ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από yandr » Δευ Σεπ 12, 2022 12:07 pm

Το βρετανικό μοντέλο επιλέγεται από το Μέγαρο Μαξίμου ως το καλύτερο υπόδειγμα για ζητήματα πληροφοριών και εθνικής ασφάλειας, προκειμένου να αλλάξει κατά τρόπο βέλτιστο και κυρίως αποτελεσματικό η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

...

Το βρετανικό μοντέλο δεν επελέγη τυχαία, αλλά έπειτα από ενδελεχή έρευνα και επαφές των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτή την προσπάθεια αναζήτησης προσώπων κατάλληλων για να συμβουλεύσουν την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πρωτοβουλία και συναντήθηκε με διαπρεπές στέλεχος των υπηρεσιών ασφάλειας και πληροφοριών της Βρετανίας.

...

Ο άτυπος σύμβουλος είναι βετεράνος της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και ειδικός στην κυβερνοασφάλεια.

...

Πρακτικά ο πρώην ανώτατος αξιωματούχος της ΜΙ5 καλείται να κάνει ορισμένες προτάσεις που θα απαντούν στα τέσσερα ζητήματα τα οποία παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης στις 8 Αυγούστου, στη δήλωσή του για το θέμα των επισυνδέσεων της ΕΥΠ, όπως αυτό εκτυλίχθηκε μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης τότε προανήγγειλε τέσσερα πεδία αλλαγών. Πρώτον, την ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ και της εποπτείας του Κοινοβουλίου μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Δεύτερον, την αναβάθμιση του ρόλου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την καλύτερη αξιοποίηση των πληροφοριών και της ΕΥΠ. Τρίτον, τη θωράκιση του πλαισίου νόμιμων επισυνδέσεων για πολιτικά πρόσωπα. Και τέταρτον, τις αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου, της διαφάνειας, της εξωστρέφειας και της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της.

Πηγή


ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από yandr » Δευ Φεβ 22, 2021 11:35 am

Νέο, σύγχρονο σύστημα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις θα αποκτήσουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας, οι οποίες θα μπορούν να καταγράφουν χιλιάδες συνομιλίες που θα γίνονται και μέσω Viber,WhatsApp,Signal και άλλες παρόμοιες εφαρμογές. Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα Σαββατοκύριακο» εταιρεία με έδρα το Μιλάνο έχει προκριθεί για να αναλάβει το «στήσιμο» του συστήματος για λογαριασμό της ΕΥΠ. Η ιταλική εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει παρόμοια συστήματα σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο και άλλες χώρες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, ενώ το κόστος εκτιμάται στα 6.200.000 ευρώ.

πηγη

ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από pie22 » Πέμ Ιαν 09, 2020 12:54 pm

Μπορεί κανείς να μας πει πόσο περιπου είναι ο μισθός, αν υπάρχει ακόμα επίδομα και αν το δικαιούνται ολες οι ειδικότητες;

ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από TheloNaPaoSnd » Σάβ Ιούλ 13, 2019 2:28 pm

Στην ΕΥΠ μπορούν να μπουν και εν ενεργεία αξιωματικοί των ΟΥΚ και γενικά των ενόπλων δυνάμεων;

ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από δημητρης98 » Τετ Νοέμ 28, 2018 8:40 pm

ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από glock » Δευ Σεπ 17, 2018 9:36 pm

Καλησπέρα. Με πτυχίο απο ξένες γλώσσες όπως τουρκικά, αλβανικα κτλ παίζει να σε πάρουν αν είσαι ενστολος ;

ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από Kostas98 » Κυρ Αύγ 26, 2018 4:17 am

Δεν είναι βέβαια καθόλου απίθανο να στρατολογούν άτομα όπως το παλιό καλό καιρό με τις παλιές παραδοσιακές μεθόδους τους. Όπως και άτομα με άριστη γνώση στο hacking,dark web και γενικότερα στην πληροφορική. Βέβαια στην αστυνομία υπάρχει η ΔΙ. ΔΑ. Π που μάλλον είναι παρεμφερές της ΕΥΠ αφού είναι αναλυτές πληροφοριών.

ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από glock » Δευ Απρ 09, 2018 3:41 pm

Ε. Φ δεν πανε αλλά ε. φ που έγιναν αστυφ πάνε σίγουρα.

ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από Caveira » Δευ Δεκ 26, 2016 6:46 pm

Στρατιωτικοι αστυνομικοι και πολιτες πανε στην ΕΥΠ. Οι στρατιωτικοι οχι τοσο πολυ αφου εχουν δικια τους "ΕΥΠ". Πολιτες ειναι κυριως ατομα με διδακτορικο και στελεχωνουν θεσεις επιστημονικου προσωπικου. Οι αστυνομικοι ειναι ολων των βαθμων πλην ΕΦ και ΣΦ.

ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από Δόκιμος » Δευ Δεκ 05, 2016 4:16 pm

Νομίζω πώς πάνε και στρατιωτικοί και απλοί πολίτες..

ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από oldsoldier » Κυρ Ιούλ 19, 2015 12:22 pm

Ένα βιβλίο που αφορά την ΕΥΠ αν και αναφέρει γενικά στοιχεία και γεγονότα χωρίς λεπτομέρειες.

http://www.politeianet.gr/books/9789600230758-apostolidis-paulos-papazisis-mustiki-drasi-240265

ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από _KOURSAROS_ » Δευ Μάιος 18, 2015 10:49 pm

Υπηρεσία Προστασίας Εθνικής Κυριαρχίας

Ανακήρυξη ΑΟΖ μου μυρίζει στο βάθος. Όχι ότι θα αλλάξει και τακτική η ΕΥΠ... Γέμισε ερασιτέχνες, κομματόσκυλα και πολιτικογλύφτες, και φυσικά οι ευθύνη είναι των πολιτικών και όχι των στελεχών της ΕΥΠ. Μια ζωή στην απαξίωση, για να μην το γράψω αλλιώς, χωρίς λόγο και αιτία, κι αν πεις για καλά σχεδιασμένο πλάνο σε λένε συνομοσιολόγο.

ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από glock » Δευ Φεβ 09, 2015 11:31 am

http://www.hellas-now.com/2015/02/blog-post_440.html

ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από George » Τρί Φεβ 03, 2015 5:27 pm

Αυτο που χρειαζομασταν, ηταν ενας ακομης χαρτογιακας

ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

από glock » Σάβ Ιαν 31, 2015 5:07 pm

Νέος Διοικητής στην ΕΥΠ - Ποιος τοποθετήθηκε

Η κυβερνηση του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη ως νέο επικεφαλής της ΕΥΠ.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης υπήρξε σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, είχε ευθεία σύγκρουση με το σύστημα Σημίτη και συγκρουσιακή σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Επικεφαλής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο Γιάννης Ρουμπάτης όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας. Στην ευαίσθητη θέση του διευθυντή θα καθίσει ένας δημοσιογραφος με πολλές εμπειρίες, καλός γνώστης της εξωτερικής πολιτικής και πάνω απ' όλα με βαθιές δημοκρατικές πεποιθήσεις.

O Γιάννης Ρουμπάτης γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα.

Σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του φημισμένου Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον. Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας «Το Βήμα» στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.

Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.

Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 - 1999. Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα,1947-1967, βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.

Onalert

Κορυφή