Περί θρησκείας

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Περί θρησκείας

Περί θρησκείας

από ΤΟΝΙΚ » Παρ Ιουν 25, 2010 6:56 am

Διαβασα ολα τα μυνηματακια και απο οτι καταλαβα ανακυπτουν τα εξης ερωτηματα:
1. Γιατι πιστευουμε;
2. Ειναι αληθινη ή καλυτερη η Θρησκεια μας;
3. Αν υπαρχει παραδεισος ή Κολαση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1η (εγω προσωπικα πιστευω). Αλλά λειτουργώντας με την Λογικη ερχομαι και λεω το κεντρικοτερο νοημα της θρησκειας μας ειναι η ανασταση, γιατι εαν δεν υπηρχε η ανασταση τοτε ολος Χριστιανισμος ειναι ενα ψεμα. Ομως ολοι οι μαθητες του Χριστου που τον ειδαν αναστημενο λενε ψεματα και επιμενουν σ' αυτα δινοντας και την ζωή τους! Δηλαδη τοσο μαζοχες ηταν; Εικόνα καποιοι, μαλιστα, λενε οτι οι μαθητες, εκλεψαν το σωμα του χριστου και ρωτω για ποιο λόγο Αφου ο ταφος φρουρουνταν και ακομη ή πιστευαν και περιμεναν ή το να κλεψεις ενα πτωμα απλα δεν εχει νοημα. Αν η ανασταση ηταν ψεμα τοτε πως δικαιολογείται η αλλαγη των μαθητων και απο εκει που αλλοι τον αρνηθηκαν (Πετρος) αλλοι δεν πιστευαν (θωμας) και ηταν οπως λεει η καινη διαθηκη "κεκρυμμενοι δια τον φοβον των Ιουδαιων" ξαφνικα αλλαξαν και δεν υπολογισαν ουτε βασανηστηρια ουτε θανατο; Σ'ολα τα παραπανω συμφωνουν ολα τα ευαγγελια και τα γνησια και τα αποκρυφα. Λεω για τα παοκρυφα γιατι παραπανω μηλησατε για λογοκρισια.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2η Παλι με την λογικη κρινοντας θα ελεγα αν ο χριστιανισμος ηταν ψευτικος γιατι να τον πιστευαμε αφου ως ελληνες ειχαμε θρησκεια και εφοσον ηταν αληθινη γιατι να πιστεψουμε αλλον και εν πασει περιπτωση δεν μας επεβληθη αυτη η θρησκεια με το ζορι ισα ισα αυτοι που πιστευαν στον Χριστιανισμο βασανιζονταν κατα τον πλεον απανθρωπο τροπο. Τωρα αν ειναι η καλυτερη πιστευω ναι γιατι ποσο "νοημων" θα ηταν ενας ανθρωπος που θα πιστευε οτι και τα δεντρα ειναι θεοι οπως οι Ταοϊστες!Εικόνα οσον αφορα το παπαδαριο που αναφερθηκε παραπανω συμφωνω αλλα αλλο ο θεος και αλλο οι ανθρωποι και εδω βλεπω οτι τα συγχεουμε και προκαλουνται εντυπωσεις. Οσον αφορα την νηστεια Αλλος ειναι ο σκοπος της (δεν ειναι του παροντος θελει αναλυση). Την 3η απαντηση θα σας την γραψω αυριο το πρωι γιατι ειναι 3:00 π. Μ. Και νυσταζω.

Περί θρησκείας

από Anonymous » Δευ Δεκ 07, 2009 11:01 pm

Ουρανιε Θεε και Πατερα μας, Σε παρακαλουμε ν'ακουσης την προσευχη μας αυτη, που σου προσφερουμε δια την αγαπημενη πατριδα μας, την Ελλαδα. Σ'ευχαριστουμε που εως τωρα εδειξες στο εθνος μας τη μεγαλη Σου προστασια. Σ'ευχαριστουμε που μας εσωσες απο εχθρους φοβερους και απο δουλεια τυραννικη. Σε παρακαλουμεν, Κυριε να μην αφησης ποτε αβοηθητη την Ελλαδα μας. Σε παρακαλουμε να την προστατευης και να την γλυτωνης απο εχθρους και πολεμους και απο καθε συμφορα. Φωτισε ολους μας να εχουμε ομονοια και ειρηνη και αγαπη. Βοηθησε μας να δειχνουμε παραδειγμα χριστιανικο σ'ολοα τα εθνη. Αξιωσε τηνη Ελλαδα μας να γινη εθνος δικο σου, Ελλαδα του Χριστου μας, και ετσι ολοι μας, με μια ψυχη και μια καρδια, να σ'ευχαριστουμε παντοτε και να διξαζουμε το μεγαλο και ενδοξον Ονομα Σου. Αμην. Αυτη ειναι προσευχη για την ΕΛΛΑΔΑ.

Περί θρησκείας

από Velerefontis » Σάβ Δεκ 05, 2009 11:00 pm

Συμφωνω...

Περί θρησκείας

από yandr » Σάβ Δεκ 05, 2009 10:35 pm

Ας επιστρέψουμε στο αρχικό θέμα που είναι η θρησκεία.

Περί θρησκείας

από Velerefontis » Σάβ Δεκ 05, 2009 10:13 pm

Αχ θεε μου, τι αλλο θα διαβασω εδω μεσα... Δηλαδη μικρε απο τους 300.000 περιπου μονιμους ενστολους που εχει η πατριδα μας, εσυ σεβεσαι μονο τα 1000 ατομα (και αν και τοσοι) που εχουν βγαλει τη ΜΥΚ. Τους πιλοτους που καθε μερα παιζουν με το θανατο δε τους σεβεσαι; Τον οδηγο του Leopard δεν τον σεβεσαι; Τον λοκατζη δεν τον σεβεσαι; Τον αλεξιπτωτιστη δεν τον σεβεσαι; Τον κελευστη στο πολεμικο ναυτικο δεν τον σεβεσαι; Για αυτο σου λεω οτι εισαι παιδακι...

Περί θρησκείας

από Anonymous » Σάβ Δεκ 05, 2009 10:00 pm

Καταρχην εγω cristi μπορει να αγαπαω την πατριδα ποιο πολυ απο εσενα. Και αυτος ο λογος ειναι που θελω να παω στα Ο. Υ. Κ που εκει πανε μονο αυτοι που αγαπανε την ΠΑΤΡΙΔΑ. Και αμα το παμε ετσι οι αθεοι δεν λεγονται ελληνες γιατι οι Ελληνες ειναι χριστιανοι. Και αμα βγαλουμε τους αγραματους και τους αθεους Ελληνες τοτε ειναι πολοι λιγοι οι Ελληνες. Και Ιστορια ξερω.*Και κατι αλο εχω εναν γνωστο που εχει παει και εχει περασει στα Ο. Υ. Κ που δεν ηξερε ορθογραφια και εβγαλε μονο το Γυμνασιο και παρολα αυτα τα Ο. Υ. Κ τα εβγαλε για την ΠΑΤΡΙΔΑ και σας λεω και ονομα εαν θελετε. Τωρα ειναι γυρω στα 35 χρωνων.

Περί θρησκείας

από Su-35 » Σάβ Δεκ 05, 2009 8:14 pm

yandr έγραψε:Να με συμπαθάς αλλά το να αυτο-προσδιορίζεσαι ως Έλληνας (υπερ) πατριώτης και ταυτόχρονα να μην γνωρίζεις καν την γλώσσα σου αποτελεί τεράστια αντίφαση.

Δεν πιστευω να αναφερεσαι σε εμενα και οχι, δεν ειναι αντιφαση.

Παιδια του αποδημου Ελληνισμου πχ.

yandr έγραψε:
Σαν να ευαγγελίζεσαι την προστασίατου περιβάλλοντος αλλά να μην γνωρίζεις που χρησιμεύει η ανακύκλωση.


