Ποινικές διώξεις για εξοπλιστικά προγράμματα

Εξοπλιστικά προγράμματα, προμήθειες και η αμυντική βιομηχανία
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Ποινικές διώξεις για εξοπλιστικά προγράμματα

Δημοσίευση από yandr »

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για αδικήματα που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα 1999-2001 και είναι σχετικά με τη σύμβαση για την προμήθεια του πυραυλικούαντιαεροπορικού συστήματος Ρatriot.

...

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ.Γ. Βούλγαρης άσκησε διώξεις για τα κακουργήματα της παθητικής και της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) οι οποίες στρέφονται κατά συγκεκριμένων προσώπων, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου που θα αποκαλυφθεί από την ανάκριση. Τα αδικήματα είναι σχετικά με τη σύμβαση αξίας 100 εκατ. ευρώ η οποία αφορά την αγορά των ηλεκτρονικών μερών του πυραυλικού - αντιαεροπορικού συστήματος Ρatriot που υπογράφηκε το 2001 με αντισυμβαλλόμενους της Siemens και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

TO BHMA
Anonymous

Ποινικές διώξεις για εξοπλιστικά προγράμματα

Δημοσίευση από Anonymous »

Πηγε ποτέ στην Ελλάδα κανείς φυλακή για μίζες; Κανείς! Οι κουμπάροι έξω είναι, ο εφραίμ και οι συναφοί λωποδύτες πίνουν καφεδάκι ενώ και ο παυλίδης καθαρή θα την βγάλει όπως και οι μιζαδόροι της siemens.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ η χώρα της Θέτις...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Ποινικές διώξεις για εξοπλιστικά προγράμματα

Δημοσίευση από yandr »

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σκέλος της υπόθεσης της Siemens που αφορά το πρόγραμμα επικοινωνιών "Ερμής" του ΕΣ, άσκησε κατά παντός υπευθύνου ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Βούλγαρης.

Η υπόθεση αφορά το πρόγραμμα «Ερμής» του ελληνικού στρατού και οι κατηγορίες που απήγγειλε ο εισαγγελέας, περιλαμβάνουν τα αδικήματα της απάτης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα και της υπεξαίρεσης από κοινού, αδικήματα που στρέφονται κατά του Δημοσίου. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή, ο οποίος και θα κρίνει εάν θα πρέπει η υπόθεση να αποσταλεί στο Εφετείο, προκειμένου να συσχετισθεί με την έρευνα που διενεργούν οι εφέτες-ανακριτές για το κύριο μέρος της υπόθεσης της Siemens.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, το 1999 ανατέθηκε στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), η φάση 2 του προγράμματος «Ερμής», κόστους πάνω από 300 εκατ. Ευρώ με σχεδιαστή και υποκατασκευαστή τη Siemens. Το πρόγραμμα, σχετίζεται με τις τηλεπικοινωνίες του Στρατού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης το Ελληνικό Δημόσιο έχει υποστεί ζημιά, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2006, κάτι που δεν έχει συμβεί.

DefenceNet

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες