Σωματική ικανότητα και άσθμα

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Σωματική ικανότητα και άσθμα

ασθμα και στράτευση

από nightshade » Δευ Νοέμ 13, 2023 5:56 pm

Καλησπέρα τι γινεται στην περιπτωση που ληγει η αναβολη μου και προκειται να γινει στρατολογηση μου το 24 και εγώ εχω ασθμα αλλα δεν εχει ενημερωμει η στρατολογικη υπηρεσια για αυτό;

Σωματική ικανότητα και άσθμα

από GIannos kappa » Τετ Ιαν 20, 2021 1:27 pm

καλησπερα. Χαρτι γιατρου για χαπι και ανασες εισπνεομενες για αλλεργικο ασθμα ριχνουν την ΣΙ;

Σωματική ικανότητα και άσθμα

από μπιανκο » Πέμ Ιούλ 09, 2020 3:39 pm

Καλησπέρα παίδες, είχα μικρότερος αλεργικο ασμα, πλέον δεν έχω κάτι. Μπορώ να αθλουμαι για ώρες χωρίς να έχω κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε προς την αντοχή ούτε προς κάτι άλλο. Μπορώ να πάω ειδικές δυνάμεις ή θα με κόψουν; Έχω χαρτί από γιατρό που λέει ότι μπορώ να αθλουμαι σήμερα και ότι δεν με επηρεάζει κάτι καθώς και καθαρή ακτινογραφία με γνωμάτευση από ακτινολόγο.

Σωματική ικανότητα και άσθμα

από Νεκτάριος » Τρί Ιουν 02, 2020 12:38 pm

Καλησπέρα παιδιά, καινούργιος και εγώ εδώ και θα ήθελα αν γίνεται να με βοηθήσει κάποιος.

Για την ιστορία λοιπόν, πριν δυο χρόνια είχα παρουσιαστεί στη Σάμο. Εκεί είχα πάει να κάνω κανονικά τη θητεία μου να τελειώνω. Καθώς λοιπόν περνάω από το γιατρό να με εξετάσει με έκανε διάφορες ερωτήσεις και εντέλει του είπα πως θέλω να υπηρετήσω. Μέτα με εξέτασε με ακουστικά κτλ και διαπίστωσε πως έχω άσθμα και είδε νοσηλείες, υπό αγωγή στο βιβλιάριό κτλ και να μην τα πολυλογώ μου λέει δεν υπηρετείς!

Παρόλο που έφερα αντιρρηση τότε πέρασα από μια συνέντευξη με έναν συνταγματαρχη εκεί και μου λέει δε γίνεται και μπλα μπλα και δεν θα έχω επιπτώσεις και ότι μόλις περάσουν τα δυο χρόνια θα μου δώσουν απαλλαγή κατευθείαν και να πάω να ξεκινήσω τη ζωή μου (ακριβως τα λόγια του).'Έχοντας λοιπόν στο νου μου όλα αυτά ξεκίνησα μια σχολή οπού πληρώνω κιόλας, δουλειά και ειδικά τώρα το καλοκαίρι καθώς από αυτό βγάζω χρήματα για να περάσω όλο το χρόνο καθησυχαστηκα ότι θα πάρω απαλλαγή.

Τώρα μου ήρθε να καταταγώ στη θηβα και μου λένε να πάω φρουραρχείο και μετά 401. Μαζεύω λοιπόν όλα μου τα χαρτιά, Υπό παρακολουθηση γιατρό, εξετάσεις από νοσοκομεία και ένα σορό και πάω στο 401. Με το με βλέπει εκεί η γιατρός μου λέει μια χαρά μου φαίνεσαι εντάξει βρογχικο άσθμα δεν είναι και τίποτα.

Και με έβγαλε λοιπόν ι4 όπου στο χαρτί που μου έδωσε γράφει: Αγωγή, παρακολουθηση, χωρίς να κάνω άσκηση στο στρατόπεδο, να μην κουράζομαι και να μην είμαι παρών σε δύσκολους περιβαλλοντικα χώρους και επανεξέταση σε 30 μέρες! Μάλιστα μου είπε η γιατρός επειδή είχα εκείνη την ώρα δύσπνοια ότι και με φορείο να ήμουν πάλι δε μου την έδινε την απαλλαγή.

Τώρα εγώ τι μπορώ να κάνω; Πραγματικά μου καταστρέφει όλη τη Ζωή, δουλειά που έχω ρίξει να περάσω όλα τα μαθήματα, δουλείες, κτλ.

Σωματική ικανότητα και άσθμα

από Nassos » Σάβ Μάιος 30, 2020 4:24 pm

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από το ΦΕΚ της Σωματικής Ικανότητας που αφορά το άσθμα. Αν παίρνεις φαρμακευτική αγωγή (πχ Aerolin ή παράγωγα αυτού), θα βγείς άοπλος.

Εικόνα

Σωματική ικανότητα και άσθμα

από vagoampa » Σάβ Μάιος 30, 2020 2:48 pm

Μα δεν έχω τόσο σοβαρό πρόβλημα οστε να μην έχω όπλο

Σωματική ικανότητα και άσθμα

από Nassos » Σάβ Μάιος 30, 2020 1:44 pm

Άοπλος θα είσαι.

