Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από yandr » Τετ Οκτ 26, 2022 10:59 am

Μεταναστευτικό: Δικαστικό «σίριαλ» για τη δράση ΜΚΟ στη Λέσβο το 2018

Η ελληνική Δικαιοσύνη, τέσσερα και πλέον χρόνια μετά την άσκηση των πρώτων ποινικών διώξεων, δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνα

Μπορεί στην πλατφόρμα Netflix το ντοκιμαντέρ για την υπόθεση να κάνει πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου υπό τον τίτλο «Οι κολυμβήτριες», η ελληνική Δικαιοσύνη, ωστόσο, αδυνατεί να ολοκληρώσει την έρευνα, τέσσερα και πλέον χρόνια μετά την άσκηση των πρώτων ποινικών διώξεων.

Ο λόγος για την πολύκροτη έρευνα με αντικείμενο τη δράση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ERCI (Emergency Response Center International) στη Λέσβο, τα μέλη της οποίας τον Ιούλιο του 2018 συνελήφθησαν κατηγορούμενα σε βαθμό κακουργήματος ότι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά παρόμοιων δικογραφιών που έχουν σχηματίσει έκτοτε η Ασφάλεια Μυτιλήνης και το Λιμενικό εις βάρος μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή. Για την υπόθεση κατηγορούνται 24 άτομα, ανάμεσα στα οποία ο 43χρονος Ελληνας ιδρυτής της ERCI, ο 28χρονος Γερμανός Σον Μπίντερ και η 27χρονη πρόσφυγας από τη Συρία Σάρα Μαρντίνι, η οποία πάντως έχει βραβευθεί στο εξωτερικό για την ανθρωπιστική της δράση, αποσπώντας τα εύσημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τον Πάπα Φραγκίσκο κ. Ά.

πηγή



Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από yandr » Πέμ Ιούλ 07, 2022 11:39 pm

Ευρω-καταδίκη της Ελλάδας για το πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών στο Φαρμακονήσι

Παραβιάσεις άρθρων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από την πλευρά της Ελλάδας διαπίστωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στην απόφαση που εξέδωσε σήμερα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι. Κατά το ναυάγιο, που έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2014, έχασαν τη ζωή τους έντεκα πρόσφυγες.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι οι ελληνικές αρχές «δεν έκαναν εμπεριστατωμένη και αποτελεσματική έρευνα για να ρίξουν φως στις συνθήκες, υπό τις οποίες βυθίστηκε η βάρκα» και ότι δεν έκαναν «όσα θα ήταν λογικό να περιμένει κανείς για να παρέχουν στους προσφεύγοντες και τους συγγενείς τους την προστασία που χρειάζονταν».

Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από samloxias » Δευ Οκτ 05, 2020 9:48 pm

Ζημιά ανεπανόρθωτη.

Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από yandr » Παρ Οκτ 02, 2020 11:53 am

Εντάξει, η πραγματικότητα τελικά ξεπερνά την φαντασία.

Η Αγγλία εξετάζει την ανάπτυξη πλωτών φραγμάτων στο στενό της Μάγχης για να εμποδίσει τις μετανάστες να εισέλθουν.

https://www.standard.co.uk/news/uk/government-considered-building-floating-walls-to-stop-asylum-seekers-a4561411.html

Και όχι μόνο αυτό, αλλά εξετάζουν επίσης να χρησιμοποιήσουν ferries ως κέντρα επεξεργασίας των αιτήσεων ή να δημιουργήσουν κέντρα σε και νησιά 4.000 χιλιόμετρα μακρυά από την Αγγλία.

Κατά τα άλλα εμείς να μην χρησιμοποιήσουμε και χιλιάδες ξερονήσια στο Αιγαίο.

Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από yandr » Δευ Σεπ 28, 2020 1:26 pm

Ιδιαίτερα σημαντικές νέες εξελίξεις στο θέμα των ΜΚΟ που λειτουργούν ως διακινητές λαθρομεταναστών, αποσπώντας μάλιστα επιδοτήσεις από την ΕΕ!

Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος δουλεμπορίας στη Λέσβο στο οποίο εμπλέκονται συνολικά τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) προχώρησε η Αστυνομία.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία για 33 μέλη των ΜΚΟ - ανάμεσά τους Γερμανοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι, Ισπανοί, Αυστριακοί και Νορβηγοί - έναν Ιρανό και έναν Πακιστάνο. Σύμφωνα με την αστυνομία το κύκλωμα ξεκίνησε τη δράση του τον περασμένο Ιούνιο και για την ώρα και εκτιμάται ότι τις τουλάχιστον 32 φορές που οργάνωσε δρομολόγια ελπίδας στην Ελλάδα πέρασε στη χώρα μας περισσότερους από 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

https://www.protothema.gr/greece/article/1049006/metanasteutiko-vrikan-poluethniko-kukloma-douleborias-apo-tesseris-mko-sti-mutilini/

Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από yandr » Παρ Αύγ 28, 2020 6:21 pm

Θυμάστε το πλωτό φράγμα; Ακόμα για δοκιμές είναι...