Ατυχες παραδειγμα διοτι η ορθογραφια δεν σχετιζετε με τον πατριωτισμο ενω η ανακυκλωση σχετιζεται με την προστασια του περιβαλλοντος.
Μπορεις να αγαπας ή οχι το ιδιο την πατριδα σου ανεξαρτητα απο το αν ξερεις να γραφεις ή οχι.

Περί θρησκείας

από yandr » Σάβ Δεκ 05, 2009 7:58 pm

Su-35 έγραψε:
Καθαρα ρατσιστικη κομπλεξικη αποψη κατα των ανορθογραφων και των δυσλεκτικων.

Δεν ειναι απαραιτητο να γνωριζει καν γραφη για να εχει Ελληνικη υπηκοότητα ή να νιωθει Ελληνας.
Αλωστε μπορει καποιος να εχει αλλη γλωσσα ως μητρικη.

Να με συμπαθάς αλλά το να αυτο-προσδιορίζεσαι ως Έλληνας (υπερ) πατριώτης και ταυτόχρονα να μην γνωρίζεις καν την γλώσσα σου αποτελεί τεράστια αντίφαση.

Σαν να ευαγγελίζεσαι την προστασίατου περιβάλλοντος αλλά να μην γνωρίζεις που χρησιμεύει η ανακύκλωση.

Οι δυσλεκτικοί και άλλες ομάδες πληθυσμού με νοητικά η άλλα προβλήματα εννοείται ότι εξαιρούνται.

Τέλος, ας παραθέσω το παρακάτω περιστατικό. Πριν από 14-15 χρόνια γνώρισα έναν "εθνικιστή" της Χρυσής Αυγής, Στόχος κλπ. Φορούσε μπλουζάκι μπένετον και όταν τον ρώτησα αν είναι και μιλιταριστής μου είπε ότι δεν γουστάρει το στρατό. Τώρα πως γίνεται να σε πρήζει ότι πρωτεύουσά μας είναι η Κωνσταντινούπολη και παράλληλα να μην θέλει να πάει στρατό μόνο αυτός το ξέρει.

Το ίδιο και με τους 'πατριώτες' που το παίζουν και ρατσιστές αλλά δεν ξέρουν ορθογραφία και ελληνική ιστορία. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.

Περί θρησκείας

από Rafale » Σάβ Δεκ 05, 2009 6:47 pm

Θεαματικη εξοδος. Δεν μπορω να πω.Εικόνα

Περί θρησκείας

από aias » Σάβ Δεκ 05, 2009 6:44 pm

Τα αρχαια που εχουμε ως εικονα ειναι η αλεξανδρινη διαλεκτο (εξελιξη της αττικης ουσιαστικα) και οι τονοι και τα λοιπα, ουσιαστικα ειναι προσθηκες (βοηθηματα) για την εκμαθηση της ελληνικης (οικουμενικης γλωσσα της εποχης) απο λαους που δεν ειχαν μητρικη τα ελληνικα... Μαθημα προφορας και τονισμου λεξεων (οξεια μακρα κτλ) ... Αλλα οκ ας γυρισουμε στην θρησκεια... Ηταν ο θεματοφυλακας των ελληνων η ορθοδοξια στην τουρκοκρατια. Αλλα υπαρχουν πολλοι παραμετροι.

Περί θρησκείας

από Rafale » Σάβ Δεκ 05, 2009 6:36 pm

αιας έγραψε:Βρε κριστη ειχαν οι αρχαιοι προγονοι πεζα και σημεια στιξης; Ειχαν μια διαλεκτο; Ενα αλφαβητο ιδιο; ... Μην παμε στην γυφτοκουλτουρα των ελληνων λογιων του 18ου και 19ου αιωνα "το ψαριον"...
Δεν ειπα οτι ειχαν βρε αια απλα ανεφερα αρχαια ελληνικα. Αλλη παραγραφο. Ειπαμε ομως ξεφυγαμε

Περί θρησκείας

από aias » Σάβ Δεκ 05, 2009 6:34 pm

Βρε κριστη ειχαν οι αρχαιοι προγονοι πεζα και σημεια στιξης; Ειχαν μια διαλεκτο; Ενα αλφαβητο ιδιο; ... Μην παμε στην γυφτοκουλτουρα των ελληνων λογιων του 18ου και 19ου αιωνα "το ψαριον"...

