Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από giannismar » Κυρ Δεκ 20, 2020 8:11 pm

Νομίζω το ουσιαστικό ερωτημα ειναι τι προσδοκάς απο την επιλογή σου αυτή. Το καλύτερο ειναι σχετικό καθως δεν ειναι ομοια πραγματα. Παντως απ όσο καταλαβα απο τους προλαλήσαντες, αν θες κυριως Επαγγελματική αποκατασταση και κατα τα αλλα να τη βγαλεις χαλαρά, καλυτερη επιλογη φαινεται το λιμενικό.

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από De Lima » Κυρ Δεκ 20, 2020 2:01 am

Γιατί το λες αυτο;

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από HLEKTROLOGOS » Πέμ Δεκ 17, 2020 2:41 pm

Lefteris 2αμαλ έγραψε:Ναι και το λιμενικο εχει μεταθεσεις, αλλα οχι τοσο συχνες οσο στον στρατο.
Σιγουρα ομως θα πας σε νησακια απο εδω και απο εκει και γενικα οπου εχει λιμανι.
Το βυσμα, σιγουρα βοηθαει σε μια καλυτερα μεταθεση αλλα τα πρωτα χρονια θα τα φας απο εδω και απο εκει δυστυχως.
Η ΕΛ. ΑΣ σαφως απο θεμα μεταθεσεων ειναι καλυτερα, λογω του οτι τα πρωτα 10 χρονια 99% θα πας Αθηνα, μιας και εκει ειναι το μεγαλυτερο προβλημα.
Αχ να μουνα λιμενικο κι ας με στελνανε οπου θελανε...

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από Lefteris 2αμαλ » Δευ Δεκ 14, 2020 7:35 pm

De Lima έγραψε:Στο λιμενικο οι μεταθέσεις είναι όπως στο στρατό; Δηλαδη κάθε 3 με 4 χρόνια; Καλά για Θεσσαλονίκη ξέρω ότι ούτως ή άλλως είναι σχεδόν αδύνατο να πας ακόμη και μετά από είκοσι χρόνια, μιας και υπάρχει ένα λιμεναρχειο όλα κ όλα οπότε προφανώς θα παίζει το βύσμα σε μέγιστο βαθμό. Απλά δε ξέρω τι παίζει γενικά με τις μεταθέσεις μιας και είναι σώμα ασφαλείας-στρατός. Από την αστυνομία έχει πολύ περισσότερες μεταθέσεις έτσι;


Ναι και το λιμενικο εχει μεταθεσεις, αλλα οχι τοσο συχνες οσο στον στρατο.
Σιγουρα ομως θα πας σε νησακια απο εδω και απο εκει και γενικα οπου εχει λιμανι.
Το βυσμα, σιγουρα βοηθαει σε μια καλυτερα μεταθεση αλλα τα πρωτα χρονια θα τα φας απο εδω και απο εκει δυστυχως.
Η ΕΛ. ΑΣ σαφως απο θεμα μεταθεσεων ειναι καλυτερα, λογω του οτι τα πρωτα 10 χρονια 99% θα πας Αθηνα , μιας και εκει ειναι το μεγαλυτερο προβλημα.

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από De Lima » Κυρ Δεκ 13, 2020 2:47 pm

Στο λιμενικο οι μεταθέσεις είναι όπως στο στρατό; Δηλαδη κάθε 3 με 4 χρόνια; Καλά για Θεσσαλονίκη ξέρω ότι ούτως ή άλλως είναι σχεδόν αδύνατο να πας ακόμη και μετά από είκοσι χρόνια, μιας και υπάρχει ένα λιμεναρχειο όλα κ όλα οπότε προφανώς θα παίζει το βύσμα σε μέγιστο βαθμό. Απλά δε ξέρω τι παίζει γενικά με τις μεταθέσεις μιας και είναι σώμα ασφαλείας-στρατός. Από την αστυνομία έχει πολύ περισσότερες μεταθέσεις έτσι;

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από Anima95 » Κυρ Δεκ 13, 2020 2:15 pm

Στις πρωτες δυο υπηρεσιες, συνήθως πρεπει να σε 'προτεινει' κάποιος γνωστός/βυσμα. Στα ΑΤ τοποθετουνται Οι νεοεξερχομενοι αστυφυλακες αλλά οι περισσοτεροι θέλουν να πάνε αλλου λόγω των βαρδιων κυρίως. Οποιοι μπορουν, μετατίθενται. Στα ΜΑΤ τους τσιμπάνε αλλά αρκετοί ξεγλιστρησαν.

Στην τελική εφόσον δεν θα μεινεις από την αρχή στον τόπο σου, ζυγισε ποια δουλειά θα σου άρεσε στην καθημερινότητα σου ή θα είναι περισσοτερο υποφερτή.

