από yandr » Τρί Δεκ 01, 2020 11:36 am
Η Σαουδική Αραβία θα αναλάβει το κόστος για την μεταφορά και λειτουργία του αντιαεροπορικού συστήματος και θα χρηματοδοτήσει τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών Patriot στην έκδοση Pac3.
Εκτός από το κινητό αντιαεροπορικό σύστημα, η συμφωνία της Ελλάδας με την Σαουδική Αραβία θα περιλαμβάνει και το αναγκαίο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που θα μετακινηθούν στο βασίλειο των Σαούντ και θα είναι επιφορτισμένοι με την λειτουργία των Patriot. Θα πρόκειται για τουλάχιστον 40 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, αναλόγως των σταθμών εκτόξευσης που θα συμφωνηθεί να δανειστούν στην Σαουδική Αραβία. Με την μεταφορά των ελληνικών Patriot, ενός αμιγώς αμυντικού συστήματος στη Σαουδική Αραβία, η Αθήνα φιλοδοξεί να σφυρηλατήσει ακόμη περισσότερο τις διμερείς σχέσεις με το Ριάντ, όπως πράττει μεθοδικά και με το Άμπου Ντάμπι. Την στιγμή που η Τουρκία ευθυγραμμίζεται με το Κατάρ που χρηματοδοτεί ανοικτά την τουρκική οικονομία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιλέγουν να συμπορευθούν στρατηγικά με την Ελλάδα.
Πηγή
Η Σαουδική Αραβία θα αναλάβει το κόστος για την μεταφορά και λειτουργία του αντιαεροπορικού συστήματος και θα χρηματοδοτήσει τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών Patriot στην έκδοση Pac3.Εκτός από το κινητό αντιαεροπορικό σύστημα, η συμφωνία της Ελλάδας με την Σαουδική Αραβία θα περιλαμβάνει και το αναγκαίο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που θα μετακινηθούν στο βασίλειο των Σαούντ και θα είναι επιφορτισμένοι με την λειτουργία των Patriot. Θα πρόκειται για τουλάχιστον 40 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, αναλόγως των σταθμών εκτόξευσης που θα συμφωνηθεί να δανειστούν στην Σαουδική Αραβία. Με την μεταφορά των ελληνικών Patriot, ενός αμιγώς αμυντικού συστήματος στη Σαουδική Αραβία, η Αθήνα φιλοδοξεί να σφυρηλατήσει ακόμη περισσότερο τις διμερείς σχέσεις με το Ριάντ, όπως πράττει μεθοδικά και με το Άμπου Ντάμπι. Την στιγμή που η Τουρκία ευθυγραμμίζεται με το Κατάρ που χρηματοδοτεί ανοικτά την τουρκική οικονομία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιλέγουν να συμπορευθούν στρατηγικά με την Ελλάδα.[url=https://www.protothema.gr/politics/article/1070569/apostoli-ellinikon-patriot-sti-saoudiki-aravia/]Πηγή[/url]