H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από yandr » Παρ Ιούλ 08, 2022 1:50 pm

Frontex: Ισραηλινό drone θα περιπολεί στο Αιγαίο

Ενα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα περιπολεί από σήμερα και για διάστημα έξι μηνών στο Αιγαίο. Πρόκειται για drone τύπου HERON της Ισραηλινής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (IAI), το οποίο μίσθωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός Frontex αντί 6 εκατ. Ευρώ, επ' ωφελεία του Λιμενικού Σώματος.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εδρεύει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τυμπάκι της Κρήτης και θα μεταφέρει εικόνα στους θαλάμους επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, του ΓΕΕΘΑ αλλά και στα κεντρικά γραφεία του Frontex, στη Βαρσοβία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ισραηλινό drone έχει αυτονομία 16 ωρών και θα περιπολεί στη θαλάσσια περιοχή βορείως και νοτίως της Κρήτης και δευτερευόντως στο Ιόνιο.

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από yandr » Πέμ Οκτ 29, 2020 11:12 pm

Για να δούμε πόσο γρήγορα θα θαφτεί αυτό το θέμα μετά τα τελευταία γεγονότα.

Άτιμη συγκυρία.

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από yandr » Τρί Οκτ 27, 2020 6:28 pm

Εσωτερική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τα περιστατικά παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, που καταγγέλλουν μέσα ενημέρωσης, ξεκίνησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Frontex, ωστόσο σπεύδει να διευκρινίσει πως μέχρι στιγμής «δεν έχει βρεθεί κανένα έγγραφο ή άλλο υλικό που να τεκμηριώνει τυχόν κατηγορίες».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός, ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, δηλώνει ότι «παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε υποστήριξη στην Ελλάδα, στα εξωτερικά της σύνορα, σύμφωνα με την εντολή μας και στο πνεύμα της αλληλεγγύης της ΕΕ, με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου».

https://www.naftemporiki.gr/story/1651386/frontex-den-tekmirionontai-gia-tin-ora-oi-kataggelies-peri-paranomon-epanaproothiseon-sto-aigaio

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από yandr » Τρί Οκτ 20, 2020 6:24 pm

Η Frontex φέρνει ισραηλινά drones στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα πρόκειται να αναπτυχθούν προσεχώς drones Heron της Frontex, μετά από ανάθεση έργου από την ίδια στις Airbus Defence &Space Solutions (ADAS) και Israeli Aerospace Industries (IAI). Όπως ανακοινώνει η Airbus Defence &Space, θυγατρική της οποίας είναι η ADAS, το συμβόλαιο προβλέπει την αξιοποίηση drones της IAI σε αποστολές ναυτικής επιτήρησης στην Ελλάδα και, πιθανόν, στην Ιταλία και τη Μάλτα.

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από yandr » Δευ Οκτ 19, 2020 11:34 am

Αερόστατα επιτήρησης στο Αιγαίο από τη Frontex https://www.ptisidiastima.com/surveillance-balloons-aegean-sea/

Πιο συγκεκριμένα, όπως το «Mer et Marine» σημειώνει, η Frontex θα φέρει δύο αερόστατα στο Αιγαίο, με αφετηρία την άνοιξη. Για το εγχείρημα είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός εδώ και έναν μήνα, στον οποίο μπορούν να δηλώσουν κατ' εξαίρεση συμμετοχή εταιρείες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηριστικό που δίνει ευκαιρία να πάρουν μέρος σε αυτόν, για παράδειγμα, εταιρείες από το Ισραήλ. Ο νικητής θα αναδειχτεί στο τέλος του έτους.

Εικόνα

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από PETER.D » Παρ Μάιος 20, 2011 10:02 pm

Τι να γινει λογω εκλογων κυνηγαν το θερμο επεισοδια και αφου λογω πολλων παραγοντων τωρα τελευταια βλεπουν οτι τους παιρνει να κανουν τετοια τετοια κανουν... Αλητες καταπατητες, καθως και δειλει πολιτικοι αρχοντες μπορω να επισημανω... Που ειναι τα παλια τα χρονια.

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από REPAINER » Παρ Μάιος 20, 2011 7:51 pm

Θερμο επεισοδιο στον εβρο μεαξυ frontex-συνοριοφυλακων και τουρκων στρατιωτων με δουλεμπορους .

Ξερετε κατι παραπανω απο αυτο που διαβασα; Κατι βρωμαει αυτες τις μερες με τους μογγολους

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από BILL » Παρ Μάιος 20, 2011 4:49 pm

Σε σοβαρες χωρες, θα στελνανε απευθειας μεγαλες στρατιωτικες δυναμεις στη περιοχη να εξουδετερωσουν την εχθρικη περιπολο. Αλλα που...

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από Nassos » Παρ Μάιος 20, 2011 4:45 pm

Τούρκοι κτύπησαν περίπολο μας στον Έβρο - Έκρυψαν το επεισόδιο

Θερμό επεισόδιο που απεκρύβη Είχαμε τη νύχτα στο Τυχερό του Έβρου όταν περίπολος Ελλήνων συνοριοφυλάκων Που επιχειρούσαν σε περιπολία Με την συνδρομή Γερμανών της Frontex δέχτηκε πυρά από Τούρκους δουλεμπόρους αρχικά και στρατιώτες εν συνεχεία, που έβαλλαν εναντίον τους για να καλύψουν την αποχώρηση των δουλεμπόρων. Πιο συγκεκριμένα ομάδα τεσσάρων Ελλήνων Συνοριοφυλάκων και δύο Γερμανών της Frontex δέχτηκαν πυρά από Τούρκους δουλέμπορους στην νησίδα Αντάς Η οποία βρίσκεται στην ελληνική περιοχή του Τυχερού.

Πληροφορίες από την τουρκική πλευρά των συνόρων έδειξαν Αυξημένη κινητικότητα των τουρκικών δυνάμεων που είχαν στείλει στην περιοχή ένα μηχανοκίνητο λόχο. Και από ελληνικής πλευράς Κατά την διάρκεια του επεισόδιου είχε Σημάνει συναγερμός και οι δυνάμεις της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας βρίσκονταν "με το όπλο ανά χείρας".

Το θέμα είναι γατί κρύφτηκε η είδηση και δεν ανακοινώθηκε είτε από το υπουργείο ΠΡΟ. ΠΟ είτε από το ΥΠΕΘΑ. Είναι το δεύτερο επεισόδιο μετά την προσπάθεια "απόβασης" του Τούρκου απόστρατου αξιωματικού στο Αγαθονήσι που δεν ανακοινώνεται.

Συνέχεια:Defencenet.gr

Λαμπρά... Εικόνα

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από yandr » Σάβ Φεβ 12, 2011 1:25 am

Χαρακτήρα μόνιμης αποστολής αναμένεται να αποκτήσει η ομάδα των περίπου 200 συνοριοφυλάκων που απέστειλε εκτάκτως στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Νοέμβριο η ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου Europolitique.

Όπως αναφέρεται, η νέα μόνιμη υπηρεσία θα αποτελεί βραχίονα της Επιχείρησης «Ποσειδών», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Frontex ήδη από το 2006, έχοντας ως αποστολή τη φρούρηση και των θαλάσσιων ελληνοτουρκικών συνόρων.

Στο άρθρο σημειώνεται ακόμη ότι τα κράτη-μέλη φαίνονται απρόθυμα να παρατείνουν τη λειτουργία της έκτακτης αποστολής, καθώς αυτό καθιστά τη συνεισφορά σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό υποχρεωτική για την κάθε χώρα.

Ωστόσο, αναγνωρίζεται το γεγονός ότι αν αποχωρήσουν οι δυνάμεις φύλαξης με τη λήξη της σημερινής αποστολής στις 3 Μαρτίου, η λαθρομετανάστευση θα σημειώσει πάλι άνοδο. «Δεν γίνεται να υπάρχουν 180 συνοριοφύλακες τη μία μέρα και κανείς την επόμενη», αναφέρει διπλωματική πηγή που επικαλείται η Europolitique.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται αισιόδοξη, καθώς θεωρεί ότι η συμφωνία επανεισδοχής που επιτεύχθηκε με την Τουρκία τον Ιανουάριο θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ πρόκειται να εξετάσουν το ζήτημα στις 24 Φεβρουαρίου.

defencenet.gr

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από cristina » Τρί Δεκ 21, 2010 8:23 pm

Τούτες τις μέρες έγινε και μια διαδήλωση εναντίον της frondex . Άμμεσα Τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής η 50 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία.

