Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

Re: Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από generalMccrae » Σάβ Μαρ 11, 2023 11:17 pm

fideas emk έγραψε: Τρί Αύγ 31, 2010 2:43 am Εγω απορω γιατι να αντεξει γυναικα και το (σχολειο) καταδρομων. Αλλωστε οι ΟΥΚ δεν κουβαλαν τα βαρη των καταδρομεων. Σε ανταρτη μπορει να ξεπερασεις τα 35 κιλα. Σε μαχη... Και τα 50 λιγα ειναι... Σκεψου γυναικα 50-60 να εχει να κουβαλησει 35+ κιλα... Εγω εβλεπα τις εποπινες και τις λυπομουν. Παρ'ολα αυτα αρκετες τα καταφερανε (και με λιγο στραβα ματια υποψιαζομαι). Επισης περνουσαν σπεποπεδ οχι το πιο δυσκολο σχολειο καταδρομων των απο ΣΣΕ/ΣΜΥ μονιμων
Υπάρχουν πολλές γυναίκες στην ελλάδα και στο εξωτερικό οι οποίες είναι μάχιμες στις ειδικές δυνάμεις. Εγώ ο ίδιος έχω γνωρίσει γυναίκα αξιωματικό στους πεζονάυτες που ήταν απο τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές, το ίδιο και στα ΛΟΚ και στους Αερομεταφερόμενους. Θεωρώ λάθος το να μπάινουν γυναίκες στον στρατό μαζικά για να αποδείξουν ότι είναι ίσες με τους άνδρες γιατί απλά πάνε κόντρα στην φύση τους.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στον κανόνα οι οποίες με την προϋπόθεση ότι πάντα εκπαιδεύονται και περνάνε τα σχολεία με τα ίδια standards εισαγωγής με τους άνδρες {Πχ.SAS,Spetsnaz,Airborn,Green Berets,US Marines, ΛΟΚ, ΣΧΑΛ κλπ... } μπορούν πολλές φορές και να τους ξεπεράσουν αυτό όμως είναι πολύ σπάνιο και εξαίρεση στον κανόνα, κάτι που μία οποιαδήποτε γυναίκα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ...

Τώρα αν αγαπά την πατρίδα και την δουλειά αυτή και είναι ικανή όσο ένας συνάδελφος της να την κάνει διότι ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι τιμή μου να υπερασπιστούμε την πατρίδα μαζί. Σπάνιο πράγμα αυτό αλλά η ιστορία έχει αποδείξει ότι υπάρχει. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το ελληνικό έθνος είχε γυναίκες μαχήτριες απο αρχαιοτάτων χρόνων όπου οι εχθροί τις έτρεμαν αλλά και πάλι ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ. Οι ΕΔ είναι για ιδιαίτερους ανθρώπους για αυτό άλλωστε και δεν περνάνε και όλοι οι άνδρες την εκπαίδευση.

Υστερόγραφο... Η μέση Ελληνίδα δυστυχώς είναι η γυναίκα που δεν θα άντεχε έστω μία ώρα στον στρατό.

Re: Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από Nassos » Σάβ Μαρ 11, 2023 10:27 am

Στη ΔΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού πάντως γυναίκες δεν δέχονται. Και μόλις πρόσφατα μια γυναίκα κατάφερε και πέρασε το SEAL Qualification Training των US Navy SEALs για να υπηρετεί στα αντίστοιχα ΣΑΠ.

Re: Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από generalMccrae » Παρ Μαρ 10, 2023 10:35 pm

Εν το μεταξύ οι περισσότεροι που γράφουν έχουν υπηρετήσει μονάχα θητεία και αυτή με το ζόρι. Εγώ σαν έμπειρος στο θέμα καταθέτω την εξής άποψη:

Οι γυναίκες δεν έχουν την ίδια μυική δύναμη με έναν άνδρα αυτό όμως στην σύγχρονη μάχη δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο απο την στιγμή που μια γυναίκα περνά την ίδια εκπαίδευση με του συναδέλφους της και έχει κριθεί κατάλληλη με τα απαιτούμενα standarts όπως έχει γίνει πολλές φορές ιστορικά άλλωστε και στα ΛΟΚ και στους Αερομεταφερόμενους και στην Spetsnaz Gru και στους Green Berets το 1980 και στην SAS και στην ΜΙ6 και στην Luftwaffe και στα Ρωσικά σώματα ελεύθερων σκοπευτών κατα τον ΄Β ΠΠ και στους Airborn.

Η άποψη του ότι πρέπει να σηκώνει 50 κιλά στις ειδικές δυνάμεις της εποχής μας δεν ισχύει. Όλες οι ελίτ ειδικών δυνάμεων του κόσμου δεν προορίζονται για τέτοιου είδους αποστολές πιά. Οι ειδικές δυνάμεις πλέων είναι ελαφρά οπλισμένες μονάδες ακραία εκπαιδευμένες για αποστολές που ένα απλός πεζικάριος {που σηκώνει 50 κιλά.} δεν μπορεί να κάνει. Προϋπόθεση για να μπει μία γυναίκα στις ΕΔ θα πρέπει να είναι να το αγαπάει αυτό, να είναι ικανή {σωματικά και ψυχικά} όσο ένας συνάδελφος της ώστε να μην γίνει επικίνδυνη για την ομάδα της και να αγαπά την πατρίδα, ότι κάνει να το κάνει για αυτή και όχι για μία θέση στο δημόσιο{να έχει επίσης προϋπηρεσία σε στρατιωτική σχολή} ...

Ειδικές Δυνάμεις = Μάχη και όχι γραφείο. Τώρα ο τύπος αυτός γυναίκας που μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό και θα το κάνει επειδή το αγαπά και αγαπά την πατρίδα της και όχι σαν καμία ανώμαλη βρωμοφεμινίστρια προσπαθώντας να συγκριθεί ή να αποδείξει κάτι σε σχέση με τους άνδρες, είναι το πιό σπάνιο πράγμα στον κόσμο, στην Ελλάδα οι περισσότερες είναι να τις κλένε οι ρέγκες.

Ευτύχως όμως υπάρχουν και οι άλλες. Πειθαρχεία, τόλμη και αγάπη για την πατρίδα και τον στρατό θέλει παιδία όχι john wick και Rambo ούτε στύλ GI Jane. Αυτά τα ολίγα.

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από Armyforce » Τετ Ιουν 08, 2022 10:49 pm

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από Nikoletta » Κυρ Μάιος 22, 2022 12:30 pm

Γνωριζει καποιος πως μπορει μια γυναικα να περασει Ο. Υ. Κ; Εχω μολις τελειωσει το σχολειο και η συμβουλος μου εχει πει πως δεν μπορω να παω και οτι τα αγορια που μπενουν μεσα για την θητεια τους μπορουν να διαλεξουν τι θελουν και μονο. Ξερει καποιος/-α την διαδικασια και τι χρειαζεται?

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από TheloNaPaoSnd » Δευ Μαρ 04, 2019 6:02 pm

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που διαπρέπουν στις ειδικές δυνάμεις στην Αμερική. Κάποιες τελειώνουν σχολεία που έχουν περατώσει και ΟΥΚάδες. Πχ EOD School (να μια φωτογραφία) Εικόνα

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από TheloNaPaoSnd » Δευ Μαρ 04, 2019 5:56 pm

Και είχαν πάει δυο γυναίκες. Επίσης τώρα τελευταία είχα δει κάπου για δύο γυναίκες που αποφοίτησαν το Ranger School. Αυτές εδώ είναι.Εικόνα

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από ακυρος » Δευ Μαρ 04, 2019 3:20 pm

Αμα οντως το εννοεις καντο πηγαινε στην αμερικη οπου εκει αφηνουν και γυναικες να συμμετεχουν στο σχολειο BUDS για να γινεις navy seal η τελευταια γυναικα που προσπαθησε δεν τα καταφερε

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από Ιοκαστη » Κυρ Νοέμ 25, 2018 8:10 pm

ΣωστόςΕικόνα

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από Π. » Παρ Μαρ 30, 2018 4:36 pm

Ένας δυνατός άνθρωπος δεν έχει να κανει με μυηκη δύναμη αλλα με τη ψυχική. Εκεί που το σωμα αρχίζει να κουράζεται εκεί η ψυχή δυναμώνει. π. χ κανεις τη πιο δυσκολη εκπαιδευσ η στο στρατό και το μυϊκό σου σωμα έχει παραλησει απο τη κούραση και πονάς φριχτα αν όμως εχεις δυνατή ψυχή πεισμα, θεληση και πιστη τοτε ναι θα τα καταφερεις. αυτο εννοω κάποιος μπορεί να έχει Μπρατσα μυς να ναι πολύ δυνατός σωματικά αλλα μπορεί στη ψυχή του να ναι αδύναμος και έτσι δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στο στρατό ! Η ζώη και ο στρατός θέλουν δύναμη ψυχική πίστη, πείσμα θεληση υπομονή επιμονή και τιμή!