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από De Lima » Κυρ Δεκ 13, 2020 1:31 pm

ΟΠΚΕ και δίωξη όμως πας με τη θέλησή σου, όχι με το ζόρι. Στα ατ έχω ακούσει ότι σε πάνε χωρίς τη θέλησή σου ή στα ματ πχ. Ας είναι δέκα χρόνια ντάξει. Μετά όμως είναι βέβαιο ότι γυρνάς Θεσσαλονίκη ή πλάι αλλά 10 μετά και βλέπουμε;

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από Anima95 » Κυρ Δεκ 13, 2020 1:12 pm

Ως αστυνομικός, αφου κανεις 10ετη υπηρεσία στην Αθήνα, σκέφτεσαι για Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν και άλλοι μπροστά με περισσοτερα μόρια που περιμενουν να ανοιξει θέση. Γενικά, οι Βορειοελλαδίτες είτε στην αστυνομία είτε στο Λιμενικό, δυσκολεύονται να γυρισουν στον τόπο συμφερόντων. Για το στρατό δεν ξέρω να σου πω.

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από Anima95 » Κυρ Δεκ 13, 2020 1:06 pm

Ναι, και σε άλλες υπηρεσίες όπως ΟΠΚΕ και στη Δίωξη ναρκωτικών. Άπαξ και κανεις συλλήψεις και χρεωνεσαι κρατουμενους (το πιο Συνήθες δηλαδή) , πρεπει να είσαι alert. Πέρασαν οι καλές εποχές για την αστυνομία. Εξαρτάται και τις εναλλακτικές που εχεις. Αν σε παιρνει το όριο ηλικίας, δώσε για Αξιωματικών με πανελληνιες. Με ένα βυσμα μετά έχεις πολλες πιθανοτητες να πας σε υπηρεσία γραφείου. Οι ειδικοί φρουροί από προκηρυξεις τρωνε τη 'λατζα', το ίδιο και οι αστυφυλακες στα ΑΤ.

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από HLEKTROLOGOS » Κυρ Δεκ 13, 2020 12:55 pm

Σξ/αστυνομια

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από De Lima » Κυρ Δεκ 13, 2020 12:43 pm

Αν είσαι από Θεσσαλονίκη ποιο συμφέρει να επιλέξεις για να υπηρετήσεις;

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από De Lima » Κυρ Δεκ 13, 2020 11:38 am

Όσον αφορά την επικινδυνότητα για την Ελ. Ας που λες δεν παίζει ρόλο η υπηρεσία που είσαι; Θέλω να πω στη Δι. Ας πχ σίγουρα υπάρχει περισσότερη επικινδυνότητα συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία...

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από Anima95 » Κυρ Δεκ 13, 2020 1:46 am

Αστυνομία αν εισαι αθηναίος και συμβιβάζεσαι με την καθημερινή επικινδυνότητα, εκτός αν καβατζωθεις βυσματικα σε υπηρεσία γραφείου. Λιμενικό αν θες πιο χαλαρούς ρυθμους και συμβιβάζεσαι με τις μεταθέσεις σε νησιά επί το πλειστον. Στρατό θα προτεινα ως εσχάτη λυση. Οριζοντίως οι μισθολογικές διάφορες είναι μικρές, το Λιμενικό παντως έχει καλυτερο μισθολόγιο και συστημα προαγωγης από την αστυνομια

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από De Lima » Κυρ Δεκ 13, 2020 12:03 am

Άρα το καθένα έχει τα συν και τα πλην του...

Στρατός, Αστυνομία ή Λιμενικό

από Lefteris 2αμαλ » Σάβ Δεκ 12, 2020 11:10 pm

Το λιμενικο εχει μια πιο " χαραλη " καθημερινοτητα αλλα πας απο νησι σε νησι.

Η ΕΛ. ΑΣ εχει μια πιο απαιτητικη καθημερινοτητα και εντονη θαρρω, λογω του οτι ερχεσαι προσωπο με προσωπο και σε αντιπαραθεσεις ή περιεργα περιστατικα με τον πολιτη. Θα σε φαει η Αθηνα τα πρωτα 10 χρονια ΣΙΓΟΥΡΑ.

Οι Ενοπλες Δυναμεις ειναι πιο μπερδεμενες και αυτο διοτι εχει να κανει στο Σωμα ή το Οπλο που θα μπεις ή θα ειναι Ειδικες Δυναμεις και τα σχετικα.
Εχεις πολλες μεταθεσεις και θα δεις ολη την Ελλαδα (εκτος απο συγκεκριμενες και λιγες αμεταθετες ειδικοτητες) .

Μισθολογικα, διαφορες σιγουρα εχουν αναλογα το Σωμα που εισαι αλλα πανω κατω, οπως ειπε και ο φιλτατος απο πανω, παιζουν στα ιδια πλεον.

Κορυφή