Τμήμα Βιολογικού Πολέμου

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Τμήμα Βιολογικού Πολέμου

Τμήμα Βιολογικού Πολέμου

από παπακι » Πέμ Ιουν 10, 2010 2:03 am

Αληθεια πως μπαινεις...

Τμήμα Βιολογικού Πολέμου

από peter1992 » Πέμ Ιουν 10, 2010 2:01 am

Και πως μπαινεις σ΄αυτη τη μοναδα;

Τμήμα Βιολογικού Πολέμου

από Nassos » Τετ Ιουν 09, 2010 11:45 pm

Φυσικά και υπάρχει. Και μάλιστα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα υλικά για ΠΒΧ.

Τμήμα Βιολογικού Πολέμου

από nikodim14 » Τετ Ιουν 09, 2010 3:26 am

Κορυφη!

Τμήμα Βιολογικού Πολέμου

από Nicolas_mk2 » Τετ Ιουν 09, 2010 3:20 am

nikodim14 έγραψε:Καλα θα ειναι φοβερο αν υπαρχουν

Υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια... Εικόνα

μια πρωτη γευση...

Από το 1953, οπότε για πρώτη φορά είχε τεθεί το θέμα επί τάπητος στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, ο στρατός ξηράς το αντιμετώπιζε μάλλον στα χαρτιά. Θες η νέα δομή δυνάμεων της αμυντικής στρατιωτικής αναθεώρησης (άλλο αρχικό -ΑΣΑ), θες οι ασύμμετρες απειλές, οι νέες εκδοχές πολεμικών ενεργειών που ανέσυρε στην επιφάνεια ως εφιαλτικά σενάρια του μέλλοντος το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, θες η ασφάλεια της Ολυμπιάδας του 2004, τελικά το ΓΕΣ συγκρότησε ειδικό τμήμα πυρηνικής - βιολογικής- χημικής άμυνας με 30 αξιωματικούς-υπαξιωματικούς του στρατού και 7 συνεκπαιδευόμενους αστυνομικούς, ενώ προβλέπεται η αύξησή του σε επίπεδο λόχου 100 ανδρών.

Χθες, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι, οι άνδρες του ειδικού τμήματος ΠΒΧ άμυνας μάς έδειξαν τι ακριβώς μπορούν να κάνουν. Εκτελώντας εκπαιδευτικές ασκήσεις της δικής τους καθημερινότητας, αντιμετώπισαν ταχύτατα και σε πλήρη συντονισμό δύο «περιστατικά» μόλυνσης από χημική και βιολογική ουσία. Φυσικά, επρόκειτο για... Εικονική πραγματικότητα.

Μια κροτίδα και ένα κίτρινο καπνογόνο σήμαιναν την περιοχή της «επίθεσης» με χημικό όπλο. Οι «ΠΒΧ-κομάντος» αντεπιτέθηκαν πάνοπλοι για να ανιχνεύσουν την προσβολή, να περιορίσουν την εξάπλωση της μόλυνσης, να αποκλείσουν την προσβεβλημένη περιοχή και να συλλέξουν δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο. Οπλα τους: Ειδικές αδιαπέραστες στολές βρετανικής κατασκευής, μάσκες «Κόμπρα» ελληνικές και φινλανδικής κατασκευής φορητές συσκευές ανίχνευσης αερίων (Μ-90) και υγρών χημικών ουσιών (Μ-18). Επίσης, ένα ειδικό «μπλοκάκι» φύλλων χαρτιού ανίχνευσης που αλλάζει χρώμα με κάθε δηλητηριώδη χημική ουσία. Για τα νευροπαραλυτικά γίνεται κίτρινο (για το Sarin) και πράσινο (για το VX), ενώ για τα καυστικά χημικά όπλα, όπως ο υπερίτης, το «αέριο της μουστάρδας», γίνεται κόκκινο.

«Προσβολή» μέλους του προσωπικού από το χημικό όπλο αντιμετωπίστηκε αμέσως με ένεση ατροπίνης και ταχύτατη μεταφορά στο νοσοκομείο. Με υπερχλωριωμένο νερό καθαρίζονται οι στολές και αμέσως οι άνδρες πλένονται στα ειδικά φορτηγά-λουτήρες.

Σε ύποπτο για βιολογική μόλυνση αντικείμενο, η διαδικασία προέβλεπε απομόνωση και μεταφορά του με ειδικό αεροστεγή σάκο σε ειδικά εργαστήρια και αποκλεισμό της περιοχής.

Ελευθεροτυπία

Τμήμα Βιολογικού Πολέμου

από παπακι » Τετ Ιουν 09, 2010 3:18 am

Δεν υπαρχει...

Τμήμα Βιολογικού Πολέμου

από nikodim14 » Τετ Ιουν 09, 2010 3:09 am

Καλα θα ειναι φοβερο αν υπαρχουν

Τμήμα Βιολογικού Πολέμου

από Nikolas » Δευ Δεκ 03, 2007 3:07 pm

Tha ithela na mathv an kserei kaneis an iparxei tmima viologikoy polemou ston elliniko strato kai pws ginete kapios na mpei monimos se afto;

Κορυφή