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από giannismar » Τετ Δεκ 06, 2017 9:13 pm

Το έχεις τελειως λάθος στο μυαλο σου. Ο καλος στρατιωτης χαρακτηριζεται απο πειθαρχια και τόλμη και ουδεμια σχεση εχει με τον ραμπο. Οποιοσδηποτε φυσιολογικος ανθρωπος με στοιχειωδη φυσικη κατασταση μπορει να ανταπεξελθει.

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από Γιώργος Σ » Τετ Δεκ 06, 2017 1:04 pm

6 μήνες πριν ξεκίνησα γυμναστήριο και έπαθα πλάκα με το πόσο αδύναμες είναι ακόμα και οι γυναίκες που γυμνάζονται. Πρώτη φορά έκανα 32.5kg x 12 bench, που μόνο 2 γυναίκες έχω δει να κάνουν περισσότερο. Τώρα κάνω 55kg x 10, παραπάνω από κάθε γυναίκα στο γυμναστήριο μου. Πριν από αυτό ήμουν σχεδόν τελείως αγύμναστος καθώς διαβάζω για τις πανελλήνιες, αλλά έπρεπε να πάω γιατί είχα αρχίσει να βάζω κιλά. Αν ένα αγύμναστο αγόρι 16 ετών είναι πιο δυνατό από γυναίκες που γυμνάζονται, για ποιο λόγο υπάρχουν γυναίκες στον στρατό και στην αστυνομία; Επίσης έχουμε ένα κορίτσι στην τάξη που κάνει karate και έχει μαύρη ζώνη 2 dan, μέχρι τότε την φοβόμουν να πω την αλήθεια, αλλά κατάλαβα ότι τελικά είναι ψεύτικα όλα αυτά και δεν την φοβάμαι καθόλου πια.

Στο σχολείο σε κάτι φεμινιστικά σεμινάρια μας λένε ότι οι γυναίκες αδικούνται στην εργασία, αλλά εγώ βλέπω το αντίθετο, ειδική μεταχείριση! Αυτή είναι η ισότητα των φεμινιστριών; Είμαι ο μόνος που απορεί με όλα αυτά; ΕικόναΕικόναΕικόνα

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από D.Y.K » Δευ Ιούλ 28, 2014 10:39 pm

Annetahere έγραψε:Ο μόνος λόγος που θα πάω σε στρατιωτική σχολή και μετά θα πάω να προσπαθήσω στους O.Y.K, είναι επειδή έχω πάθος με την πατρίδα μου και το όλο περιβάλλον του στρατού και επειδή θέλω να την υπερασπιστώ με την ζωή μου!


Άν και όποτε γίνει αυτό πάρε μας τηλέφωνο Εικόνα , μέχρι τότε να σε ενημερώσω ότι δεν δέχονται γυναίκες στα ΟΥΚ και εννοείται (ευτυχώς) πως δεν πρόκειται να δεχτούν και ποτέ! Το γιατί και το πως υποθέτω ότι το γνωρίζεις καθώς είναι προφανές.

Είσαι πολύ μικρή όπως αντιλαμβάνομαι συνεπώς φρόντισε να διαβάζεις τα μαθήματα σου και σου εύχομαι από καρδιάς να εκπληρώσεις τον στόχο σου που είναι η εισαγωγή σου σε κάποια Στρατιωτική Σχολή Εικόνα

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από Annetahere » Δευ Ιούλ 28, 2014 1:34 pm

