Προβλήματα στην Αστυνομία

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Προβλήματα στην Αστυνομία

Προβλήματα στην Αστυνομία

από ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ » Τρί Ιουν 14, 2011 6:47 pm

Παιδια μπορει να απαντησει κανεις για αυτο εδω?

Προβλήματα στην Αστυνομία

από asimike » Παρ Σεπ 24, 2010 10:05 pm

Rafale έγραψε:Καλα αυτα συμβαινουν; Η ειναι μυθευματα του εντυπου τυπου; Μα ειναι δυνατον ; Απαραδεκτα αν συμβαινουν
μαλλον δεν εχεις ΄κοντινη΄σχεση με την αστυνομια γι αυτο σου φαινονται περιεργα! Και αν ηξερες τι παιζει γενικοτερα (δν εισαι υποχρεωμενη βεβαια) Αυτα που διαβασες απο πανω θα ηταν τα Φυσιολογικα! Πιστεψε με! Χωρις υπερβολες... Αστα να πανε!

Προβλήματα στην Αστυνομία

από Greek_Army » Παρ Σεπ 24, 2010 6:04 pm

Για τις μηχανές ισχύει

Προβλήματα στην Αστυνομία

από Rafale » Παρ Σεπ 24, 2010 6:03 pm

Καλα αυτα συμβαινουν; Η ειναι μυθευματα του εντυπου τυπου; Μα ειναι δυνατον ; Απαραδεκτα αν συμβαινουν

Προβλήματα στην Αστυνομία

από Rafale » Παρ Σεπ 24, 2010 6:02 pm

- 100 μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν ακινητοποιηθεί γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να επισκευαστούν
- Υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να εργάζονται νύχτα χωρίς να γνωρίζουν αν θα πληρωθούν για τα νυχτερινά
- Έχει "στεγνώσει" από χρήματα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η μη πληρωμή των επιδομάτων (νυχτερινά κ. Α) των αστυνομικών τον προηγούμενο μήνα έχει προκαλέσει μια αναταραχή στις τάξεις των αστυνομικών που δεν έχει προηγούμενο.

Το κράτος ουσιαστικά αδυνατεί να πληρώσει μέρος των δεδουλευμένων τους και έτσι οι περισσότεροι αστυνομικοί πηγαίνουν για νυχτερινή βάρδια με "βαριά καρδιά". Από την άλλη όπως καταγγέλλουν στο Newsit οι ίδιοι οι αστυνομικοί τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για τις επισκευές περιπολικών και μοτοσυκλετών! Με αποτέλεσμα 100 από τις μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ Να βρίσκονται αραγμένες στην Αμυγδαλέζα ανεπισκεύαστες.

Ήδη οι συνδικαλιστές των αστυνομικών γίνονται δέκτες παραπόνων και δέχονται σωρεία αιτημάτων για κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν αποχή από την εργασία, λευκή απεργία και πορείες διαμαρτυρίας. Βέβαια υπάρχουν ήδη και περιπτώσεις αστυνομικών οι οποίοι πλέον δεν ασκούν τα καθήκοντα τους με την ίδια "θέρμη" κάτι που παρατηρήθηκε και στα μπλόκα των ιδιοκτητών φορτηγών.

Για να αντιληφθούμε καλύτερα την κατάσταση που επικρατεί ένας πρωτοδιόριστος αστυνομικός παίρνει βασικό μισθό 685 ευρώ με τα επιδόματα ο μισθός του φθάνει περίπου στα 900. Γίνεται εύκολα κατανοητό πως ένας άνθρωπος, που συνήθως εργάζεται μακριά από τον τόπο καταγωγής του είναι αδύνατο να ζήσει με σχεδόν 800 ευρώ (τα υπόλοιπα είναι τα νυχτερινά που δεν έλαβαν) και να πληρώσει ενοίκιο και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του.

"Με τι κουράγιο να εκτελέσει την υπηρεσία του ένας αστυνομικός όταν ξέρει πως πιθανόν να μην πάρει τα χρήματα του στο τέλος του μήνα. Μιλάμε για 18 ευρώ για 8 ώρες νυχτερινής εργασίας κάτω από συνθήκες επικίνδυνες. Δεν υπάρχει κίνητρο", είπε στο Newsit ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Χ. Φωτόπουλος. Ας σημειωθεί πως οι αστυνομικοί έχουν ήδη υποστεί περικοπές στους μισθούς τους όπως όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο υφυπουργός οικονομικών Φ. Σαχινίδης δεν έχει υπογράψει ακόμα το κονδύλι για τα επιδόματα των αστυνομικών. Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθούν να αντλήσουν ποσά από άλλους κωδικούς ωστόσο χρήματα δεν υπάρχουν από πουθενά.

