίες μιλούν για την αμερικανική ΑΕS που δραστηριοποιείται σε πάνω από 30 χώρες παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες) ενώ καταβάλλεται προσπάθεια η συμφωνία να έχει κλείσει πριν από τη ΔΕΘ, ώστε να ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό ως ένα μεγάλο έργο πράσινης ανάπτυξης σε μια άκρως επιβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή.

Αναλόγως της έκτασης στην οποία θα κατασκευαστεί, η ισχύς του πάρκου μπορεί να ξεκινήσει από τα 200 αλλά να φτάσει και τα 300 ΜW, ενώ για να αντιληφθεί κανείς τι σημαίνει αυτό σε τάξη μεγέθους, το μεγαλύτερο σήμερα φωτοβολταϊκό στον κόσμο έχει ισχύ 60 ΜW και βρίσκεται στην περιοχή La Μancha της Καστίλλης στην Ισπανία. Οσο γι΄ αυτό που δρομολογεί στη Μεγαλόπολη η ΔΕΗ, ισχύος 50 ΜW, όταν θα ολοκληρωθεί θα είναι το 5ο σε μέγεθος παγκοσμίως. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για επένδυση, ο προϋπολογισμός της οποίας, αναλόγως της διαθέσιμης έκτασης θα ξεκινάει από τα 600 αλλά μπορεί να φτάσει και τα 800 εκατ. Ευρώ ή και ακόμη υψηλότερα.

ΤΑ ΝΕΑ
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 3648
Εγγραφή: Σάβ Απρ 26, 2008 8:32 pm
Τοποθεσία: Alpha Centauri
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη

Δημοσίευση από Su-35 »

Χρονια συζητουν για αυτο. Ουτε Μπουργκας - Αλεξανδρουπολη να ταν.

Προς το παρον η ΔΕΗ διαθετει απο ανανεωσιμες 23 αιολικα παρκα,11 υδροηλεκτρικους και 5 φωτοβολταικους σταθμους συνολικης εγκατεστημενης ισχυος μολις 90 MW περιπου.

Η εγκατεστημενης ισχυς της ΔΕΗ ειναι περιπου 13000 MW.
Δηλαδη ουτε το 10% της εγκατεστημενης ισχυος δεν παραγεται απο ανανεωσιμες.
12θεϊστής

Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Πάντως όσοι έχουν βασικές γνώσεις ηλεκτρικών και έχουν χώρο να στεγάσουν φ/β αξίζει να ασχοληθούν με το άθλημα. Έτσι για το δημιουργικό του πράγματος.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες