Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Πληροφορίες για τα ελληνοτουρκικά θέματα (ΑΟΖ, ΕΕΧ, υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα), την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από Anonymous »

Δεν νομίζω ότι πλούτισα ούτε ξέρω που είναι τα κοιτάσματα φυσικά. Ούτε είμαι από καμία στοά! Anyway

Κάποτε ένα πουλάκι μου είπε ότι τα πετρέλαια στο αιγαίο είναι σε βαρέλια όσα ζυγίζουν όλοι οι Έλληνες και οι τούρκοι σε κιλά!

Το πτηνό ήταν πολύ σίγουρο για την ποιότητα και ποσότητα των κοιτασμάτων και η φάτσα του ήταν πολύ πειστική.

Δηλαδή 1 βαρέλι για κάθε 1 κιλό! Αυτά πάντα με πρόχειρους υπολογισμούς μας βγαίνουν περίπου 6 δυς. βαρέλια με σημερινή αξία περίπου 2.5 Α. Ε. Π.

Φυσικά εγώ σαν καλό ufo που είμαι θεωρώ πολύ απαισιόδοξη την εκτίμηση που έκανε το καναρινακι!

Δυστυχώς στην Ελλάδα νομίζω ότι έχουμε πολλά προβλήματα και είμαστε αναγκασμένοι να τρέχουμε να βρούμε πετρέλαιο στην Αφρική αντί να βγάλουμε το δικό μας. Παρεμπιπτόντως. Το 2006 κάναμε 7 τρύπες στην λιβη και από τις 5 βγήκε το μαύρο σιντριβανακι!!! Νομίζω ότι ακόμα δεν έχουν καταφέρει να μετρήσουν ποσό βρήκαν τελικά..

ΥΓ. Το πτηνό ήταν καναρινακι και όχι παπαγαλάκι!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 59
Επικοινωνία:

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από Nassos »

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας «μυρίζει» πετρέλαιο
Την ώρα που η τιμή του πετρελαίου αναρριχάται στα 125 δολάρια το βαρέλι, Ελληνες επιστήμονες κάνουν λόγο για πιθανά και εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα τα οποία ενδεχομένως θα ήταν δυνατό να δώσουν από 3 έως 5 δισεκατομμύρια βαρέλια προκειμένου να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας για τα επόμενα 25 με 30 χρόνια.

Πρόκειται για κοιτάσματα που βρίσκονται ανατολικά του Πρίνου (Σταυρός, Μαρώνεια, Σάπες, Αν. Θάσος). Αυτά, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπορούν να δώσουν από 900 έως 1 δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου. Επίσης, βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου - Χίου και των παραλίων της Μικράς Ασίας. Σημαντικά, ωστόσο, είναι τα κοιτάσματα τα οποία υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αρτας. Τα κοιτάσματα αυτά είναι βεβαιωμένα και εκτιμάται ότι μπορούν να αποφέρουν 1-2 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου. Αλλα πιθανά κοιτάσματα, τα οποία είναι όμως σε μεγάλο βάθος και θεωρείται ακόμη δαπανηρή η εκμετάλλευσή τους, βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς.

ΕΘΝΟΣ

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 47

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Τι να πω... Μακάρι αν είναι αλήθεια πάντως, να μας βγει σε καλό.
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 55
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από Su-35 »

Το 2007 η γη έκαιγε 85 εκ βαρέλια την ΗΜΕΡΑ ! Αν συμπεριλάβουμε την συνεχόμενη αύξηση της ζήτησης (κίνα, Ινδία) και τα υπεραισιόδοξα, υποτιθέμενα - ανύπαρκτα κοιτάσματα που θαααα ανακαλυφθούν , τότε το 2045-50 δεν θα έχει μήνη σταγόνα..

Η ανθρωπότητα είναι ακόμα τόσο ανώριμη και τόσο άπληστη , που δεν θα προλάβει να κάνει μια επαρκή μετάβαση σε νέες μορφές ενέργειας. Θα ξεσπάσουν πόλεμοι και ίσως μαζί με τον πυρηνικό χειμώνα να ξαναγυρίσουμε στις σπηλιές . Η εξέλιξη του Δαρβίνου ίσως αρχίσει να κιλά αντίστροφα και ίσως κάποτε αρχίσουμε να ξανακρεμομαστε από τα δέντρα!

Κάποιοι ίσως τα καταφέρουν. Όλοι με τίποτα! Και μην ξεχνάτε ότι το χειρότερο παράσιτο στην γη είναι ο άνθρωπος! Το μόνο ον που καταστρέφει τα πάντα γύρο του και ταυτόχρονα τον εαυτό του!!!

Υπερβολές και κινδυνολογίες ε; Υπενθυμίζω ότι τον Ιανουάριο του 2007 το βαρέλι είχε 50 δολάρια!

Τώρα έχει 128...

Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 55
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από Su-35 »

138...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 48

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από yandr »

Την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο έχει ήδη αποστείλει διαβήματα διαμαρτυρίας προς τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Νορβηγίας, προκάλεσε η παρουσία του τουρκικών συμφερόντων νορβηγικού πλοίου Malene Ostervold για διεξαγωγή πετρελαϊκής έρευνας, σε περιοχή 80 ναυτικών μιλίων νότια του Καστελλόριζου.

Η περιοχή διεξαγωγής της πετρελαϊκής έρευνας εμπίπτει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, γι' αυτό και ενημερώθηκε άμεσα ο Νορβηγός πρέσβης στην Αθήνα από το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η δραστηριότητα του νορβηγικού σκάφους έγινε αντιληπτή από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στην Αθήνα το γεγονός ότι το νορβηγικό πλοίο συνοδευόταν από τη φρεγάτα «Gediz» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Εσπευσε ο «Πολεμιστής»

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και στην περιοχή κατέπλευσε από ελληνικής πλευράς η κανονιοφόρος «Πολεμιστής», ο πλοίαρχος της οποίας απέστειλε στην τουρκική φρεγάτα ρηματικές διακοινώσεις που αφορούσαν την κυριότητα της περιοχής. Μετά την επικοινωνία που είχε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με τον Νορβηγό πρέσβη στην Αθήνα -Παρασκευή βράδυ- η έρευνα σταμάτησε και το Malene Ostervold απομακρύνθηκε από την περιοχή. Εντούτοις, χθες το πρωί εμφανίστηκε εκ νέου στην ίδια περιοχή (συνοδεία πάντοτε της τουρκικής φρεγάτας) προκειμένου να συνεχίσει την έρευνα που πραγματοποιούσε.

Καθημερινή
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 48

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από yandr »

Η πάγια τακτική της τουρκικής διπλωματίας να προκαλεί όταν η επικαιρότητα ευνοεί επαναλήφθηκε και αυτές τις ημέρες που ο Ερντογάν υποδύεται τον εκπρόσωπο του αναπτυσσόμενου κόσμου στην Ουάσιγκντον και την G20.Έτσι, την Παρασκευή και την ώρα που ο τούρκος πρωθυπουργός κατευθυνόταν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, νότια των Δωδεκανήσων η τουρκική γρεγάτα Γκεντίζ συνόδευε το το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος «Malene Ostervold», για να πραγματοποιήσει έρευνες για πετρέλαιο, σε σημείο 80 ναυτικά μίλια νότια του Καστελόριζου, στο οποίο η ελληνική πλευρά έχει κατά το Δίκαιο της Θάλασσας τα δικαιώματα της υφαλοκρηπίδας σε μεγάλο μέρος του.

Στην περιοχή έσπευσε αμέσως η κανονιοφόρος Πολεμιστής, η οποία ενημέρωσε για τα παραπάνω το νορβηγικό πλοίο και είχε ανταλλαγή προφορικών θέσεων με το τουρκικό σκάφος, σχετικά με το καθεστώς της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα από το ελληνικό ΥΠΕΞ και τον εκπρόσωπό του κ. Κουμουτσάκο, αμέσως έγιναν διαβήματα προς το Νορβηγό Πρέσβυ και τον Τούρκο Πρέσβυ στην Αθήνα, καθώς και στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα, σε επίπεδο Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών».

Το Σάββατο, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη επικοινώνησε με τον ομόλογό της της Νορβηγίας κ. Γιόνας Στέρε για το ίδιο θέμα. Ταυτόχρονα, ο Έλληνας πρέσβυς στο Όσλο επικοινώνησε με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Νορβηγικού ερευνητικού σκάφους προκειμένου να της γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις.

Οι ελληνικές πιέσεις έφεραν αποτέλεσμα, καθώς στη συνέχεια, προφανώς μετά από αίτημα της νορβηγικής κυβέρνησης προς την εταιρεία, το ερευνητικό σκάφος έστειλε ενημερωτικό σήμα ότι σταμάτησε τις έρευνές του».

ΕΘΝΟΣ

Anonymous

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Ωραία. Η ανικανότητα έριξε το πετρέλαιο κατά 66,6 % . Υποτίθεται ότι το κάναμε αυτό για να μην καταστραφεί η ψευτοοικονομία μας. Και για να περιορίσουμε τα κέδροι τον πετρελαιαγωγών κρατών.

Ε λοιπόν καλό είναι να αρχίσουμε να μαθαίνουμε κινέζικα.Και ινδικά.

Μήπως καταστρέψαμε τον δυτικό πολισμό; Μήπως καταστρέψαμε την ανθρωπότητα; Νομίζετε ότι ο πλανήτης θα αντέξει την τεράστια αύξηση της κατά κεφαλήν ανάπτυξης - κατανάλωσης; (Υφεση και μπούρδες.Αυτά ισχύουν μόνο για τον βλαμμένο - δυτικό υπερκαταναλωτή.Εμάς δηλαδή.)

Με φθηνό πετρέλαιο. Ποιος θα τολμήσει να αφαιρέσει το δικαίωμα των δισεκατομμυρίων (ευκόλως αναπτυσσόμενων) στο Ι. Χ. ;

Τους (δυτικοποιήσαμε) όλους. Και τώρα θέλουν να καταναλώσουν την ***** που βλέπουν στην τηλεόραση.Πάνε και παίρνουν και την καρτουλα τους κιόλας! Το περιβάλλον το ρωτήσατε; Νομίζετε ότι οι πρώτες ύλες είναι ανεξάντλητες; Νομίζετε ότι αναπληρώνονται επαρκώς;

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Έλα ρε ufo. Εσύ δηλαδή προκειμένου να μην χάσεις την δική σου καλοπέραση θες να αφήσεις δισεκατομμύρια κόσμου στον τρίτο κόσμο ε;

Φοβερή ηθικοκοινωνική θεωρία έχεις.

Anonymous

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

ΝΑΙ...

Να βαλεισ στο δικο σου σπιτι τον τριτο κοσμο... Εγω δεν θελω να να μοιραστω τιποτα μαζι του...

Να δωσεισ σε αυτων το φαγητο του δικου σου παιδιου...

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Σιγά βρε Άρειε. Και γω δεν θέλω βέβαια θα μου πεις άτομα σαν εσένα δίπλα μου, αλλά άτιμη δημοκρατία με υποχρεώνει να σε ανέχομαι.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από Nassos »

Η καταστροφή της ζήτησης και η απομόχλευση από τα hedge funds έριξαν το πετρέλαιο.

Αλλά και πάλι, η βενζίνη είναι ακριβή.
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δεν νομίζω ότι η πορεία της τιμής του πετρελαίου έχει να κάνει με οποιοδήποτε οικονομίστικο κριτήριο.

Από διάφορες αναλύσεις που έχω διαβάσει και ακούσει αλλά και βάσει της προσωπικής μου άποψης, απλά πιστεύω πως ο κύκλος της αισχροκέρδειας βασισμένης σε κατασκευασμένες αιτίες ολοκληρώθηκε και απλά επανήρθαμε σε μια κανονική περίοδο, μέχρι την επόμενη "ανατίναξη".

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Δημοσίευση από Nassos »

Το πετρέλαιο ανέβαινε επειδή τα hedge funds δανειζόντουσαν εύκολο και φτηνό χρήμα κάνοντας μόχλευση στα παράγωγα πετρελαίου (leverage).

Τώρα που όμως κόπηκε η εύκολη πίστη, ρευστοποιούν ό, τι έχουν για να κλείσουν τρύπες (τα λεγόμενα margin calls).

Αυτό εννοώ ως απομόχλευση (deleveraging) των hedge funds.

Και υπάρχει και καταστροφή ζήτησης γιατί πολύ απλά πέφτει, και θα συνεχίζει να πέφτει, η κατανάλωση πολλών προϊόντων. Που σημαίνει, μείωση ζήτησης για πρώτες ύλες.

Γι'αυτό ο ΟΠΕΚ, μαζί με τη Ρωσία, προτείνουν περαιτέρω μείωση της παραγωγής γιατί υπάρχει υπερπροσφορά πετρελαίου στην αγορά.
Anonymous

Πετρέλαιο στο Αιγαίο

Το Αρειε απο που βγηκε;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης