Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από Armyforce » Δευ Αύγ 15, 2022 10:21 pm

Togo έγραψε:Είναι ανθρώπινο όταν μιά γυναίκα περνάει πολύ χρόνο σε ένα περιορισμένο χώρο μαζί με άντρες μέλη ενός πληρώματος υποβρυχίου να αναπτύξει σχέσεις που απαγορεύονται.

Δεν είναι μόνο στο ΠΝ αυτό που περιγράφεις. Σε ΠΑ και σε ΣΞ τα ίδια γίνονται! Ανθρώπινο αλλά μερικές φορές ξεφεύγουν κάποιες καταστάσεις και γίνεται θέατρο η κατάσταση.

Tasossach7 έγραψε:Διαφωνώ στο ότι όσες γυναίκες μπαίνουν από πανελλήνιες σημαίνει ότι το αξίζουν και το θέλουν περισσότερο. Δηλαδη όσοι μπαίνουν από εποπ δεν το ήθελαν;
Έχεις περάσει από τάγμα με πολλές γυναίκες ΕΠΟΠ να δεις τι γίνεται; Όχι, οι περισσότερες δεν το ήθελαν και αρκετές πήγαν επειδή ήταν ο σύντροφος τους για να μπορέσουν να είναι μαζί κλπ. Εκεί χαλάει όλη η φάση. Δε λέμε ότι από σχολές είναι όλα τέλεια, απλά υπάρχει μια διαφορά στα ποσοστά.

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από Tasossach7 » Δευ Αύγ 15, 2022 2:01 pm

Διαφωνώ στο ότι όσες γυναίκες μπαίνουν από πανελλήνιες σημαίνει ότι το αξίζουν και το θέλουν περισσότερο. Δηλαδη όσοι μπαίνουν από εποπ δεν το ήθελαν; Ή νομίζετε ότι επιλογή του εν λόγω επαγγέλματος για τα προνόμια του δημοσίου αφορμή μόνο τον θεσμό των εποπ; Μέχρι και γυμναστές από σσε μου είπαν ότι το επίπεδο των περισσότερων δεν είναι το προβλεπόμενο! Μόνο και ως έφεδροι, όσοι πήγαμε, το διαπιστώσαμε! Οπότε αυτό το παραμύθι με τις πανελλήνιες, δε πείθει. Δεν αφορά μόνο γυναίκες, αλλά το ίδιο ισχύει και στα σώματα ασφαλείας. Απλα τους φουσκώνουν τα μυαλά. Αυτη είναι η προσωπική μου γνώμη και γενικά να μπαίνουν όσοι το γουστάρουν, όχι όσοι έγραψαν 19 και 20...

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από Togo » Δευ Αύγ 15, 2022 12:37 pm

Κατά τη γνώμη μου οι γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίζονται ώς ισότιμες με τους άντρες στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά θα πρέπει να καλύπτουν θέσεις υποστήριξης στις Διευθύνσεις Σωμάτων. Μπορούν να αναλάβουν θέσεις σε γραφεία, ρανταρ, συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, αεροελεκτές, χειριστές drones, στρατονομια. Ακομα και το Ισραήλ που έχει οργανώσει μονάδες Caracal αποκλειστικά για γυναίκες με στρατιωτική εκπαίδευση "πρώτης-γραμμής" έχει αποδειχτεί ότι μόλις το 4% θα καταλήξει οδηγός αρματος ή οδηγός ΤΟΜΠ στο Πεζικό ή χειριστής πυροβόλου στο Πυροβολικό. Οι περισσότερες θα πάνε σε ποστα υποστηριξης και θα θελήσουν να αποστρατευτούν πιό σύντομα απο τους άντρες για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους.

Στην Αεροπορία οι γυναίκες δέν υστερούν βιολογικά σε τίποτε απο τους άντρες για να γίνουν πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Ελληνίδες πιλότοι κάνουν ήδη αναχαιτίσεις Τούρκων στο Αιγαίο και εκπαιδεύουν νέους Ίκαρους. Ωστόσο σε περίοδο πολέμου κατά τη γνώμη μου δέν μπορούν να αναλάβουν απαιτητικές αποστολές κρούσης πάνω απο τουρκικό έδαφος. Θα μπορούσαν να πετάξουν Φάντομ σε αποστολές εγγύς υποστήριξης στο Αιγάιο ίσως. Μέχρι εκεί. Ο λόγος όσο αστείος και άν ακούγεται είναι ότι τα άλλα μέλη-άντρες θα ανησυχούν μήν πιαστεί αιχμάλωτη η γυναίκα πιλότος! Το ίδιο ισχύει φυσικά σε όλες τις αποστολες "πρώτης-γραμμής". Δηλαδή τα γυναικεία μέλη θα λειτουργούν περισσότερο ώς βάρος στις ομάδες που θα συμμετέχουν.

Στο Ναυτικό οι γυναίκες έχουν καλύτερες προοπτικές να πάρουν θέσεις "πρώτης γραμμής" όπως πχ σε ένα υποβρύχιο όπου οι συνθήκες είναι πολύ απαιτητικές. Ωστόσο και εδώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση όπως έχει γίνει σε άλλες ναυτικές δυνάμεις . Είναι ανθρώπινο όταν μιά γυναίκα περνάει πολύ χρόνο σε ένα περιορισμένο χώρο μαζί με άντρες μέλη ενός πληρώματος υποβρυχίου να αναπτύξει σχέσεις που απαγορεύονται. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ γυναίκες που εργάζονταν σε φυλακές είναι αρκετά σηνιθισμένο να έχουν αναπτύξει ερωτικές σχέσεις με κρατούμενους! Φυσικά απολύονται όταν αποδειχτεί.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η παρουσία γυναικών στις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις δέν είναι απλά θέμα ισότητας και ισοτιμιας των δύο φύλλων αλλά πολύ πιο περίπλοκή κατάσταση.

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από Ssas » Δευ Αύγ 15, 2022 12:37 pm

Ειναι θλιβερό Εν έτη 2022 να έχεις τέτοιες Πεποιθήσεις

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από Ρambo No8 » Δευ Αύγ 15, 2022 1:06 am

Armyforce έγραψε:
Ρambo No8 έγραψε:Ευτυχώς που έχω βάλει μια ειδικότητα που με γλυτώνει απ' αυτούς τους διαόλους
Τι σου έκαναν;Εικόνα
τίποτα... Όταν μπω απλά για να μην μου κάνουν

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από Fsasa » Κυρ Αύγ 14, 2022 8:29 pm

Καλά όσοι γράφουν αυτά τα σούπερ ουαου μηνύματα που θεοποιούν τις γυναίκες στρατιωτικούς είτε είναι γυναίκες είτε είναι άνδρες που δεν υπηρέτησαν σε μονάδα με γυναίκες και δεν ξέρουν την τύφλα τους.

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από Armyforce » Κυρ Αύγ 14, 2022 8:04 pm

Ρambo No8 έγραψε:Ευτυχώς που έχω βάλει μια ειδικότητα που με γλυτώνει απ' αυτούς τους διαόλους
Τι σου έκαναν; Εικόνα

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από Ρambo No8 » Κυρ Αύγ 14, 2022 7:08 pm

Δεν είμαστε σεξιστές παιδιά... Φυσικά και είμαστε υπέρ της γυναίκας στον στρατό... Ευτυχώς που έχω βάλει μια ειδικότητα που με γλυτώνει απ' αυτούς τους διαόλους

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από yandr » Κυρ Αύγ 14, 2022 5:38 pm

Τι πραγματικό πρόβλημα είναι ότι οι γυναίκες στο στρατό μπαίνουν με χαμηλότερα κριτήρια και κάνουν λιγότερη δουλειά από ότι οι άνδρες

Είναι καθαρά θέμα φυσικής δύναμης και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας ειναι ότι σε οποιοδήποτε σενάριο μπορεί να φανταστεί κανείς, από μάχη σώμα με σώμα, μέχρι ποιος γεμίζει το Μ-109 από την απέναντι πλευρά, προτιμώ να είμαι εναντίον γυναίκας παρά άνδρα.

Ακόμα και σε θέσεις που δεν απαιτείται μυϊκή δύναμη, οι άνδρες έχουν από τη φύση τους πλεονέκτημα ακόμα και στη διαχείριση του άγχους (χειρισμός ραντάρ, επικοινωνιών κλπ).

Όλα τα υπόλοιπα ειναι woke εξυπνάδες

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από Armyforce » Σάβ Αύγ 13, 2022 8:13 pm

Nassos έγραψε:Επίσης, δεν μπορείς να συγκρίνεις ΕΠΟΠ με απόφοιτους/ες ΑΣΣΕΙ-ΑΣΣΥ. Εντελώς άλλο επίπεδο γνώσεων και νοοτροπίας. Οι περισσότεροι ΕΠΟΠ προ Μνημονίων απόφοιτοι Λυκείου και ΤΕΛ είναι, τα είδα, τα έζησα.