Περί θρησκείας

από Rafale » Σάβ Δεκ 05, 2009 6:29 pm

Su-35 έγραψε:
cristi έγραψε:
Su-35 έγραψε:
kampf έγραψε:Προφανως δεν εχεις ιδεα τι εχουν τραβηξει οι Ελληνες απτον Χριστιανισμο
Προφανως δεν εχεις ιδεα οτι χωρις τον Χριστιανισμο θα ειχαμε εκτουρκιστει.

Σιγουρα σου και η ορθογραφια παιζει καποιο ρολο. Το να γραφεις και να μιλας σωστα τη γλωσσα σου ειναι το προνομοιο να εισαι ελληνας τιμωντας και μ αυτο το τροπο την πατριδα σου και τηνβ κουλτουρα της


Καθαρα ρατσιστικη κομπλεξικη αποψη κατα των ανορθογραφων και των δυσλεκτικων.

Δεν ειναι απαραιτητο να γνωριζει καν γραφη για να εχει Ελληνικη υπηκοότητα ή να νιωθει Ελληνας.
Αλωστε μπορει καποιος να εχει αλλη γλωσσα ως μητρικη.
Οι αποψεις των ανθρωπων ειναι αποψεις σου και δεν πρεπει να χαρακτηριζονται σαν κομπλεξικες αποψεις. Οτι διαφορετικο απο την δικη μας γνωμη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ

Περί θρησκείας

από Rafale » Σάβ Δεκ 05, 2009 6:28 pm

αιας έγραψε: Η ορθογραφια αφορα τον γραπτο λογο.

ποτε εγινε η εισαγωγη των τονων;

ποτε εγινε ο διαχωρισμος πεζα κεφαλαια;

τι σκοπο ειχαν η οξειες, δασειες, περισπωμενες κτλ;

γιατι υπαρχουν ε και ε με αι, η και ι και ει και οι;

μην συνδεουμε την ορθογραφια με την εθνικοτητα δεν ειναι κριτιριο πατριωτισμου...

Η Αποψη μου ειναι οτι πρεπει να συνεχισουμε το γραπτο και προφορικο λογο σωστα και ορθογραφημενα οσο μπορουμε ορμωμενοι Απο τους αρχαιους ελληνες που μας τα διδαξαν πολυ καλα Αφου μεχρι τωρα διδιασκονται σε Γυμνασια λυκεια και πανεπιστημια. Εν παση περιπτωση ειναι ενα μεγαλο θεμα η ελληνικη γλωσσα και ιδη εχουμε ξεφυγει. Και αφηνω εξω το ποσο πατριωτης ειναι ο καθενας ξερωντας η οχι ορθογραφια. Ο βελερεφοντης την λεξη ελληνας αλλιως την εννοουσε. Και πως να το κανουμε βρε παιδια; Ειναι ασχημο να μην ξερουμε να γραφουμε σωστα και τονισμους και διαχωρισμους πεζων και κεφαλαιων και Ανορθογραφα. Οχι οτι θα τον κρεμασουμε κιολας αλλα ειναι ασχημο.

Περί θρησκείας

από Su-35 » Σάβ Δεκ 05, 2009 5:59 pm

αιας έγραψε:Η ορθογραφια αφορα τον γραπτο λογο.

ποτε εγινε η εισαγωγη των τονων;

ποτε εγινε ο διαχωρισμος πεζα κεφαλαια;

τι σκοπο ειχαν η οξειες, δασειες, περισπωμενες κτλ;

γιατι υπαρχουν ε και ε με αι, η και ι και ει και οι;

μην συνδεουμε την ορθογραφια με την εθνικοτητα δεν ειναι κριτιριο πατριωτισμου...


Δυστυχως υπαρχουν κομπλεξικοι που τα συνδεουν.

Κορυφή