Προβλήματα και στα μέσα των αστυνομικών

Εκτός από την ομάδα ΔΙΑΣ που πλέον υπολειτουργεί λόγω αδυναμίας να επισκευαστούν οι μοτοσυκλέτες σύμφωνα με τους αστυνομικούς προβλήματα υπάρχουν και στις επισκευές των περιπολικών αλλά και στην κατανάλωση βενζίνης. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς: "Εκτός απο τις επισκευές που έχουν περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα γίνονται περικοπές και στην κατανάλωση καυσίμων με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι περιπολίες".

Το γεγονός επιβεβαιώνει στο Newsit συνεργαζόμενος με την ΕΛ. ΑΣ ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων, ο οποίος μιλά για πτώση 30% στις επισκευές. Σύμφωνα με τα όσα μας είπε, τα αυτοκίνητα που έρχονται από την Αμυγδαλέζα έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και συνήθως ανταλακτικά όπως λάστιχα και φρένα δεν αλλάζονται πριν αυτό είναι απόλυτα επιβεβλημένο. Ωστόσο όπως παραδέχθηκε πρόβλημα με την αποπληρωμή των επισκευών ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί.

Τις επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι των αστυνομικών θα συναντηθούν με το νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή με την ελπίδα να βρεθεί κάποια λύση.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=43685&catid=3

Προβλήματα στην Αστυνομία

από alexissak » Τετ Σεπ 22, 2010 4:33 pm

Το μεγαλυτερο προβλημα στην αστυνομια ειναι οτι εξαρταται πολυ απο την πολιτικη ηγεσια. Πρεπει να γινει πιο ανεξαρτητη ωστε να σταματησει ο πολεμος που γινεται απο τα ΜΜΕ κ γενικοτερα απο την κοινωνια. Οι πολιτικοι δεν εχουν την θεληση να προασπισουν την αστυνομια γιατι μπορει το πολιτικο κοστος για την ενεργεια τους να ειναι βαρυ. Οι αξ/κοι μπορουν σιγουρα να την προασπισουν καλυτερα αρκει να μην εχουν τον φοβο της δυσμενους κρισης. Οσο για τους συνδικαλιστες δεν μπορω να καταλαβω γιατι να ειναι πολιτικοποιημενοι. Συνδικαλιστης υποτιθεται εισαι για μια ζωη πως γινεται να εισαι με ενα κομμα αφου αυτα εναλλασονται στην Ελαδα. Οταν κυβερναει το κομμα σου πως θα αντιπαρατεθεις σε αυτο; Οταν κυβερναει τ αλλο θα εισαι ο καλυτερος συνδικαλιστης; Αρα δεν το κανεις γιατι αγαπας τον συναδερφο κ δεν θελεις να καταπαντουντε τα κεκτημενα δικαιωματα του αλλα το κανεις με βαση τα πολιτικα σου κινητρα. Μην συγκρινεις τους συνδικαλιστες στους αλλους Τομεις που ειναι απο την γνωστη πολιτικη παραταξη που ποτε δεν προκειται να κυβερνισει.
Οχι χθες δεν ημουν κατω.

Προβλήματα στην Αστυνομία

από Rafale » Τετ Σεπ 22, 2010 4:19 pm

srek μα γινεται συνδικαλισμος χωρις να ειναι πολιτικοποιημενος. Τι αλλα προβληματα υπαρχουν στην αστυνομια; Δηλ που εστιαζεις εσυ προσωπικα το μειζον προβλημα; asimaki ; Βρε καλα του εκανες ολοκληρη παραθεση να ρωτησεις κατι ασχετο με το θεμα; Αποσυντονιζομαι.

