Η Ελλάδα στέλνει Patriot στη Σαουδική Αραβία

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Η Ελλάδα στέλνει Patriot στη Σαουδική Αραβία

Re: Η Ελλάδα στέλνει Patriot στη Σαουδική Αραβία

από gdimitr » Πέμ Απρ 02, 2026 1:52 pm

Οι σαουδάραβες αξιωματικοί μίλησαν με τα καλύτερα λόγια την ελληνική δύναμη Patriot

Re: Η Ελλάδα στέλνει Patriot στη Σαουδική Αραβία

από gdimitr » Πέμ Απρ 02, 2026 1:49 pm

Την Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ), στην περιοχή Yanbu, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.Ειδικότερα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Χ:«Επισκέφτηκα σήμερα την Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ), στην περιοχή Yanbu. Εξέφρασα στα στελέχη της #ΕΛΔΥΣΑ την ευγνωμοσύνη και την υπερηφάνειά μου».

ΕικόναΕικόνα

Εικόνα
 
 
 

Re: Η Ελλάδα στέλνει Patriot στη Σαουδική Αραβία

από gdimitr » Τετ Φεβ 18, 2026 6:05 am

"Η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται ως επί το πλείστον να 'δανειστεί' τους ελληνικούς Patriot, ενώ η Αθήνα βρίσκει στο Ριάντ τα εξαρτήματα για τα ελικόπτερα Apache και τα αεροσκάφη C-130 που χρειάζεται", σημείωσε ο Τζογόπουλος. "Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να συνεργαστεί με εταίρους που αναμένεται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη 'νέα' Συρία, και η Σαουδική Αραβία είναι ένας από αυτούς".

https://www.forbesgreece.gr/diethni/394 ... us-patriot

Η Ελλάδα στέλνει Patriot στη Σαουδική Αραβία

από yandr » Τρί Δεκ 01, 2020 11:36 am

Η Σαουδική Αραβία θα αναλάβει το κόστος για την μεταφορά και λειτουργία του αντιαεροπορικού συστήματος και θα χρηματοδοτήσει τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών Patriot στην έκδοση Pac3.

Εκτός από το κινητό αντιαεροπορικό σύστημα, η συμφωνία της Ελλάδας με την Σαουδική Αραβία θα περιλαμβάνει και το αναγκαίο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που θα μετακινηθούν στο βασίλειο των Σαούντ και θα είναι επιφορτισμένοι με την λειτουργία των Patriot. Θα πρόκειται για τουλάχιστον 40 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, αναλόγως των σταθμών εκτόξευσης που θα συμφωνηθεί να δανειστούν στην Σαουδική Αραβία. Με την μεταφορά των ελληνικών Patriot, ενός αμιγώς αμυντικού συστήματος στη Σαουδική Αραβία, η Αθήνα φιλοδοξεί να σφυρηλατήσει ακόμη περισσότερο τις διμερείς σχέσεις με το Ριάντ, όπως πράττει μεθοδικά και με το Άμπου Ντάμπι. Την στιγμή που η Τουρκία ευθυγραμμίζεται με το Κατάρ που χρηματοδοτεί ανοικτά την τουρκική οικονομία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιλέγουν να συμπορευθούν στρατηγικά με την Ελλάδα.

Πηγή


Κορυφή