Θωρηκτό «Αβέρωφ»

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Θωρηκτό «Αβέρωφ»

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ » Τετ Φεβ 13, 2019 2:35 pm

Γιωργο το 1995 πεθανε οντως 101 ετων και μαλιστα πηδηξε απο το ψηλοτερο καταρτι και περασε κατω απο τον αβερωφ και πηρε παρασιμο ανδρειας... αυτα ξαδερφε

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από Signaller » Παρ Αύγ 24, 2018 1:00 pm

oldie158 έγραψε:Αυτή η ιστορία να τραβολογάνε το ΑΒΕΡΩΦ με ρυμουλκά στις διάφορες πόλεις για να το επισκέπτονται τα σχολεία κάπως δε μου κάθεται καλά.

Mε Καμμένο υπουργό τί περίμενες ;

Αλήθεια ξανάρχισε η λειτουργία του ως μουσείο τώρα που επέστρεψε ;

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από oldie158 » Πέμ Νοέμ 30, 2017 8:56 am

Αυτή η ιστορία να τραβολογάνε το ΑΒΕΡΩΦ με ρυμουλκά στις διάφορες πόλεις για να το επισκέπτονται τα σχολεία κάπως δε μου κάθεται καλά.

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από Nassos » Τετ Νοέμ 01, 2017 11:19 am

Το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ στη Λήμνο στις 6 Δεκεμβρίου! Το παράτολμο σχέδιοΗ τεράστια ανταπόκριση των πολιτών της Θεσσαλονίκης στην παρουσία του θρυλικού Θωρηκτού Γ. ΑΒΕΡΩΦ, φαίνεται ότι "άνοιξε την όρεξη" στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αλλά στους Ναυάρχους σε ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ και σχεδιάζουν ένα παράτολμο εγχείρημα: Να αποπλεύσει το Θωρηκτό Γ. ΑΒΕΡΩΦ και στις 6 Δεκεμβρίου ημέρα κατά την οποία εορτάζουμε τον Άγιο Νικόλαο αλλά και την Ναυμαχία της Έλλης (έγινε στις 3 Δεκεμβρίου να βρίσκεται δεμένος στον Μούδρο της Λήμνου! Το Θωρηκτό ήταν ο πρωταγωνιστής της ναυμαχίας.

Η ιδέα ασφαλώς και συγκινεί και γοητεύει. Ωστόσο το εγχείρημα δεν είναι ούτε απλό, ούτε ακίνδυνο. Το ταξίδι του Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ μπορεί να κρύβει κινδύνους που δεν μπορούν να αγνοηθούν και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν επιφυλάξεις για το ταξίδι που σχεδιάζεται. Οι καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να ταξιδέψει το πλοίο είναι συγκεκριμένες και στο χειμωνιάτικο Αιγαίο, δεν μπορεί να θεωρούνται εξασφαλισμένες.

Μην ξεχνάμε ότι μετά από τη Λήμνο και το Μούδρο το Θωρηκτό θα πρέπει να επιστρέψει στο Φλοίσβο και ο πλους που θα ΄χει να κάνει θα ΄ναι μακρύς και χωρίς να υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία θα μπορούσε να προστατευθεί από καιρικά φαινόμενα απρόβλεπτα.

Ασφαλώς η παρουσία του Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ στο Μούδρο είναι μεγάλος πειρασμός.

Militaire.gr

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από Nassos » Κυρ Οκτ 29, 2017 5:37 pm

ΘΩΡΗΚΤΟ Γ/ΑΒΕΡΩΦ: Διαστάσεις προσκηνύματος στην Θεσσαλονίκη!52.000 επισκέπτες

Τον αριθμό-ρεκόρ των 52.000 έφτασαν οι επισκέπτες του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ», μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9FM», ο κυβερνήτης του Θωρηκτού, αρχιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος, ο αριθμός αυτός ξεπέρασε κάθε προσδοκία του υπουργείου Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αλλά και όσων σχεδίασαν και ολοκλήρωσαν το εγχείρημα της πλωτής μετάβασης.

Πρόσθεσε, δε, ότι οι επισκέπτες είναι περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονται στη φυσική θέση του πλοίου, στην Αθήνα, μέσα σε ένα έτος. Υπενθυμίζεται, ότι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, το «Γ. Αβέρωφ» θα παραμείνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σχολείων και των πολιτών που θέλουν να το επισκεφθούν.

