από yandr » Πέμ Ιαν 14, 2021 8:24 pm
Στην κατάθεση αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Frontex για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας προχώρησε σήμερα η ελληνική πλευρά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταάστευσης και Ασύλου, η Ελλάδα ζητά να επιστρέψουν στην Τουρκία 955 αλλοδαποί που μπήκαν στη χώρα μας από την Τουρκία και βρίσκονται στη Λέσβο,180 που βρίσκονται στη Χίο,128 που βρίσκονται στη Σάμο και 187 στην Κω, των οποίων το αίτημα έχει απορριφθεί τελεσίδικα και ως εκ τούτου είναι επιστρεπτέοι, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας.
...
Σημειώνεται πως κατά το πρώτο δίμηνο του 2020 καταγράφηκαν συνολικά 139 επιστροφές προς την Τουρκία, ενώ η διαδικασία των επιστροφών έχει σταματήσει από τις 15 Μαρτίου 2020, οπότε και η Τουρκία επικαλέστηκε τις δυσκολίες που επέφερε το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19.
Liberal
Στην κατάθεση αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Frontex για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας προχώρησε σήμερα η ελληνική πλευρά.Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταάστευσης και Ασύλου, η Ελλάδα ζητά να επιστρέψουν στην Τουρκία 955 αλλοδαποί που μπήκαν στη χώρα μας από την Τουρκία και βρίσκονται στη Λέσβο,180 που βρίσκονται στη Χίο,128 που βρίσκονται στη Σάμο και 187 στην Κω, των οποίων το αίτημα έχει απορριφθεί τελεσίδικα και ως εκ τούτου είναι επιστρεπτέοι, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας....Σημειώνεται πως κατά το πρώτο δίμηνο του 2020 καταγράφηκαν συνολικά 139 επιστροφές προς την Τουρκία, ενώ η διαδικασία των επιστροφών έχει σταματήσει από τις 15 Μαρτίου 2020, οπότε και η Τουρκία επικαλέστηκε τις δυσκολίες που επέφερε το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19.[url=https://www.liberal.gr/news/i-ellada-zitaei-tin-epistrofi-1-450-metanaston-basei-tis-koinis-dilosis-ee-tourkias/349068]Liberal[/url]