Κοίτα φίλε, συγγνώμη που θα στο πω, αλλά δεν ξέρεις τι δύναμη μπορεί να έχει μια γυναίκα και τι αντοχή. Μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και έναν άντρα μόνο και μόνο επειδή έχει αποφασιτικότητα φίλε μου. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα ολόκληρο φύλλο και να πεις : Όλες είναι ίδιες, δεν κάνουν για στρατό και είναι νοικοκυρούλες. Υπάρχουν κάποιες που φυσικά και είναι έτσι, αλλά είναι και κάποιες που δεν νοιάζοντε μόνο για τον μισθό αλλά για την πατρίδα. Ο μόνος λόγος που θα πάω σε στρατιωτική σχολή και μετά θα πάω να προσπαθήσω στους O.Y.K, είναι επειδή έχω πάθος με την πατρίδα μου και το όλο περιβάλλον του στρατού και επειδή θέλω να την υπερασπιστώ με την ζωή μου!

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

από Άκυρη » Τρί Απρ 01, 2014 10:08 pm

ΝΕΟΣ έγραψε:
yandr έγραψε:Το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι για το ρόλο της γυναίκας, αλλά για τις γυναίκες στις ειδικές δυνάμεις. Ας το σεβαστούμε.


Μα εκει αποσκοπω και γω κατα βαθος. Θελω να τονισω οτι δν ειναι ο ρολος της γυναικας στις ειδικες δυναμεις. Η φυση της γυναικας ειναι η ηρεμια, η γαληνη, η τρυφεροτητα. Η ιδια πρεπει να δινει μια νοτα χαρας στον ανδρα. Αν η γυναικα το παιζει σκληρη και κανει πραγματα που δν συναδουν με τη φυση της δν ειναι φυσιολογικο.

Και φυσικα δν μπορει να φτασει τα ορια που εχει θεσει ο ανδρας σε αυτο το σωμα, τα ορια κατεβαινουν αναγκαστικα για να μην θεωρηθει φαλοκρατικος ο στρατος και μετα απο αυτο δημιουργειται μπαχαλο οπως ειναι φυσικο.
Το ιδιο εχει γινει και στα αθληματα σε ΣΜΥ, ΣΣΕ και Αστυφυλακων. Δν ξερω αν τωρα εχουν εξισωσει τα ορια παντως οταν εδινα το 2007 πανελλαδικες τα ορια για τις γυναικες ηταν πιο χαμηλα απο τους ανδρες. Οι απαιτησεις των σχολων αυτων απαιτουν καποια κριτιρια. Αν δν μπορει καποιος να τα φτασει δν εχει λογο και να μπει.

Δλδ αν σε μια επιχειρηση σε εχθρικο εδαφος της γυναικας της ερθει περιοδος και εχει και πονους τι θα γινει τοτε; Θα ψαξει για κανα φαρμακειο για depon;
Μερικοι τομεις και ενας απο αυτους οι ειδικες δυναμεις δν ειναι για γυναικες πως να το κανουμε.


Νομίζω ότι δε θα έπρεπε να κρίνεις τους ανθρώπους γύρω σου σύμφωνα με τα στερεότυπα της κοινωνίας και να μην χαρακτηρίζεις το 50% περίπου του ανθρώπινου πληθυσμού ότι έχει φύση "ηρεμία, γαλήνη, τρυφερότητα" βασισμένος στο φύλο. Είμαι σιγουρη ότι οι γυναίκες, επειδή είναι άνθρωποι σαν κι εσένα, βγαίνουν σε πολλές και διαφορετικές εκδόσεις και δεν μπορείς να μιλήσεις για το χαρακτήρα τους αλλά και για αυτό που αναφέρεσαι ως "φύση τους", λες και είναι ένα άτομο μόνο. Τώρα για αυτό περι νότα χαράς στον άνδρα... Νομίζω ότι είναι αυτονόητο για όλους ότι δεν είσαι σε θέση να αποφασίζεις και (πάλι) για το 50% των ανθρώπων ως προς το τί πρέπει να κάνει στη ζωή του. Επίσης να επισημάνω ότι ένα σωρό άνθρωποι, και ναι στη λέξη άνθρωπος περιλαμβάνονται και γυναίκες, ΔΕΝ θέλουν να κάνουν παιδιά στη ζωή τους. Οπότε και για να επανέλθω στο θέμα, κανένας απο τους λόγους που ανέφερες δεν δίνει ένα λογικό επιχείρημα για τον αποκλεισμό των γυναικών απο τις ειδικές δυνάμεις.

Κορυφή