Προβλήματα στην Αστυνομία

από asimike » Τετ Σεπ 22, 2010 4:15 pm

SREK έγραψε:Μην νομιζεις οτι ο συνδικαλισμος κανει κ πολλα. Μην ξεχνας αλλωστε οτι δεν εχει το μεγαλυτερο οπλο ου διαθετουν οι συνδικαλιστες στον υπολοιπο δημοσιο κ ιδιωτικο τομεα κ δεν ειναι αλλο απο την απεργια. Μονο ετσι μπορεις να τους πιεσεις πραγματικα. Με λογια κ συζητησεις δεν σε υπολογιζουν. Για να μην σου πω τωρα οτι κ οι συνδικαλιστες ειναι πολιτικοποιημενοι. Ο πρωην προεδρος της ΠΟΑΣΥ με το που παραιτηθηκε απο το σωμα εβαλε υποψηφιοτητα για βουλευτης στην περιφερεια που υπηρετουσε, μαλιστα με το κομμα με το οποιο ηταν ''υποτιθεται'' αντιθετος κατα την διαρκεια της θητειας Του καθως ηταν αυτο που κυβερνουσε κ λογικο ειναι να βρισκετε σε αμεση αντιπαραθεση ωστε να προασπισει τα δικαιωματα μας. Μαλλον απ΄οτι αποδειχθηκε Δεν βρισκοταν κ σε μεγαλη αντιπαραθεση, αρα να σκεφτω οτι δεν προασπιζε κ τα δικαιωματα μας;
...
Χθες ησουν κατω; /

Προβλήματα στην Αστυνομία

από alexissak » Τετ Σεπ 22, 2010 4:12 pm

Μην νομιζεις οτι ο συνδικαλισμος κανει κ πολλα. Μην ξεχνας αλλωστε οτι δεν εχει το μεγαλυτερο οπλο ου διαθετουν οι συνδικαλιστες στον υπολοιπο δημοσιο κ ιδιωτικο τομεα κ δεν ειναι αλλο απο την απεργια. Μονο ετσι μπορεις να τους πιεσεις πραγματικα. Με λογια κ συζητησεις δεν σε υπολογιζουν. Για να μην σου πω τωρα οτι κ οι συνδικαλιστες ειναι πολιτικοποιημενοι. Ο πρωην προεδρος της ΠΟΑΣΥ με το που παραιτηθηκε απο το σωμα εβαλε υποψηφιοτητα για βουλευτης στην περιφερεια που υπηρετουσε, μαλιστα με το κομμα με το οποιο ηταν ''υποτιθεται'' αντιθετος κατα την διαρκεια της θητειας Του καθως ηταν αυτο που κυβερνουσε κ λογικο ειναι να βρισκετε σε αμεση αντιπαραθεση ωστε να προασπισει τα δικαιωματα μας. Μαλλον απ΄οτι αποδειχθηκε Δεν βρισκοταν κ σε μεγαλη αντιπαραθεση, αρα να σκεφτω οτι δεν προασπιζε κ τα δικαιωματα μας;
...

Προβλήματα στην Αστυνομία

από Nassos » Τετ Σεπ 22, 2010 2:49 pm

Εδώ μιλάμε για την Αστυνομία.

Τα μηνύματα για τα γιλέκα του Στρατού τα μετέφερα εδώ

Προβλήματα στην Αστυνομία

από Rafale » Τετ Σεπ 22, 2010 12:45 pm

Ο συνδικαλισμος δεν σας βοηθαει καθολου; Για την αντιμετωπιση των προβληματων σας προς την πολιτικη ηγεσια;

Προβλήματα στην Αστυνομία

από alexissak » Τρί Σεπ 21, 2010 7:45 pm

Το μεγαλυτερο προβλημα στην αστυνομια ειναι οτι δεν την σεβονται οι πολιτικοι ουσιαστηκα δηλαδη η ιδια της η ηγεσια. Νομιζουν οτι ειμαστε δουλοι κ πιονια τους ωστε να κανουν αυτοι πολιτικα τους παιχνιδια. Οσο για την φυσικη ηγεσια ειναι πραγματικα ανυπαρκτοι αφου τους νοιαζει μονο πως θα εξελιχθουν γλυφοντας τους πολιτικους Καμια φορα θελοντας να δειξουν την εξουσια τους ξεσπουν σε κανεναν αστυφυλακακο γιατι μονο εκει τους παιρνει. Στα δυσκολα κανουν πισω ΟΛΟΙ. ...

Προβλήματα στην Αστυνομία

από Anonymous » Τετ Δεκ 30, 2009 8:10 pm

Συγχαρητηρια στο Σωματειο των Ειδικών Φρουρών. Παρα πολύ καλή η δουλειά τους, έμπρακτα στο πλευρό των συναδέλφων.