Ακριβώς αυτό, μεγάλη η διαφορά. Στις γυναίκες από σχολές υπάρχουν πολλές που το ήθελαν ή τουλάχιστον το παλεύουν, αν δεν το ήθελαν και πήγαν απλά για επαγγελματική αποκατάσταση. Παίζει ρόλο και η θέση που έχουν και οι ευθύνες και έτσι παρουσιάζουν ένα καλύτερο επίπεδο. Στις ΕΠΟΠ μπορεί να δουν πολλά τα μάτια σου.

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από lobotomimenos » Σάβ Αύγ 13, 2022 5:39 pm

Ας ξεκινήσουμε από το ότι είναι σεξιστικό να υποχρεούνται στρατιωτικής θητείας μόνο οι άνδρες το 2022. Από εκεί και πέρα, αν η πατρίς-θρησκεία-οικογένεια είναι τόσο οπισθοδρομική ώστε να θεωρεί τις γυναίκες μη-στρατεύσιμες, ας τις υποχρεώνει σε κάποιου άλλου είδους 12-μηνη υπηρεσία την οποία θα μπορεί να επιλέξει και οποιοσδήποτε άλλο δε θέλει να καταταγεί.

Είναι τραγικό ότι τελειώνουμε πανεπιστήμια τις ίδιες χρονιές, και μέχρι να ξεμπερδέψουμε με το "χρέος μας στην πατρίδα" και να βρούμε δουλειά, βρίσκουμε τις συμφοιτήτριες μας αφεντικά. Η αγορά εργασίας είναι πιο απαιτητική από ποτέ και η συγκεκριμένη αδικία κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από Togo » Σάβ Αύγ 13, 2022 2:37 pm

Το Ισραήλ και η Σουηδία εισάγουν γυναίκες στις Ενοπλες Δυνάμεις τους χωρίς καμιά διάκριση απο τους αντρες και καλύπτουν το 96% όλων των ειδικοτήτων. Το ίδιο ισχύει για τους ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες. Με άλλα λόγια δέν τους ενδιαφέρει το φύλο και ο σεξουαλικός προσδιορισμός των ατόμων που εισάγονται απο τον απλό στρατιώτη μέχρι στρατηγό .

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από Γερόλυκος » Σάβ Αύγ 13, 2022 9:08 am

Dysmas έγραψε:Γερολυκε μη γενικεύεις δε συγκρίνονται οι γυναικες σχολών με γυναικες εποπ. Απο σχολές βρίσκεις αξιόλογες αρκετές με γνώση περί στρατου


Ότι να νάναι μάθετε τουλάχιστον να διαβάζετε, σε ποιο σημείο γίνεται σύγκριση; Όσο για το ''αξιόλογες αρκετές'' θα διαφωνήσω Στο ''αρκετές'' όπως γράφω είναι ελάχιστες σε σχέση με τον αριθμό που έχουν ενταχθεί στις ΕΔ Και διότι φτάνει με το θέμα σταματάω να γράφω επί αυτού.

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από Nassos » Σάβ Αύγ 13, 2022 9:04 am

Παίδες, το στράτευμα είναι όπως η κοινωνία. Θα βρείς ρεμάλια, ρετάλια, βύσματα, θα βρείς όμως και άτομα που θα χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί τους και να γίνετε φίλοι.

Και δεν έχει να κάνει με το φύλλο. Αρκετοί και αρκετές επιλέγουν το Στράτευμα για να έχουν έναν σταθερό μισθό, άσχετα αν εκεί που θα πας δεν είναι Δημόσιο.

Επίσης, δεν μπορείς να συγκρίνεις ΕΠΟΠ με απόφοιτους/ες ΑΣΣΕΙ-ΑΣΣΥ. Εντελώς άλλο επίπεδο γνώσεων και νοοτροπίας. Οι περισσότεροι ΕΠΟΠ προ Μνημονίων απόφοιτοι Λυκείου και ΤΕΛ είναι, τα είδα, τα έζησα.

Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Υπέρ ή κατά;

από Dysmas » Σάβ Αύγ 13, 2022 1:54 am

Γερολυκε μη γενικεύεις δε συγκρίνονται οι γυναικες σχολών με γυναικες εποπ. Απο σχολές βρίσκεις αξιόλογες αρκετές με γνώση περί στρατου

Κορυφή