Militaire.gr

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από Signaller » Δευ Οκτ 23, 2017 4:40 pm

Να και κάτι ευχάριστο από τους νεοέλληνες

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από Nassos » Σάβ Οκτ 21, 2017 12:06 pm

Θωρηκτό «Αβέρωφ»:27.000 επισκέπτες σε εννέα ημέρες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Ήδη, δόθηκε παράταση στον ελλιμενισμό του μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, ενώ εξετάζεται και νέα - Μικροί και μεγάλοι περιμένουν υπομονετικά στην ουρά ακόμα και μιάμιση ώρα, για να το επισκεφθούν

Περισσότερα από 27.000 άτομα, κάθε ηλικίας και από όλες τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας, επισκέφθηκαν, μέσα σε μόλις εννέα ημέρες, το ιστορικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

Ήδη, εξαιτίας της αθρόας προσέλευσης, έχει δοθεί παράταση στην παραμονή του θρυλικού θωρηκτού στο λιμάνι της πόλης μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι εξετάζεται το σενάριο και νέας παράτασης, καθώς η «δίψα» του κόσμου να το επισκεφθεί, ξεπερνά ακόμα και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις.

Μικροί και μεγάλοι στέκονται υπομονετικά στην ουρά επί μία και μιάμιση ώρα, πολλές φορές, ενώ αξίζει να αναφερθεί συγκριτικά ότι, στο σημείο του μόνιμου ελλιμενισμού του, στη Μαρίνα Φλοίσβου, το επισκέπτονται περίπου 60.000 άνθρωποι σε ετήσια βάση. Είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον των Βορειοελλαδιτών να το «γνωρίσουν» από κοντά και να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του, είναι σημαντικά μεγαλύτερο.

Υπενθυμίζεται πως οι επισκέπτες ξεναγούνται σε γκρουπ των 40 ατόμων στο κατάστρωμα, ενώ έχουν τη δυνατότητα -μεταξύ άλλων- να θαυμάσουν τα κανόνια τύπου Armstrong, να δουν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και να βρεθούν στους χώρους, όπου κινείτο ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από Signaller » Τετ Οκτ 11, 2017 10:13 pm

Το θωρηκτό Αβέρωφ βρίσκεται για ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης, στις 26 Οκτωβρίου

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από ImperatorIoannes » Σάβ Αύγ 05, 2017 11:36 am

Welcome home.<3

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από Signaller » Τρί Αύγ 01, 2017 8:25 pm

Μετά από εργασίες συντήρησης, το θρυλικό Αβέρωφ επέστρεψε στη βάση του ΠΗΓΗ

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από Arvie » Σάβ Αύγ 29, 2015 11:17 pm

Καλησπέρα. Εψαχνα να βρω διαφορα για το Αβερωφ και βρηκα το φορουμ. Ηθελα να πω και εγω οτι και ο παππους μου Κωνσταντινος Αρβανιτακης υπηρετησε στο Αβερωφ (υπαρχει και το ονομα του στις υπογραφες οσων υπηρετησαν στο μοντελο του Αβερωφ μεσα στο πλοιο), Βελος και ηταν Διοικητης στη βαση του Άραξου με το βαθμο του Πλωταρχη. Δεν εχω παει ποτε στο πλοιο και καποια στιγμη θελω να παω.

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από DNT04 » Δευ Ιούλ 19, 2010 1:48 pm

Αυτά τα πάρτι πάντως που γινόσαντε σε αυτό το θρυλικό πλοίο, είναι αίσχος και ξεφτίλα!

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από ptolemaios » Κυρ Ιουν 20, 2010 1:32 am

Βασικα μηπως ο παππους σου εχει καμια σχεση με τον υφυπουργο ναυτικων Σπυρίδωνα Γεωργούλη?

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από γιωργος » Σάβ Ιουν 19, 2010 6:39 pm

Και εμενα ο παππους μου, ηταν ναυτης στον ΑΒΕΡΩΦ, πεθανε πριν 10 χρονια σε ηλικια 101 ετων. Μαλιστα εχω και φωτογραφια του με την στολη και το καπελλο με κορδελλα που γραφει ΑΒΕΡΩΦ. Λεγοταν Γεωργουλης Σπυριδων απο την Μυκονο, το δε τρομερο- ειχε περασει μακροβουτι κατω απο τον ΑΒΕΡΩΦ. Αυτα. Κατα τα αλλα καλα τσιφτετελια. Πληρωνω και γα... Ω.

Θωρηκτό «Αβέρωφ»

από kampf » Δευ Απρ 19, 2010 10:58 pm

Συλληπητηρια Εικόνα

Κορυφή