Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

Re: Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από yandr » Σάβ Δεκ 17, 2022 12:10 pm

Αποστρατευτικός βαθμός εθελοντών μακράς θητείας- Τροποποίηση παρ.4 και 6 άρθρου 13 ν.1848/1989

Στο άρθρο 13 του ν.1848/1989 (Α' 112) επέρχονται οι εξής αλλαγές: Α) στην παρ.4 η λέξη «ανθυπολοχαγού» αντικαθίσταται από τη λέξη «Υπολοχαγού», β) στην παρ.6 η λέξη «υπολοχαγού» αντικαθίσταται από τη λέξη «Λοχαγού», η λέξη «ανθυπολοχαγού» αντικαθίσταται από τη λέξη «Υπολοχαγού» και το άρθρο 13 διαμορφώνεται ως εξής:

4.Μετά τη λήξη της πενταετούς υποχρέωσής τους όσοι επιθυμούν μπορούν, ύστερα από αίτησή τους, να αξιολογηθούν και να επιλεγούν για περαιτέρω παραμονή στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον βαθμό που φέρουν ως Εθελοντές Μακράς Θητείας (Ε. Μ. Θ.) μέχρι τη συμπλήρωση 35ετούς συντάξιμης υπηρεσίας και εξελίσσονται βαθμολογικά μέχρι τον βαθμό του Υπολοχαγού και των αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια, η διαδικασία επιλογής και ένταξής τους στην κατηγορία των Ε. Μ. Θ. Καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται μετά από πρόταση του αρμόδιου κατά Κλάδο Ανωτάτου Συμβουλίου. Η ένταξή τους πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ύστερα από πρόταση των αρμόδιων Συμβουλίων Κρίσεων. Μέχρι την έναρξη ισχύος των προβλεπόμενων στο δεύτερο εδάφιο της παρούσας παραγράφου υπουργικών αποφάσεων, όσοι εθελοντές πενταετούς υπηρεσίας υπέβαλαν αίτηση ένταξής τους στο θεσμό των Ε. Μ. Θ. Συνεχίζουν να διέπονται από τις προϊσχύουσες διατάξεις.

6. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, καθορίζονται τα θέματα ιεραρχίας και προαγωγών, οι καταστάσεις, οι προϋποθέσεις μισθολογικής προαγωγής τα ασφαλιστικά ταμεία, οι κρατήσεις και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου αυτού.Κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 4 ως προς τον καταληκτικό βαθμό, με όμοιο προεδρικό διάταγμα καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για την απονομή αποστρατευτικού βαθμού Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε Εθελοντές και Εθελόντριες Μακράς Θητείας (Ε. Μ. Θ.) βαθμού Υπολοχαγού, που τίθενται σε αποστρατεία.

Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από Andri » Δευ Νοέμ 07, 2022 6:54 pm

ΔΥΚ μόνο ΕΠΟΠ σε επετηρίδες λέει η ανάρτηση; Θες να μας πεις κάτι άλλο;

Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από D.Y.K » Δευ Νοέμ 07, 2022 11:59 am

Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από Andri » Παρ Νοέμ 04, 2022 2:53 pm

Σήμερα βγήκε επίσημο ότι γίνεστε Δεκανείς, γραφτείτε όσοι είστε ΕΠΟΠ σε μια ομάδα που λέγετε ΣΕΛΙΔΑ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΕΠΟΠ στο φβ, βοηθάει και ενημερώνει τα στελέχη!

Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από Kapitooo » Πέμ Νοέμ 03, 2022 9:27 pm

Οι καινούργιοι εποπ όπως και εγώ με διαταγή που βγήκε στις 27.9.22 εχουμε προαχθεί ήδη.

Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από Eleonora » Πέμ Νοέμ 03, 2022 6:01 pm

Ο Εποπ, γίνεται δεκανέας μετά από ένα χρόνο, εφόσον έχει εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία, όταν κατετάγη ως Εποπ. Αλλιώς, Η προαγωγή σε δεκανέα, απαιτεί δύο χρόνια.Έχετε κάνει θητεία;

Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από Stavran » Πέμ Νοέμ 03, 2022 5:42 pm

Δεν ξέρω φίλε θ επρε κάτι ν έχει γίνει ήδη

Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από Andri » Τετ Νοέμ 02, 2022 1:26 pm

Μήπως δεν περνάει επειδή δεν είμαστε μόνιμοι;

Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από Stavran » Τρί Νοέμ 01, 2022 7:39 pm

Κάτι νεότερο έχουμε παιδιά.

Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από Darmore » Τετ Σεπ 28, 2022 10:13 pm

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανεις συνάδελφος πότε θα γίνουν Δεκανείς οι νέοι εποπ που παρουσιάστηκαν περισυ, καθώς εχει περάσει 1 χρόνος αλλά δεν έχει βγει καμία διαταγή ακόμα

Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από D.Y.K » Πέμ Δεκ 31, 2020 4:14 pm

Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από D.Y.K » Τετ Δεκ 02, 2020 4:53 pm

Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από D.O.A. » Κυρ Δεκ 15, 2019 3:10 pm

Και να σας πω και το άλλο που τελικά έλεγα να το κρατήσω κρυφό αλλά ας το πάρει το ποτάμι; Πρόσφατα έδωσα σε εσωτερική προκήρυξη για μετεωρολόγους επειδή έχω το ανάλογο πτυχίο ΑΕΙ, μήπως και αλλάξει η τύχη μου και βρω κάποιο ενδιαφέρον. Καταρχήν ο προϊστάμενός μου, μου έχει κρύψει οποιαδήποτε προκήρυξη έχει βγει με το φόβο μήπως φύγω και χάσει τους αγγαρειομάχους. Δηλαδή υπήρχε περίπτωση να ενδιαφέρομαι να αναβαθμιστώ και να περιμένω από αυτόν να μάθω γενικά τι σχολείο και τι προκήρυξη βγαίνει; Επίσης στο θέμα της προώθησης των εγγράφων μου υπήρχε σοβαρή καθυστέρηση και σίγουρα εσκεμμένα. Βεβαιώσεις παράπεφταν και χανότανε μέσα σε συρτάρια, καρεκλοκένταυροι λείπανε με άδειες ή απαιτούσανε να περάσω από βδομάδα λόγω φόρτου εργασίας και πολλά άλλα. Το κλίμα γενικά ήτανε τόσο αποκαρδιωτικό που είναι σαν να σου λέγανε: φίλε άστο, δε θα σε αφήσουμε να πας παραπάνω. Τι καταστάσεις είναι αυτές ρε;

Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από Lxias » Τετ Οκτ 31, 2012 12:03 am

ethenelos έγραψε: Καλησπέρα Παιδεία Είμαι Εποπ 3 σειράς του 2004 και δεν Έχω Κάνει Θητεία. Θα Θελα Να μου Πείτε Την εδυεθα που Προαγόμαστε Σε Λοχίες Γιατί Δεν Μπορώ Να την βρω Πουθενά. Θέλω Να Συμπληρώσω Αναφορά Για τα Αναδρομικά Που μου Χρωστάνε Τα Εκτός Έδρας Και Είναι Αρκετοί Μήνες. Εν το Μεταξύ Έχω Κάνει Ειδή Μια και τηλ τους Παίρνω Και με Πάνε Από Μήνα Σε Μήνα. Θα Θελα Να Επιστρέψω Με Δεύτερη Πιο Ολοκληρωμένη. Το μαιλ μου είναι ethenelos@yahoo.gr
Καλησπέρα συνάδελφε, ειμαι 1η Σειρά ΕΠ. ΟΠ στον Στρατό Ξηράς και λόγο παρεύλεσης δεκαετίας εκτελώ χρέη βοηθού σε 1ο Γρ. Δεν δικαιούσαι αναδρομικά, όταν θα γίνει εισερχόμενη η ΕΔΥΕΘΑ τότε θα γίνει η μεταβολή σου στα εκτός εδράς στον βαθμό του Λοχία, άποψη μου το βλέπω δύσκολο γιατί απο 1/1/2013 θα καταργηθούν και το καθυστερούν επίτηδες, εγώ δεν τα έπαιρνα για 2 έτη! Μισθολογικά δεν έχεις πρόβλημα γιατί λαμβάνεις ήδη βασικό Επιλοχία. Ότι άλλο χρειαστείς ρώτα.

Προαγωγές Επαγγελματιών Οπλιτών

από dn24 » Τρί Οκτ 30, 2012 2:45 am

Kyrillos93 έγραψε:Νομιζω πως οι ΕΠΟΠ ανεβαινουν βαθμο καθε 7,5 χρονια και φτανουν μεχρι ανθυπασπιστες απ'οπου και μετα αποστρατευονται.


όχι, οι επ. Οπ φτάνουν μέχρι τον βαθμό του αρχιλοχία, και τον βαθμό του ανθυπασπιστή τον αποκτούν μόνο λόγω ανδραγαθίας. Προάγονται απο βαθμό σε βαθμό όχι σε στάνταρ χρόνια όπως λές, άλλα με ξεχωριστή κλίμακα.(1 η 2 έτη στο βαθμό του εποπ Στρτη,5 έτη στο βαθμό του Δνέα,8 έτη στο βαθμό του Λχία, και 8 έτη στο βαθμό του Επχία).


Κορυφή