Προβλήματα στην Αστυνομία

από Rafale » Δευ Δεκ 28, 2009 3:20 pm

Αρ. Πρωτ.108 Προς: κ. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Κοιν: Γραφεία κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Κ. Υφυπουργού

Κ. Γεν. Γραμματέα

Κύριε Αρχηγέ:

Τα τελευταία Περιστατικά ασκούμενης βίας Και μάλιστα ένοπλης κατά αστυνομικών, εκτός των άλλων, δημιούργησαν έντονο το αίσθημα της αναγκαιότητας συνθηκών προσωπικής ασφάλειας των αστυνομικών και Πρωτίστως όσων υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες.

Το αλεξίσφαιρο Γιλέκο αποτελεί το κύριο ατομικό είδος για την προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας αφού η χρήση ενός σύγχρονου και εύχρηστου αλεξίσφαιρου γιλέκου Αποδεδειγμένα σώζει ζωές, αλλά δημιουργεί και αίσθημα ασφάλειας στην ενάσκηση των υπηρεσιακών μας καθηκόντων.

Δυστυχώς Ένα τόσο απαραίτητο εφόδιο σε μια σύγχρονη Αστυνομία που θέλουμε να υποστηρίζουμε ότι υπηρετούμε, αποτελεί είδος εν ανεπαρκεία, αφού η τεράστια πλειονοψηφία των συναδέλφων διατηρεί ακόμη αλεξίσφαιρο βαρύ, παλαιάς τεχνολογίας και προδιαγραφών, και το χειρότερο, ΛΗΓΜΕΝΑ, μιας και έχει παρέλθει προ πολλού η τελική ημερομηνία χρήσης των περισσοτέρων. Αν συνυπολογιστούν και οι συνθήκες χρήσης, όπως και οι κανόνες αποθήκευσης και συντήρησης, πολλά από αυτά εύκολα χαρακτηρίζονται ως «κουρέλια» αποτελώντας όχι μόνο άχρηστο υλικό αλλά και εστία μολύνσεων και δερματικών παθήσεων.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει συναδέλφους να κάνουν ουρές έξω από καταστήματα που πουλούν είδη αστυνομικού εξοπλισμού και πολλές φορές μας καταγγέλλονται και πράξεις εξαπάτησης και εκμετάλλευσης από εμπόρους που εκμεταλλεύονται τα γεγονότα και την ανάγκη μας, ώστε να θησαυρίσουν.

Δόκιμοι συνάδελφοι πριν ακόμη τους καταβληθεί ο μισθός τους, χρεώνονται σε δόσεις, υποθηκεύοντας για μήνες τις αμοιβές τους.

Ποια είναι η πρόνοια του Αρχηγείου και του Υπουργείου απέναντι σε αυτή την τραγική κατάσταση;

Ποια η ελάχιστη προστασία του Αστυνομικού απέναντι στην συνεχώς αυξανόμενη εγκληματική δράση Εναντίον του;

Πως θα προστατευθεί ο πολίτης έναν δεν μπορεί να αυτοπροστατευθεί ο αστυνομικός;

Ως πότε θα απομυζούνται οι πενιχροί μισθοί μας για την εξασφάλιση ζωτικών μέσων για την ενάσκηση των καθηκόντων μας;

Πολλά τα ερωτήματα και αμείλικτα, όπως Αμείλικτες είναι οι εγκληματικές πράξεις εναντίον αστυνομικών. Οι απαντήσεις Όμως έως σήμερα ανύπαρκτες!

Τα Πλαίσια των δυνατοτήτων μας είναι περιορισμένα αλλά Θα τα εξαντλήσουμε, η πολιτεία όμως έχει την υποχρέωση να καλύψει στο σύνολο αυτή την ανάγκη και να θωρακίσει το δυναμικό της, για αυτό σας απευθύνουμε ύστατη έκλυση να ανταποκριθείτε σε αυτήν σας την υποχρέωση, εκτιμώντας και τις καλές προθέσεις σας αλλά και την ευαισθησία σας σε τέτοια θέματα. www.sefeaa.gr

Προβλήματα στην Αστυνομία

από Rafale » Παρ Δεκ 18, 2009 10:09 pm

Να μην ξεχναμε την επιχειρηση φιασκο της αστυνομιας στα Ζωνιανα και την Ενεδρα Που ειχαν στησει στην ομαδα των 42 αστυνομικων κατοικοι της περιοχης που κοστισε το βαρυτατο τραυματισμο του Ειδικου Φρουρου Σταθη Λαζαριδη που βρισκεται καθηλωμενος σε κρεβατι καθως δεν μπορει να κινηθει Και να μιλησει. Ετσι για να θυμομαστε. Και να μην ξεχναμε Πως υπαρχουν και οι ειδικοι φρουροι.

Κορυφή