Αποκλειστικό MEGA: Αντιρρήσεις ΕΕ για το πλωτό φράγμα στο Αιγαίο

Το φράγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δοκιμάστηκε πρόσφατα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελευσίνας και Μεγάλου Πεύκου. Ζωηρές αντιρρήσεις εκφράζει ωστόσο με δηλώσεις του στο MEGA ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

https://www.tovima.gr/2020/02/19/vimatv/apokleistiko-mega-antirriseis-ee-gia-to-ploto-fragma-sto-aigaio/

Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από Tasos2aMAL » Τετ Απρ 20, 2016 7:47 pm

Σήμερα είπε ο Μάρδας πως οι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και λάθρο είναι γύρω στους 54000. Οι 15-20 θέλουν να φύγουν, οι περισσότεροι ζητήσαν άσυλο (!). Άγνωστο πόσοι θα μείνουν. Οι ροές μειώθηκαν στα 150-200 άτομα τη μέρα. Ένα από τα μεγάλα κακά είναι πως ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να προκληθεί μεγάλο μπαμ, έτσι όπως είναι στιβαγμένοι, ο ένας πάνω στον άλλον. Ήδη έχουν ξεκινήσει κάτι ψιλοεξεγέρσεις, κάτι μαχαίρια, κάτι πέτρες. Όλα με τις ευλογίες των αλληλέγγυων, των μκο, των αντιεξουσιαστών, που πάνε στους χώρους που διαμένουν και τους κάνουν κήρυγμα. Επίσης, ψάχνουν και για παλιά κτήρια στα μεγάλα αστικά κέντρα, για να τους βάλουν μέσα και να κάνουν ουσιαστική κατάληψη, υπό τον μανδύα της αλληλεγγύης υπέρ των μεταναστών. Πηγαίνουν να κάνουν, δηλαδή μια άτυπη μονιμοποίηση της καταστάσεως.

Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από pame_pali » Τρί Απρ 19, 2016 3:35 pm

Tasos2aMAL έγραψε:Χαχα, να 'σαι καλά! Λίγοι σκέφτονται έτσι, πριν 3-4 χρόνια θα σε λέγανε πυροβολημένο, τώρα ξυπνάνε σιγά-σιγά αυτοί που πρέπει και χρειάζεται. Το θέμα με τους μετανάστες είναι πόσο περαστικοί θα είναι. Γιατί βλέπω να τους αφομιώνουν με το έτσι θέλω αργά και σταθερά. Στη Συρία, ο πόλεμος οδεύει προς νίκη του Άσαντ, ελπίζουμε να θέλουν να γυρίσουν να ξαναφτιάξουν σταδιακά την πατρίδα τους από τα ερείπια. Τα αφγανοπάκια και τα αλγερομαροκάνια φοβάμαι από την αρχή.


οι τελευταιοι που λες ειναι οτι χειροτερο. Ο Ασαντ ξανανικησε στις εκλογες με συντριπτικη πλειοψηφια που γιναν τις προαλλες. Μακαρι να θελησουν να γυρισουν ολοι αλλα στη Ελλαδα κ την Ευρωπη απο οσους μπηκαν μονο το 20% ηταν Συριοι.

Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από Tasos2aMAL » Τρί Απρ 19, 2016 2:40 pm

Χαχα, να 'σαι καλά! Λίγοι σκέφτονται έτσι, πριν 3-4 χρόνια θα σε λέγανε πυροβολημένο, τώρα ξυπνάνε σιγά-σιγά αυτοί που πρέπει και χρειάζεται. Το θέμα με τους μετανάστες είναι πόσο περαστικοί θα είναι. Γιατί βλέπω να τους αφομιώνουν με το έτσι θέλω αργά και σταθερά. Στη Συρία, ο πόλεμος οδεύει προς νίκη του Άσαντ, ελπίζουμε να θέλουν να γυρίσουν να ξαναφτιάξουν σταδιακά την πατρίδα τους από τα ερείπια. Τα αφγανοπάκια και τα αλγερομαροκάνια φοβάμαι από την αρχή.

Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από pame_pali » Δευ Απρ 18, 2016 7:52 pm

Tasos2aMAL έγραψε:BΡε pame_pali, απαισιοδοξία είναι να προετοιμάζομαι για τα χειρότερα, και ψυχικά και υλικά και σωματικά; Βιώνουμε δύσκολες εποχές, καλύτερα να βγω τρελός, παρά να βρεθώ προ εκπλήξεων.
καλα τα λες... Ετσι τα χω σκεφτει αλλα το παιζω ατιθασα νιατα. Εικόνα

Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από Tasos2aMAL » Κυρ Απρ 17, 2016 11:43 pm

BΡε pame_pali, απαισιοδοξία είναι να προετοιμάζομαι για τα χειρότερα, και ψυχικά και υλικά και σωματικά; Βιώνουμε δύσκολες εποχές, καλύτερα να βγω τρελός, παρά να βρεθώ προ εκπλήξεων.

Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από pame_pali » Κυρ Απρ 17, 2016 1:03 am

Tasos2aMAL έγραψε:Ποιό ήταν το μήνυμα που πέρασε σήμερα ο ιησουίτης καθολικός παιδεραστής κατά την επίσκεψη στη Λέσβο; Ήλθε, έιδε και απήλθε; Γιατί όπου πάει ο πάπας, μεγάλα γεγονότα ακολουθούν; Οι δικοί μας οι τραγόπαπες, πάλι έρμαια των ορέξεων της δύσης. Συνεχίζουν την προδοτική στάση των πολιτικών και σε θρησκευτικό επίπεδο. Αλληλεγγύη παρουσιάζει ο πάπας, μονιμοποιείται η μετοίκηση των λάθρο στη χώρα μας. Μέχρι το μεγάλο μπαμ. Οι εχθροί συνεχώς πληθαίνουν, από πολιτικούς, αλληλέγγυους, φασίστες όλων των χώρων, εθνομηδενιστών, άθεων, ομοφυλόφιλων, λαθρομεταναστών, ρουφιάνων, μμε, γείτονες χώρες με εχθρικές διαθέσεις και με άτομα που αποζητούν εμφυλιακές καταστάσεις. Ισχύς εν τη ενώσει, μπόρα είναι θα την αντιμετωπίσουμε με πίστη και δύναμη, μεταξύ μας συνεννόηση και δίχως οίκτο σε καθένα που θέλει να μπει εμπόδιο, όταν έρθουν τέτοιες στιγμές εκτάκτου ανάγκης
καλα ρε φιλε και γω απαισιοδοξος ειμαι αλλα εσυ με ξεπερνας. Πας για best seller.

Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από Tasos2aMAL » Σάβ Απρ 16, 2016 6:28 pm

Ποιό ήταν το μήνυμα που πέρασε σήμερα ο ιησουίτης καθολικός παιδεραστής κατά την επίσκεψη στη Λέσβο; Ήλθε, έιδε και απήλθε; Γιατί όπου πάει ο πάπας, μεγάλα γεγονότα ακολουθούν; Οι δικοί μας οι τραγόπαπες, πάλι έρμαια των ορέξεων της δύσης. Συνεχίζουν την προδοτική στάση των πολιτικών και σε θρησκευτικό επίπεδο. Αλληλεγγύη παρουσιάζει ο πάπας, μονιμοποιείται η μετοίκηση των λάθρο στη χώρα μας. Μέχρι το μεγάλο μπαμ. Οι εχθροί συνεχώς πληθαίνουν, από πολιτικούς, αλληλέγγυους, φασίστες όλων των χώρων, εθνομηδενιστών, άθεων, ομοφυλόφιλων, λαθρομεταναστών, ρουφιάνων, μμε, γείτονες χώρες με εχθρικές διαθέσεις και με άτομα που αποζητούν εμφυλιακές καταστάσεις. Ισχύς εν τη ενώσει, μπόρα είναι θα την αντιμετωπίσουμε με πίστη και δύναμη, μεταξύ μας συνεννόηση και δίχως οίκτο σε καθένα που θέλει να μπει εμπόδιο, όταν έρθουν τέτοιες στιγμές εκτάκτου ανάγκης

Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από AtomicYeti » Τρί Απρ 12, 2016 3:06 pm

Απο το VMediagr, ο Μενέλαος και η Ευγενια Σαρηγιαννιδη είναι οι μοναδικοί που αξίζουν για μένα. Στην συγκεκριμένη εκπομπή απλά λέει ωμές αλήθειες, για μετανάστες και μη.



Μετανάστες και κλείσιμο συνόρων

από D.Y.K » Δευ Απρ 11, 2016 1:29 pm

AtomicYeti έγραψε: Ξέρει κανείς σας τι διαμέτρημα έχουν αυτά;Εικόνα



Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, όλοι έχουμε... "νιώσει" το διαμέτρημα αυτών των διαβημάτων κατά καιρούς για τα καλά Εικόνα


Κορυφή