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από cristina » Τρί Δεκ 21, 2010 8:19 pm

Για να δούμε και πως είναι η frontex





H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από yandr » Τρί Δεκ 14, 2010 2:11 pm

Ζητάνε και τα ρέστα οι Γερμανοί:

Ενστάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα από τα ελληνο-τουρκικά χερσαία σύνορα στον Έβρο εξέφρασαν Γερμανοί αστυνομικοί που συμμετέχουν στην δύναμη ταχείας επέμβασης της FRONTEX που περιπολεί στη περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» οι Γερμανοί αστυνομικοί καταγγέλλουν πως ασκείται βία στους μετανάστες προκειμένου να αποτραπεί η είσοδός τους στο ελληνικό έδαφος.

Όπως αναφέρει, δε, το δημοσίευμα, περιέγραψαν περιστατικά όπου οι μετανάστες εκδιώχθηκαν με πυροβολισμούς ακόμα και μέσα σε ναρκοθετημένες περιοχές. Επίσης, συμπληρώνουν, ότι όσοι συνελήφθησαν μεταφέρθηκαν με οχήματα χωρίς παράθυρα και καθίσματα σε μέρη όπου ανακρίνονταν υπό απάνθρωπες συνθήκες. Παράλληλα οι συνθήκες υγιεινής, λένε, εκεί ήταν τόσο άσχημες που οι υπάλληλοι είχαν μαζί τους μάσκες προσώπου και γάντια.

Μάλιστα ο επικεφαλής των Γερμανών αστυνομικών ζήτησε οι άντρες του να μην συμμετέχουν πια σε τέτοιες επιχειρήσεις αφού αντίκεινται στο γερμανικό Δίκαιο. Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στελέχη του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών ταξίδεψαν στην Ελλάδα και τόνισαν πως «η Γερμανία παρακολουθεί την εξέλιξη με ανησυχία και ζήτησε από την Ελλάδα να βελτιώσει την κατάσταση των προσφύγων».

Πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο οι Γερμανοί αστυνομικοί όσο και οι Ολλανδοί συνάδελφοι τους έχουν εκδηλώσει σε Έλληνες αξιωματούχους τις «ευαισθησίες» τους σε ότι αφορά την εφαρμογή της «αποτροπής» της παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα.

Μάλιστα έχουν πει πως δεν θα πρέπει να εμποδίζεται η πρόσβαση στη χώρα μας αλλά αφού εισέλθουν να περνούν από «συνέντευξη» και εφόσον πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις να εντάσσονται σε καθεστώς προστασίας.

Πάντως, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, ουδέποτε έθεσαν ζήτημα αποχώρησης τους από την δύναμη της FRONTEX.

ΤΟ ΒΗΜΑ
Έχω να προτείνω μία ρηξικέλευθη λύση για το πρόβλημα.

Να συλλαμβάνονται οι λαθρομετανάστες και να μεταφέρονται με Business class της Lufthansa στο Βερολίνο, για διαμονή στο Hilton.

Διαφορετικά, να βάλουν ένα χεράκι στα έξοδα οι Γερμανοί γιατί όλοι αυτοί δεν βλέπουν την εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα". Για αλλού το έβαλαν

...

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από dn24 » Δευ Δεκ 13, 2010 10:39 pm

greko_27 έγραψε:
o στρατος ζητησε την συνδρομη του ΛΣ... (εκτος και εαν καταλαβα λαθος).


οχι δεν καταλαβες λαθος φιλε μου. Σωστα συζητουσαμε.

H FRONTEX στα ελληνικά σύνορα

από greko_27 » Δευ Δεκ 13, 2010 10:32 pm

spirosgiapros έγραψε:

οι μεταφορές ασθενών, τραυματιών και γενικά όσων χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα είναι αρμοδιότητα και αποστολή του ΕΚΑΒ

το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ ζητά την συνδρομή του ΛΣ δεν σημαίνει ότι είναι το ΛΣ αρμόδιο

αν δεν ξέρετε για κάποιο θέμα μην επιμένετε

o στρατος ζητησε την συνδρομη του ΛΣ... (εκτος και εαν καταλαβα λαθος). Διαβασε λιγο ποιο πανω και θα το βρεις... το γιατι δεν παει πλωτο σκαφος! ειναι αλλου παπα ευαγγελιο

Κορυφή