Σωματική ικανότητα και άσθμα

από vagoampa » Σάβ Μάιος 30, 2020 11:09 am

Ναι ένταξη Εγώ ρώτησα αν έχω όπλο επειδή έχω ΆΣΘΜΑ

Σωματική ικανότητα και άσθμα

από Nassos » Σάβ Μάιος 30, 2020 8:37 am

Στρατοδικείο χαλαρά. Αν θες να το ρισκάρεις, τουλάχιστον μην πάρεις και άλλους στο λαιμό σου.

Σωματική ικανότητα και άσθμα

από vagoampa » Σάβ Μάιος 30, 2020 3:49 am

Γεια σας μπαίνω Ι3 άοπλο η Ι4 επειδή έχω ΆΣΘΜΑ και αν δεν πω ότι έχω μπορεί να φάω καμπάνα

Σωματική ικανότητα και άσθμα

από γιωργος » Πέμ Οκτ 26, 2017 12:19 am

Καλησπερα εχω/ειχα ασθμα μικρος που που και που με επιανε ο γιατρος μου ειχε πει οτι στα 18 θα απαλλαγω απο αυτο τωρα ειμαι ηδη 18 το θεμα ειναι οτι θελω να υπηρετησω στους πεζοναυτες και εχω ανχωθη πολυ για το αν μπορω να μπω πεζοναυτης μπορειτε να μου πειτε αν μπορω να υπηρετησω; Τωρα ισως και να μην εχω ασθμα αλλα δεν ειμαι σιγουρος κιολας και δεν με εχει πιασει καθολου τωρα. Ευχαριστω εκ των προταιρων.

Σωματική ικανότητα και άσθμα

από sakaros » Κυρ Απρ 13, 2014 3:07 am

sakaros έγραψε:Εχω ασθμα αλλα δεν με εχει πιασει καποια δυσπνοια εδω κ 3 χρονια (ειμαι 21) ... Φαρμακα δεν παιρνω. Υπαρχει περιπτωση να με δεχτουν σαν Ι1;

Κ κατι ακομα, αν καποιος εχει υπηρετησει ως Ι1 την θητεια του με ασθμα, ας πει την εμπειρια του



Κανεις ρε παιδια;

Σωματική ικανότητα και άσθμα

από Greek_Army » Τρί Φεβ 28, 2012 10:35 pm

Μακης έγραψε:Είχα πάρει το Ι4 μου λόγω χρόνιου αλλεργικού άσθματος, και αφού μπήκα στρατό για μία ημέρα, Πήρα Αναβολή για 6 μήνες (τον περασμένο Ιούλιο). Θα χρειαστεί να ξαναπάω χαρτιά από το Νοσοκομείο κλπ, ή έχει ''μείνει'' το Ι4 μου; Παρακαλώ απαντήστε μου όσο το δυνατόν συντομότερο καθώς μεθαύριο παρουσιάζομαι. Ευχαριστώ.


Στον ατομικό φάκελο σου υπάρχει ο λόγος για τον οποίο σου χορηγήθηκε η αναβολή, το Ι4 δεν μένει, θα περάσεις πάλι από γιατρό θα σου βγάλει εκ νέου γνωμάτευση και ένδειξη για σωματική ικανότητα και στο τέλος θα αποφασίσει η επιτροπή για το τι Ι θα είσαι

αν έχεις χαρτιά να τα πας, δεν είναι ανάγκη να ξανά βγάλεις, θα σου κάνουν εξέταση εκεί.

Σωματική ικανότητα και άσθμα

από Μακης » Τρί Φεβ 28, 2012 9:26 pm

Είχα πάρει το Ι4 μου λόγω χρόνιου αλλεργικού άσθματος, και αφού μπήκα στρατό για μία ημέρα, Πήρα Αναβολή για 6 μήνες (τον περασμένο Ιούλιο). Θα χρειαστεί να ξαναπάω χαρτιά από το Νοσοκομείο κλπ, ή έχει ''μείνει'' το Ι4 μου; Παρακαλώ απαντήστε μου όσο το δυνατόν συντομότερο καθώς μεθαύριο παρουσιάζομαι. Ευχαριστώ.

Σωματική ικανότητα και άσθμα

από spartian92 » Σάβ Φεβ 25, 2012 8:40 pm

Γεια σας Έχω Αλεργια στιν Σκόνη Στα ακαρεα και σε 2 Φυτά Και Βγάζω Σπυράκια Και μου Ανεβαίνει Το Αίμα Στο καιφαλι και το Καλοκαίρι Που μας Πέρασε Έπαθα Αλλεργικό Σοκ και απο τοτε Φοβάμαι Και Όταν Αναχώνομαι Πολύ Βγάζω Και Τότε Σπιρακια. Μήπως Ξέρει Κανένας Τι θα Υπηρετήσω; Ι1-Ι5; ευχαριστώ!Εικόνα


Κορυφή